Πως είναι ένας χεριασμένος Μπέρρυ.

οντως εχει μεγαλη διαφορα ο μπερυς αμα ζεσταθη και το κακο ειναι οτι τωρα που εγιναν ολα ενεργα εμενα δεν ζεσταινονται με τιποτα.

μου φαινεται οτι θα ανεβασω κι αλλο τα ρευματα ηρεμιας.

Δημήτρη αυτό το σφουγγαράκι στην πρόσοψη δεν το κατάλαβα τι κάνει.
Δηλαδή το έχει για να κατακρατά τη σκόνη που βάζει μέσα το κουλεράκι?
Και μετά αν κάποτε φράξει να "βράσει" ο τελικός?
Μήπως το έχει ως ηχομονωτικό του κούλερ, ώστε να ακούγεται λιγότερο στο περιβάλλον?
Αν βγει θα αερίζεται καλύτερα το μηχάνημα, φέρνοντας μέσα στο τούνελ δροσερό αέρα και βγάζοντας τον ζεστό έξω.
Τέσπα, μου φαίνεται κάπως...

Πάντως στα επαγγελματικά συνήθως ο ζεστός αέρας βγαίνει από μπροστά, γιατί αν βγαίνει όπισθεν επιβαρύνει θερμικά άλλα μηχανάκια που ενδεχομένως έχουν κουλεράκια και βρίσκονται μαζί σε μια επαγγελματική ρακιέρα.

Μπακ, τι μεγάφωνα έχεις ριγμένα πάνω στον κάθε μπέρυ?
Ρωτάω γιατί σε μένα και σε χαμηλά γκάζια, τους 35 βαθμούς τους πιάνει...
Μου κάνει εντύπωση που οι δικοί σου είναι κρύοι.

γιαννη λογικο ειναι να ζεσταινονται οι δικοι σου αφου ειναι δυο οι δρομοι.
και εμενα αυτος που παιζη τα μιντ 220-4500hz κατι κανη.

τα 4 γουφερ παιζουν 80-220hz καi πρεπη να ειναι και πολυ ευαισθητα γιατι το gain ειναι αρκετα πιο κατω απο τα υπολοιπα.

οσο για τα τουιτερ αυτα τραβανε ακομα λιγοτερο.

30-35 βαθμους πιανη εμενα χωρις να παιζουν αλλα μετα παραμενουν εκει και δεν ανεβαζουν αλλο.

Αυτό που έλεγα είναι αυτό που´λέει κι ο Υπέρηχας. Ο μπέρυ άμα ζεσταθεί γεμίζει την καμπίνα με ζεστό αέρα και ανάβουν όλα εκεί μέσα.
Αν αντιστρέψουμε την ροη του φαν, η καμπίνα θα έχει πάντα δροσερό αέρα ο οποίος θα περνά μέσα από το τούνελ και ζεστός πια θα εξέρχεται από πίσω.
Επιπλέον θα φιλτράρεται από το σφουγγάρι την προσοψης. Αυτός που το έκανε ισχυρίζεται ότι έτσι είναι και πιο αθόρυβο το φαν γιατί το τούνελ δεν ενισχύει τους θορύβους ροής.....:award:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πως είναι ένας χεριασμένος Μπέρρυ.

dim das said:

Σπίτι είναι Δημήτρη με θόλο και ψηλοτάβανο. 4.5μ ύψος!
Σε χαμηλές στάθμες είναι πράγματι σαν εκκλησία. Πλούσιος ήχος κατανυκτικός!
Σε ψηλές είναι κόλαση. Σαν τεράστιο κλειστό γήπεδο.:damnyou:
Το έχω φέρει βόλτα γενικά αλλά θέλει ακόμα στη λεπτομέρεια....
Μέχρι να το ισορροπήσω πλήρως θα έχω φύγει από δώ οπότε ξανά μανά από την αρχή. 'Αρα δεν έχει πολύ νόημα να χεριάζω μηχανήματα σ αυτή την φάση...

Από το εργοστάσιο έρχεται με 4Χ3300μF ανα κανάλι.

Last edited:
Μπακ τα δύο μπέρια οδηγούν έναν δρόμο.
Ο δρόμος αυτός έχει τα δύο 8" σε κάθε πλευρά.
Απλά ανοικτοί (χωρίς σήμα και με τις έξτρα ψύκτρες) βρίσκονται στους 30 βαθμούς.
Με λίγο απαλό... γκαζάκι πιάνουν τους 35-38.
Τα μεγάφωνα έχουν ονομαστική αντίσταση 6Ω.
Άρα διά δύο = 3Ω.
Οι τελικούληδες δουλεύουν κατά περίπτωση από τα 55 έως τα 2500 χερτζ.
Παραπάνω αναλαμβάνει ο χαφλεράκος.
Παρακάτ, ο Α-500.
Μάλλον το μιντ σου δεν έχει απαιτήσεις...

Φουσέ κανόνισε πριν φύγεις να έρθω να δω τι γίνεται στο χώρο σου (τη μέρα) και στα μπαρ (το βράδυ...):Banane0:

δεν με εννοησες γιαννη.
τα μιντ τραβανε πολυ.
τα υπολοιπα δεν τραβανε ουτε τα 4 8αρια.
εχει ομως μεγαλη σημασια το ευρος που δουλευουν.
το βλεπω απο τα led.
αν ας πουμε βγαλω το sub τοτε τραβανε οσο και τα μιντ.
αν ανεβασω τα 220 στα 400 τοτε τραβανε πολυ περισσοτερο.
αν τα παω στα 2500 που εισαι εσυ τραβανε τα αντερα τους(θα σκεφτομουν και εγω δυο γεφυρωμενους)
εκει ομως που τα εχω ειναι ο καλυτερος συνδυασμος αλλα το μεγαλυτερο μερος το παιζουν τα μιντ και μονο αυτος ζεσταινεται σε νορμαλ σταθμες παντα.
αμα παιζω καμια ωρα πανω απο 105db υποθετω οτι θα ζεσταθουν ολοι αλλα ωστοσο οι γειτονες θα εχουν φρικαρη.

Απάντηση: Re: Πως είναι ένας χεριασμένος Μπέρρυ.

δεν με εννοησες γιαννη.
τα μιντ τραβανε πολυ.
τα υπολοιπα δεν τραβανε ουτε τα 4 8αρια.
εχει ομως μεγαλη σημασια το ευρος που δουλευουν.
το βλεπω απο τα led.
αν ας πουμε βγαλω το sub τοτε τραβανε οσο και τα μιντ.
αν ανεβασω τα 220 στα 400 τοτε τραβανε πολυ περισσοτερο.
αν τα παω στα 2500 που εισαι εσυ τραβανε τα αντερα τους(θα σκεφτομουν και εγω δυο γεφυρωμενους)
εκει ομως που τα εχω ειναι ο καλυτερος συνδυασμος αλλα το μεγαλυτερο μερος το παιζουν τα μιντ και μονο αυτος ζεσταινεται σε νορμαλ σταθμες παντα.
αμα παιζω καμια ωρα πανω απο 105db υποθετω οτι θα ζεσταθουν ολοι αλλα ωστοσο οι γειτονες θα εχουν φρικαρη.

Προσοχή, να μην υπερθερμανθούν οι γείτονες! :flipout: