Πόρτες και Παράθυρα

Απάντηση: Re: Πόρτες και Παράθυρα

:SFGSFGSF:Το παντελόνι έδεσε αλλά τον ήθελα με εκείνες τις πολύχρωμες ή έστω την έντονη κιτρινη γραβάτα

Όχι όχι φτάνει .... αστο να χαρείς .... το φαντάζομαι μόνος μου :flipout:

Υπέροχο το κυρίαρχο χρώμα Γιώργο και καλό κάδρο, ελάχιστο ίσιωμα αριστερά θέλει!

Καλησπερα Δημητρη.Πραγματι το χρωμα ηταν υπεροχο,οσο για το ισιωμα θα το ξαναδω για το καταλληλο φτιαξιμο.

Άμα ισιάξεις αριστερά θα θέλει μετά το παράθυρο αλλά και το σοβατεπί . Εγώ βλέπω οριζοντιομένο κράτημα μηχανής , η γωνία λήψης φταίει.

Η λήψη μου φαίνεται έγινε από χαμηλά* και πρόκειται γιά παραμόρφωση "προοπτικής" του φακού...

*χαμηλότερα απ' όσο επέτρεπε το εστιακό μήκος του φακού...

Θα άφηνα την φωτογραφία ως έχει. Νομίζω ότι δεν υπάρχει θέμα παραμόρφωσης αλλά μόνο καταγραφής της φυσικής προοπτικής.
Εαν στην λήψη που έγινε από χαμηλά παραλληλήσεις τις γραμμές καθέτως στην πόρτα και στο παράθυρο, το μάτι ναι μεν 'πιάνει' τις παράλληλες αλλά θα δίνει την εντύπωση ότι κάτι άλλο παράξενο συμβαίνει λόγω της αφύσικης προοπτικής.

...Πολύ άσπρο, βρε παιδί μου!....Η πόρτα χρειάζεται λίγο συντήρηση ( κάνα βαψιματάκι να' ουμ )

Σε νησί είναι;

Χαίρομαι που σου άρεσε Γιάννη. Όσον αφορά τα χρώματα, ευτυχώς τα νησιά μας σε συνδυασμό με τον ήλιο μας τα παρέχουν απλόχερα..!

Σου χτυπάει άσχημα Κώστα ο ουρανός? Γενικά η όλη επεξεργασία έγινε με γνώμονα το να αναδείξω τα χρώματα του συγκεκριμένου κάδρου κάτι που επηρέασε σε ένα μεγάλο βαθμό και τον ουρανό. Βέβαια στην συγκεκριμένη είχα να αφαιρέσω και κάτι κάγκελα στο κομμάτι του ουρανού, αλλά ο ουρανός στην πραγματικότητα ήταν κατά 85% όπως τον βλέπεις στην φώτο. Εδώ άλλη μια εξίσου χρωματιστή από Σαντορίνη:

The red window shutters! by Nek, on Flickr

Η δευτερη ειναι πιο σωστη χρωματικά απλά δεν νομίζω να της ταιριάζει η βινιετα , στην πρωτη παρατηρώ και μπλεδίλα στον ασπρο μπροστινό σοβά κατι που μου δειχνει οτι μαλλον έχει σπρωχθει το tint αρκετά στο WB σε συνδιασμό με το saturation του μπλέ. Ο ουρανος δεν ειναι ότι δεν μου αρεσει χρωματικά απλά μου φαινεται πολύ καθωσπρεπει η μεταβαση απο τον τοιχο και με υποψιασε οτι εχει πεσει καποια επεξεργασια εκει.

Αν αναφέρεσαι στο κομμάτι του σοβά που είναι στο μπλε παράθυρο, ουσιαστικά όλο αυτό το κομμάτι ήταν μέσα στην σκιά. Στην πραγματικότητα επειδή δεν ήθελα να κάψω εντελώς τα highlights είχα υποεκθέσει αρκετά, και τα έφερα μετά στο post. Θα μπορούσα να αλλάξω το hue στον σοβά να τον κάνω να φαίνεται πιο λευκός, αλλά δεν νομίζω να έδινε πιο φυσικό αποτέλεσμα. Μπλε χροιά είχε ο σοβάς εκείνη την στιγμή. Αν αναφέρεσαι στο μικρό λευκό κομμάτι πίσω πιο κοντά στον ουρανό, δεν βλέπω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Γενικά έχουν επηρεαστεί τα λευκά από τον υπερτονισμό του μπλε, απλά στα μάτια μου εξακολουθεί να είναι οκ το αποτέλεσμα.
Στην δεύτερη, ουσιαστικά το φως του ήλιου πέφτει ακριβώς πάνω στον τοίχο. Δεν υπάρχουν σκιές. Έτσι είναι πιο ομοιόμορφη χρωματικά. Είναι και άλλη ώρα της ημέρας όπου τα χρώματα ήταν πιο θερμά.
Δεν ξέρω αν κατάλαβα κάτι λάθος όσον αφορά το σχόλιο σου.

Η δευτερη βλέπω να εχει μια ομοιομορφη βινιετα στα ακρα που ισως ειναι χαρακτηριστικό του φακού και όχι της επεξεργασίας , δεν με ενοχλει τόσο μιας και το θεμα ειναι κεντρικό.

Στην πρώτη για τον σοβα αναφερόμουν στον εμπρός με το παράθυρο, το κατάλαβα ότι ειναι σε σκιά, εδώ θα προτιμουσα με επεξεργασία να υπάρχει πιο ζωηρη αντιθεση στο λευκό με το παραθυρο όχι σε έκθεση αλλά χρωματικά.

Σε τέτοιες λεπτομερειες χρωματικές δεν ξέρω αν παιζει ρόλο και το μονιορ που βλέπουμε ο καθένας και πως ειναι ρυθμισμένο, το δικό μου ειναι χρωματικά καλιμπραρισμένο (αλλά πριν κανεναν εξαμηνο).

Και εγώ σε καλιμπραρισμένο μόνιτορ τις βλέπω Κώστα. Δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες, τα βλέπω και εγώ, απλά είναι και πως έχεις στο μυαλό σου την πραγματική σκηνή όταν το τράβαγες. Βέβαια η θερμοκρασία λευκού είναι λίγο στο πιο ψυχρό, για αυτό φταίει η sony μου κυρίως. Έκανα κάποιες αλλαγές, δεν ξέρω αν έτσι είναι καλύτερα η όχι:

DSC4986f.jpg