Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 περιμένει ακόμη δικαίωση!!!

Re: Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!!

Την ώρα που μπήκαν τα τανκς ήταν κρεμασμένος πάνω στην κολόνα και κρατούσε την ελληνική σημαία. Νύχτα 17ης Νοεμβρίου 1973. Αυτός σκαρφαλωμένος στην πύλη του Πολυτεχνείου ανεμίζει την ελληνική σημαία και φωνάζει, «όχι αδέρφια, δεν μπορείτε νατο κάνετε αυτό».

Μαζί με την πόρτα του Πολυτεχνείου, όλα έγιναν συντρίμμια.

edo_polytexneio_363066137.jpg

http://aristeroblog.wordpress.com/2011/11/17/πολυτεχνείο-1973-ικαρία-1993-ο-αφανής-ήρωας-γ/

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙ

Ρωτησα γιατι δεν θυμαμαι τι εκανα εκεινη τη μερα .Ηξερα την Κανελοπουλου και επειδη ηταν μεγαλο το σοκ εκεινο δεν θυμαμαι τιποτα αλλο .Θυμαμαι οτι απο το σπιτι της οι δημοσιογραφοι της "απογευματινης" ειχαν κλεψει μια φωτογραφια και την ειχαν δημοσιευσει.

Στήν ουσία είναι μιά ιστορία,που ακόμα δέν έχει καταγραφεί πλήρως....Υπήρξα και συμμέτοχος αλλά και αυτόπτης μάρτυς...οπως κα σε πολλά άλλα γεγονότα οχι μόνον εκείνης τής περιόδου..
Εχω γράψει και ένα σχετικά αναλυτικό κείμενο πάνω στην μέρα αυτή ως συμμέτοχος και αυτόπτης μάρτυς και απο τότε πείσθηκα ότι απο τις καταλήψεις για τον νόμο 815 και απο αυτό το δραματικό γεγονός (καί πολλά άλλα) κέρδισα το δικαίωμα να φτύνω τον κάθε γελοίο που ακούω να μου ζητάει να καταδικάσω τη βία "απ' όπου κι αν προέρχεται". Γιατί ηλίθιε ή/και στρατευμένε παπαγάλε , βία εξασκεί αυτός που οφείλει να επιβάλλει κι όχι αυτός που υποχρεούται να διεκδικήσει............

Σκέφτηκα να το βάλω και εδώ ,αλλά ενώ σέβομαι και εκτιμώ πολλούς συνομιλητές ,είπα πώς δεν χρειάζεται γιατί περαν τών άλλων εξετάσεις εχω πάψει να δίνω εδώ και πάμπολλα χρόνια σε χαφιέδες,ακροδεξιους και ασφαλίτες.

Τι ώρα είναι η πορεία αύριο;

Re: Απάντηση: Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!!

Ευχαριστώ Σπύρο.

Νωρίς δεν είναι; πέρυσι θυμάμαι είχε βραδιάσει...

Δεν είναι νωρίς!!! Να πας πιο νωρίς να κάνεις καμία συζήτηση της προκοπής με απλούς καθημερινούς ανθρώπους.

Re: Απάντηση: Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!!

Ευχαριστώ Σπύρο.

Νωρίς δεν είναι; πέρυσι θυμάμαι είχε βραδιάσει...

Μακάρι να βραδιάσει και να'ναι ακόμα εκεί...

Απάντηση: Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!!

Μιλά ο οδηγός του τάνκ που εισέβαλε στο Πολύτεχνείο...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

"Μέσα στο Πολυτεχνείο ο A. Σκευοφύλαξ είδε πολλούς τραυματίες και ίσως, όπως λέει, και νεκρούς. «Στο προαύλιο του Πολυτεχνείου ήταν πολύ χτυπημένοι, θυμάμαι ότι είδα πολλούς τραυματίες, ενώ τρεις-τέσσερις ήταν σωριασμένοι κάτω, ακίνητοι. Δεν ξέρω αν ήταν νεκροί. Δεν κοίταξα να δω. Κάποια στιγμή ένας φοιτητής όρμησε κατά πάνω μου και μου είπε: «Τι κατάλαβες τώρα που μπήκες;». Αφήνιασα. Εβγαλα το πιστόλι και προτάσσοντάς το γύρισα και του είπα ουρλιάζοντας: «Σκάσε, ρε κωλόπαιδο, μη σε καθαρίσω». Αυτός ο φοιτητής δεν ξέρει πόσο τυχερός στάθηκε εκείνη τη στιγμή… Αν έλεγε μια κουβέντα παραπάνω, θα τον σκότωνα! Τέτοιος ήμουν. Ενας φασίστας».

Παρά τον πόνο τους, οι φοιτητές θα δείξουν μεγαλείο ψυχής απέναντι στον στρατιώτη που ισοπέδωσε το όνειρό τους. Αδιάψευστη απόδειξη, η μαρτυρία του κ. Σκευοφύλακα: «Οπως περνούσαν οι φοιτητές θυμάμαι ότι έριχναν μέσα στο τανκ πακέτα τσιγάρα και ό,τι προμήθειες είχαν μαζί τους. Οταν γυρίσαμε στο Γουδί, το άρμα έμοιαζε με περίπτερο. Οσο σκέφτομαι ότι οι φοιτητές μας έδιναν σάντουιτς και τσιγάρα, μετά απ’ όσα τους κάναμε… Δεν μπορώ να το συχωρέσω αυτό το πράγμα στον εαυτό μου. Σκέφτομαι τι πήγα και έκανα!..».

http://www.difernews.gr/articles/1/...u-tank-tou-polutexneiou-mila-gia-ta-gegonota/

Απάντηση: Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Πολυτεχνείο 17 Νοέμβρη 1973 ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ !!!

Στην Πατρα μαθητες αρνηθηκαν να παραστουν στη σχολικη γιορτη αφου οπως υποστηριζουν δεν υπηρξαν νεκροι στο Πολυτεχνειο...

http://news247.gr/eidiseis/koinonia...o_polytexneio_den_yphrxan_nekroi.2014082.html

Θα προέρχονται από <<δημοκρατικές>> οικογένειες!!!!!

Στην Πατρα μαθητες αρνηθηκαν να παραστουν στη σχολικη γιορτη αφου οπως υποστηριζουν δεν υπηρξαν νεκροι στο Πολυτεχνειο...

http://news247.gr/eidiseis/koinonia...o_polytexneio_den_yphrxan_nekroi.2014082.html

Αγράμματοι μαθητές !

Άντε ξεκινάμε σιγά σιγά!

Τα λέμε κάτω παίδες!!!!