Πορνεία το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

Όσο υπάρχει ο φόβος ότι υπάρχουν τα καζάνια και οι διάβολοι,θα βασιλεύει η άγνοια και θα κανονίζει τις ανθρώπινες σχέσεις ,σωστά ή όχι η εκκλησία,πάντα θα υπάρχει το εμπόδιο της ελεύθερης ανάπτυξης ιδεών και κυρίως κοινωνιών...κοινωνία που φοβάται, αποκλείεται να πάει μπροστά...:AFADF0:

Τις ανθρώπινες σχέσεις δεν τις ρυθμίζουν οι συμβάσεις..
Δεν είναι τριτεύον θεμα ούτε δείγμα παρακμής, η δια νομοθετήματων απλοποίηση κάποιων θεμάτων της συμβίωσης, όπως ασφαλιστικές καλύψεις, φορολογικά, κληρονομικά, τα οποία υποθέτω ότι έχει σα σκοπό ένα τέτοιο πόνημα.

Nαί αλλά ανά τάς Ευρώπας επικρατούν ως κυρίαρχα ´πολιτικά θέματα´όταν ο νεοφιλελευθερισμός θερίζει κυριολεκτικά.
Και στην Ελλάδα ισχύει τό ίδιο..
Και ορισμένοι εξαντλούν τον ´προοδευτισμό´τους μονον σε αυτά..
Γνωστά και παμπάλαια κόλπα.

Πέρασαν μερικές χιλιάδες χρόνια για να αρχίσει η πολιτεία να "απογυμνώνει" (σταδιακά) τη θρησκεία.

Ναι ρε γαμώτο, τους κόψανε και την ιερά εξέταση.:slapface:

Τώρα μόνο να τους χαρακτηρίσουν μπορούν (πόρνους) που έχουν το θράσος να επιλέγουν ποιον θα αγαπήσουν και θα μοιράσουν τη ζωή τους μαζί και πως θα το κάνουν αυτό ελεύθερα και με όποιο τρόπο επιθυμούν.

Αν δε κάνεις barbeque και μερικούς πόρνους πως να πείσεις για τα δίκια σου;

Ποιος θα πληρώνει μετά για αναμμένα φώτα και λοιπά services στις εκκλησίες;:violent-smiley-030:

Τσάμπα απαγορεύσανε τους γάμους στα παρεκκλήσια των κτημάτων για να περιοριστεί η εισφοροδιαφυγή;

Απλά το σύμφωνο συμβίωσης μπορεί να καταγγελθεί από οποιονδήποτε απο τους δυο συμβαλλόμενους αναπάσα στιγμή όπως όλες οι συμφωνίες.

Για μένα είναι χρησιμότατο και μάλιστα θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό και σε όποιον τελεί θρησκευτικό γάμο και θα έπρεπε να ορίζει τι γίνεται σε περίπτωση διαζυγίου (αφού στον γάμο υπάρχει η επιπλέον νομική δεσμευση για περιουσία που αποκτήθηκε κατα την διάρκεια του γάμου)

Τι εννοείς ότι ο νεοφιλελευθερισμός θερίζει;Μπορείς να μου το εξηγήσεις και μένα,γιατί είμαι βραδύνους;:argue:

Απάντηση: Re: Πορνεία το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

Τι εννοείς ότι ο νεοφιλελευθερισμός θερίζει;Μπορείς να μου το εξηγήσεις και μένα,γιατί είμαι βραδύνους;:argue:

Εννοώ οτι απαξιώνονται τά δικαιώματα τών εργαζομένων και οι κατακτήσεις τους και ότι η ´ελέυθερη αγορά´αποθρασύνεται οδηγώντας τίς συνθήκες εργασίας σέ καταστάσεις τέλους τού 19ου αιώνα.
Οτι αυξάνονται τά κέρδη τών Τραπεζών,ότι ο καταναλωτισμός ´θερίζει´,ότι το μέσο εισόδημα συμπιέζεται πρός τά κάτω..
Σε τέτοιες εποχές οι ´κρατούντες´πετάνε στό πόπολο δευτερεύοντα θέματα γιά να ´απασχοληθεί´και η δουλειά γίνεται καλύτερα.
Μπαίνει και στο παιχνίδι η κάθε Ιερά Συνοδος και αντί να ασχολούμαστε μέ τά μείζονα ασχολούμαστε με τριτεύοντα.
Οσα σύμφωνα συμβίωσης,θρησκευτικούς η πολιτικούς γάμους επιλέξουμε μιά κατακερματισμένη κοινωνία θα παράγει κατακερματισμένους πολίτες..

