Πομπή εξόδου, Μεσολόγγι 2025

Σε εχει γονατισει ο κοκκος ειναι η αληθεια αλλα κυριως το παθος να τα βγαλεις ολα αξιοπρεπως.

Κατα την ταπεινη μου αποψη δεν γινεται αυτο. Λιγα καρε και καλα και αν μπορεις μελετημενα απο πριν ( απο παλιοτερη σου εμπειρια εννοω) οχι run & gun.

Πχ μια ληψη με ευρυγωνιο απο χαμηλα σε ενα περασμα τους

Ου εν τω πολλω το ευ ;). Καλη Ανασταση να εχεις και keep trying.
Με ευρυγώνιο εννοείς ότι θα είχαν λιγότερο κόκκο; Ή είναι απλά θέμα ISO; Με άλλο σώμα, π.χ D7200 (που είχα παλιότερα) δεν υπήρχε περίπτωση να υπήρχε ούτε ένα χρήσιμο καρέ με τέτοια ISO (και να φανταστείς αυτά με διάφραγμα 1.8). Πως θα επιτύχω λιγότερο κόκκο κατά τη γνώμη σου (πάντα με τέτοιες συνθήκες λήψης βέβαια);

Δεν ειναι θεμα φακου (Εστιακου μηκους, απλα ρωτησα μηπως πηγαινες με τον πιο σκοτεινο τηλεφακο που χαιρεσαι εσχατως) αλλα διαφραγματος (που εισαι οκ) και iso.

Εννοειται οτι με τα χρονια οι καμερες πετυχαινουν καλυτερες αποδοσεις στα σκοτεινα αλλα Θαυματα δεν γινονται παρολο που ειναι Μεγαλη Εβδομαδα ;)

Το φως ειναι το πρωταρχικο στοιχειο που χρειαζεται μια φωτογραφια αν δεν υπαρχει μετα πας παντα σε συμβιβασμους ( και σε denoise κατα την επεξεργασια )

Κατα την αποψη μου επιλεγεις σημεια που φωτιζονται καλυτερα ή τα φωτιζεις εσυ αν αυτο ειναι δυνατον.

Δεν ειναι θεμα φακου (Εστιακου μηκους, απλα ρωτησα μηπως πηγαινες με τον πιο σκοτεινο τηλεφακο που χαιρεσαι εσχατως) αλλα διαφραγματος (που εισαι οκ) και iso.

Εννοειται οτι με τα χρονια οι καμερες πετυχαινουν καλυτερες αποδοσεις στα σκοτεινα αλλα Θαυματα δεν γινονται παρολο που ειναι Μεγαλη Εβδομαδα ;)

Το φως ειναι το πρωταρχικο στοιχειο που χρειαζεται μια φωτογραφια αν δεν υπαρχει μετα πας παντα σε συμβιβασμους ( και σε denoise κατα την επεξεργασια )

Κατα την αποψη μου επιλεγεις σημεια που φωτιζονται καλυτερα ή τα φωτιζεις εσυ αν αυτο ειναι δυνατον.
Ναι, ουσιαστικά μόνο αυτή είναι η λύση. Σημεία με καλύτερο φωτισμό (γιατί φυσικά εγώ δεν γίνεται να φωτίσω τίποτε). Και τα φλας απαγορεύονται (εθιμικά) στην βραδυνή πομπή

Aρα καλυτερη προετοιμασια ληψης και σχεδιασμος. Ειδικα αν ειναι ενα γεγονος που το ζεις καθε χρονο εχεις ολη την ανεση να το εκτελεσεις με αρκετους τροπους και εμπνευσεις.