ΠΟΛΥΠΡΙΖΟ

Φιλε μου νομιζω οτι δεν εκανες καλα με το να κολισεις τα καλωδια.
Κατα την γνωμη μου επρεπε να χρησιμοποιησεις μια μικρη δανομη εως π.χ. 16 ampere και να την ασφαλισεις ασφαλεια καταληλη της διατομης του καλωδιου σου.

Edit. Βιδες σε ποιοτικα ηλικα δυσκολα χαλαρονουν κατα την γνωμη μου;)

Αν είναι να βάλω διανομείς, ασφάλειες παίρνω κι ένα έτοιμο (ασφάλειες δεν υπάρχουν πουθενά στο σύστημά μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το προτείνω). Όπως νομίζω είναι προφανές η "ασφάλεια" εδώ δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα. Ο καθένας κάνει τις κατασκευές του όπως ταιριάζουν στις ανάγκες του.

Εκτός απο το ηλεκτρολογικό μέρος που συμφωνώ με τις περισσότερες παρατηρήσεις έχω μια παρατήρηση για το εμφανισιακό.
Πάρε ένα πλαισιάκι να βάλεις απο πάνω. Η φθηνή σειρά legrand (σωστά ; ) που πήρες δεν έχει νομίζω αλλά πάρε απο valena ένα.

Πάντως για χαβαλέ ίσως κάτι να αξίζει (τον χρόνο μας τον διαθέτουμε όπως νομίζουμε) αλλά θα έλεγα καλύτερα να το πετάξεις και να πάρεις ένα 8άρι apc.

Υγ. Με το ρεύμα ΔΕΝ παίζουμε. Ειδικά αν έχουμε κι άλλους συγκατοίκους που δεν κυκλοφορούν με δοκιμαστικό κατσαβίδι στην κωλότσεπη !

Αν είναι να βάλω διανομείς, ασφάλειες παίρνω κι ένα έτοιμο (ασφάλειες δεν υπάρχουν πουθενά στο σύστημά μου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το προτείνω). Όπως νομίζω είναι προφανές η "ασφάλεια" εδώ δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα. Ο καθένας κάνει τις κατασκευές του όπως ταιριάζουν στις ανάγκες του.

Και γενικά ρε παιδία, τι μήνυμα περνάμε στους υπόλοιπους που μας διαβάζονταν λέμε ότι δε βάζουμε ασφάλειες – και δε μας διαβάζει μόνο η DIY κοινότητα.

Θυμάμαι δε να σβήνονται μέχρι και ολόκληρα Threads ώστε να μην βρίσκονται στον αέρα επικίνδυνες κατασκευές.

Ας σκεφτούμε όλοι μας εάν θέλουμε να περνάμε τέτοια μηνύματα σε όσους μας διαβάζουν…

Ειδικά σε εύκολες κατασκευές που μπορεί να σου πει ο άλλος, έλα μωρέ ένα πολύμπριζο θα κάνω… όπως το είδα στη DIY.

Συμφωνώ με τον Τάσο.
Το θέμα της ασφάλειας, είναι πολύ "λεπτό". Σαφέστατα, ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει σε ιδιωτικό επίπεδο οτι νομίζει. Όταν συζητούνται όμως δημόσια παρόμοια θέματα, θα πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε και πως το γράφουμε.
Το οτι η απουσία ασφαλειών έχει θετικό αποτέλεσμα στον ήχο είναι "άποψη" υποκειμενική (αν και προσωπικά τη δέχομαι).
Είναι κρίμα όμως να ρισκάρουμε πιθανό ατύχημα, για κάτι δεν είναι σίγουρο και αποδεδειγμένο οτι βελτιώνει.

Η ασφάλεια προέχει πάντα ....

Last edited:
@jousis: Ναι φθηνή Legrand είναι με κάποιες τροποποιήσεις (έχουν μπεί μονωτικά από teflon στα κενά των ελασμάτων έτσι ώστε να μην ανοίγουν εύκολα και να πιάνει "κάργα"). Τα φις μπαίνουν με πολύ δυσκολία. Τα πλαστικά "πλαίσια" τα έβγαλα για να μπορεί να "καβαλήσει" η μία στην άλλη. Το πολύπριζο είναι κρυμμένο πίσω από το rack, άρα η εμφάνιση δεν έχει σημασία. Συγκάτοικοι δεν υπάρχουν, ούτε κατοικίδια και οι σφιχτές και κολλημένες επαφές κάνουν διαφορά.

@tmjuju: Έγραψα ότι δεν το προτείνω και δεν το εφαρμόζω αν ο χρήστης του μηχανήματος είναι άλλος. Από εκεί και πέρα ιδέες και κατασκευές δημοσιεύουμε και ο κάθε αναγνώστης κρίνει μόνος του. Πάντως πιστεύω πως έχεις δίκιο και δεν θα έπρεπε να το "ανεβάσω" καθόλου. Δεν υπάρχει καμμια αντίρρηση στην διαγραφή του thread.

Για περιπτώσεις καβαλήματος (το κάνουμε και στους τοίχους) υπάρχουν πολλαπλά πλαίσια.
Απλά δεν ξέρω αν υπάρχουν τόσο μεγάλα (7άρια) και αν ταιριάζουν στο καβάλημα σου (γιατί βλέπω οτι το παράκανες :) ).

Πάντως κάτι πρέπει να κάνεις για να το θεωρήσουμε DIY κατασκευή.
Αλλιώς και 5 τριάδες 2.5άρια καλώδια στριμμένα μεταξύ τους γυμνά μπορούν να θεωρηθούν πολύπριζο :)

@jousis: Ναι φθηνή Legrand είναι με κάποιες τροποποιήσεις (έχουν μπεί μονωτικά από teflon στα κενά των ελασμάτων έτσι ώστε να μην ανοίγουν εύκολα και να πιάνει "κάργα"). Τα φις μπαίνουν με πολύ δυσκολία. Τα πλαστικά "πλαίσια" τα έβγαλα για να μπορεί να "καβαλήσει" η μία στην άλλη. Το πολύπριζο είναι κρυμμένο πίσω από το rack, άρα η εμφάνιση δεν έχει σημασία. Συγκάτοικοι δεν υπάρχουν, ούτε κατοικίδια και οι σφιχτές και κολλημένες επαφές κάνουν διαφορά.

@tmjuju: Έγραψα ότι δεν το προτείνω και δεν το εφαρμόζω αν ο χρήστης του μηχανήματος είναι άλλος. Από εκεί και πέρα ιδέες και κατασκευές δημοσιεύουμε και ο κάθε αναγνώστης κρίνει μόνος του. Πάντως πιστεύω πως έχεις δίκιο και δεν θα έπρεπε να το "ανεβάσω" καθόλου. Δεν υπάρχει καμμια αντίρρηση στην διαγραφή του thread.

Δεν νομίζω οτι υπάρχει θέμα διαγραφής.
Ούτε εγώ , ούτε και κάποιος άλλος, αν κατάλαβα καλά είπε κάτι τέτοιο.
Ούτε αναφέρθηκα σ σένα προσωπικά φίλτατε Νίκο.
Οι περισότεροι απο μας δε βάζουμε ασφάλειες (αν και κανονικά θα έπρεπε) αλλά δεν χρειάζεται να το διαφημίζουμε κιόλας.

Χαιρετισμοί κι αναμένουμε τη πρόσκληση που είπαμε

Εγώ το έγραψα το περί διαγραφής παραπάνω Τζιμ, αλλά ως δεδομένο περιστατικό όχι ως ‛απειλή’.
Η έκβαση του θέματος μπορεί να είναι και διδακτική τελικά.
Καθώς περισσότεροι φωνάζουν παρά δικαιολογούν.

Είχαμε εδώ γύρω ένα θέμα με το πόσα βόλτ έχουν χτυπήσει τον καθένα μας.
Κάναμε και πλακίτσα … με το τι έχουμε πάθει…

Αλλά είναι υποχρέωση μας, προς όλους που μας διαβάζουν να υπενθυμίζουμε συνέχεια το ότι είναι επικίνδυνο.