PopCorn A-400/410 (Sigma 8911 + VXP)

Απάντηση: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Άρα υπομονή μέχρι να το φτιάξουν :)

Re: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

υπαρχει κανεις κατοχος του Α400 που θα μπορουσε να δοκιμασε να παιξει δικτυακα (smb) ταινια σε ISO ή BDMV και να δει εαν μπορει να επιλεξει εξωτερικο υποτιτλο??
Για στο φορουμ του ποπκορν δηλωνουν αγνοια και αναρωτιεμαι πλεον εαν κανω εγω κατι λαθος

Χρηστο στην παρουσα φαση αξιζει η αγορα του ή πρεπει καποιος να περιμενει μηπως και φτιαξουν τα αυτονοητα.

Και νέο φρέσκο...

Changes compared to Firmware 05-01-130503-25-POP-422
Code:
- Fixed Screensaver kicks in when continue playback after Pause introduced with 05-01-130503-25-POP-422-000

RELEASENOTES FIRMWARE
Code:
Release date: 8 May 2013
Firmware version: 05-01-130508-25-POP-422-000 (FORUM RC1 FIRMWARE)

1. Known Issues
- Playing a DVD with DD over Avr and then play any file with PCM gives just noise
- BD with TrueHD when keep on pressing Info/Title button will get audio drop issue
- Adaptive Deinterlacing & Film Cadence Detection causing issues with frameratesync and MotionBars when enabled

2. Firmware
- Fixed Screensaver kicks in when continue playback after Pause introduced with 05-01-130503-25-POP-422-000
- Fixed Screensaver doesn't show at Video Pause
- Fixed Blackscreen issues
- Fixed Standby Issue introduced with 05-01-130430-25-POP-422-000
- Fixed Screensaver kicks in at playback introduced with 05-01-130430-25-POP-422-000
- Fixed sometimes playback movie on 24Hz framerate result in black screen with audio, and half of the info bar disappear
- Fixed some movie start with black screen
- Fixed some movie keep on buffering when play until certain part of the movie
- Fixed some 3D BD25 and BDMV cannot play smoothly since 05-01-130329-25-POP-422-000 release
- Fixed Buffering issues with some 1080p mov Apple Trailers
- Fixed some playback hang or crash issues
- Fixed BD audio does not always follow BD language set at setup page
- Fixed Framerate sync not working on DVD
- Fixed embedded and external subtitle show up simultaneously for BD
- Fixed wrong elapsed time for some BDISO
- Fixed ASS subtitle causing some mkv video get trimmed on both side
- Fixed some ASS subtitle does not show up
- Fixed some ISO take much longer time to start
- Fixed subtitle color changed when switch from auto to any other color and back to auto
- Fixed file with mk3d extension cannot turn subtitle on and off through title menu
- Fixed start playback short audio clip (e.g. 33s) and stop the playback, then restart playback could cause framework reboot issue.
- Fixed start playback short audio clip (e.g. 33s), then trigger seek, playback unable to continue issue.
- Fixed fast rewind second song on the playlist could cause start playback the third songs
- Fixed fast rewind until 0 sec could cause start playback next song issue.
- Fixed external subtitle can't move outside of video resolution
- Added 3DRL Tag to switch to "Right Eye First" for ISO and BDMV
- Added support for mkv3d with 1920x2160(full 1080P TAB) resolution
- Added next/prev key function for audio CD playback
- Added Angle key to toggle between right-eye-first and left-eye-first during 3D Video playback

3. System
- Fixed Screensaver unable to show while photo slide show is paused
- Fixed Filebrowser listing show 'undefined' for long filename during network browsing
- Fixed focus to wrong UI if trigger photo info key during when audio CD is playing at the background
- Fixed Simple Meta Data missing Poster
- Fixed restore-to-factory-default does not cleanup bookmark
- Fixed sometimes fail to resume from standby mode after pressing power key during playing any media file
- Fixed cannot resume from standby if start playback any movie in NMJ navigator during standby mode
- Fixed changed back SATA_DISK_1 to SATA_DISK
- Fixed Poster is not downloaded if folder.jpg is present
- Added Access-Control-Allow in Davidbox-Api
- Removed the “Auto Start NMJ Menu” option from Setup
- Removed toggle function at Setup

