Popcorn Hour C-200

Re: Popcorn hour c-200(Το νέο προϊόν)

Καλησπέρα φίλοι μου!

Χθες παρέλαβα και'γω το πολυαναμενόνενο αυτό "μαγικό" κουτάκι (τι κουτάκι δηλαδη; τεράστιο είναι!)και δεν σας κρύβω ότι απογοητεύτηκα.

Σας παραθέτω παρακάτω την χθεσινή μου περιπέτεια:

Όταν το ανοιξα για πρώτη φορά λειτούργησε κανονικά. Όταν συνέδεσα όμως στις μπροστινές usb θύρες έναν εξωτερικό σκληρό WD 1Tb, ο οποίος ανήκει στην λίστα συμβατότητας άρχισαν τα κολλήματα.

Συγκεκριμένα δεν τον αναγνώριζε καν αλλά ακόμα και οταν μου τον αναγνώριζε (μου εβγαζε δηλαδή μύνημα ότι ο εν λόγω σκληρός φορτώθηκε) κολλούσε στο αρχικό μενού (έδειχνε την μπάρα του loading πάνω αριστερά για κανένα δεκάλεπτο και μετά μου έβγαζε ένα μύνημα στην οθόνη ότι "η ενέργεια που επιθυμείτε δεν είναι δυνατή, πατήστε το return για να επιστρέψετε στην προηγούμενη σελίδα" αλλά ούτε το return λειτουργούσε όταν το πατούσα). Το μόνο κουμπί που λειτουργούσε στην παραπάνω κατάσταση ήταν το setup το οποίο σε πήγαινε στο μενού των ρυθμίσεων αλλά και πάλι εάν πατούσα το return για να γυρίσει στο αρχικό μενού κολλόυσε!

Γενικότερα το c200 με τον σκληρο συνδεδεμένο μπροστά λειτούργησε σωστά 1 στις 10 φορές όπου μπόρεσα να μπώ στα περιεχόμενα του και να δω ταινίες αλλά και πάλι όταν πάτησα το return για να βγω από τον σκληρό στο αρχικό μενού κόλλησε πάλι.

Τα προβληματα αυτά μειώθηκαν αρκετά (δεν εξαλήφθηκαν όμως) όταν συνέδεσα τον σκληρό σε μια από τις πίσω θύρες usb.
Να σημειώσω εδώ πως πέρασα σταδιακά και τα 2 τελευταία firmware updates μέσω usb (μετά από 10 αποτυχημένες απόπειρες να αναγνωρίσει και να μην κολλήσει ένα usb stick Lexar 4gb) αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει και με το προτελευταίο και με το τελευταίο firmware.

Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή με συνδεδεμένο μόνο τον WD από πίσω, όταν ανοίγώ το c200 θα λειτουργήσει κανονικά 3 στις 5 φορές (αν βέβαια έχω και ένα usb stick συνδεδεμένο απο μπροστά θα μου ανοίξει απροβλημάτιστα μόνο 1 φορά στις 10 αν είμαι τυχερός). Ακόμα όμως και αν λειτουργήσει κανονικά στην αρχή, όταν θα πατήσω το return ή το sources για να με βγάλει στο αρχικό μενού, 4 στις 5 φορές θα κολλήσει!

Επίσης δεν έχω καταφέρει ακόμα να το κάνω να δει δίκτυο αλλά αυτό μπορεί να είναι κάτι που κάνω εγώ λάθος μιας και η μόνη εμπειρία μου απο αυτά είναι με PS3 και PS3 media server (φίλε pontie εδώ θα χρειαστώ μάλλον την βοήθειά σου!)

Τέλος να αναφέρω ότι από τα λίγα δείγματα full hd ταινιών που ψιλοχάζεψα τις ελάχιστες φορές που λειτούργησε σωστά έμεινα άφωνος από το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα αλλά τα παραπάνω προβλήματα επισκίασαν αυτή μου τη χαρά.

