ΠΟΛΥΠΡΙΖΟ

ΠΕΤΡΑΛΙΑΣ ΝΙΚΟΣ

AVClub Addicted Member
3 February 2007
2,363
Αθήνα
Δεν είναι σπουδαίο project, αλλά μια και υπάρχουν φωτό τις ανεβάζω...
Τα καλώδια είναι και στις πρίζες κολλημένα.

Attachments

• 19012010.jpg
    19012010.jpg
    81.7 KB · Views: 247
  • 19012010_022.jpg
    19012010_022.jpg
    80.5 KB · Views: 237
  • 19012010_023.jpg
    19012010_023.jpg
    64.1 KB · Views: 226
nice. μήπως χρειαζόταν κι ένα θερμοσυστελλόμενο στα γυμνά σημεία? έστω μια μονωτική ταινία.

Μωρέ χρειαζόταν, αλλά αν αρχίσω να σκέφτομαι έτσι πρέπει να ανοίξω όλα μου τα μηχανήματα και να βάζω μονώσεις. Πάντως είναι όλα γανωμένα δεν σκουριάζουν...

H Θηκη ειναι απο MDF? γιατι τοτε η εσωτερικη μονωση επιβαλλεται.

Μωρέ χρειαζόταν, αλλά αν αρχίσω να σκέφτομαι έτσι πρέπει να ανοίξω όλα μου τα μηχανήματα και να βάζω μονώσεις. Πάντως είναι όλα γανωμένα δεν σκουριάζουν...

Νίκο, νομίζω δε θα ήταν άσχημη ιδέα :-)

Εγώ να πω την αλήθεια πολλές φορές τρομάζω και μόνο στην ιδέα ότι έχω κάποιες ιδιοκατασκευές ημιτελείς στον τομέα της ασφάλειας. Κλείνω διακόπτες πάντα πριν φύγω από το σπίτι.

Νίκο, νομίζω δε θα ήταν άσχημη ιδέα :-)

Εγώ να πω την αλήθεια πολλές φορές τρομάζω και μόνο στην ιδέα ότι έχω κάποιες ιδιοκατασκευές ημιτελείς στον τομέα της ασφάλειας. Κλείνω διακόπτες πάντα πριν φύγω από το σπίτι.

Ετσι. Κι υπάρχουν και χειρότερα. Ξεκαπακώνεις πχ το μηχάνημα για να κάνεις μια τροποποιηση. Φυσικά χωρίς να ειναι στην πρίζα. Το βαζεις στην πριζα για να ακούσεις το αποτέλεσμα. Χρειαζεται μια ακομα αλλαγή. Βγαζεις την πριζα, αλλάζεις, ξανακους, αλλαζεις, ξανακους καμποσες φορές. Η ώρα ειναι περασμένη και η κούραση κάμποση. Ε καποια στιγμή θα μπει το χέρι στο μηχάνημα πριν βγει η πριζα. Μια μόνωση στα 230V ποτέ δεν βλάπτει.. γιατί να βασιζόμαστε στο ρελε διαφυγής..

Καλό θα ήταν αλλά όσες φορές έχω πει "τέλειωσε αυτό" και το κλείνω με βουλοκέρι άλλες τόσες το έχω ξανανοίξει. Το χειρότερο μου είναι να βγάζω μονωτικές για να κολλήσω κάτι άλλο. Αν κάνω καμμιά κατασκευή για φίλους κτλ είναι προσεγμένη, τα δικά μου όμως ούτε ασφάλειες έχουν ούτε μονώσεις, μόνο όπου χρειάζεται για να μην βραχυκυκλώνουν.

Ε ναι εστω και απο ενα σφουγαρισμα να βραχει θα εχεις προβλημα, το MDF αποροφαει σαν σφουγγαρι την υγρασια και αν εχεις και παιδια ειναι πολυ επικινδυνο.
Για να μην πουμε και την περιπτωση ατυχηματος, δηλαδη να πεσει υγρο κατευθειαν πανω.

Παντως στο δικο μου αλλαξα οτιδηποτε ειχα κολλησει με ακροδεκτες γιατι εγιναν κανα δυο τσαφ που με τρομαξαν. Ασε που τωρα ειναι ποιο σωστο ως κατασκευη και μοιαζει σαν θωρακισμενο, ειναι και ψυχολογικο το θεμα στις ιδιοκατασκευες....

:tdown: Διαφωνώ πλήρως με την συγκόλληση με καλαϊ σε τέτοιες τάσεις και ρεύμα. Βιδωτά πρέπει να είναι φίλε.

Βάλε ένα αερόθερμο πάνω και θα σου πώ εγω πως θα λιώσει το καλάϊ το οποίο έχει και κάποια αντίσταση Ω !

Οι βίδες χαλαρώνουν και χωρίς κολλήσεις ο χαλκός σκουριάζει !
Βιδωτά και στριμμένα είναι, το καλάι είναι από πάνω. Ποιές τάσεις και ρεύμα, 220V είναι και άντε να τραβήξει 4-5Α όλο μαζί. Το δοκίμασα με 15Α και είναι όλα παγωμένα (το έβγαλα απ' την πρίζα πριν το πιάσω :).

δεν ειναι θέμα κατανάλωσης.

Με τέτοιο αβαταρ ο θανάσης, να γιατί ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες ! :p

Αφού λέει αερόθερμο, υπέθεσα μεγάλα ρεύματα και θερμοκρασίες.
Δεν σκοπεύω να το ζεστάνω απ' έξω επίτηδες :)

(φοβερό avatar)

Last edited:

Xa Xa, To δικό σου avatar δέν πάει και πολύ πίσω !!! Μόλις ένας κώλος πρίν το δικό μου.... :hahaha:

Xa Xa, To δικό σου avatar δέν πάει και πολύ πίσω !!! Μόλις ένας κώλος πρίν το δικό μου.... :hahaha:

και πονηρό, αν το προσεξεις, σου κλεινει και το μάτι :D

Σαφώς. Μπορεις κάλλιστα να βαλεις μουσική και αρχίζεις το ..βίδωμα :D