4. NMJ
- New NMJ UI Added as shown in the Mockup Thread http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=64122
- Fixed double entry for every song when start playback via NMJ "by artist" page
- Fixed auto open menu when press return at add to playlist view
- Fixed NMJ audio playlist items not playback in correct sequence if the playlist have multiple entry of the same file
- Fixed NMJ list music by artist may get wrong result
- Fixed NMJ add all albums from the same genre could get incorrect track list
- Changed when at lastwatch scene, press down from tab will focus at Last watch scene image
- Added option to turn off tooltips and tips box at NMJ Setup
- Added option to customize default media view when access Video, Music and Photo
- Added option to disable capture last watch scene
- Added option to customize pane opacity for video info pane and episode pane
- Added option to auto launch NMJ when boot up
- Added support to fetch on line subtitle
- Added enchanced Video details
- Added enchanced Music details
- Added auto focus at last watched episode at episode list
- Added auto focus at last watched season at season list
- Added show video fps info, aspect ratio, external subtitle format
- Added show episode file info
- Added show song file info
- Added Support to have full view of fanart by press i key or down key at video info
- Added Return key function for rating box, delete box & subtitle box.
- Added Return key function to open menu at wall, list and category view
- Updated German, Japanese, Hungarian & Czech languages

5. Apps Market
- Fixed remove single app from private apps instead of remove whole private store
- Added Return key function to Keyboard
- Updated language files
- Removed "your credit" from Apps Details

RELEASENOTES NMT Apps
Code:
NMT Apps Version : 05-01-130315-25-POP-422

- Updated to work with new Firmware

@gkpapad

Κάθε εβδομάδα βγάζουν firmware...
Αν δεν έχεις υπομονή - μέχρι να τα διορθώσουν όλα τα θέματα (μικρά και μεγάλα) - μην το πάρεις....

Εγώ που είμαι popcornας και μου έσπασε τα νεύρα... :drummer: (παίζω ότι θέλω με το Α210 / όχι 3d φυσικά)...

Re: Απάντηση: PopCorn A-400 (Sigma 8911 + VXP)

Εγώ που είμαι popcornας και μου έσπασε τα νεύρα... :drummer: (παίζω ότι θέλω με το Α210 / όχι 3d φυσικά)...
Ποιά version φοράς στο Α210 και παίζεις τα πάντα; Παίζεις και από δίκτυο τα πάντα;

Χρηστο στην παρουσα φαση αξιζει η αγορα του ή πρεπει καποιος να περιμενει μηπως και φτιαξουν τα αυτονοητα.

Αν δεν στα παιξει με την πρώτη, θα στα παίξει με την 2η ...
Αλλα δεν είμαστε για τέτοια στα mid 30's :p
Δεν είναι ωριμο σε καμμια περίπτωση.

Καλύτερα ενα popcorn A210 στα 149 και ενα med600 (αν σε ενδιαφερει το 3d) στα 139 (σύνολο 288 )
Παρά ενα Α400 στα 289 ..
Και έχεις το πλεονέκτημα των 2 player (οτι δεν παιζει στο ενα θα παιζει στο αλλο) ή αν έχεις και δεύτερο σύστημα.

Καλύτερα ενα popcorn A210 στα 149 και ενα med600 (αν σε ενδιαφερει το 3d) στα 139 (σύνολο 288 )
Παρά ενα Α400 στα 289 ..
Και έχεις το πλεονέκτημα των 2 player (οτι δεν παιζει στο ενα θα παιζει στο αλλο) ή αν έχεις και δεύτερο σύστημα.

Αν θελεις να εχεις απροβληματιστο και ευχρηστο media player 2d , αγοράζεις ενα dune max/duo/smart/prime3 και ξεμπερδευεις.Ενναλάκτικα παιζει και το A200/210 αν και δεν εινα;ι το ιδιο σταθερο (αλλα προσφέρει άλλα καλούδια).
Αν θες και 3d , ειναι χαζό να έχεις 2 players.Καλύτερα ενα μικρό και φθηνό htpc ... (μεχρι να λυθουν ολα τα 3d προβληματα στα media players).