Οφείλω πάντως να τονίσω ότι αυτό είναι το πρώτο μου ΝΜΤ και δεν είχα προηγούμενη εμπειρία με τετοιου είδους player.

Αυτά τα ολίγα είχα να πω. Ελπίζω να μην σας κούρασα φίλοι μου με το μακροσκελές ποστ. Ηθελα απλά να μοιραστώ μαζί σας την δυσαρεστή εμπειρία μου και την απογοήτευσή μου από ένα μηχάνημα που μου στοιχισε 370 ευρά! (και το 1/3 να στοίχιζε πάλι θα είχα την απαίτηση τουλάχιστον τα στοιχειώδη πράγματα να λειτουργούν σωστά αλλά τέλοσπάντων).

Ευχαριστώ για την υπομονή σας και αναμένω με ανυπομονησία τις απόψεις και τις συμβουλές σας-bye-

Απάντηση: Popcorn hour c-200(Το νέο προϊόν)

Α ρε μ' αυτούς τους κορεάτες....και τα bug τους. ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΛΟΙ οι κορεάτες μας έχουν βγάλει τα σηκώτια με τα firmware τα official τα ξεofficial και πάει λέγοντας....
Δεν μπορεί να βγάλει μια consumerάδικη εταιρεία ένα αξιόπιστο μηχανάκι να τους κλείσει όλους να τελειώνουμε; σιγά την τεχνολογία πιά....

Καλησπέρα φίλοι μου!

Χθες παρέλαβα και'γω το πολυαναμενόνενο αυτό "μαγικό" κουτάκι (τι κουτάκι δηλαδη; τεράστιο είναι!)και δεν σας κρύβω ότι απογοητεύτηκα.

Σας παραθέτω παρακάτω την χθεσινή μου περιπέτεια:

Όταν το ανοιξα για πρώτη φορά λειτούργησε κανονικά. Όταν συνέδεσα όμως στις μπροστινές usb θύρες έναν εξωτερικό σκληρό WD 1Tb, ο οποίος ανήκει στην λίστα συμβατότητας άρχισαν τα κολλήματα.

Συγκεκριμένα δεν τον αναγνώριζε καν αλλά ακόμα και οταν μου τον αναγνώριζε (μου εβγαζε δηλαδή μύνημα ότι ο εν λόγω σκληρός φορτώθηκε) κολλούσε στο αρχικό μενού (έδειχνε την μπάρα του loading πάνω αριστερά για κανένα δεκάλεπτο και μετά μου έβγαζε ένα μύνημα στην οθόνη ότι "η ενέργεια που επιθυμείτε δεν είναι δυνατή, πατήστε το return για να επιστρέψετε στην προηγούμενη σελίδα" αλλά ούτε το return λειτουργούσε όταν το πατούσα). Το μόνο κουμπί που λειτουργούσε στην παραπάνω κατάσταση ήταν το setup το οποίο σε πήγαινε στο μενού των ρυθμίσεων αλλά και πάλι εάν πατούσα το return για να γυρίσει στο αρχικό μενού κολλόυσε!

Γενικότερα το c200 με τον σκληρο συνδεδεμένο μπροστά λειτούργησε σωστά 1 στις 10 φορές όπου μπόρεσα να μπώ στα περιεχόμενα του και να δω ταινίες αλλά και πάλι όταν πάτησα το return για να βγω από τον σκληρό στο αρχικό μενού κόλλησε πάλι.

Τα προβληματα αυτά μειώθηκαν αρκετά (δεν εξαλήφθηκαν όμως) όταν συνέδεσα τον σκληρό σε μια από τις πίσω θύρες usb.
Να σημειώσω εδώ πως πέρασα σταδιακά και τα 2 τελευταία firmware updates μέσω usb (μετά από 10 αποτυχημένες απόπειρες να αναγνωρίσει και να μην κολλήσει ένα usb stick Lexar 4gb) αλλά το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει και με το προτελευταίο και με το τελευταίο firmware.

Συγκεκριμένα αυτή τη στιγμή με συνδεδεμένο μόνο τον WD από πίσω, όταν ανοίγώ το c200 θα λειτουργήσει κανονικά 3 στις 5 φορές (αν βέβαια έχω και ένα usb stick συνδεδεμένο απο μπροστά θα μου ανοίξει απροβλημάτιστα μόνο 1 φορά στις 10 αν είμαι τυχερός). Ακόμα όμως και αν λειτουργήσει κανονικά στην αρχή, όταν θα πατήσω το return ή το sources για να με βγάλει στο αρχικό μενού, 4 στις 5 φορές θα κολλήσει!

Επίσης δεν έχω καταφέρει ακόμα να το κάνω να δει δίκτυο αλλά αυτό μπορεί να είναι κάτι που κάνω εγώ λάθος μιας και η μόνη εμπειρία μου απο αυτά είναι με PS3 και PS3 media server (φίλε pontie εδώ θα χρειαστώ μάλλον την βοήθειά σου!)

Τέλος να αναφέρω ότι από τα λίγα δείγματα full hd ταινιών που ψιλοχάζεψα τις ελάχιστες φορές που λειτούργησε σωστά έμεινα άφωνος από το οπτικοακουστικό αποτέλεσμα αλλά τα παραπάνω προβλήματα επισκίασαν αυτή μου τη χαρά.

Οφείλω πάντως να τονίσω ότι αυτό είναι το πρώτο μου ΝΜΤ και δεν είχα προηγούμενη εμπειρία με τετοιου είδους player.

Αυτά τα ολίγα είχα να πω. Ελπίζω να μην σας κούρασα φίλοι μου με το μακροσκελές ποστ. Ηθελα απλά να μοιραστώ μαζί σας την δυσαρεστή εμπειρία μου και την απογοήτευσή μου από ένα μηχάνημα που μου στοιχισε 370 ευρά! (και το 1/3 να στοίχιζε πάλι θα είχα την απαίτηση τουλάχιστον τα στοιχειώδη πράγματα να λειτουργούν σωστά αλλά τέλοσπάντων).

Ευχαριστώ για την υπομονή σας και αναμένω με ανυπομονησία τις απόψεις και τις συμβουλές σας-bye-

ελα κοντα μας φιλε μου και θα εχεις την ευκαιρια να γνωρισεις καποιους που μπορουν να σε βοηθησουν

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1026643#post1026643

Τα παραπάνω (για τα βαριά μιλάω, όχι Mp3 και avi) τα παίζει δικτυακά χωρίς κολλήματα;

Έχω παίξει μέχρι 16GB mkv χωρίς κόλλημα. Για m2ts και br iso, δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. Θα το κάνω αλλά δεδομένου του 100 και όχι 1000 δικτύου θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχω.

Απάντηση: Re: Popcorn hour c-200(Το νέο προϊόν)

Ο δίσκος είναι γεμάτος ή άδειος? Μην ξεχνάς ότι εάν έχει πολλά αρχεία πρέπει να τον διαβάσει όλο για να κάνει index.

Έχω παίξει μέχρι 16GB mkv χωρίς κόλλημα. Για m2ts και br iso, δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. Θα το κάνω αλλά δεδομένου του 100 και όχι 1000 δικτύου θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχω.

ΟΚ thanks -bye-

ελα κοντα μας φιλε μου και θα εχεις την ευκαιρια να γνωρισεις καποιους που μπορουν να σε βοηθησουν

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1026643#post1026643

Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση φίλε Larry! Θα ήθελα πολύ να έρθω να σας γνωρίσω όλους από κοντά αλλά δυστηχώς είμαι από την Κω.

Εμένα πάντως δεν μου έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα.
Αναγνώρισε με την μία ένα usb stick 2 GB από μπροστά.
Παίζει απροβλημάτιστα με ένα εσωτερικό 1,5 TB WD Green και δίκτυο βλέπει κανονικά. Είμαι σε διαδικασία transfer.

Re: Απάντηση: Re: Popcorn hour c-200(Το νέο προϊόν)

MKV check, M2TS check, BD ISO check, DVD iso no check (υπάρχει λόγος? το παίζει σίγουρα), AVI check, mov no check, WMV check, FLAC check, MP3 check.
Άμα θέλεις να φέρεις πάντως σκληρό καλοδεχούμενος.

θα υπαρχει και καποιο υψηλης αναλυσης Flac να δοκιμαστει ?
Ενδιαφερει πολλους.

Re: Απάντηση: Re: Popcorn hour c-200(Το νέο προϊόν)

Ο δίσκος είναι γεμάτος ή άδειος? Μην ξεχνάς ότι εάν έχει πολλά αρχεία πρέπει να τον διαβάσει όλο για να κάνει index.

Ο δίσκος είναι μισογεμάτος (περίπου 550 γίγα).
Το πρόβλημα φίλε μου δεν είναι ότι αργεί ( το οποίο είναι κατανοητό) αλλά ότι κολλάει τελείως.
Στην καλύτερη περίπτωση από την στιγμή που θα το ανοίξω κάνει περίπου 2 λεπτά για να φορτώσει πλήρως και να μπορώ μετά να περιηγηθώ στα μενού και στον δίσκο)
Στη χειρότερη, από την στιγμή που θα το ανοίξω μπαίνει κανονικά στην οθόνη του αρχικού μενού σε περίπου 1 λεπτό και εκεί δείχνει ότι φορτώνει για κανένα 10λεπτο χωρίς να πατήσω τίποτα και μετά μου βγάζει την ένδειξη: "η λειτουργία που ζητήσατε δεν είναι δυνατή, πατήστε το return για να επιστρεψετε στην προηγουμενη σελίδα" ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων.
Το ίδιο ακριβώς μου κάνει και όταν έχει φορτώσει κανονικά και αφού έχω μπει στον σκληρό και πατήσω το return για να βγώ στο αρχικό μενού, ώπου εκεί ειδικά οι πιθανότητες να κολλήσει είναι διπλάσιες.
Αλήθεια αντιμετώπισες εσύ ή κάποιος αλλός κάτοχος, παρόμοια προβλήματα από τότε που το πήρες?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Popcorn hour c-200(Το νέο προϊόν)

Ο δίσκος είναι μισογεμάτος (περίπου 550 γίγα).
Το πρόβλημα φίλε μου δεν είναι ότι αργεί ( το οποίο είναι κατανοητό) αλλά ότι κολλάει τελείως.
Στην καλύτερη περίπτωση από την στιγμή που θα το ανοίξω κάνει περίπου 2 λεπτά για να φορτώσει πλήρως και να μπορώ μετά να περιηγηθώ στα μενού και στον δίσκο)
Στη χειρότερη, από την στιγμή που θα το ανοίξω μπαίνει κανονικά στην οθόνη του αρχικού μενού σε περίπου 1 λεπτό και εκεί δείχνει ότι φορτώνει για κανένα 10λεπτο χωρίς να πατήσω τίποτα και μετά μου βγάζει την ένδειξη: "η λειτουργία που ζητήσατε δεν είναι δυνατή, πατήστε το return για να επιστρεψετε στην προηγουμενη σελίδα" ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων.
Το ίδιο ακριβώς μου κάνει και όταν έχει φορτώσει κανονικά και αφού έχω μπει στον σκληρό και πατήσω το return για να βγώ στο αρχικό μενού, ώπου εκεί ειδικά οι πιθανότητες να κολλήσει είναι διπλάσιες.
Αλήθεια αντιμετώπισες εσύ ή κάποιος αλλός κάτοχος, παρόμοια προβλήματα από τότε που το πήρες?

Μια φορά που έιχα μέσα 2 σκληρούς και έκανα μεταφορά πολλά αρχεία το έκλεισα κάτα λάθος και μετά κόλαγε στην οθόνη του boot. Το έκανα επανακίνηση πολλές φορές αλλά τίποτα. Κάποια στιγμή βαρέθηκα, το ξέχασα στην boot screen και άνοιξε μετά από μισή ώρα. Μετά ανοιγόκλεινε κανονικά.

Πάντως για ρίξε μια ματιά στο www.networkedmediatank.com για παρόμοιο πρόβλημα από άλλους.

Re: Απάντηση: Popcorn hour c-200(Το νέο προϊόν)

Α ρε μ' αυτούς τους κορεάτες....και τα bug τους. ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΛΟΙ οι κορεάτες μας έχουν βγάλει τα σηκώτια με τα firmware τα official τα ξεofficial και πάει λέγοντας....
Δεν μπορεί να βγάλει μια consumerάδικη εταιρεία ένα αξιόπιστο μηχανάκι να τους κλείσει όλους να τελειώνουμε; σιγά την τεχνολογία πιά....

Πες τα χρυσοστομε!!!!!
Και μενα μου ´χουν σπασει τα νευρα ολοι με τις μ@λακιες τους.
Παλιοτερα ειχες ενα CD και ενα DVD, εβαζες το δισκακι και ολα ενταξει.
Τωρα, ο,τι και να παρεις πρεπει να σου γινουν τουμπανο για να δεις ή ν´ακουσης κατι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Popcorn hour c-200(Το νέο προϊόν)

Πες τα χρυσοστομε!!!!!
Και μενα μου ´χουν σπασει τα νευρα ολοι με τις μ@λακιες τους.
Παλιοτερα ειχες ενα CD και ενα DVD, εβαζες το δισκακι και ολα ενταξει.
Τωρα, ο,τι και να παρεις πρεπει να σου γινουν τουμπανο για να δεις ή ν´ακουσης κατι.

Ναι αλλά όταν παίζει είσαι άρχοντας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Popcorn hour c-200(Το νέο προϊόν)

θα υπαρχει και καποιο υψηλης αναλυσης Flac να δοκιμαστει ?
Ενδιαφερει πολλους.

Έχω αυτά που δώσανε τα παιδιά στην παρουσίαση του Flac καθώς και κάποια δικά μου.

Μάριε 2 ερωτήσεις μιας και σε βρήκα.
1ον Πως μεταφέρεις γρηγορότερα αρχεία. Εννοώ ποιόν server χρησιμοποιείς (Από το PC μέσω δικτύου στον εσωτερικό δίσκο του Pop corn ?
2ον Ξέρεις να σετάρεις το Transmition ?

Re: Απάντηση: Popcorn hour c-200(Το νέο προϊόν)

Λες να πεσες στην περίπτωση; (ελαττωματικό).

Δεν ξέρω τι να πω φίλε Τάσο. Εψαξα και στα ξένα φόρουμ αλλά δεν κατάφερα να βρώ παρόμοια αναφορά με το δικό μου πρόβλημα.
Εστειλα και email στο support του popcornhour.gr και αναμένω απάντηση.
Θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις.
Πάντως οποιαδήποτε άλλη συμβουλή-πρόταση είναι καλοδεχούμενη!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Popcorn hour c-200(Το νέο προϊόν)

Δεν ξέρω τι να πω φίλε Τάσο. Εψαξα και στα ξένα φόρουμ αλλά δεν κατάφερα να βρώ παρόμοια αναφορά με το δικό μου πρόβλημα.
Εστειλα και email στο support του popcornhour.gr και αναμένω απάντηση.
Θα σας ενημερώσω για τις εξελίξεις.
Πάντως οποιαδήποτε άλλη συμβουλή-πρόταση είναι καλοδεχούμενη!

Γράψε στο www.networkedmediatank.com , πουθενά αλλού. Μόνο από εκεί θα πάρεις απάντηση. Εάν δεν σου απαντήσει ο Werner πες μου να τον ρωτήσω εγώ.

Απάντηση: Re: Popcorn hour c-200(Το νέο προϊόν)

Μάριε 2 ερωτήσεις μιας και σε βρήκα.
1ον Πως μεταφέρεις γρηγορότερα αρχεία. Εννοώ ποιόν server χρησιμοποιείς (Από το PC μέσω δικτύου στον εσωτερικό δίσκο του Pop corn ?
2ον Ξέρεις να σετάρεις το Transmition ?

Έχω δει ότι και με SMB αλλά και με FTP ίδιες ταχύτητες παίρνω. Το transmition θα βρείς εδώ http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=30245&highlight=transmition+c200 πως σετάρετε. Πρέπει να κατεβάσεις το CSI βασικά.

Σήμερα βγήκε και η καινούρια beta version για εμάς τους testers. Οι αλλαγές έιναι:

Release date : 4 December 2009
Firmware version : 02-01-091204-19-POP-408-999

1. New NMT apps 02-01-091203-19-POP-408
2. BD/AVCHD/DVD/CDDA
- Quick workaround for CDDA issues
- Workaround for BD-ROM via USB support
- Improvement for BD ISO playback
- Added REPEAT A-B function (key "A-B" to trigger REPEAT A/AB/OFF) for DVD/VIDEO_TS and CDDA
- Known to have slow responsiveness
- A-B interval of less than 2sec may have issue; to put exception handling for it.
3. Video and Audio playback
- Fixed detection conflict between FLAC, WAV and AVS video
- Enable support for flac and vorbis with 3, 4 & 5 channels
- Support Thai(codepage 874) external ext-based subtitle
- Checking of BOM for external SRT in UTF8
- Fixed positioning of long/large-size text-based subtitle
- Fixed external text-based subtitle via HTTP e.g. myiHome not loaded
- Fixed resume/bookmark issue; only seekable files can be bookmarked now
- Fix to only allow files with duration and seekable status to do time seek (LEFT/RIGHT/GOTO)
- Fixed file HITACHI_1080P.wmv unable to end (cannot go back to listing page) after LEFT/RIGHT/GOTO seek
- Fixed issue regarding STEP key - trigger STEP key on hitachi.wmv (this file does not allow STEP function) will terminate playback
- Fixed issue regarding LEFT/RIGHT/GOTO seek icon - after trigger SEEK LEFT/RIGHT/GOTO on the infobar will show PAUSE/STOP icon then only show PLAY icon.
- Fixed hang-up when press PLAY on m3u file
- Fixed issue regarding video zoom/scaling
- Improvements for h264 video frame sequence calculation to handle typical h264 encoding fault caused by non-standard ripping
- MKV chapter support (first-phase)
- use PREV/NEXT key
- BROKEN PLAYER WILL CRASH IF YOU PRESS INFO OR PREV/NEXT (WE ARE LOOKING ALREADY INTO IT)
- Added FLAC metadata display for music playback
- Added shuffle feature for music playlist; press REPEAT to toggle
- Added gapless playback feature for audio playback (first phase)
- only for MP3 and WAV now, and for continuous files of same format
- cannot seek when prebuffer starts near end of file
- not functional if next file is less than 1MB
4. System
- Resolved screensaver setting issue after press restore factory setting
- Fixed video scaling info not updated during PAUSE
- Block file copy of over 4GB to FAT device
- included NTFS driver not NTFS3g (NTFS Write Support)
- New transmission BT client
- New network share UI
- Added HDD drive hotplug feature
- Limitation: not working properly with NMT Apps harddisk (unmount issue)
5. UPnP-AV
- Resolved photo pause-next will hang the system
6. Browser
- Added Web Services->App Center service
- "App Center" link at Media Source page not accessible yet; pending fix.
- new Web Services SHOUTcast added
- press PLAY on non-playable item will instead play from first playable item in the folder

Και στα NMT apps είναι:

Release date : 4 December 2009
NMT Apps Version: 02-01-091203-19-POP-408
1. Minimum firmware version to use this NMT App is 02-01-091204-19-POP-408
2. MyihomeLite
- Change audio playback slideshow images
- Change theme
3. Transmission 1.75 Update
4. FTP Server, new share path (/opt/sybhttpd/localhost.drives) to share out all HDD and USB devices.