Πολυκάναλος με προενίσχυση;

AS Mocca

Supreme Member
19 June 2006
4,805
Athens
Θέλει φίλος να αγοράσει πολυκάναλο ενισχυτή μαζί με ηχεία 5.1 - 6.1 αλλά να έχει και προενίσχυση στο stereo για να ρίξει πικ-απ πάνω.

Έχετε να προτείνετε κάτι που να μη ξεπερνάει τα 600 euro τελική τιμή;

Άγγελε θα τον χρησιμοποιήσει και για 3d?
H τιμή αφορά και τα ηχεία ή μόνο τον ενισχυτή?

Τι απαιτήσεις έχει πέραν του πικάπ?

(βασικά είσοδο phono χρειάζεται... προενίσχυση έχουν όλοι οι ΑV Receivers...)

-bye-

Θα τον χρησιμοποιήσει για Dolby & δεν έχουν όλοι οι πολυκάναλοι phono.
Για αυτό ρωτάω.

Η τιμή θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει και ηχεία αν είναι δυνατόν 100W έκαστος, όπως και το κάθε κανάλι του receiver.

Κατάλαβα τι χρειάζεται!
Θα το ψάξω σε λίγο και θα σου πω τη γνώμη μου.
Εκ προοιμίου σου λέω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα... πρέπει να βρεθεί set HT με είσοδο phono... ή set ΗΤ και εξωτερικό οικονομικό phono stage!
Τα 100W ανα κανάλι τα ξεχνάμε από τώρα... εκτός αν πιστεψουμε τους κατασκευαστές...:p:rolleyes:

Πιθανόν σε στοκ ή μεταχειρισμένα να υπάρχει κάποια καλύτερη λύση!

Aς βοηθήσουν και τα άλλα παιδιά, εντωμεταξύ...

-bye-

Ενα φθηνό phono stage εξωτερικό κάνει περί τα 200Ε. Ενας μτχ πολυκάναλος να κάνει άλλα 250Ε,(προηγούμενα μοντέλα). Με 150Ε που απομένουν και 5.1 ηχεία τσάμπα τα λεφτά του θα δώσει.... Δεν βολεύεται μονο με μροστινά για την ώρα και αργότερα να συμπληρώσει τα υπόλοιπα?

Λάθος κάνεις Φραγκ... υπάρχουν φθηνότερα phono stage και μεταχειρισμένα...

Για τα υπόλοιπα μια είναι η λύση... ολοκληρωμένο ΗΤ set up (samsung, LG, panasonic κτλ)

Eπίσης οικονομικό ενισχυτή με είσοδο phono μπορεί να βρεί (πχ. αν πούλαγα τον δικό μου RX-V661 - διετίας θα έπιανε 200Ε - 250Ε το πολύ...)

Περισσεύουν 400Ε περίπου για ηχεία 5.1... και πάλι πολύ δύσκολο βέβαια.

Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με την συγκεκριμένη κατηγορία... ας προσπαθήσουμε όλοι λίγο παραπάνω να βοηθήσουμε το φίλο να βρεί τη λύση στην αναζήτησή του...

:a0210:

Last edited:
Αν πάει σε έτοιμο set ηχείων-ενισχυτή τότε τσάμπα πάει όλο το project. Καλύτερα να κρατήσει τα λεφτά του για την ώρα και αν μπορεί να μαζέψει και τίποτα άλλα για να κάνει την δουλειά του.

Εγώ πάντως τα κουκιά τα βγάζω για phono +ενισχυτή +ηχεία και του μένουν και 42Ε.

Αν και για τα ηχεία έχω πολύ μεγάλες επιφυλάξεις

Kαλή λύση το phono... ας δεί και αυτό της CA στα μεταχειρισμένα για οικονομικότερο...

Προσπαθώ να βρώ ενισχυτή yamaha σειρά 6xx με είσοδο phono μεταχειρισμένο ή stock του Νάκα για να παίξει με τα Roister

Βέβαια τα 100W τα ξεχνάμε...

rx-v 661 ασημί (με phono και γείωση) 7x95W (εσύ υπολόγισε 5x50W χοντρικά)...
(κάνε παζάρι να ρίξεις την τιμή!!!)

Θα οδηγήσει τα roister και θα έχει ο φίλος αξιοπρεπή ήχο.

Απλά, όπως πάντα με τα μεταχειρισμένα άνω του 6μήνου, πρέπει να ελεγχθεί ο ενισχυτής...

Είχα δει και έναν στο AVClub παλαιότερα να πουλιέται αλλά δεν μπορώ να τον εντοπίσω...

Άγγελε συζήτησέ το με το φίλο σου και αν ενδιαφέρεται βάλε ζήτηση για τον 661 στα 200-250Ε... Κάτι θα βρεθεί πιστεύω και είναι ίσως η καλύτερη λύση σε αυτά τα χρήματα, για phono αλλά και analogue inputs (μπορεί να δεχτεί αποκωδικοποιημένο σήμα από ΒD με 5.1 analogue outputs... και γλυτώνεις...)

Δυστυχώς δεν μπορώ να βρώ κάτι άλλο...

-bye-