Αν θελεις να εχεις απροβληματιστο και ευχρηστο media player 2d , αγοράζεις ενα dune max/duo/smart/prime3 και ξεμπερδευεις.Ενναλάκτικα παιζει και το A200/210 αν και δεν εινα;ι το ιδιο σταθερο (αλλα προσφέρει άλλα καλούδια).
Αν θες και 3d , ειναι χαζό να έχεις 2 players.Καλύτερα ενα μικρό και φθηνό htpc ... (μεχρι να λυθουν ολα τα 3d προβληματα στα media players).

Το θέμα ειναι να ειναι plug n play.. Αν ειναι να μπλέκεις με HTPC περα απο εμπειρία πρέπει να διαθέτεις και χρόνο για την επιλογη των parts, να το φτιαξεις, εγκατάσταση λειτουργικου, παραμετροποιηση, προγράμματα, codec, ήδη βαρέθηκα.. Και με μεγαλύτερο κόστος, θόρυβο.. Αν θέλεις απλα να βλέπεις ταινίες mp, αν σου αρέσουν ολα τα παραπάνω και προτιμας να ξοδευσεις τον ελευθερο σου χρόνο, σε όλα τα παραπάνω και οχι σε προβολη ταινιων, τότε HTPC, οπου θέλει μεράκι και σίγουρα αν εχεις τον χρονο και τις γνωσεις μπορείς να πετύχεις καλυτερο αποτέλεσμα. Προσωπικα με ενδιαφέρουν οι ταινίες και όχι με τι θα τις αναπαραγω.. Οπότε και προτιμώ τα mp, αν έβγαινε ενα HTPC (ή οτιδηποτε αλλο) που να ήταν plug n play και ήταν καλύτερο απο τα mp, φυσικα θα προτιμουσα αυτα.

Ολα τα dune που αναφέρεις ειναι πιο ακριβά 250+ και αν κάποιος ενδιαφέρεται για 3d δεν υποστηρίζουν, οπως και seamless branching bluray με external srt.. Οπότε καλύτερα τα 2 (Α210 +med600)

Last edited:

Ολα τα dune που αναφέρεις ...... δεν υποστηρίζουν, οπως και seamless branching bluray με external srt..
Νομίζω ότι στο 2D + seamless branching τα παλια Dune δεν εχουν θεμα.

Το θεμα προκύπτει με τους ext srt μονο.

Σωστα;

Last edited:
Νομίζω ότι στο 2D + seamless branching τα παλια Dune δεν εχουμε θεμα.

Το θεμα προκύπτει με τους ext srt μονο.

Σωστα;

Ακριβώς. Δεν εχουν προβλημα αναπαραγωγής αλλα δεν υποστηρίζουν external srt σε πολλα m2ts.. Ουτε σε iso..(αν και ειναι πολυ λίγες οι ταινίες που κυκλοφορούν σε iso, συνήθως custom DIY bluray)

Δεν διαφωνω σε ολα αυτα που γράφεις.
Ομως η αποψη μου είναι οτι ενα player ή παιζει αυτό που θέλεις , ή δεν το παίζει καθόλου.
Κανένα media player δεν παίζει απροβλημάτιστα 3d ταινίες.Το mede8er εχει και αυτο θέματα branching (οπως όλα εξάλλου) ενω αδυνατεί να παίξει απο δίκτυο (για εμένα αδιαπραγμάτευτο).Αρα το να παρεις ενα dune/popcorn για 2d και med για 3d δεν είναι λύση σε καμμία περίπτωση (πάντα μιλάμε για full 3d.iso και οχι sbs κτλ) και πάνε και χαμένα τα λεφτά για το mede8er.
Απροβλημάτιστο 3d αυτή τη στιγμή μονο απο αυθεντικό δισκάκι, ή απο htpc.

YΓ.Η λύση θα έρθει πάντως και θα είναι mkv remux 3d.Δεν ξέρω σε ποια γεννιά θα υποστηριχτεί ...

Δεν διαφωνω σε ολα αυτα που γράφεις.
Ομως η αποψη μου είναι οτι ενα player ή παιζει αυτό που θέλεις , ή δεν το παίζει καθόλου.
Κανένα media player δεν παίζει απροβλημάτιστα 3d ταινίες.Το mede8er εχει και αυτο θέματα branching (οπως όλα εξάλλου) ενω αδυνατεί να παίξει απο δίκτυο (για εμένα αδιαπραγμάτευτο).Αρα το να παρεις ενα dune/popcorn για 2d και med για 3d δεν είναι λύση σε καμμία περίπτωση (πάντα μιλάμε για full 3d.iso και οχι sbs κτλ) και πάνε και χαμένα τα λεφτά για το mede8er.
Απροβλημάτιστο 3d αυτή τη στιγμή μονο απο αυθεντικό δισκάκι, ή απο htpc.

YΓ.Η λύση θα έρθει πάντως και θα είναι mkv remux 3d.Δεν ξέρω σε ποια γεννιά θα υποστηριχτεί ...

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το 3D, αλλα για τις 70 ταινίες που κυκλοφορούν (μεταβιας 5 να βλέπονται..αλλα αυτο ειναι θέμα αισθητικής αντίληψης κοινώς θέμα γούστου), το med600, αν και δεν υποστηρίζει 3d υποτιτλους θα τις αναπαράγει σωστα.

Ακόμα καλύτερη λύση (για το θεμα του δικτιου) το μεγαλύτερο med1000 που παίρνει εσωτερικό δίσκο, πετάς ολες τις 3d ταινίες σε ενα δισκο 2-3tb και έχεις απροβληματιστη αναπαραγωγη. Για seamless branching σε 3d ISO δεν γνωρίζω..

Last edited:
Καλο θα ήταν να υποστηρίζεται αναπαραγωγη 3d μέσω δικτύου, αλλα ας είμαστε λίγο ευέλικτοι και προσαρμοστικοι.

off topic αλλά το mede8er x3d υπότιτλους 3d υποστηρίζει. δικτυακά 3d ISO παίζει απρόσκοπα μέσω NFS, για smb δεν έχω τεστάρει. υποστηρίζει 3d mkv mvc που τα παίζει μια χαρά δικτυακά (NFS & SMB).

off topic αλλά το mede8er x3d υπότιτλους 3d υποστηρίζει. δικτυακά 3d ISO παίζει απρόσκοπα μέσω NFS, για smb δεν έχω τεστάρει. υποστηρίζει 3d mkv mvc που τα παίζει μια χαρά δικτυακά (NFS & SMB).

Δυο ταινίες 3d που είδα στο med600 φίλου δεν μας έκανε τους external srt σε 3d..αλλα ουτε και τους ενσωματωμένους, αν θυμάμαι καλα, τους έδειχνε 3d.
Δεν ξέρω αν πρέπει πρώτα να κανεις κάποια επεξεργασία στους external srt..ή ήταν κάποιο setting.

Εχεις δοκιμάσει full 3d.iso απο ταινίες της Disney και εχουν παίξει απροβλημάτιστα απο δικτυο?

Δυο ταινίες 3d που είδα στο med600 φίλου δεν μας έκανε τους external srt σε 3d..αλλα ουτε και τους ενσωματωμένους, αν θυμάμαι καλα, τους έδειχνε 3d.
Δεν ξέρω αν πρέπει πρώτα να κανεις κάποια επεξεργασία στους external srt..ή ήταν κάποιο setting.

Κάποιο bug είναι. Έχω πέσει κι εγώ σε τέτοια περίπτωση. Άλλαξα από TB σε LR και μετά σε TB και τους γύρισε σε 3D.

Εχεις δοκιμάσει full 3d.iso απο ταινίες της Disney και εχουν παίξει απροβλημάτιστα απο δικτυο?

Εγώ ναι, εφόσον δεν υπάρχει θέμα seamless branching. Αν υπάρχει θέμα, με το Wreck it Ralph που δοκίμασα, επέλεξα από το μενού με τους τίτλους τον τίτλο της ταινίας και το έπαιξε νεράκι. Αν υπάρχει θέμα, θα είναι μόνο λόγω sb.

Last edited: