Πολυεστιακά Γυαλιά

Τα οπτικά και οι οπτικοί θέλουν μεγάλη προσοχή.
Μιχάλη μάλλον έπεσες σε ειδική περίπτωση.

Πολυεστιακούς επαφής -alcon air optix- φοράω εδώ και 6 μήνες, τους βολεύτηκα αμέσως.

Σπύρο να προσέξεις το moire στο φόρεμα, όταν ο φακός είναι πολύ οξύς υπάρχει θέμα.

Re: Απάντηση: Πολυεστιακά Γυαλιά

Σπύρο να προσέξεις το moire στο φόρεμα, όταν ο φακός είναι πολύ οξύς υπάρχει θέμα.

Δεν είναι δικιά μου η φωτό βρε..Είχα κάνει και εγώ κάποια πειράματα στο ίδιο μοτίβο..Αν βρω που τα έχω καταχωνιασει θα ανεβάσω δείγμα.

Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω (ακόμα) laser oπότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή..

Εγώ, σιγά σιγά, παίρνω σειρά: μου διέγνωσαν απαρχή καταρράκτη.
"Τίποτα σοβαρό προς το παρόν αλλά καλά θα κάνετε να αποφεύγετε την οδήγηση τη νύχτα".
Εχουν δίκιο: τις προάλλες ένας πεζός-καμικάζι στύλ "προλαβαίνω αν τρέξω" μου πέρασε ξυστά.
Φόραγε και μαύρα ρούχα, ούτε που τον είχα δεί.
Μου 'φυγε ο τάκος.

Δηλαδή Σπύρο την παρακάτω φώτο δεν την βλέπεις καθαρά ;

ventana.jpg

ωχ, δεν βλέπω τίποτε ... είμαι καλά γιατρέ μου ;

Τα οπτικά και οι οπτικοί θέλουν μεγάλη προσοχή.
Μιχάλη μάλλον έπεσες σε ειδική περίπτωση.

Πολυεστιακούς επαφής -alcon air optix- φοράω εδώ και 6 μήνες, τους βολεύτηκα αμέσως.

Ρε Μπιλ,πως δουλευει αυτο το συστημα το φελεκι μου μεσα.
Αφου κολλαει στο ματι , που ξερει σε τι αποσταση ειναι το αντικειμενο ωστε να εστιασει σωστα???
Με τα γυαλια ανεβοκατεβαζεις, ειτε τα ματια ,ειτε το κεφαλι (εξ ου και το προβλημα με τον αυχενα στο κομπιουτερ)
Στους φακους επαφης πως??????

Το αυτό
Εχω όλο το "πακέτο" με έμφαση (δυστυχώς) στον αστιγματισμό. Θέλω κάθε 3-4 χρόνια γύρω στα 500 Ευρώ για γυαλιά. (λόγω λέπτυνσης + επιστρώσεων). Τα τελευταία τα είχα φτιάξει στα Mark Aalen όπου είχα πάρει δώρο ένα έξτρα ζευγάρι (με απλά κρύσταλλα)

Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω (ακόμα) laser oπότε δεν υπάρχει άλλη επιλογή..

να με ξεπερνάς δύσκολα, καθώς αστιγματισμό και πρεσβυωπία είμαι κάπου στο 2.5 ενώ μυωπία άστα, πάνω από 4 με διαφοροποίηση σε κάθε μάτι...
γι αυτό προβληματίζομαι

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πολυεστιακά Γυαλιά

Αφου κολλαει στο ματι , που ξερει σε τι αποσταση ειναι το αντικειμενο ωστε να εστιασει σωστα???
Με τα γυαλια ανεβοκατεβαζεις, ειτε τα ματια ,ειτε το κεφαλι (εξ ου και το προβλημα με τον αυχενα στο κομπιουτερ)

Tι να σου πώ Μιχάλη, την ίδια απορία είχα, τους φόρεσα και έπαψε να με απασχολεί.
Υπερμετρωπία που γύρισε και σε πρεσβυωπία,( τώρα που έκλεισα τα 19:flipout: )
Φαντάζομαι πάντως πως οι πολυεστιακοί φακοί επαφής είναι για πιο light καταστάσεις.

