Ποντικοδιώκτης ή απάτη....

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2025 την Κυριακή 30 Μαρτίου.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

macgyvergr

Established Member
17 January 2007
231
Επισυνάπτω το εσωτερικό από τον "ποντικοδιωκτη" που διαφημιζεται στην τηλεόραση και κοστίζει περίπου 35 ευρω
Η συσκευή κανει ενα θορυβο που προφανως προερχεται απο το μικρό μετασχηματιστή που εχει. Δεν υπάρχει κανενα εξάρτημα που να εκπέμπει κάτι πχ buzzer
Τι λέτε ; ειναι απάτη;
IMG_20121104_221956.jpgIMG_20121104_222414.jpgIMG_20121104_222109.jpg

φιλος το εγκατεστησε σπιτι του τις προαλλες.σε δυο μερες ειχαν εμφανιστει εντομα απο παντου,απο καθε τρυπα του σπιτιου.Μετα εξαφανιστηκαν,μου το βεβαιωνει.Για ποντικια δεν ξερω.Υπ'οψιν οτι το δικο του ειναι κινεζια των 5 ευρω.

Sonus Naturalis

Μέλος Σωματείου
12 July 2009
9,456
Αθήνα, Ηλιούπολη
Ναι βρε παιδιά, το βλέπω να διαφημίζεται εδώ και καιρό και μου έχει κάτσει στο στομάχι!

Υποτίθεται ότι εκπέμπει υπέρηχους. (Ποιάς συχνότητας άραγε);

Μπορείτε να το επιβεβαιώσετε; Ότι δεν...

Διότι εάν δεν εκπέμπει υπέρηχους και μάλιστα σε συχνότητες που αντιλαμβάνονται και τα έντομα και τα ποντίκια (δεν ήξερα πως αντιλαμβάνονται τις ίδιες συχνότητες!), έ, τότε...
Απλά θα είναι υπόδειγμα παραπλανητικής διαφήμισης με όλες τις συνέπειες, βεβαίως-βεβαίως!

macgyvergr

Established Member
17 January 2007
231
Το μοναδικό εξάρτημα που μπορεί να εκπέμπει "κατι" είναι ο μετασχηματιστής ο οποιος ειναι βραχυκυκλωμενος στην μια ακρη του και σε σειρα στο δικτυο AC. Αρα λειτουργεί ως πηνιο. Το θεμα ειναι τι ειδους συχνότητες και σε τι ισχυ μπορεί να παραγει ώστε να κανει κατι. Επίσης ο τρόπος συνδεσης του μπορει να στελνει παρασιτα στο δικτυο. Και κατι λογικό που ανέφερε ο sonus : ολα τα ερποντα απωθουνται με τις ιδιες συχνότητες;;;!!!!!Ελεος! Οι ηλεκτρονικοι κουνουποδιωκτες καθως και αλλες επαγγελματικες συσκευες για ποντικια, ειναι μόνο για κουνουπια ή ποντικια και εχουν καποιο τυπου buzzer ή μεγαφωνου.

analyze_it

AVClub Addicted Member
15 July 2008
1,798
Αν το ποντίκι είναι του είδους hiendas-koufosious και δεν ακούει καλά, ότι ήχους και να εκπέμπει η συσκευή απλά θα κινείται ανενόχλητο.....

(αρκεί η συσκευή να είναι ακριβή και να έχει επένδυση λάκας και χοντρή καλωδίωση κατά προτίμηση)

Last edited:

kontr

AVClub Addicted Member
31 August 2008
1,889
Μελισσια
δεν νομίζω να βγαζει κανένα ηχο απλα πρέπει να φορτώνει θόρυβο το δίκτυο αρα δεν κάνει κατι.
ακομη και για τους υπερήχους δεν εχω δει εγω τουλάχιστον κάποια ερευνα που να το αποδεικνύει αν και εχω μια εμπειρία που μου λεει οτι μπορεί να ισχύει.

arial

Established Member
17 February 2011
214
Νομίζω ότι είναι απάτη, αντίστοιχο με μια συσκευή που έβαζες στην πρίζα και έκανε οικονομία στο ρεύμα. Επίσης αντίστοιχη απάτη κάτι μαγνητάκια που βάζεις στο αυτοκίνητο και κάνεις οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου. Αν σκεφτώ θα θυμηθώ και άλλες απατεωνιές....

1kost12

New member
25 June 2012
74
Ήθελα και εγώ να αγόραζα κάτι τέτοιο για την αποθήκη μου (υπόγειο) αλλά είμαι πάρα πολύ επιφυλακτικός και δύσπιστος…..
Από την άλλη…..έστω και τα μισά από ότι λένε να κάνει…… Δεν ξέρω!!!!!

VaSiLiS-T

Supreme Member
10 January 2007
8,208
παλλληηηηηνιηηηη
Στούς Ρούσικους και στους Αμερικάνικους σιτοβολώνες , είναι κατάρα τα ποντίκια ,, μύρια τρωκτικά που κάνουν ακόμα πιο πολλα μυρια ζημιά ,, θα το είχαν κάνει χρονια πρίν το κολπο ,, δεν είναι λακαμάδες ,,

ο μόνος τρόπος για τα δαιολοπόντικα είναι χημικά !!!

η ναρκωτικά ίσως ,, δοκιμασε κάποιος ?

ξερω γώ να ρίξουμε κανα 2 κιλά κάναβη η όπιο να δούμε τι θα κάνουν , :music-smiley-005::Banane0:

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,550
127.0.0.1
Πρόβλημα με ποντίκια λύθηκε με κάτι πλαστικά ταψάκια με ποντικόκολλα.
Βάζεις ένα κομμάτι τυρί και κάποια στιγμή βρίσκεις το ποντίκι κολλημένο (ζωντανό) στο ταψάκι. Οπότε πετάς ταψάκι και ποντίκι μαζί.
Ούτε τουμπανιασμένα ποντίκια να βρωμάνε μέσα στο σπίτι, ούτε τίποτα.

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Πρόβλημα με ποντίκια λύθηκε με κάτι πλαστικά ταψάκια με ποντικόκολλα.
Βάζεις ένα κομμάτι τυρί και κάποια στιγμή βρίσκεις το ποντίκι κολλημένο (ζωντανό) στο ταψάκι. Οπότε πετάς ταψάκι και ποντίκι μαζί.
Ούτε τουμπανιασμένα ποντίκια να βρωμάνε μέσα στο σπίτι, ούτε τίποτα.

Οχι βρε φιλε, ειναι βασανιστηριο...

Tzimisce

AVClub Fanatic
1 February 2007
34,550
127.0.0.1
Γιατί βρε; Μετά το πετάς στον κάδο και ή ξεκολλάει ή το τρώει καμιά γάτα...
Το να το δηλητηριάσεις με κίνδυνο να το φάει καμιά γάτα μετά και να πάει άκλαυτη είναι καλύτερα; :p