Πολυτιμες παρατηρησεις και σχολια...

Αιτια για το παρον νημα ειναι η νεα αγαπη που μου προεκυψε,η φωτογραφια..Κανοντας τα πρωτα μου βηματα και οντας παθιασμενος εκανα τον εξης συνειρμο:
Υπαρχουν νηματα που εχουν υπεροχες φωτογραφιες ολων των κατηγοριων..Πορτραιτα,τοπια,νυχτερινη φωτογραφιση,φωτογραφια δρομου,ζωα,ολα τα νηματα εχουν φωτογραφιες-διαμαντια,δημιουργιες ανθρωπων με μερακι,δημιουργικη σκεψη,και αρτια καταρτηση στο αντικειμενο.Θα ηθελα πολλες φορες να ζητησω την καθοδηγηση τους στα πρωτα μου βηματα,ομως δε θελω να ποσταρω τις δικες μου αγαρμπες φωτογραφιες στα εν λογω νηματα,δεν ειναι σωστο,και νομιζω πως ειναι και λιγο υπερφιαλο.Μηπως θα ηταν καλυτερο λοιπον εμεις οι αρχαριοι να εχουμε τον παρον δικο μας χωρο οπου θα μπορουμε να παρουσιαζουμε τις φωτογραφιες μας,και οι ικανοτεροι και εμπειροτεροι να μας προσφερουν τις παρατηρησεις τους;Παιρνω το θαρρος να αρχισω με ετουτη..
attachment.php

Attachments

• dok1.jpeg
    dok1.jpeg
    126 KB · Views: 137
υπαρχουν καποιοι βασικοι κανονες που πρεπει πρωτα να τους μαθεις και μετα να τους σπασεις...

ενας εξ αυτων ειναι ο κανονας των τριτων...

μην εχεις το θεμα σου στο κεντρο...

μια αλλη προοπτικη ισως να εδινε αλλο τονο στην φωτογραφια σου... αν χαμηλωνες ας πουμε λιγο, αν πηγαινες λιγο πο δεξια και εβγαζες λιγο απο βραχο και περισσοτερο απο τοπιο ισως να λειτουργουσε καλυτερα...

γενικα να ξερεις οτι πλεον λειτουργει αυτο που δεν εχουμε βαρεθει να βλεπουμε...

καλως ηρθες και να εχεις ανοικτα αυτια και ματια...

σε λιγο καιρο θα εχεις κανει τα μικρα βηματα προς τα μπρος...

την καλησπερα μου...

paИ-baL;1056099254 said:
υπαρχουν καποιοι βασικοι κανονες που πρεπει πρωτα να τους μαθεις και μετα να τους σπασεις...

ενας εξ αυτων ειναι ο κανονας των τριτων...

μην εχεις το θεμα σου στο κεντρο...

μια αλλη προοπτικη ισως να εδινε αλλο τονο στην φωτογραφια σου... αν χαμηλωνες ας πουμε λιγο, αν πηγαινες λιγο πο δεξια και εβγαζες λιγο απο βραχο και περισσοτερο απο τοπιο ισως να λειτουργουσε καλυτερα...

γενικα να ξερεις οτι πλεον λειτουργει αυτο που δεν εχουμε βαρεθει να βλεπουμε...

καλως ηρθες και να εχεις ανοικτα αυτια και ματια...

σε λιγο καιρο θα εχεις κανει τα μικρα βηματα προς τα μπρος...

την καλησπερα μου...
Καλησπερα και απο εμενα,καλως σας βρηκα.Ευχαριστω για τα σχολια σου,εννοειται οτι θα εχω μυαλο,ματια,αυτια ανοικτα!

Και κάτι άλλο: η φωτογραφία κατα βάση είναι η ματιά του φωτογράφου, τα υπόλοιπα ακολουθούν. Οπότε μάθε κανόνες, μάθε τεχνικές, μάθε την φωτογραφική σου, για να μην είναι εμπόδια στην έκφραση της άποψής σου, αλλά ότι και να σου πούμε εμείς, πρώτος κριτής είσαι εσύ ο ίδιος...

Επίσης, προτείνω να ξεκινήσεις διαβάζοντας βιβλία σχετικά με τη σύνθεση, το φως κλπ.
Συστήνω τα
Basics Photography: Composition

The Photographer's Eye: Composition and Design for Better Digital Photos

Light: Science and Magic: An Introduction to Photographic Lighting

Basics Photography: Lighting

και για συμπλήρωμα το How to Read a Photograph με κριτική πάνω στο έργο σημαντικών φωτογράφων.

Επίσης, προτείνω να ξεκινήσεις διαβάζοντας βιβλία σχετικά με τη σύνθεση, το φως κλπ.
Συστήνω τα
Basics Photography: Composition

The Photographer's Eye: Composition and Design for Better Digital Photos

Light: Science and Magic: An Introduction to Photographic Lighting

Basics Photography: Lighting

και για συμπλήρωμα το How to Read a Photograph με κριτική πάνω στο έργο σημαντικών φωτογράφων.

Tα έχεις διαβάσει αυτά Νάσο? Εγώ παρήγγειλα και διαβάζω κάποια απο το Amazon και θα μου ήταν χρήσιμο αν ειχες να συστήσεις κανένα.

http://www.avclub.gr/forum/The Complete Guide to Digital Black & White Photography (Complete Guides)

Σας ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σας σε βιβλια,αυριο αγοραζω.Δειτε και δυο σημερινες,εχω ανεβασει λιγο το saturation..
attachment.php
attachment.php
attachment.php

Attachments

• IMG_0462.jpg
    IMG_0462.jpg
    143.5 KB · Views: 92
  • IMG_0474.jpg
    IMG_0474.jpg
    132 KB · Views: 92
  • IMG_0483.jpg
    IMG_0483.jpg
    120.2 KB · Views: 92
Πειραματίσου με το κάδρο και την αναλογία ουρανού-γης. Για μένα το κάδρο και το φως είναι πιο σημαντικά από την επεξεργασία.
Σαν παρατήρηση και για τις 3 προσπάθησε να τονίσεις το θέμα που σε έκανε να τραβήξει την φωτογραφία

Last edited:
Πειραματίσου με το κάδρο και την αναλογία ουρανού-γης. Για μένα το κάδρο και το φως είναι πιο σημαντικά από την επεξεργασία
σιγουρα ειναι,προσωπικα θα ηθελα να γινοταν να μη συμβαινει κανενος ειδους επεξεργασια..Απλα μου φανηκαν λιγακι ξεπλυμενες..Οσον αφορα το καδρο,τελικα κατι που φαινεται το ευκολοτερο κομματι,τελικα μου φαινεται εξισου δυσκολο με το φως...Σε ευχαριστω που ασχολεισαι...

Ο καλυτερος δασκαλος ειναι ο εαυτος σου..Πηγαινεις παλι στα ιδια μερη και με καθαρο μυαλο βγαζεις παλι φωτογραφιες η αν εισαι εκει βγαζε 20-30 διαφορετικες φωτογραφιες απο διαφορετικη γωνια , θεση , αποψη.
κ μετα διαλεγεις μια.Αναρωτησου μετα γιατι την διαλεξες :)

για την επεξεργασια που αναφερεις δεν ειναι απαραιτητο να γινει σε μια φωτογραφια.Εκτος αν την χρειαζεται η φωτογραφια γιατι την ειχες εξαρχης διαφορετικα στο μυαλο σου :) Πχ ασπρομαυρη , σεπια , κανα περιεργο filtro , glow effect σε κανα πορτρετο.λεω τωρα παραδειγματα.
Οι παραπανω φωτογραφιες που αναρτησες , ναι δειχνουν ξεπλυμενες και οσο τις τονισεις , καλυτερες δε θα τις κανεις αλλα πιο ζωντανες..Αναρωτησου γιατι ειναι ξεπλυμενες και οχι πως θα "καλυτερεψεις" μια φωτογραφια.
Σκεψου τες , με διαφορετικη γωνια και επισης με αλλη θεση του ηλιου τι διαφορετικο αποτελεσμα θα ειχε..Το παιχνιδι με τις σκιες δινει αλλη διασταση στις φωτογραφιες.

Αλλα πρωτα φτιαξε το καδρο σου , να μπορεις να δειξεις το θεμα σου σωστα κ οχι απλα σηκωνεις την μηχανη και να τραβας φωτογραφια αυτο που βλεπεις..
Απο την ματια του φωτογραφου θα δειξουν σαφως καλυτερα :)

Αντε , καλη αρχη φωτογραφικα :D

Το 2ο βιβλιο (του Freeman) και το 3ο για το φώς ειναι πραγματικά εξαιρετικά βιβλία, αλλά καπως δύσκολα για αρχή

Όντως είναι κάπως δύσκολα, αλλά πολύ αναλυτικά, γι' αυτό πρότεινα και τα της σειράς Basics Photography τα οποία είναι πολύ περιεκτικά (ειδικά το Composition) χωρίς όμως να εμβαθύνουν τόσο. Θα μπορούσε κάποιος να ξεκινήσει με αυτά και μετά να πάει στα πιο προχωρημένα.

Ο καλυτερος δασκαλος ειναι ο εαυτος σου..Πηγαινεις παλι στα ιδια μερη και με καθαρο μυαλο βγαζεις παλι φωτογραφιες η αν εισαι εκει βγαζε 20-30 διαφορετικες φωτογραφιες απο διαφορετικη γωνια , θεση , αποψη.
κ μετα διαλεγεις μια.Αναρωτησου μετα γιατι την διαλεξες :)

για την επεξεργασια που αναφερεις δεν ειναι απαραιτητο να γινει σε μια φωτογραφια.Εκτος αν την χρειαζεται η φωτογραφια γιατι την ειχες εξαρχης διαφορετικα στο μυαλο σου :) Πχ ασπρομαυρη , σεπια , κανα περιεργο filtro , glow effect σε κανα πορτρετο.λεω τωρα παραδειγματα.
Οι παραπανω φωτογραφιες που αναρτησες , ναι δειχνουν ξεπλυμενες και οσο τις τονισεις , καλυτερες δε θα τις κανεις αλλα πιο ζωντανες..Αναρωτησου γιατι ειναι ξεπλυμενες και οχι πως θα "καλυτερεψεις" μια φωτογραφια.
Σκεψου τες , με διαφορετικη γωνια και επισης με αλλη θεση του ηλιου τι διαφορετικο αποτελεσμα θα ειχε..Το παιχνιδι με τις σκιες δινει αλλη διασταση
στις φωτογραφιες.

Αλλα πρωτα φτιαξε το καδρο σου , να μπορεις να δειξεις το θεμα σου σωστα κ οχι απλα σηκωνεις την μηχανη και να τραβας φωτογραφια αυτο που βλεπεις..
Απο την ματια του φωτογραφου θα δειξουν σαφως καλυτερα :)

Αντε , καλη αρχη φωτογραφικα :D
Ευχαριστω πολυ,περιμενω τωρα που χαλαρωσα λιγο απο τη δουλεια να πειραματιστω με τις ωρες!