Eχω κι εγώ εδώ και πολλά χρόνια πρόβλημα με τα μάτια - ξεκίνησε με υπερμετρωπικό αστιγματισμό. Τώρα είναι πρεσβυωπία+μυωπία+φυσικά τον ισόβιο αστιγματισμό.
Σε πρώτη φάση μπορώ να πω οτι οι οργανικοί φακοί αν και φτηνότεροι και ελαφρύτεροι, δεν συγκρίνονται με το γυαλί το οποίο όμως είναι βαρύτερο και μπορεί να σπάσει πολύ ευκολότερα αν πέσουν κάτω. Οι οργανικοί φακοί έχουν όμως έχουν το πρόβλημα οτι γρατζουνίζονται και μόνο που τους κοιτάζεις και αν έχει κανείς την συνήθεια να σκουπίζει τα γυαλιά του συχνά, αποκτούν γρήγορα μια θαμπάδα. Το πλαστικό λοπόν το απορρίπτω όταν μπορώ.
Για τα κοντινά και για τα μακριά γυαλιά που λέμε, τα κοντινά χρειάζονται μόνο για ψιλοεπισκευές στα 30εκ. και για διάβασμα των λογαριασμών δεη. Για όλα τ'άλλα χρειάζεται κανείς "τα γυαλιά για μακριά". Tα πολυεστιακά είναι απαραίτητα για όσους δεν θέλουν ή δεν μπορούν να αλλάζουν γυαλιά κάθε λίγο - ανάλογα με την τσέπη ή το εργασιακό περιβάλλον...
Για να μην χάνω/ξεχνάω τα γυαλιά στο σπίτι, έχω προμηθευτεί αυτό το σχοινάκι που δίνουν τσάμπα στα καταστήματα οπτικών και τα κρατάω να κρέμονται στον λαιμό μου όταν πρέπει να αλλάζω συχνά απο κοντά σε μακριά κλπ.
Το πρόβλημα που έχω όμως είναι οτι στην επόμενη μέτρηση θα ζητήσω απο τον οφθαλμίατρο να μου μου δώσει και βαθμούς για το 1 μέτρο. Σαν οθόνη υπολογιστή χρησιμοποιώ μια 32άρα Samsung, την οποία, αφού απλωθώ με τα πόδια πάνω στο diy τραπέζι/γραφείο την παρακολουθώ απο το 1 μέτρο - μια απόσταση που δεν βολεύουν ούτε τα κοντά ούτε τα μακρινά γυαλιά - αλλά έχω βολευτεί με τα προ δεκαετίας τα οποία έχουν έρθει ακριβώς εκεί που πρέπει μια και η όραση κάθε χρόνο επιδεινώνεται... :).

Καλό οφθαλμίατρο και καλόν οπτικό θα ψάξεις chief. Να σε μετρήσουν σωστά.

Πέρα απ´πο τον καλό γιατρό μεγάλο ρόλο παίζει ο οπτικός με την σωστή εφαρμογή της συνταγής.
Τα κέντρα παίζουν μεγάλο ρόλο όπως επίσης το μέγεθος του σκελετού ώστε να έχετε καλή μεσσαία περιοχή.

Η επιτομή για σωστά πολυεστιακά γυαλιά σε τρεις αράδες...

Υπάρχουν τρεις γενικές κατηγορίες "πολυεστιακής" εστίασης με φακούς επαφής, οι concentric/aspheric φακοί, οι segmented και οι monovision.

Στην πρώτη κατηγορία, ο φακός έχει τις δύο δυνάμεις διορθωτικής διάθλασης (τους δύο "βαθμούς" κοινώς, για μακριά-κοντά) σε ομόκεντρα τμήματα που εναλλάσονται και o εγκέφαλος εκπαιδεύεται πότε να διαλέγει να βλέπει μέσω του ενός ή μέσω του άλλου τμήματος.

concentric.jpg aspheric.png

Με αντίστοιχο τρόπο δουλεύουν και οι αντίστοιχοι πολυεστιακοί ενδοφακοί που μπορεί να τοποθετηθούν μετά από επέμβαση καταρράκτη. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν προσφέρουν την μέγιστη δυνατή ευκρίνεια που μπορεί να επιτευχθεί με ξεχωριστή διόρθωση, ενώ το οπτικό αποτέλεσμα μπορεί να χειροτερέψει ακόμα περισσότερο αν δεν είναι σωστά κεντραρισμένοι.

Η δεύτερη κατηγορία αποτελείται από φακούς ελαφρώς μικρότερου μεγέθους, οι οποίοι στερεώνονται στο χείλος της δακρυϊκής στοιβάδας του κάτω βλεφάρου και έτσι δεν μετακινούνται μαζί με το μάτι. Η λειτουργία τους είναι πανομοιότυπη με των πολυεστιακών γυαλιών...

segmented.png

Τέλος, στην τρίτη κατηγορία, τοποθετείται φακός για μακρινή όραση στο ένα μάτι και για κοντινή όραση στο άλλο μάτι. Είναι ο πιο φτηνός και εύκολος τρόπος πολυεστιακής εστίασης με φακούς επαφής, αλλά περιορίζει σημαντικά έως εντελώς την στερεοσκοπία...

Τελικώς ο οφθαλμίατρος μου μέτρησε την υπερμετρωπία στο .50-.75, και συνέστησε ότι επειδή είναι μικρή δεν πρέπει να πάω σε πολυεστιακά... Κατάλαβα ότι σε μικρά επίπεδα είναι δυσκολότερη η προσαρμογή...

Έφτιαξα λοιπόν γυαλιά μόνον υπερμετρωπίας, τα οποία θα φορώ μόνον στον οικιακό κινηματογράφο... Ήδη τα χρησιμοποιησα για να ρυθμίσω επιτέλους τον προβολέα...

Στάλθηκε από το Le X820 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Aν είχα μαζί μου την συνταγή,θα αγόραζα πολυεστιακά από εδώ:
https://www.goggles4u.com/about-us
Θα την βρω αύριο,θα παραγγείλω και θα σας ενημερώσω.
Με ένα κόστος περίπου στα 150 για πολυεστιακά (110 σκελετός και κρύσταλλα με επίστρωση για την ακτινοβολία + 35-40 τελωνείο),όταν εδώ ξεκινάς από τα 400,νομίζω ότι αξίζει τον κόπο να τα δοκιμάσω.

υπερμετρωπία και πρεσβυωπία κι εγώ, ο γιατρός με ρώτησε εάν αντιμετωπίζω πρόβλημα στην οδήγηση το βράδυ, ευτυχώς ακόμη όχι, ας μας πει ο JL εάν και πότε γίνεται εγχείρηση διόρθωσης.

Τελικά τα συνήθισα εύκολα. Ξάπλα τηλεόραση φυσικά δεν μπορώ να δω είναι και χαμηλά έτσι και αλλιώς η άτιμη. Αν επιδιορθώνω μικροπράγματα το κάνω χωρίς γυαλιά με το ένα μάτι που βλέπει κοντά...κατά τα άλλα καλά...:flipout:

Δυσκολεύτηκα μόνο λίγο αρχικά στο σούπερμάρκετ που κοιτούσα γρήγορα αριστερά-δεξιά τα ράφια και όλα κυμάτιζαν αλλά τώρα οκ, δεν το καταλαβαίνω, μυστήριο πράγμα ο εγκέφαλος...

Οταν πήρα γυαλιά, ο οφθαλμίατρος μου είπε να τα φοράω όσο γίνεται λιγότερο. Με τα γυαλιά ο εγκέφαλος συνηθίζει και μετά θέλει γυαλιά για να δει κάτι που τώρα το βλέπει και χωρίς γυαλιά. - όπως επίσης, ότι πρέπει να γίνει με γυαλιά γιατί υπερβαίνει τις ικανότητές μας, πρέπει να γίνεται με γυαλιά. και να μην κουράζουμε εγκέφαλο και μάτια.