Πολύμπριζο και ποιότητα ήχου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πολύμπριζο και ποιότητα ήχου

Μετά την τοποθέτηση των νέων καλωδίων τακτοποίησα κάπως το όλον και τα ηχεία, αφού βίδωσα πλέον και τις ακίδες τους. Για να μη μου χαράζουν τα πλακάκια, αγόρασα τελικά κάτι βασούλες μεταλικές από τη Γερμανία. Πριν τις τοποθετήσω, τους κόλησα τσοχάκια από κάτω. Διαπίστωσα ότι είναι δυσκίνητα έτσι τα ηχεία, πέραν του ότι ο πλακάς δεν έχει κάνει και την απόλυτη αλφαδιά, οπότε τα ηχεία στέκουν λίγο στραβά με τις ακίδες. Βεβαίως είναι ρυθμιζόμενες, όμως δεν μπορώ να βιδώνω-ξεβιδώνω κάθε τρεις και λίγο. Σκέφτηκα λοιπόν ότι είναι αναπόφευκτο να φτιάξω δύο μαρμάρινες βάσεις, όπως κι άλλοι συμφορουμίτες, και να τους βάλω ένα μαλακό υλικό από κάτω, ώστε να μπορώ να μετακινώ μερικές φορές τα ηχεία σε καλύτερη θέση ακρόασης. Κάθε γνώμη είναι ευπρόσδεκτη.

Αν οι μετακινήσεις χρειάζονται τότε σίγουρα είσαι αναγκασμένος να ακολουθήσεις κάποια τέτοια λύση.
Να ξέρεις όμως πως το επιπλέον ύψος που θα αποκτήσουν τα ηχεία θα διαφοροποιήσει κάπως τον ήχο γι' αυτό καλό θα ήταν να κάνεις μια δοκιμή με κάτι προσωρινό πρώτα.
Που ξέρεις μπορεί το νέο ύψος να σε ικανοποιήσει πιο πολύ.
Αλλά μην πας στα τυφλά,μάθε το ύψος του μαρμάρου και τοποθέτησε κάτι στο ανάλογο ύψος.
Και αποφάσισε αναλόγως.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πολύμπριζο και ποιότητα ήχου

Αν οι μετακινήσεις χρειάζονται τότε σίγουρα είσαι αναγκασμένος να ακολουθήσεις κάποια τέτοια λύση.
Να ξέρεις όμως πως το επιπλέον ύψος που θα αποκτήσουν τα ηχεία θα διαφοροποιήσει κάπως τον ήχο γι' αυτό καλό θα ήταν να κάνεις μια δοκιμή με κάτι προσωρινό πρώτα.
Που ξέρεις μπορεί το νέο ύψος να σε ικανοποιήσει πιο πολύ.
Αλλά μην πας στα τυφλά,μάθε το ύψος του μαρμάρου και τοποθέτησε κάτι στο ανάλογο ύψος.
Και αποφάσισε αναλόγως.

Καλή ιδέα! Φαντάζομαι ότι το πάχος θα είναι 2 εκ.

Mπορεις αν θελεις να βαλεις αντι για μαρμαρο κοντρα πλεκε θαλλασης και να κανεις δοκιμη Α η Β για να δεις ποιο κανει καλυτερη δουλεια.Εγω εχω βαλει κοντρα πλακε θαλλασης και ειχα βελτιωση στον ηχο.

Mπορεις αν θελεις να βαλεις αντι για μαρμαρο κοντρα πλεκε θαλλασης και να κανεις δοκιμη Α η Β για να δεις ποιο κανει καλυτερη δουλεια.Εγω εχω βαλει κοντρα πλακε θαλλασης και ειχα βελτιωση στον ηχο.

Το είδα στα ηχεία σου και μάλιστα μου έκανε εντύπωση η καλαισθησία του. Στα δικά σου φαίνεται σαν να είναι αυθεντική βάση των ηχείων σου. Μάλιστα τα φοκάλ δαπέδου, η σειρά 8, ανώτερη κατηγορία από τα δικά μου, έχουν μια τέτοια κομψή ξύλινη βάση. Απλώς προβληματίστηκα αν μπορώ να βρω στην επαρχία τέτοιο υλικό και σε ποικιλία χρωμάτων. Επίσης μου φάνηκε ότι διάβασα σε κάποια ανάρτηση ότι είναι ακριβό υλικό.

Οι βάσεις δεν κάνουν πάντα καλό. Εγώ έφτιαξα για τα δικά μου focal βάσεις από τραβερτίνο και κόλλησα από κάτω τσόχες για έπιπλα. Αναγκάστηκα να τις βγάλω γιατί μείωσαν το μπάσο (που στα focal ούτως ή άλλως δεν είναι και πολύ πλούσιο). Αυτά φυσικά στο δικό μου χώρο (αρκετά μεγάλο, 40 τ.μ και στρωμένος με κεραμικό πλακάκι).

Απάντηση: Re: Πολύμπριζο και ποιότητα ήχου

Οι βάσεις δεν κάνουν πάντα καλό. Εγώ έφτιαξα για τα δικά μου focal βάσεις από τραβερτίνο και κόλλησα από κάτω τσόχες για έπιπλα. Αναγκάστηκα να τις βγάλω γιατί μείωσαν το μπάσο (που στα focal ούτως ή άλλως δεν είναι και πολύ πλούσιο). Αυτά φυσικά στο δικό μου χώρο (αρκετά μεγάλο, 40 τ.μ και στρωμένος με κεραμικό πλακάκι).
1. Ποια φοκάλ έχεις;
2. Με παραξενεύει που μειώθηκε το μπάσο. Αν ήταν παρκέ το πάτωμα, θα το καταλάβαινα.

Απάντηση: Re: Πολύμπριζο και ποιότητα ήχου

1. Ποια φοκάλ έχεις;
2. Με παραξενεύει που μειώθηκε το μπάσο. Αν ήταν παρκέ το πάτωμα, θα το καταλάβαινα.

Όσο μεγαλώνει η απόσταση από το πάτωμα είναι φυσική μια μικρή μείωση.
Και μόνο πως ο ήχος ταξιδεύει κάποια παραπάνω εκατοστά μέχρι να ανακλαστεί φτάνει για κάποια μικρή μείωση.
(Το ίδιο συμβαίνει αν δώσουμε κλίση προς τα πίσω.)
Νομίζω.(Μη βαράτε αν είναι αλλιώς,με την λογική το έβαλα κάτω).