PopCorn A-400/410 (Sigma 8911 + VXP)

Κάτι που μου κάνει τις τελευταίες μέρες το A-400, είναι ενώ ανοίγει , πηγαίνω στην ταινία , στην αναπαραγωγή της μου βγάζει μαύρη οθόνη , με ήχο όμως από το home cinema .
Μου το κάνει μετά την τελευταία αναβάθμιση του A-400, δεν ξέρω αν έχει κάποια σχέση αύτο .

Re: Απάντηση: PopCorn A-400/410 (Sigma 8911 + VXP)

Παιδια το παραγγελνεις απο εδω www.cloudmedia.com και το εχεις σε 3 ημερες.

Παιδιά θέλω κι εγώ να πάρω το 410 απο αυτό το site. μπορεί κάποιος που το έχει πάρει απο το συγκεκριμένο site , να μου στείλει PM?

Και μια ερώτιση (πριν το πάρω) ...
Έχει εφαρμογή χρήσης του (σαν τηλεκοντρόλ, Αλλά να βλέπω και τα αρχεία στο κινητό) για android smartphone?
θέλω βασικά να βάζω μουσική απο το μηχανάκι χωρίς να χρειάζεται να ανοίγω την Τηλεόραση...!

Last edited:
To DAC chip που εχει το 410 , το χρησιμοποιεί για ήχο στα ΜΡ3? ή και στις ταινίες;
To DAC chip που εχει το 410 , λειτουργεί απο συγκεκριμένη εξοδο ήχου; (απο το HDMI ας πουμε θα πάρω ήχο απο το DAC?)
Εγω θα συνδέσω το media player με τον ενυσχιτή , μου pioneer VX520. Ο Pioneer δεν κάνει την δουλεια του DAC καλύτερα;
Για να ακούσω ήχο απο το DAC, πρέπει να παίξω αρχείο που το υποστιρίζει (flag ας πουμε?)?
ή το DAC Λειτουργεί παντού και πάντα . Σε όλα τα αρχεία που παίζω (ΜΡ3, βίντεο,flag, κτλ.) και απο όλες τις εξόδους ήχου (opical, HDMI,)

Last edited:
Για να ακουσεις ηχο απο το DAC του 410 πρεπει να χρησιμοποιησεις ΜΟΝΟΝ τις RCA εξοδους της συσκευής προς τον ενισχυτή, ασχετως αν ειναι mp3, wav ή flac to αρχειο που παιζει. Σε καθε αλλη περιπτωση (πχ συνδεση HDMI) θα ακους τον ηχο απο το DAC του ενισχυτη σου, γιατι τοτε το ψηφιακο σημα οδηγειται χωρις ψηφιοαναλογικη μετατροπη (Digital to Analog Conversion) στα αντιστοιχα ψηφιοαναλογικά κυκλωματα του ενισχυτή. Tωρα, ποιο ειvαι καλυτερο ? νομιζω το DAC του 410 (Sabre) ειναι νεοτερο kai υπερεχει, εξ αλλου παιζει και DSD ενω ο Pioneer οχι (αν και δεν ειμαι σιγουρος ποιο ακριβως DAC φοραει ο Pioneer VX420)

Για να ακουσεις ηχο απο το DAC του 410 πρεπει να χρησιμοποιησεις ΜΟΝΟΝ τις RCA εξοδους της συσκευής προς τον ενισχυτή, ασχετως αν ειναι mp3, wav ή flac to αρχειο που παιζει. Σε καθε αλλη περιπτωση (πχ συνδεση HDMI) θα ακους τον ηχο απο το DAC του ενισχυτη σου, γιατι τοτε το ψηφιακο σημα οδηγειται χωρις ψηφιοαναλογικη μετατροπη (Digital to Analog Conversion) στα αντιστοιχα ψηφιοαναλογικά κυκλωματα του ενισχυτή. Tωρα, ποιο ειvαι καλυτερο ? νομιζω το DAC του 410 (Sabre) ειναι νεοτερο kai υπερεχει, εξ αλλου παιζει και DSD ενω ο Pioneer οχι (αν και δεν ειμαι σιγουρος ποιο ακριβως DAC φοραει ο Pioneer VX420)

