Σε 3 διαφορετικους σκληρους δισκους και κατα προτιμηση ο ενας τουλαχιστον να μην ειναι Online σε ρευμα ποτε .
Έχεις nas system η 3 εξωτερικοι δίσκοι;Σε 3 διαφορετικους σκληρους δισκους και κατα προτιμηση ο ενας τουλαχιστον να μην ειναι Online σε ρευμα ποτε .
Το έχω σκεφτεί αλλά κοστίζει το Dropbox που για μένα είναι το καλύτερο θέλει 100 χρόνοCloud based κυρίως. Αν είσαι synced, αυτό σου προσφέρει πολλαπλές δικλείδες (ακόμη κι αν "καεί" ο κεντρικός σέρβερ του Dropbox ή του Box, τα αρχεία μου βρίσκονται σε πισί σπιτιού και γραφείου)
Το πρόβλημα με αυτό το setup είναι κακόβουλη ενέργεια που μπορεί να μπει στο account σου και να αρχίσει να σβήνει. Οπότε που και που, πετάω και ένα αντίγραφο offline.
Έχω ένα NAs (2x4TB όχι σε raid) για την αποθήκευση προσωπικών σημαντικών αρχείων.
Κρατάω back-up σε 3 εξωτερικούς δίσκους. Αυτός με τα προσωπικά σημαντικά αρχεία είναι εκτός σπιτιού (κυρίως για λόγο κλοπής) και συγχρονίζεται κάθε 2-3 μήνες (αναλόγως του όγκου δεδομένων). Οι άλλοι 2 είναι σπίτι με λιγότερα σημαντικά αρχεία.
Πηγαινοφέρνεις τον NAS ή το κάνεις μέσω ίντερνετ;
Το πηγαινοφέρνω. Ευτυχώς το γραφείο είναι δέκα λεπτά από το σπίτι. Είχα σκεφτεί να το συνδέσω μέσω Ίντερνετ, αλλά το firewall είναι πρήξιμο και τα παράτησα
Sent from my iPhone using Tapatalk
πως συχρονιζεις τους 3 εξωτερικους ?
Ουσιαστικά 3-4 κύριοι φάκελοι είναι και πολλοί υποφάκελοι από κάτω.
Με το Allway Sync.
Εξαιρετικό και free εργαλείο. Έχει ένα περιορισμό στο πόσα δεδομένα θα κάνεις συγχρονισμό ανά κάποιο χρονικό διάστημα αλλά για οικιακή χρήση είναι υπεραρκετά.
φαντάζομαι κάνεις backup και όχι συγχρονισμό ;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.