Πολυκάναλος Ηχος.

dimitris.40

Established Member
Καλησπέρα σε όλη την υπέροχη παρέα του Forum.Είμαι εδώ κ πολυ καιρό κάτοχος ενος ραδιοενυσχυτή Denon 1910 που προς μεχρι κ σήμερα,κ αυτό λόγω δουλειάς τον χρησιμοποιούσα για να ακούω ραδιοφωνική μουσική μιας κ δεν υπήρχε χρόνος να κατεβάσω κάποια ταινία να την βάλω στον σκληρό δίσκο κ να την προβάλω στην τηλεόραση.Σήμερα κατέβασα 2 ταινίες HD απο το GT TEAM αλλά δυστυχώς κ οι δύο ταινίες είχαν κάποια προβληματικά link κ έτσι δεν μπόρεσα να τις κάνω αποσυμπίεση.Σας ανέφερα όλα τα παραπάνω,για να σας ρωτήσω αν κατεβάσω μια ταινία που δεν είναι HD θα μπορούσα να πάρω απο τον ενισχυτή ψηφιακό ήχο,επιλέγοντας απο τα φορμάτ του ενισχυτή(ΝΕΟ 6,DOLBY DIGITAL,DOLBY SURRUND),έτσι ώστε να μπορέσω να απολάυσω απο τον ενισχυτή όλα τα ηχητικά εφέ μιας ταινίας,που επαναλαμβάνω κ πάλι δεν θα είναι HD.Επειδή έιμαι άσχετος με το πως θα μπορούσα,να απολαύσω πολυκάναλο ήχο απο τον παραπάνω ενισχυτή θα ήθελα κ πάλι την βοηθειά σας,κ τις προτάσεις σας Θα ήθελα επίσης να σας πω πως χρησιμοποιώ Media player WD LIVE κ φυσικα έχω συνδέση την τηλεόραση με HDMI με τον Player .Σας ευχαριστώ πολύ.

Last edited:
Καλησπέρα σε όλη την υπέροχη παρέα του Forum.Είμαι εδώ κ πολυ καιρό κάτοχος ενος ραδιοενυσχυτή Denon 1910 που προς μεχρι κ σήμερα,κ αυτό λόγω δουλειάς τον χρησιμοποιούσα για να ακούω ραδιοφωνική μουσική μιας κ δεν υπήρχε χρόνος να κατεβάσω κάποια ταινία να την βάλω στον σκληρό δίσκο κ να την προβάλω στην τηλεόραση.Σήμερα κατέβασα 2 ταινίες HD απο το GT TEAM αλλά δυστυχώς κ οι δύο ταινίες είχαν κάποια προβληματικά link κ έτσι δεν μπόρεσα να τις κάνω αποσυμπίεση.Σας ανέφερα όλα τα παραπάνω,για να σας ρωτήσω αν κατεβάσω μια ταινία που δεν είναι HD θα μπορούσα να πάρω απο τον ενισχυτή ψηφιακό ήχο,επιλέγοντας απο τα φορμάτ του ενισχυτή(ΝΕΟ 6,DOLBY DIGITAL,DOLBY SURRUND),έτσι ώστε να μπορέσω να απολάυσω απο τον ενισχυτή όλα τα ηχητικά εφέ μιας ταινίας,που επαναλαμβάνω κ πάλι δεν θα είναι HD.Επειδή έιμαι άσχετος με το πως θα μπορούσα,να απολαύσω πολυκάναλο ήχο απο τον παραπάνω ενισχυτή θα ήθελα κ πάλι την βοηθειά σας,κ τις προτάσεις σας Θα ήθελα επίσης να σας πω πως χρησιμοποιώ Media player WD LIVE κ φυσικα έχω συνδέση την τηλεόραση με HDMI με τον Player .Σας ευχαριστώ πολύ.

Να προσπαθησω να σε βοηθήσω λίγο φίλε μου :

Για να ακούσεις πραγματικό πολυκαναλικό ήχο αρκεί το format του ήχου να είναι κωδικοποιημένο σε dolby digital ή DTS. Τέτοια κωδικοποίηση έχει το 90% των DVD ταινιών που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αυτό στο λέω γιατί δεν έχει σχέση αν η ταινία που θα κατεβάσεις είναι HD ή όχι. Αρκεί ο ήχος να είναι κωδικοποιημένος στα παραπάνω φορμά.

Οταν λέμε ότι μια ταινία είναι HD σημαίνει επί το πλείστον ότι δίνει 1920x1080p εικόνα ή 1920x720p και ο ήχος της είναι σε DTS-HD κωδικοποίηση.

Τώρα από το πόσα ηχεία έχεις συνδέσει στον υπολογιστή (5,6 ή 7) τότε ο Denon θα επιλέξει αυτόματα το ανάλογο αλγόριθμο για να κάνει την απόπλεξη του ήηχου της ταινίας και να οδηγήσει σωστά όλα τα ηχεία σου. Δεν χρειάζεται να κάνεις εσύ κάτι. Αν ποτέ σου κατεβάσεις ματρόσκες (αρχεία με κατάληξη .mkv) τότε δεν θα μπορέσεις να ακούσεις 7κάναλο ήχο (εννοείτε ότι έχεις 7 ηχεία στην περίπτωση αυτή), γιατί (υποθέτω ότι η σύνδεση του WD με τον denon είναι οπτική ίνα(optical) ή ομοαξωνικό (coaxial) καλώδιο) γιατί τα καλώδια αυτά δεν έχουν το εύρος που απαιτείται για να περάσουν τον ήχο. Θα ήταν καλύτερα αν συνέδεες τον Wd με τον Denon με HDMI και τον Denon με την τηλεόραση με HDMI. Ετσι θα έχεις και ποιότητα εικόνας και τα νέα format ήχου.

Δεν ξέρω αν σε βοήθησα....

Ευχαριστω πολύ για την βοηθειά σας η ενημέρωση ηταν πάρα πολυ καλή.Εχω συνδέση τον Denon με οπτική με την τηλεόραση θα ακολουθήσω τις οδηγίες σας θα αποσυνδεσω την οπτικη κ θα χρησιμοποιήσω 2 καλωδια HDMI εναν απο τον WD στον Denon Κ απο τον Denon στην τηλεόραση,πιστεύω οτί αυτή η συνδεση θα είναι η ιδανική η κάνω κάποιο λάθος.Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοηθειά σας.Να είστε καλά.

Ευχαριστω πολύ για την βοηθειά σας η ενημέρωση ηταν πάρα πολυ καλή.Εχω συνδέση τον Denon με οπτική με την τηλεόραση θα ακολουθήσω τις οδηγίες σας θα αποσυνδεσω την οπτικη κ θα χρησιμοποιήσω 2 καλωδια HDMI εναν απο τον WD στον Denon Κ απο τον Denon στην τηλεόραση,πιστεύω οτί αυτή η συνδεση θα είναι η ιδανική η κάνω κάποιο λάθος.Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοηθειά σας.Να είστε καλά.

Καλό θα ήταν να φήσεις την οπτική που συνδέει την τηλεόραση με τον Denon ως έχει, αν θές να ακούς τον ήχο της τηλεόρασης από το home cinema και όχι από τα ηχεία της όταν βλέπεις mega, ant1 κλπ....

Κατα τα άλλα κάνε τις συνδέσεις με τα HDMΙ όπως τα αναφέρεις και θα σαι ΟΚ. Συμβουλή μου : Να συνδέσεις το playstation στην θέση HDMI-HDP και τον WD στην θέση HDMI-DVD του Denon.