Πως αξιολογείτε μιά τηλεόραση ?

-Γιώργος-

Supreme Member
19 June 2007
8,441
37°54'25''N-23°45'24''E
Αποκλειστήκαμε που αποκλειστήκαμε ας ανοίξουμε μια κουβεντούλα για το τι θεωρεί ο καθένας πιο σημαντικό σε μια τηλεόραση. Η δική μου ιεράρχηση, ξεκινώντας από αυτά που θεωρώ πιο σημαντικά, έχει ως εξής:

1. Πιστή χρωματική αναπαραγωγή
2. Μαύρο
3. Ανάλυση
4. Χειρισμός της κίνησης
5. Design
6. Ευκολίες ρυθμίσεων, εξοπλισμός, συνδεσιμότητα.

Δεν έλαβα υπόψη παράγοντες όπως η τιμή, το μέγεθος και η αξιοπιστία αφού τα πράγματα θα παραγίνουν πολύπλοκα.

Re: Πως αξιολογείται μιά τηλεόραση ?

1. Χρωματική αναπαραγωγή
2. Χειρισμός της κίνησης
3. Μαύρο
4. Ποιοτητα κατασκευης/Design
5. Αναλυση
6. Ευκολίες ρυθμίσεων, εξοπλισμός, συνδεσιμότητα.

Την αναλυση την βαζω πιο χαμηλα γιατι ειναι δευτερευον στοιχειο.

Αποκλειστήκαμε που αποκλειστήκαμε ας ανοίξουμε μια κουβεντούλα για το τι θεωρεί ο καθένας πιο σημαντικό σε μια τηλεόραση. Η δική μου ιεράρχηση, ξεκινώντας από αυτά που θεωρώ πιο σημαντικά, έχει ως εξής:

1. Μαύρο
2. Χειρισμός της κίνησης
3. Πιστή χρωματική αναπαραγωγή
4. Ευκολίες ρυθμίσεων, εξοπλισμός, συνδεσιμότητα.
5. Ανάλυση
6. Design

Πιστεύω ότι το καλό μαύρο λύνει το θέμα της σωστής χρωματικής αναπαραγωγής κατά το ήμισυ.
Το design στο τέλος, μόνο και μόνο γιατί ανεβάζει την τιμή, δεν μου είναι και τόσο αδιάφορο, στη χειρότερη θα το έβαζα 5 αλλά που να πάω την ανάλυση...

Τα πρώτα δύο κριτήρια σε αυτή την λίστα "φωνάζουν" ..... :drummer: ..... plasma

Εξαρταται για ποια πλασμα μιλαμε. Υπαρχουν LCD που εχουν καλυτερο μαυρο απο πολλες πλασμα (κυριως Hitachi και LG).

Εξαρταται για ποια πλασμα μιλαμε. Υπαρχουν LCD που εχουν καλυτερο μαυρο απο πολλες πλασμα (κυριως Hitachi και LG).

Εγώ την Panasonic 42PZ70 είχα στο μυαλό μου.

Απάντηση: Πως αξιολογείται μιά τηλεόραση ?

επειδη μιλαμε για εικονα....αν μου κανει κλικ σε λογικη τιμη(για μενα λογικη) την πηρα και εφυγα.
τωρα εαν αυτο μεταφραζεται στα τρια πρωτα..............

Re: Απάντηση: Πως αξιολογείται μιά τηλεόραση ?

επειδη μιλαμε για εικονα....αν μου κανει κλικ σε λογικη τιμη(για μενα λογικη) την πηρα και εφυγα.
τωρα εαν αυτο μεταφραζεται στα τρια πρωτα..............

Πόσο λογική; Τι αναλογία δίνεις ευρώ/ίντσα;

Απάντηση: Πως αξιολογείται μιά τηλεόραση ?

Προσωπικά αξιολογώ μια τηλεόραση, τη δεδομένη χρονική στιγμή πάντα που μιλάμε, με το πόσο ικανοποιητικά μπορεί να παίξει το τηλεοπτικό σήμα. Αυτό μπορεί να σημαίνει όλα τα παραπάνω που αναφέρθηκαν ήδη, όπως επίσης και ο scaler που φοράει η κάθε τηλεόραση, καθώς επίσης και το panel της.