Πολύμπριζο και ποιότητα ήχου

πιστευω οτι και με αυτο που εχει τωρα ειναι μια χαρα... δεν χρειαζεται να μπλεξει με κατασκευες.. αφου ξεφορτωθηκε το απλο φθηνο ασπρο με διακοπτη των σουπερ μαρκετ,ολα καλα..
απο εκει και περα μονο για την χαρα του ντιουη...

το καλωδιο του λεο, το εχω φτιαξει, και εχω παρακολουθησει ολη την κατασκευαστικη διαδικασια του μιχαλη στο πολυπριζο...

θεωρω μεγαλη ευκολια να μπορω να βαλω σε καθε μηχάνημα το καλωδιο που του ταιριάζει......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πολύμπριζο και ποιότητα ήχου

... όπως προειπώθηκε το φίλτρο δεν είναι απαραίτητα θετικό στοιχείο, εκτός πια αν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στο συγκεκριμένο οικιακό δίκτυο ...

Αγαθοκλή, έχει αρκετά νήματα στο κλαμπ για κατασκευή οικονομικών πολύπριζων καθώς και καλωδίων ρεύματος ... η όλη διαδικασία είναι απλή ακόμη και για ανθρώπους που δεν έχουν ασχοληθεί ... μην ξανοίγεσαι οικονομικά αν δεν τα τσεκάρεις ...

Δεν έχεις δίκιο,καθαρίζουν...καθαρίζουν

το καλωδιο του λεο, το εχω φτιαξει, και εχω παρακολουθησει ολη την κατασκευαστικη διαδικασια του μιχαλη στο πολυπριζο...

θεωρω μεγαλη ευκολια να μπορω να βαλω σε καθε μηχάνημα το καλωδιο που του ταιριάζει......

Το έχω εξελίξει,κάποια στιγμή θα ανοίξω νήμα.

Το έχω εξελίξει,κάποια στιγμή θα ανοίξω νήμα.

Άνοιξε το ντε,να το εξελίξουμε και οι followers!
(Και μην τσιγκουνευτείς τις φώτο,βάλε να 'χει...)

Re: Απάντηση: Πολύμπριζο και ποιότητα ήχου

Λεο αναμενουμε!
Ειμαι σιγουρος οτι θα κανεις κατι οχι μονο καλο αλλα και οικονομικο!
Respect

Last edited by a moderator:
Γύρω στα 250 βγήκε το δικό μου λόγω πολύ ακριβών υλικών. Θα έλεγα υπερβολών.

Πρακτικά βγαίνει το ίδιο και με κανένα 60άρι (με απλά IEC και schuko).
Δεν υπάρχει λόγος να πληρώνεις 100άρικα για πολύπριζα της πλάκας.

attachment.php

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/56044-Πολυπριζο-diy?p=1089763&viewfull=1#post1089763

Για να γίνει (ψυχολογικά) καλύτερο αλλάξτε μόνο τα iec.
Αλλιώς όπως έχει κοστίζει γύρω στα 90 ευρώ.

Απάντηση: Re: Πολύμπριζο και ποιότητα ήχου

Σήμερα παρέλαβα από Γερμανία και δύο καλώδια ρεύματος για τον προ και τον τελικό της audiolab, καθώς και δύο rca , όλα της Oehlbach. Η πρώτη εντύπωση με τον δίσκο αναφοράς που χρησιμοποιώ για τέτοιες περιπτώσεις (Το σάουντρακ της ταινίας "Όλα τα πρωινά του κόσμου"), με πολύ σύντομη και ενδεικτική ακρόαση, έβγαλε νομίζω κάποια ποιοτική βελτίωση. Χρειάζομαι όμως ακόμη χρόνο και δοκιμές. 'Εχω πάντως την εντύπωση ότι τη μεγαλύτερη διαφορά μέχρι τώρα την έκανε το πολύμπριζο.

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/60907-καλωδιο-ρευματος

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/100915-Ώρα-για-πολύπριζο-!

εδώ είσαι ... έχει μέσα ωραίες πληροφορίες και κατασκευές ... όπως θα δεις απλά χρειάζεσαι ένα κατσαδίβι...

Σ´ευχαριστώ, Σπύρο! Αξίζουν την ανάγνωση. Δεν βλέπω όμως να κάνω κάποια κίνηση, για την ώρα, οικονομική στενωπός γαρ και κανόνες που έβαλα στον εαυτό μου.

Σπύρο το καλώδιο που χρησιμοποίησες είναι απλό ηλεκτρολογικό;
Από τις φώτο,αυτό καταλάβαίνω.

Re: Απάντηση: Re: Πολύμπριζο και ποιότητα ήχου

αν εννοείς εμένα τον Σπύρο, να επισημάνω ότι απλώς παρέθεσα λινκς ... οι κατασκευές είναι άλλων φίλων από εδώ μέσα ...

Re: Απάντηση: Re: Πολύμπριζο και ποιότητα ήχου

όχι στην δική μου κατασκευή.
(ΚΑΙ του Μιχάλη)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πολύμπριζο και ποιότητα ήχου

Σωστοί ...τότε.

βρε....
αφού τα γράφουμε όλοι αναλυτικά τι έχουμε βάλει.
Δεν τα διάβασες?:damnyou:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πολύμπριζο και ποιότητα ήχου

βρε....
αφού τα γράφουμε όλοι αναλυτικά τι έχουμε βάλει.
Δεν τα διάβασες?:damnyou:
Έχω ένα πρόβλημα αυτές τις μέρες με τα μάτια και αποφεύγω να διαβάζω πολλές ώρες....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πολύμπριζο και ποιότητα ήχου

Μετά την τοποθέτηση των νέων καλωδίων τακτοποίησα κάπως το όλον και τα ηχεία, αφού βίδωσα πλέον και τις ακίδες τους. Για να μη μου χαράζουν τα πλακάκια, αγόρασα τελικά κάτι βασούλες μεταλικές από τη Γερμανία. Πριν τις τοποθετήσω, τους κόλησα τσοχάκια από κάτω. Διαπίστωσα ότι είναι δυσκίνητα έτσι τα ηχεία, πέραν του ότι ο πλακάς δεν έχει κάνει και την απόλυτη αλφαδιά, οπότε τα ηχεία στέκουν λίγο στραβά με τις ακίδες. Βεβαίως είναι ρυθμιζόμενες, όμως δεν μπορώ να βιδώνω-ξεβιδώνω κάθε τρεις και λίγο. Σκέφτηκα λοιπόν ότι είναι αναπόφευκτο να φτιάξω δύο μαρμάρινες βάσεις, όπως κι άλλοι συμφορουμίτες, και να τους βάλω ένα μαλακό υλικό από κάτω, ώστε να μπορώ να μετακινώ μερικές φορές τα ηχεία σε καλύτερη θέση ακρόασης. Κάθε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη.