ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.

Έτσι ακριβός, στην Αγγλία προ 2000 πέρναγα από μπόλικα Hiend μαγαζιά κύριος στο Λονδίνο.
Το εκπληκτικό είναι ότι έλειπαν πολλά κόμπλεξ που εμφανίζονται σε αγορές σαν της Ελλάδας.

Δεν θεωρούσαν κακό να τους «κουβαλιούνται» φοιτητές, που σίγουρα δεν είχαν λεφτά, για να κάνουν ακροάσεις σε συστήματα δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Ήταν περήφανοι για αυτά που αντιπροσώπευαν, με διάθεση για συζήτηση.
Είχαν οι άνθρωποι test-rooms και τα ήθελαν συνέχεια γεμάτα με κόσμο που ακούει.
Δεν το θεωρούσαν αγγαρεία να αλλάξουν/στήσουν διάφορους συνδυασμούς συστημάτων.
Μπορούσες να πάς στα μηχανήματα να αλλάξεις καλώδια μόνος σου με επίβλεψη μεν, αλλά χωρίς να σου λένε «άσε εσύ δεν ξέρεις κάτσε να το κάνω εγώ»

Όλοι αυτοί σκέπτονταν μπροστά… σου έλεγε ο τύπος θα έρθει μια ο φοιτητής, θα έρθει δύο, τελικά θα το κολάσει το μικρόβιο… είτε από εδώ είτε από αλλού θα κάνει αγορά στο μέλλον. Κάτι το καλό για ολόκληρη την αγορά και έμμεσα και για αυτούς.

Κλείνοντας, να πώ, ότι στην Ελλάδα έχουμε και εμείς «μαγαζιά» που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από αυτά του Λονδίνου. Ορισμένοι επαγγελματίες τις Ελλάδας θα στέκονταν παντού, Λονδίνο, Βρυξέλες, Μόναχο etc.

Αν κάποιος έχει την απαίτηση να αγοράζει κάτι στην ίδια τιμή από το τάδε eshop αλλά και από το κατάστημα που έχει έκθεση, ενημερωμένους πωλητές, δυνατότητα σοβαρή επίδειξης και παρέχει γενικά μία σειρά σοβαρών υπηρεσιών, θα έλεγα ότι, όπως ήδη ειπώθηκε και από άλλους νωρίτερα, δυστυχώς αποτελεί τμήμα της ανώριμης Ελληνικής κοινότητας καταναλωτών η οποία τείνει να καταδικάζει πιθανές σοβαρές προσπάθειες όπως αυτή του εν λόγω θέματος.

Δεν νομιζω οτι η ελληνικη κοινοτητα καταναλωτων οπως ειπες ειναι ανετοιμη να δεχτει μια τετοια προσπαθεια. Βεβαια ολη αυτη η προσπαθεια (αιθουσες ακροασεις , εξειδικευμενο προσωπικο κλπ ) θα επρεπε να ηταν κατι το αυτονοητο απο καθε μαγαζι που σεβεται τον πελατη του..και απαραιτητα μονο απο εξειδικευμενα μαγαζια .Θα ηταν μια επενδυση που θα εκανε καποιος για να κερδισει πελατεια , με την εξυπηρετηση και την τεχνικη/συμβουλευτικη υποστηριξη .Και θα επρεπε να ηταν μια επενδυση που θα εβγαινε απο την τσεπη του και οχι απο την τσεπη των καταναλωτων.Δεχομαι οτι αυτο ειναι ενα οικονομικο ρισκο..αν καποιος δεν θελει να το παρει καλως..ας μην μιλαει μετα ομως για νοοτροπιες εξωτερικου και νοοτροπιες καταναλωτων.Αν ειναι εγω να το αγορασω το ενισχυτικο μου 20% πχ πανω απο την τιμη που εχει αλλου...ε ναι λοιπον θα προτιμησω το pocopico..αν ειναι να το αγορασω 2-5 %..επανω...μπορει και να το σκεφτω.Τοσο απλα...

Υ.Γ Οι κυριοι τις bada τι τιμες εχουν σε σχεση με αλλα μαγαζια του εξωτερικου που δεν εχουν ακομη την ''ιδια οργανωση'' ?? Ρωταω εσας που ξερετε τις τιμες....

Re: Απάντηση: ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ.

Κάποτε όταν ήμουν στην Αγγλία, τα σοβαρα καταστήματα τα είχαν άνθρωποι με πραγματικές γνώσεις τουλάχιστον σε τεχνικό επίπεδο.

Εδώ σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν άνθρωποι χωρίς γνώση του αντικειμένου τους. Και μάλιστα σε τομείς που η άγνοια και η έλειψη ενδιαφέροντος γι αυτό που κάνουν κοστίζει ζωές. Και επίσης υπάρχουμε και όλοι οι υπόλοιποι που ανεχόμαστε -βολευόμαστε με- αυτήν την κατάσταση. Πώς θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι διαφορετικά στον τομέα του hi fi ?

Last edited:
.Αν ειναι εγω να το αγορασω το ενισχυτικο μου 20% πχ πανω απο την τιμη που εχει αλλου...ε ναι λοιπον θα προτιμησω το pocopico..αν ειναι να το αγορασω 2-5 %..επανω...μπορει και να το σκεφτω.
Δεν διαφωνούμε (20% προφανώς είναι αδικαιολογητη διαφορα ενώ μία τάξης μεγέθους 2-5% ακούγεται λογική).

Πιθανή ένσταση αποτελεί αυτό το ''μπορεί και να το σκεφτώ'' (η πιθανότητα της πιθανότητας δλδ) που τείνει να αναιρέσει την ορθότητα του όλου συλλογισμού.

Last edited: