Πως Χωριζω μια Ταινια x264 mkv 180p σε 2 μερη ;;;

16 July 2006
7,530
HAMBURG
Θελω να χωρισω μια ( μπαμπουσκα :grinning-smiley-043 ) Ταινια φορμα x264 - 1080p 10 GB για να την γραφω σε απλο DVD δισκακιον !!!!!!!!!!!!!!

εχω το προγραμα ConvertX to DVD αλλα δεν ξερω πως λειτουργει το ρημαδι ........

ξερει κανεις τα αρχικα βηματα να μου υποδειξει ;;;;
η να μου προτεινει κατι αλλο ;;;
ΑΠΛΟ !!!! ομως !

τα νευρα μου τωρα τελευταια δεν ειναι καλα για να μου βαζετε δυσκολα ..............:violent-smiley-030::violent-smiley-030:

ευχαριστω τα πληθη που θα τρεξουν προς βοηθεια μου !!!!:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Θες να την χωρίσεις και να παίζεις κατευθείαν από τα dvd μετά? Ή δεν σε πειράζει να πρέπει να την ξαναβάλεις στον σκληρό για να την δεις?

Αν κατάλαβα καλά θέλεις απλά να την κάνεις απο ένα αρχείο 10gb που είναι τώρα, σε 2-3 αρχεία ωστε να χωράνε σε δισκάκι dvd χωρίς να αλλάξει το mkv format.
Αν είναι αυτό τότε μπορείς να το κάνεις με το mkvmerge.
Ψάξε στις επιλογές global-enable split.

Απάντηση: Re: Πως Χωριζω μια Ταινια x264 mkv 180p σε 2 μερη ;;;

Αν κατάλαβα καλά θέλεις απλά να την κάνεις απο ένα αρχείο 10gb που είναι τώρα, σε 2-3 αρχεία ωστε να χωράνε σε δισκάκι dvd χωρίς να αλλάξει το mkv format.

Το MKVExtractGUI είναι γραφικό περιβάλλον για το mkvmerge για να μην γράφει commands :ernaehrung004:

αυτο ακριβως !!!!!!!!

Ευχαριστω πολυ !:2thumb22sup:

ΟΜΩΣ !!!!!!! δεν θελω να χαλαει η να υποβαθμιζει την ποιοτητα του αρχειου !!!!!!!!!!!

ειναι βασικο αυτο !

κανει τετοια αυτο ;;;;;;;

λιγα πρωτα βηματα ; τι ακριβως κανουμε ;

Ένα πολύ καλό οδηγό που βρήκα για το ConvertXDVD είναι σε αυτήν την διεύθυνση. http://anonym.to/?http://www.divshare.com/download/2665050-9ce
Περιμένεις λίγο και μόλις μπεί θα σε βγάλει παράθυρο pop-up για save-open-cancel κάνε save. Είναι σε .rar και μέσα έχει ένα .exe που είναι σε flash (θα δεις). Γιατί να την κάνεις 2 κομμάτια όμως? Για λόγο ποιότητας πιθανόν πιστεύω! Τώρα για υπότιτλους εάν έχει ενσωματωμένους το .mkv σου δεν ξέρω εάν το αναγνωρίσει κατευθείαν το ConvertXDVD, εναλλακτικά θα κατεβάσεις νέους!
Ελπίζω να σε βοήθησα αρκετά!

Ένα πολύ καλό οδηγό που βρήκα για το ConvertXDVD είναι σε αυτήν την διεύθυνση. http://anonym.to/?http://www.divshare.com/download/2665050-9ce
Περιμένεις λίγο και μόλις μπεί θα σε βγάλει παράθυρο pop-up για save-open-cancel κάνε save. Είναι σε .rar και μέσα έχει ένα .exe που είναι σε flash (θα δεις). Γιατί να την κάνεις 2 κομμάτια όμως? Για λόγο ποιότητας πιθανόν πιστεύω! Τώρα για υπότιτλους εάν έχει ενσωματωμένους το .mkv σου δεν ξέρω εάν το αναγνωρίσει κατευθείαν το ConvertXDVD, εναλλακτικά θα κατεβάσεις νέους!
Ελπίζω να σε βοήθησα αρκετά!

θελω να την κανω 2 κοματια για να μην χασω η υποβιβασω την ποιοτητα του αρχειου αλλα και να την γραψω σε απλα δισκακια για να την εχω στην συλογη μου !

Δεν θελω με τιποτα να χαλασω την αρχικη ποιοτητα του αρχειου ! απλα να το χωρισω σε 2 μερη !
για υποτιτλους θα βρω ακρη........

το ConvertXDVD το εχω και εγω .... αλλα κανει τετοια δουλεια ;;;;;;;;

δεν το εχω δουλεψει ποτε !

Μπορείς να κάνεις ένα DVD αρχικά με το ConvertXDVD που μπορείς να βάλεις αρχεία .mkv που θα είναι ολόκληρη η ταινία σου. Άρα δεν θα επιλέξεις προσαρμογή σε DVD-4.7 ή DVD-9 αλλά θα επιλέξεις εσύ τα ΜΒ (παραπάνω από 8.2GB) για να γίνει η κωδικοποίηση πχ10GB και αυτό θα το προσαρμόσει κατάλληλα. Στην συνέχεια εφόσον θα το έχεις σε μορφή DVD δηλαδή .vob μπορείς να το κόψεις σε όσα κομμάτια θέλεις με το Nero Recode και να τα κάψεις σε DVD. (Έαν το ξέρεις και έχεις φυσικά.)

Μπορείς να κάνεις ένα DVD αρχικά με το ConvertXDVD που μπορείς να βάλεις αρχεία .mkv που θα είναι ολόκληρη η ταινία σου. Άρα δεν θα επιλέξεις προσαρμογή σε DVD-4.7 ή DVD-9 αλλά θα επιλέξεις εσύ τα ΜΒ (παραπάνω από 8.2GB) για να γίνει η κωδικοποίηση πχ10GB και αυτό θα το προσαρμόσει κατάλληλα. Στην συνέχεια εφόσον θα το έχεις σε μορφή DVD δηλαδή .vob μπορείς να το κόψεις σε όσα κομμάτια θέλεις με το Nero Recode και να τα κάψεις σε DVD. (Έαν το ξέρεις και έχεις φυσικά.)

ετσι που μου τα λες νομιζω οτι θα το συμπιεσει το αρχειο !

εγω δεν θελω να το συμπιεσω αλλα να το χωρισω στη μεση ........

ΔΕΝ θελω να αλλαξω το φορμα ουτε να το πειραξω μονο να την κοψω σε 2 κοματια .......

θα την γραψω σε DVD σαν αρχειο MKV οπως ειναι το αρχικο !

δεν θα παιζει σε πλευερ σπιτικο αλλα θα παιζει στο πι σι μου οπως τοσα αλλα εργα που εχω γραψει σε δισκακια αλλα τα οποια ομως ειναι 4,5 γιγα ....... και τα οποια χωρεσαν σε απλα δισκακια.....

Last edited:
Μα ήδη το .mkv είναι συμπιεσμένο αρχείο κατα Η264 και για να το δουλέψεις πρέπει να το μεταφέρεις σε ένα άλλο φορμάτ. Για να το κάνεις αυτό σε δυο κομμάτια αρχεία πάλι .mkv σε direct stream copy δηλαδή χωρίς νέα κωδικοποίηση μάλλον δεν θα βρείς πρόγραμμα. Για .avi και .mpeg ναι γίνεται αλλά για .mkv δεν το έχω βρεί ακόμα!!! Καλό κουράγιο σε ότι θα αποφασίσεις!

Με το mkvmerge θα κάνεις την δουλειά σου και δεν θα χάσεις σε ποιότητα.
Προχώρα

Με το mkvmerge θα κάνεις την δουλειά σου και δεν θα χάσεις σε ποιότητα.
Προχώρα

ναι αλλα πως ;;;; μπορεις να μου δειξεις καποια πρωτα βηματα γιατι οταν το ανοιγω δεν καταλαβαινω που να πατησω ......

ανοιγω το αρχειο ενταξει...... μετα ;;;;;

για βοηθα λιγο..