Συμφωνώ για την εκκλησία,για τριτεύοντα θέματα που ασχολούμαστε,αλλά έχω μία (πραγματική και όχι ειρωνική)ερώτηση:
Μήπως ήταν χειρότερη η κατάσταση για το πόπολο στη Γαλλία π.χ. του 16ου και 17ου αι;Αναλφαβιτισμός,υποσιτισμός,φόροι ανεξέλεγκτοι,φεουδαρχία...
Στην Αγγλία του 18ου;Εκμετάλευση εργαζόμενων,δουλειά και την Κυριακή με 14ωρα και 16ωρα την ημέρα,στη Ρωσσία του 19ου;Τουλάχιστον σήμερα υπάρχει η -μικρή ίσως,αλλά υπαρκτή-η δυνατότητα μόρφωσης,διεκδίκησης,απεργίας...:nounder:

Συμφωνώ για την εκκλησία,για τριτεύοντα θέματα που ασχολούμαστε,αλλά έχω μία (πραγματική και όχι ειρωνική)ερώτηση:
Μήπως ήταν χειρότερη η κατάσταση για το πόπολο στη Γαλλία π.χ. του 16ου και 17ου αι;Αναλφαβιτισμός,υποσιτισμός,φόροι ανεξέλεγκτοι,φεουδαρχία...
Στην Αγγλία του 18ου;Εκμετάλευση εργαζόμενων,δουλειά και την Κυριακή με 14ωρα και 16ωρα την ημέρα,στη Ρωσσία του 19ου;Τουλάχιστον σήμερα υπάρχει η -μικρή ίσως,αλλά υπαρκτή-η δυνατότητα μόρφωσης,διεκδίκησης,απεργίας...:nounder:

Απλά η δουλεία σήμερα σε αναγκάζει σε περισσότερο πνευματική και λιγότερο χειρονακτική εργασία από ότι στο παρελθόν. Στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες έχουν λυθεί τα ζήτηματα της πείνας και των πανδημιών. Τα αγαθά και τα μεγέθη είναι άλλα,η αναλογία πάντος συνεχίζει να υπάρχει.

Πάντως όλα τα προνόμια που αποκτήθηκαν με θυσίες των εργαζομένων όπως το πενθήμερο, το οκτάωρο, η ασφάλιση, οι άδειες, η δωρεάν παιδεία και υγεία, απαξιώνονται και λοιδωρούνται συστηματικά από την προπαγάνδα του κεφαλαίου με σκοπό να πλησιάσουμε όσο γίνεται τις εργασιακές συνθήκες του 17ου και 18ου αιώνα. ¨οποιος διεκδικεί τη διατήρηση των αυτονόητων κεκτημένων βαφτίζεται αυτόματα τεμπέλης, οπισθοδρομικός κλπ.

Στην πράξη βλέπουμε ακόμα και τους πιο κερδοφόρους κλάδους όπως τις τράπεζες αντί να επιστρέφουν μέρος των κερδών στους εργαζόμενους που τα απέφεραν με την εργασία τους, αντίθετα να σφίγγουν τα λουριά περισσότερο.
Το καινούριο τυράκι λέγεται στόχοι και bonus που δε μπορείς να φτάσεις που να χτυπιέσαι κάτω.Έτσι και να φαίνεται ότι δε δουλέυεις αρκετά και δεν είσαι αρκετά ικανός και να παίρνεις λίγα ψίχουλα επιπλέον επειδή έγινες δούλος.

Το ζητούμενο είναι να διευρύνεται η κοινωνική ανισότητα για να ταϊζει το αχόρταγο εγώ των σύγχρονων φεουδαρχών. Αυτό που τους νοιάζει είναι να μην πλησιάσεις ποτέ τα υλικά σύμβολα που τους διαφοροποιούν. Να έχουν την ικανοποίηση να σου δίνουν ψίχουλα ενώ εσύ τους δίνεις το χρόνο ολόκληρης της ζωής σου. Να τους χρωστάς από πάνω και χάρη και να φοβάσαι μη σε απολύσουν. ΝΑ σου ασκούν εξουσία. Να σε ελέγχουν.

Η μοναδική τους επιδείωξη είναι να μεγαλώνει η "στοίβα". Πολύ ωραία τα έγραψε ο Ελίας Κανέττι στο "Μάζα και Εξουσία", πριν κάποια χρόνια.

Last edited:
Απάντηση: Re: Πορνεία το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

Συμφωνώ σε όλα οσα λές..
Αλλά αν δείς την επίθεση πού δέχεται η αξιοπρεπής εργασία σήμερα νομίζω οτι επιστρέφουμε πιό ραφιναρισμλενα στίς εποχές που αναφέρεις..
Μην ξεχνάμε και τήν ´μαύρη´ανασφάλιστη εργασία πού αποτελεί εξαθλίωση χειρίστου είδους.

η δυνατότητα απεργίας στον ιδιωτικό τομέα είναι από σχεδόν έως τελείως ανύπαρκτη. δε διαφέρει ο τωρινός μεσαίωνας από τον παλιό, απλώς τώρα τα βασανιστήρια είναι πολιτισμένα (κάρτες, δάνεια, επιτόκια κλπ ...)

sorry for the:offtopic:

Last edited:
Nαί αλλά ανά τάς Ευρώπας επικρατούν ως κυρίαρχα ´πολιτικά θέματα´όταν ο νεοφιλελευθερισμός θερίζει κυριολεκτικά.
Και στην Ελλάδα ισχύει τό ίδιο..
Και ορισμένοι εξαντλούν τον ´προοδευτισμό´τους μονον σε αυτά..
Γνωστά και παμπάλαια κόλπα.

Και τι προτείνεις ;
Να μην ασχοληθούμε με την επίλυση κανενός θέματος της καθημερινότητας μέχρι να καταφέρουμε να απαλλαγούμε από το νεοφιλελευθερισμό; Δηλαδή ποτέ...
Και να αποφεύγουμε να αναφερθούμε στα θέματα αυτά από το φόβο πιθανού χαρακτηρισμού μας σαν προοδευτικοί ; Με τρομάζεις λίγο.

Και τι προτείνεις ;
Να μην ασχοληθούμε με την επίλυση κανενός θέματος της καθημερινότητας μέχρι να καταφέρουμε να απαλλαγούμε από το νεοφιλελευθερισμό; Δηλαδή ποτέ...
Και να αποφεύγουμε να αναφερθούμε στα θέματα αυτά από το φόβο πιθανού χαρακτηρισμού μας σαν προοδευτικοί ; Με τρομάζεις λίγο.

Oχι.Αλλά να μήν εξαντλούμαστε σέ τέτοια μονον θέματα.
Αλλως τε γι´αυτά μιλάνε εδώ και καιρό οι Μανος και Ανδριανόπουλος..
Με άλλα λόγια ο αντικληρικαλισμός είναι πανεύκολη και ανέξοδη ρητορεία..
Και στην πραγματικότητα η Ιερά Συνοδος επηρεάζει μονον φανατικούς πιστούς..
Και φυσικά εξυπηρετεί εκείνους πού ´σκούζουν´γιά σκοταδιστικό κράτος αλλά ταυτόχρονα τό ´βουλώνουν ´σε βομβαρδισμούς και εκατόμβες θυμάτων που προκαλεί ο ιμπεριαλισμός σέ όλη την γή.
Ξέρω,είμαι ´ξεπερασμένος´αλλά πιό πολυ´με απασχολούν αυτά.
Και άλλο προοδευτικός και άλλο ´προοδευτικός´.
Τα Καγιέν τής Εκάλης πού ψηφίζουν ´αριστερά´ και συγκεκριμένη ´αριστερά´τού Lifo και τού Nitro παριστάνουν τούς ´προοδευτικούς´.
Y.γ.
Εγώ τρομάζω απο την ιεράρχηση τών θεμάτων πού εχει στην ατζέντα της εδώ και καιρό μιά μερίδα ´προοδευτισμού´.

Αφήνω Μάνο,Ανδριανόπουλο (Ενδιαφέροντα θέματα αλλά Off Topic).
Ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι ενάντια στον κλήρο, αλλά:
Η ιερά σύνοδος ΔΕΝ επηρεάζει μόνον φανατικούς. Κατεβάζει απλούς ανθρώπους στους δρόμους (απ αυτούς που φοβούνται μην καούν στην πυρά) να διαδηλώσουν υπό την σκέπη της για θέματα που δεν την αφορούν και τους μετατρέπει σε φανατικούς.

Απο κει και πέρα, οι χαρακτηρισμοί μέσα σε εισαγωγικά χρειάζονται πολλή επεξήγηση γιατί μπορούν να χαρακτηριστούν και λασπολογία.

Αφήνω Μάνο,Ανδριανόπουλο (Ενδιαφέροντα θέματα αλλά Off Topic).
Ξεκαθαρίζω ότι δεν είμαι ενάντια στον κλήρο, αλλά:
Η ιερά σύνοδος ΔΕΝ επηρεάζει μόνον φανατικούς. Κατεβάζει απλούς ανθρώπους στους δρόμους (απ αυτούς που φοβούνται μην καούν στην πυρά) να διαδηλώσουν υπό την σκέπη της για θέματα που δεν την αφορούν και τους μετατρέπει σε φανατικούς.

Απο κει και πέρα, οι χαρακτηρισμοί μέσα σε εισαγωγικά χρειάζονται πολλή επεξήγηση γιατί μπορούν να χαρακτηριστούν και λασπολογία.

Λασπολογία??
Οχι .Πολιτική κρίση πλήρως επιτρεπόμενη..Αναφαίρετο δικαίωμά μου..
Δεν θα ζητήσουμε και τήν άδεια για να μιλάμε ελευθερα και να κρίνουμε πολιτικές.Γι´αυτό και εισαγωγικά στά περί ´προόδου´.
Χειροκροτητές εισβολών σε άλλα κράτη δηλώνουν ´προοδευτικοί´και χειροκροτούν Μπούς και Κλίντον...Αυτούς ο απλός κόσμος τού λέει ´λακέδες τού Ιμπεριαλισμού´.Εχω γράψει και ονοματα σε άλλα threads..Και αυτό ,βάσει τού νόμου αναφαίρετο δικαίωμά μου γιά πρόσωπα πού έχουν αποφασίσει να εκτίθενται δημοσίως
Προσωπικά είμαι εναντίον τού κλήρου αλλά άλλο τόσο και εναντίον αυτών πού υπο μανδύα ´προόδου´κάνουν μόκο σε μείζονα θέματα.
Εχω πολλά παραδείγματα εδώ και πολλάαα χρόνια.

Σαφώς και είναι δικαίωμά σου και πιθανότατα συμφωνώ μαζί σου στα περισσότερα αλλά, για μένα, οι χαρακτηρισμοί πρέπει να ονομάζουν αυτόν στον οποίο αναφέρονται αλλά και να είναι επαρκώς τεκμηριωμένοι.
Βάζοντας σε εισαγωγικά τον χαρακτηρισμό αφήνεις τον αναγνώστη να καταλάβει ότι θέλει, χωρίς κανένα όριο.

Σαφώς και είναι δικαίωμά σου και πιθανότατα συμφωνώ μαζί σου στα περισσότερα αλλά, για μένα, οι χαρακτηρισμοί πρέπει να ονομάζουν αυτόν στον οποίο αναφέρονται αλλά και να είναι επαρκώς τεκμηριωμένοι.
Βάζοντας σε εισαγωγικά τον χαρακτηρισμό αφήνεις τον αναγνώστη να καταλάβει ότι θέλει, χωρίς κανένα όριο.

Αναφέρομαι στούς ´κεντροαριστερούς´τύπου Ανδρουλάκη,Δαμανάκη,Μπίστη και σε αντίστοιχους δημοσιογράφους τύπου Πρετεντέρη,Σωμερίτη και λοιπούς Ανανιστές.
Οπως και σε μιά μερίδα -(μόνον μία)συνιστώσα τού ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι βαδίζουν χέρι-χέρι μέ Μανο και Ανδριανόπουλο.
Εχεις δίκιο,αλλά τάχω ξαναγράψει αυτά σε thread,γι´αυτό και δεν έκανα ευθείες αναφορες..

Η αλήθεια είναι οτι όσο μπαίνει κόσμος στο forum θα πρέπει να επαναλαμβάνονται ήδη ειπωμένα. Αντιλαμβάνομαι ότι για τους παλιότερους μπορεί να γίνει πολύ κουραστικό. (Φάνηκε και από άλλο παράλληλο Thread).

Τότε,φίλε ttsop, να υπάρχει ένας χώρος ενημέρωσης για μας τους καινούριους έτσι ώστε να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια...:bigcry:

Αν αυτό είναι πρόταση, διαφωνώ.
Αν δε θέλουμε κάποια στιγμή να πέσει εδω μέσα η απόλυτη βουβαμάρα, θα πρέπει -αυτό είπα- να επαναλαμβάνονται τα ήδη ειπωμένα. Πράγματι ,όποιος αισθάνεται ότι έχει εξαντλήσει κάποιο θέμα παλιότερα, μπορεί απλά να μή συμμετέχει μέχρι να ακουστεί μια φρέσκια άποψη..:grandpa:

(Τελικά κατάφερα να το στείλω το thread off-topic).

Τότε,φίλε ttsop, να υπάρχει ένας χώρος ενημέρωσης για μας τους καινούριους έτσι ώστε να μην λέμε τα ίδια και τα ίδια...:bigcry:

Όχι δα, σιγά μην φτιάξουμε γκέτο για τους ''καινούργιους''.
Προσωπικά ο διαχωρισμός σε παλιούς και νέους μου θυμίζει στρατό (εκεί μάλιστα , ως επιλοχίας είχα καταργήσει τις διακρίσεις ως ένα βαθμό).
Φίλοι νεοεισελθόντες αισθανθείτε άνετα να ανοίξετε οποιαδήποτε συζήτηση θέλετε. Όλο και κάποιος θα συμμετάσχει στη συζήτηση.
:smile: