Popcorn A-110 Media player

Απάντηση: POPCORN A-110 MEDIA PLAYER

Πως δεν το διάβασα αλλά για πρόσεξε λίγο αυτό:

Επομένως δεν είναι σίγουρο ότι γίνεται σε όλα τα nmt player απλά υποθέτει ότι θα γίνετε.
Το site που μιλούσε για Istar ήταν του HDX.
'Εχει δοκιμαστεί σίγουρα και σε Egreat (απ'ότι έχω υπόψιν μου).
Για τα υπόλοιπα δεν γνωρίζω.

Α! και κάτι άλλο.Το egreat M34A είναι ουσιαστικά αντίστοιχο με το Istar mini 1.3, που δέχεται εξωτερικό δίσκο κατά τον ίδιο τρόπο και κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό (στο εξωτερικό) και είναι και φθηνότερο.

Last edited:

Υπάρχει τρόπος να μπορώ να δω ώστε να περάσω ταινίες μέσω δικτύου από τον υπολογιστή μου τον ntfs σκληρό δίσκο που έχω μέσα στο A-110 αν ναι με ποιον τρόπο?
Ευχαριστώ πολύ.

Re: Απάντηση: POPCORN A-110 MEDIA PLAYER

Υπάρχει τρόπος να μπορώ να δω ώστε να περάσω ταινίες μέσω δικτύου από τον υπολογιστή μου τον ntfs σκληρό δίσκο που έχω μέσα στο A-110 αν ναι με ποιον τρόπο?
Ευχαριστώ πολύ.

Δεν γίνεται. Τα PCH/Egreat/κτλ. δεν έχουν δυνατότητα write σε NTFS.

Απάντηση: Re: Απάντηση: POPCORN A-110 MEDIA PLAYER

Δεν γίνεται. Τα PCH/Egreat/κτλ. δεν έχουν δυνατότητα write σε NTFS.

Δημήτρη νομίζω ο φίλος Fits79 άλλο εννοεί αλλά δεν το έθεσε καλά. Λοιπόν, το popcorn έχει μέσα σκληρό με ext3. Εάν το συνδέσεις στο pc με το usb host του, τότε βλέπεις τον σκληρό του και του περνάς ότι θέλεις. Αλλιώς βγάζεις τον σκληρό από το Popcorn και εγκαθιστόντας τον extfs manager στα windows τον βλέπεις κανονικά. Επίσης πάντα μπορείς να συνδεθείς με ftp στο popcorn και να ανεβάζεις μέσω δικτύου ότι θέλεις.
Ελπίζω αυτό να εννοούσε ο φίλος.

Re: POPCORN A-110 MEDIA PLAYER

Εγώ κατάλαβα ότι θέλει μέσω δικτύου να περάσει αρχεία από το PC του στον δίσκο που έχει βάλει στο PCH, τον οποίο έχει διαμορφώσει ως NTFS.

Από όσο γνωρίζω, αυτό δεν γίνεται, ούτε μέσω SAMBA, NFS ή FTP.

Απάντηση: Re: POPCORN A-110 MEDIA PLAYER

Εγώ κατάλαβα ότι θέλει μέσω δικτύου να περάσει αρχεία από το PC του στον δίσκο που έχει βάλει στο PCH, τον οποίο έχει διαμορφώσει ως NTFS.

Ειδικά μέσω ftp γιατί να μην γίνεται? Το ότι είναι ntfs δεν συμαίνει τίποτα.
Για Samba επίσης δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Re: POPCORN A-110 MEDIA PLAYER

Δεν παίζει ρόλο το αν μιλάμε για FTP ή για SAMBA ή NFS.

Τη στιγμή που τα NMTs κάνουν mount τα NTFS partitions σε read-only mode, δεν μπορούμε να γράψουμε σε αυτά μέσω του OS του NMT.

Μπορούμε φυσικά μέσω USB ή eSATA, καθότι τότε παρακάμπτουμε το OS του NMT.

Επαναλαμβάνω ότι τα παραπάνω ισχύουν για τα ΝMTs (πλατφόρμα Syabas). Άλλες υλοποιήσεις, π.χ. το Tvix 6500, μπορούν και γράφουν κανονικά σε δίσκους με NTFS.

Απάντηση: Re: Απάντηση: POPCORN A-110 MEDIA PLAYER

Αυτό ακριβώς ρωτάω.

Δημήτρη νομίζω ο φίλος Fits79 άλλο εννοεί αλλά δεν το έθεσε καλά. Λοιπόν, το popcorn έχει μέσα σκληρό με ext3. Εάν το συνδέσεις στο pc με το usb host του, τότε βλέπεις τον σκληρό του και του περνάς ότι θέλεις. Αλλιώς βγάζεις τον σκληρό από το Popcorn και εγκαθιστόντας τον extfs manager στα windows τον βλέπεις κανονικά. Επίσης πάντα μπορείς να συνδεθείς με ftp στο popcorn και να ανεβάζεις μέσω δικτύου ότι θέλεις.
Ελπίζω αυτό να εννοούσε ο φίλος.

Μέσω usb host έχω περάσει μέσα ταινίες αλλά είναι λίγο αργό ρε φίλε ειδικά αν θελεις να περάσεις πολλά gb.

Απάντηση: Re: POPCORN A-110 MEDIA PLAYER

Ειδικά μέσω ftp γιατί να μην γίνεται? Το ότι είναι ntfs δεν συμαίνει τίποτα.
Για Samba επίσης δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα.

Παιδιά, νομίζω ότι όλες αυτές οι δυνατότητες (smb, ftp, nfs κλπ) είναι διαθέσιμες μόνο μετά από εγκατάσταση των NMT applications η οποία είναι δυνατό να γίνει αποκλειστικά στον εσωτερικό δίσκο. Σε αυτή την περίπτωση όμως ο δίσκος πρέπει υποχρεωτικά να γίνει format από το PopcornHour και το filesystem θα γίνει ext.
Οπότε νομίζω είναι αδύνατο στην παρούσα φάση (με NTFS) να μπορεί να κάνει αυτά που του λέτε. Πρέπει να βάλει τα NMT apps και τότε όλα ΟΚ.

Επειδή με κόβω να έχω κάνει κάποια λάθος ρύθμιση σε οποιαδηποτε ταινία(.ts ή .m2ts) έχω με truehd ή dts-hd ήχο παρόλο που έχω δοκιμάσει τις ρυθμίσεις:

hdmi audio : off
τύπος surround : 5.1
Dts : digital(raw) και έχω δοκιμάσει και dts-hd(raw)
ac3: digital(raw)
aac: digital(raw)
wma pro : digital(raw)

Δεν ακούω καθόλου ήχο από πουθενά(Ούτε από την τηλεόραση που το έχω συνδέσει μέσω hdmi κατευθείαν από το A-110 ούτε από τον ενισχυτή που το έχω συνδέσει μέσω οπτικής ίνας)

Τι λέτε να δοκιμάσω?

Last edited:

Άκυρο παιδιά βρήκα λυση στο παραπάνω πρόβλημα μου.
Η λυση για όποιον συνάντηση το ίδιο πρόβλημα είναι να τα αφήσετε όλα στο analog(pcm) εκτός από το dts που πρέπει να είναι στη θέση digital(raw).

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: POPCORN A-110 MEDIA PLAYER

Μέσω usb host έχω περάσει μέσα ταινίες αλλά είναι λίγο αργό ρε φίλε ειδικά αν θελεις να περάσεις πολλά gb.

Αν βρίσκεις το USB αργό, που να δεις το Ethernet.. :flipout: :flipout: :flipout:

Δοκίμασε καλύτερα με eSATA.

Re: Απάντηση: Re: POPCORN A-110 MEDIA PLAYER

Παιδιά, νομίζω ότι όλες αυτές οι δυνατότητες (smb, ftp, nfs κλπ) είναι διαθέσιμες μόνο μετά από εγκατάσταση των NMT applications η οποία είναι δυνατό να γίνει αποκλειστικά στον εσωτερικό δίσκο. Σε αυτή την περίπτωση όμως ο δίσκος πρέπει υποχρεωτικά να γίνει format από το PopcornHour και το filesystem θα γίνει ext.
Οπότε νομίζω είναι αδύνατο στην παρούσα φάση (με NTFS) να μπορεί να κάνει αυτά που του λέτε. Πρέπει να βάλει τα NMT apps και τότε όλα ΟΚ.

Όντως, πρέπει να περάσεις τα NMT apps, αλλά αφού κάνεις αυτό δεν σε εμποδίζει κανείς να φορμάρεις σε NTFS το ένα (μεγάλο) από τα partitions που έχουν δημιουργηθεί.

Έτσι κρατάς τα NMT apps, και έχεις και καλή συμβατότητα με windows.

Βέβαια, δεν έχεις πια δυνατότητα write στο NTFS partition, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα..

Εννοείς να βγάλω το δίσκο που έχω είδη μέσα στο Α-110 και να τον συνδέσω μέσω sata στο pc μου γιατί αλλιώς πως θα το συνδέσω μέσω esata αφού δεν έχει esata υποδοχή το Α-110.

Τέλος αν είναι να τον συνδέω-αποσυνδέω κάθε φορά που θέλω να του περάσω μια ταινία ζήτω που καήκαμε.

Όντως, πρέπει να περάσεις τα NMT apps, αλλά αφού κάνεις αυτό δεν σε εμποδίζει κανείς να φορμάρεις σε NTFS το ένα (μεγάλο) από τα partitions που έχουν δημιουργηθεί.

Έτσι κρατάς τα NMT apps, και έχεις και καλή συμβατότητα με windows.

Βέβαια, δεν έχεις πια δυνατότητα write στο NTFS partition, αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα..

Όπα για κάτσε γιατί κάπου δεν σε έπιασα εδώ.
Δηλαδη υπονοείς ότι στον ίδιο ntfs δίσκο μπορώ να δημιουργήσω ένα ext3 partition(Με το norton partition magic 8 ίσως γιατί έχω είδη αρκετά gb με ταινίες μέσα στον ntfs δίσκο) και να περάσω σε αυτό nmt apps?

Και πως ξέρω ότι θα τα περάσει σε αυτό το μέρος του δίσκου και ότι δεν θα κάνει όλον τον δίσκο φορμάτ κ.τ.λ.

Αν γίνετε αυτό που λες(Να έχω δηλαδή 2 partition στον δίσκο ένα σε ntfs και ένα σε ext3 και το κάνω να περάσει τα προγράμματα μόνο στο ext3 partition είναι ότι καλύτερο φίλε μου.)

Last edited:

Φίλε fits νομίζω έχεις μπερδευτεί λίγο. Ας τα πιάσουμε από την αρχή:

Αφού έχεις εσωτερικό το δίσκο, μπορείς να πας στο Maintenance --> NMT Setup Wizard και να εγκαταστήσεις τα NMT apps. Στη διάρκεια της διαδικασίας θα σου ζητηθεί να γίνει format ο δίσκος. Εννοείται ότι πρώτα πρέπει να είσαι σίγουρος ότι έχεις και κάπου αλλού όσα έχεις ήδη περάσει στο δίσκο.
Με αυτή τη διαδικασία θα χωριστεί σε κάποια partitions ο δίσκος. Το μεγαλύτερο από αυτά είναι εκείνο όπου θα βάζεις όλα τα αρχεία σου (movies κλπ).
α) το μειονέκτημα είναι οτι είναι σε ext3 filesystem
β) το πλεονέκτημα είναι ότι θα έχεις στη διάθεσή σου πολλές νέες δυνατότητες

Το (α) λύνεται αν χρησιμοποιήσεις στο pc σου το Ext2FSD. Με αυτό απλά θα βλέπεις το popcorn σαν έναν ακόμη δίσκο όταν τον συνδέεις στο pc σου μέσω usb και θα περνάς ότι θέλεις χωρίς πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να βγάζεις από μέσα το δίσκο σου. Απλά βάζεις ON το popcorn και το συνδέεις στο pc σου μέσω usb.
Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται να ξανακάνεις format αυτό το partition σε NTFS. Θα χάσεις πολλά περισσότερα από όσα θα κερδίσεις.

Φίλε αυτό που λες είναι λίγο δύσκολο έως αδύνατο να γίνει γιατί είδη έχω περασμένες μέσα κοντά στο 1.3tb με ταινίες στον ntfs δισκο.

Άρα αν πρέπει να τον φορμάρω για να περάσω τα nmt applications τότε ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.

Φίλε αυτό που λες είναι λίγο δύσκολο έως αδύνατο να γίνει γιατί είδη έχω περασμένες μέσα κοντά στο 1.3tb με ταινίες στον ntfs δισκο.

Άρα αν πρέπει να τον φορμάρω για να περάσω τα nmt applications τότε ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.

OK, μην πάρεις...
Έπρεπε να το είχες κοιτάξει από την αρχή...
Οπότε, παραμένεις στο usb αλλά έτσι χάνεις όλη τη δύναμη των NMT apps που κατά τη γνώμη μου είναι ένας σοβαρός λόγος που κάποιος διαλέγει ένα Networked Media Tank όπως είναι το PopcornHour...

Σε εξωτερικό δίσκο ή φλασάκι δεν μπορείς να τα περάσεις με κάποιο τρόπο εεε?