Συμφωνα με το επίσημο site( http://www.pioneerelectronics.com/ephox/StaticFiles/PUSA/Files/VSX-520-K.pdf ), το 520 που είναι ο δικός μου,
φοράει Texas Instruments Aureus™ DSP
192 kHz/24-bit DAC
›› Dolby® TrueHD
›› Dolby Pro Logic IIz
›› Dolby Digital / EX
›› DTS-HD® Master Audio
›› DTS® 96/24 / DTS Neo:6/DTS Express
›› Multi PCM Playback (192 kHz) via HDMI
›› SACD Playback via HDMI (2 ch)
›› 0.1 Step Audio Delay (Lip Sync) (Max 9 Frame)
›› Advanced Surround (Action, Drama, Entertainment Show, Advanced
Game, Sports, Classical, Rock/Pop, Unplugged, Extended Stereo)
›› Auto Surround
›› Stream Direct
›› Phase Control (bass management ensures precision low frequency
output)
›› Front Stage Surround Advance
›› Advanced Sound Retriever for enhanced PC and portable audio (2-ch)
›› Midnight Listening Mode
›› Auto Level Control (2 ch.)

και κάπου αλλου γράφει DSD to PCM Converter
Yes (2ch)

άρα , αφου θα στέλνω ψιφιακά τον ήχο στον pioneer vsx520 και θα κάνει την δουλειά αυτός, δεν υπάρχει λόγος να πάω στο Α-410, αλλά να πάω στο Α400 , η μόνη διαφορά που θα δω θα είναι στην ταχύτητα.

τιποτα άλλο σωστά;

To "Texas Instruments Aureus™ DSP" δεν ειναι το DAC της συσκευής σου αλλα ενα συνολο audio processing της Texas στο οποιο περιλαμβανονται διαφορα κυκλωματα, μεταξύ των οποιων και το DAC (που δεν ξερω ποιο ειναι, προφανως καποιο δικο της αφου ειναι γνωστο οτι η Texas εχει δικες της υλοποιησεις). Mπορεις να δεις εδώ (στη 2η σελιδα, σχημα) οτι στο συνολο της μοναδας DSP περιλαμβανεται και το DAC. Nομιζω οτι το DAC του 410 (Sabre Audiophile Class DAC) ειναι τουλαχιστον μια κλαση ανωτερο και οτι θα παιζει καλυτερα ολα τα ψηφιακα audio format (παντα απο την RCA εξοδο του) απο οτι το DAC του ενισχυτη σου. Μπορει βεβαια τα υπολοιπα στοιχεια του συστηματος σου (ενισχυτης, ηχεια) να μην μπορουν να αναδειξουν την διαφορά, αλλα αυτο ειναι κατι που εχει να κανει με καθε συστημα ξεχωριστα και οχι με το DAC του 410 που ειναι πραγματι εξαιρετικο (αυτος και μονο ειναι ο λογος που το σκεφτομαι σαν αναβαθμιση απο το 210 που εχω τωρα το οποιο (210) στο τομεα της εικονας ειναι καταπληκτικο). Οσο για το DSD, o Pioneer κανει conversion DSD to PCM ενω το 410 εχει native DSD codec ενσωματωμενο.

Απάντηση: Re: PopCorn A-400/410 (Sigma 8911 + VXP)

Σωστός Knick!!!

Απάντηση: Re: PopCorn A-400/410 (Sigma 8911 + VXP)

To "Texas Instruments Aureus™ DSP" δεν ειναι το DAC της συσκευής σου αλλα ενα συνολο audio processing της Texas στο οποιο περιλαμβανονται διαφορα κυκλωματα, μεταξύ των οποιων και το DAC (που δεν ξερω ποιο ειναι, προφανως καποιο δικο της αφου ειναι γνωστο οτι η Texas εχει δικες της υλοποιησεις). Mπορεις να δεις εδώ (στη 2η σελιδα, σχημα) οτι στο συνολο της μοναδας DSP περιλαμβανεται και το DAC. Nομιζω οτι το DAC του 410 (Sabre Audiophile Class DAC) ειναι τουλαχιστον μια κλαση ανωτερο και οτι θα παιζει καλυτερα ολα τα ψηφιακα audio format (παντα απο την RCA εξοδο του) απο οτι το DAC του ενισχυτη σου. Μπορει βεβαια τα υπολοιπα στοιχεια του συστηματος σου (ενισχυτης, ηχεια) να μην μπορουν να αναδειξουν την διαφορά, αλλα αυτο ειναι κατι που εχει να κανει με καθε συστημα ξεχωριστα και οχι με το DAC του 410 που ειναι πραγματι εξαιρετικο (αυτος και μονο ειναι ο λογος που το σκεφτομαι σαν αναβαθμιση απο το 210 που εχω τωρα το οποιο (210) στο τομεα της εικονας ειναι καταπληκτικο). Οσο για το DSD, o Pioneer κανει conversion DSD to PCM ενω το 410 εχει native DSD codec ενσωματωμενο.

