Πως έφτασα στον ASTRA 4A at 4.8 E?

notist

Senior Member
12 August 2009
593
Παιδιά καλημέρα.Έχω ένα πιάτο 1,20 που κάθεται και είπα να το στρέψω στον astra 28,2.Έφτιαξα φραπέ ανέβασα δέκτη και τηλεόραση στην ταράτσα,και άρχισα τις δοκιμές.Είχα βρεί τον hotbird στις 13 και άρχισα να στρίβω το πιάτο δεξιά από την πίσω πλευρά του προς τον astra στις 19.Τον βρίσκω και αυτόν οκ.Ξέχασα να αναφέρω ότι έψαχνα με έναν 500αράκο στο satfinder.
Συνέχισα να το στρίβω δεξιά με την προοπτική να φτάσω στις 28,2 και εκεί έχασα την μπάλα.Βάζοντας τον badr eurobird 26 είδα σήμα έκανα scan και κατέβασε κάποια κανάλια περίπου 35!!!
Έλα ντε όμως που αυτά τα κανάλια δεν ήταν στις συχνότητες αυτού του δορυφόρου.Σε αναζήτηση με τις ονομασίες των καναλιών είδα ότι είναι στον astra 4A στις 4.8Ε!!!
Έβαλα αυτόν τον δορυφόρο στον 500αράκο και κατέβασε καμιά 300αριά κανάλια.

Τελικά πως τα κατάφερα να φτάσω στον ASTRA 4A στις 4.8 ακόμα δεν έχω καταλάβει...χαχαχα.Τι έχω κάνει λάθος?Σωστά δεν έστριβα το πιάτο δεξιόστροφα από την πίσω του πλευρά?

Οταν εισαι πισω απο απο το πιατο (και εισαι ας πουμε κεντρο στις 13Ε) η διαταξη των δορυφορων παει καπως ετσι

42Ε-39Ε....26Ε-23Ε......19Ε-16Ε-13Ε-9Ε-7Ε-4.8Ε...1W-4W-7W κ.τ.λ

Οποτε το εστριβες προς λαθος κατευθυνση..
Σκορδο φιλε... :ADFADF1:

99540d1228323337-problem-aligning-dish-satellites.jpg

Χαχαχχα τα κατάφερα πάλι...Πάλι ταράτσα φραπέ δέκτη τηλεόραση και πάμε σκόρδο αριστερά ρεεεεεε.Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια.Να'στε καλά.