Πολυκάναλος ήχος από TV?

Hulk

New member
14 April 2012
10
Αχαρναί
Χαιρετώ την παρέα!
Γνωρίζει κάποιος αν συνδέσω ένα DVD ή BLU RAY με HDMI στην τηλεόραση αν μπορώ
να πάρω με οπτική ίνα πολυκάναλο ήχο για να δώσω στον ενισχυτή.
Ο ενισχυτής μου δεν διαθέτει HDMI άλλα έχει optical και coaxial inputs οπότε έλεγα επειδή η tv έχει
πολλά HDMI να συνδέσω όλες τις συσκευές στην tv και από εκεί στον ενισχυτή.

Εξαρτάται αν το διαθέτει αυτό το χαρακτηριστικό η τηλεόραση. Αν έχει δηλαδή spdif passthrough. Ποια έχεις;

αν συνδεσεις την οπτικη εξοδο της τηλεορασης με την οπτικη εισοδο του ενισχυτη και αφου επιλεξεις απο τον ενισχυτη την καταλληλη πηγη τοτε νομιζω πως θα εχεις πολυκαναλο ηχο, π.χ. πολλα γερμανικα καναλια εκπεμπουν με πολυκαναλο ηχο και ιδιως ποδοσφαιρικους αγωνες.

Έχω την Sony KDL-55W805C

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εξαρτάται αν το διαθέτει αυτό το χαρακτηριστικό η τηλεόραση. Αν έχει δηλαδή spdif passthrough. Ποια έχεις;
Το σκέφτηκα να το κάνω και έτσι, απλά ο ενισχυτής έχει μία οπτική είσοδο και αν συνδέσω το BLU-Ray δεν θα μπορώ να έχω τις υπόλοιπες συσκευές. Όπως πχ να βάλω και τον αποκωδικοποιητή Nova ο οποίος έχει πολυκάναλο ήχο.

Coax δεν έχει;
Γενικά πρέπει να μάθεις αν μπορεί η τηλεόραση να το κάνει αυτό, λίγο δύσκολο μου φαίνεται όμως, ειδικά για DTS σήμα. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να συνδέσεις την τηλεόραση με υπολογιστή με ικανή κάρτα γραφικών (να περνά HD Audio δηλαδή). Εκεί θα δεις τι κωδικοποιήσεις είναι ικανή να δεχθεί η τηλεόραση. Η δική μου πχ δεν μπορεί πάνω από 2 κανάλια.

Συνηθως οι τηλεορασεις βγαζουν 5.1 απο την ψηφιακη μονο οταν παιξει το υλικο απο τον δικο τους player, ή καποιο καναλι της τηλεορασης με ac3 5.1, ωστε να μπορεσει να συνδεθει με ενισχυτη.
Οταν τροφοδοτηθουν με σημα απο την hdmi συνηθως κανουν στην ψηφιακη τους εξοδο, downmix σε stereo.
Ακομα και αν δοκιμασεις να αναπαραγεις ταινια ομως απο τον ενσωματωμενο Player της tv, ενδεχομενως να περασουν μονο το σημα ac3 και οχι το dts σε 5.1

Εχουν υπαρξει κατα καιρους ελαχιστα μοντελα (συνηθως ναυαρχιδες) οπου περνούν το σημα 5.1 και απο την hdmi. Για αυτο θα πρεπει να συμβουλευτεις το manual της συγκεκριμενης τηλεορασης. Αν μπορει, να εισαι σιγουρος πως θα το αναφερει στο manual, γιατι συνηθως τα extra features φροντιζουν παντα να τα αναγραφουν.

Aν δεν σταθεις τυχερος, υπαρχουν παντα και τα spdif swichers ωστε να συνδεσεις επανω του ολες τις συσκευες και υστερα στον ενισχυτη σου.

π.χ.
https://www.amazon.com/ViewHD-TOSLINK-Digital-Switcher-VHD-TS3X1/dp/B00G188Z7A

Re: Απάντηση: Πολυκάναλος ήχος από TV?

Συνηθως οι τηλεορασεις βγαζουν 5.1 απο την ψηφιακη μονο οταν παιξει το υλικο απο τον δικο τους player, ή καποιο καναλι της τηλεορασης με ac3 5.1, ωστε να μπορεσει να συνδεθει με ενισχυτη.
Οταν τροφοδοτηθουν με σημα απο την hdmi συνηθως κανουν στην ψηφιακη τους εξοδο, downmix σε stereo.
Ακομα και αν δοκιμασεις να αναπαραγεις ταινια ομως απο τον ενσωματωμενο Player της tv, ενδεχομενως να περασουν μονο το σημα ac3 και οχι το dts σε 5.1

Εχουν υπαρξει κατα καιρους ελαχιστα μοντελα (συνηθως ναυαρχιδες) οπου περνούν το σημα 5.1 και απο την hdmi. Για αυτο θα πρεπει να συμβουλευτεις το manual της συγκεκριμενης τηλεορασης. Αν μπορει, να εισαι σιγουρος πως θα το αναφερει στο manual, γιατι συνηθως τα extra features φροντιζουν παντα να τα αναγραφουν.

Aν δεν σταθεις τυχερος, υπαρχουν παντα και τα spdif swichers ωστε να συνδεσεις επανω του ολες τις συσκευες και υστερα στον ενισχυτη σου.

π.χ.
https://www.amazon.com/ViewHD-TOSLINK-Digital-Switcher-VHD-TS3X1/dp/B00G188Z7A

Νομίζω πως αυτό είναι το καλύτερο από όλα!
Θα παραγγείλω ένα τέτοιο για δοκιμή και θα απαντήσω πάλι με εντυπώσεις.

Ευχαριστώ πολύ!

Τι καλώδιο να αγοράσω για toslink; Αξίζει πχ να δώσει κανείς 10-15 ευρώ σε πλαίσιο κλπ, ή την ίδια δουλειά κάνεις και με 3 ευρώ που βλέπω κάποια στο skroutz;