Επίσης πολύ σωστός!!!

(...ενω το 410 εχει native DSD codec ενσωματωμενο)
Για το παραπάνω μόνο δεν είμαι πολύ σίγουρος knick, γιατί ΝΟΜΙΖΩ ότι κάτι διαφορετικό διάβασα σε ξένο site (το οποίο δεν θυμάμαι) ότι δηλαδή κάνει μετατροπή σε PCM πριν το στείλει στην έξοδο. Μακάρι να μην είναι έτσι και να κάνω λάθος. Ψάξε το κι εσύ αν θες.

Σκέφτομαι να πάρω το 400αρι , και μια απο τις λειτουργίες που θα ήθελα είναι να μπορω να επιλέγω ΜΡ3 απο φακέλους που βρίσκονται πάνω σε ΝΑS (Samba) απο το κινητό μου χωρίς να χρειάζεται να ανοίγω την τηλεόραση για να πλοηγηθώ στο μενού.

(...ενω το 410 εχει native DSD codec ενσωματωμενο)
Για το παραπάνω μόνο δεν είμαι πολύ σίγουρος knick, γιατί ΝΟΜΙΖΩ ότι κάτι διαφορετικό διάβασα σε ξένο site (το οποίο δεν θυμάμαι) ότι δηλαδή κάνει μετατροπή σε PCM πριν το στείλει στην έξοδο. Μακάρι να μην είναι έτσι και να κάνω λάθος. Ψάξε το κι εσύ αν θες.

Mαλλον εχεις δίκιο Δημητρη !!!. Λιγο το εψαξα και ειδα αυτο το εγγραφο που λεει οτι η αναπαραγωγη DSD δεν γινεται με native conversion αλλα με DSD to PCM conversion. Miκρο το κακο, αν σκεφτει κανεις ΠΟΣΑ πολλα πραγματα κανει αυτη η συσκευή και με ΤΙ κόστος !!

Απάντηση: Re: Απάντηση: PopCorn A-400/410 (Sigma 8911 + VXP)

Mαλλον εχεις δίκιο Δημητρη !!!. Λιγο το εψαξα και ειδα αυτο το εγγραφο που λεει οτι η αναπαραγωγη DSD δεν γινεται με native conversion αλλα με DSD to PCM conversion. Miκρο το κακο, αν σκεφτει κανεις ΠΟΣΑ πολλα πραγματα κανει αυτη η συσκευή και με ΤΙ κόστος !!
Έτσι ακριβώς το βλέπω κι εγώ knick! Η αναπαραγωγή DSD είναι κάτι σαν bonus και δεν νομίζω να είναι ακουστή η διαφορά χωρίς κορυφαία μηχανήματα ή ειδικά όργανα μέτρησης. Το σημαντικότερο είναι ότι δίνει καταπληκτική εικόνα, έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και ένα πολύ καλό interface. Αν φτιάξει και λίγο τα θεματάκια που έχει στο επόμενο firmware...

καλησπερα και απο μενα μια ερωτηση θελω να κανω. ποια ειναι η διαφορα του A-400 με το A-410.

καλησπερα και απο μενα μια ερωτηση θελω να κανω. ποια ειναι η διαφορα του A-400 με το A-410.

Διπλάσια εσωτερική μνήμη και καλό dac για δικάναλη ακρόαση.
Σε αναπαραγωγή αρχείων καμιά διαφορά.

Επίσης μιά γρήγορη ερώτηση: Έχει λυθεί το θέμα με τους εξωτερικούς υπότιτλους (αρχεία SRT), δηλαδή να τους παίζει τους υπότιτλους σαν 3D (όπως στο HiMedia και το Mede8er) και όχι απλούς 2D;

Εννοείτε σε 3D ταινία, είτε BD-ISO είτε SBS-MKV.

Καινούριο firmware (05-07-131025-25-POP-425-802 ---- 30-6-14).
Αντε να δουμε, λυθηκε επιτέλους το προβλημα με την αναπαραγωγη των 24/192 kHz αρχειων ήχου ? Παρακαλουνται οι κατεχοντες να ενημερωσουν. Αν το διορθωσανε, το σκεφτομαι σοβαρά....
Παντως στο Release Notes δεν γραφει τιποτα σχετικο. Ελεος πια, βγαλανε ενα φοβερο τσιπ (ESS Sabre) και δεν μπορει να διαβασει τα 24/192 Κhz αρχεια ηχου, ΟΥΤΕ μετα απο το firmware....