πώς ''ενώνω'' πολλά WAV σε 1;

Skakinen

AVClub Fanatic
22 November 2006
10,351
Αθήνα
Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο παρακάτω:
έχω ένα Cd με 20 tracks.
Αυτό που θέλω να κάνω είναι να ενώσω κάποια από τα Tracks (σε μορφή WAV) σε ένα (1) Track (WAV) για να τo γράψω σε κενό cd και για να τo συμπιέσω μετά σε mp3 για να υπάρχει και στο σκληρό.

Γίνεται αυτό και με ποιό πρόγραμμα;
Ή μήπως δεν μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο με αρχεία WAV αλλά μόνο με mp3;

Ευχαριστώ

Re: Απάντηση: πώς ''ενώνω'' πολλά WAV σε 1;

Γίνεται και με το Nero Express εάν δεν κάνω λάθος.

Νομιζω ότι το Nero κάνει split ένα κομμάτι σε περισσότερα.
Το έχω κάνει αυτό μάλιστα.

cooledit!

Κανένα πιο ...freeware;
Η trial έκδοση του cooledit έχει περιορισμούς.

Δοκίμασα το Nero Wave Editor το οποίο κάνει αυτή τη δουλειά αλλά διαπίστωσα ότι στο σημείο που ενώνονται τα δύο κομμάτια υπάρχει ένα αρκετά αισθητό ''πήδημα'' ή κάτι τέτοιο.
Με άλλα λόγια φαίνεται ότι έχουν κολληθεί δύο κομμάτια.
Υπάρχει τρόπος να ακούγεται τέλεια η μετάβαση από το πρώτο στο δεύτερο κομμάτι;
Όπως δηλαδή στα μουσικά cd όπου αν δεν υπάρχει κενό μεταξύ των κομματιών δεν αντιλαμβάνεσαι τίποτα.

Τα κομμάτια (tracks) από το πρωτότυπο cd που θέλω να ενώσω είναι τμήματα ενός (1) πολύ μεγάλου κομματιού (30 λεπτών) το οποίο κομμάτι στο cd είναι χωρισμένο σε πολλά tracks.
Οπότε η ένωση πρέπει να είναι τέλεια.
Υπάρχει περίπτωση να γίνει αυτό;

εάν το έκανες ape ή flac και μετά τα αποσυμπίεζες χωρίς το .cue αρχείο?
Δεν το έχω κάνει ποτέ αλλά πιστεύω ότι αυτή είναι η αρχή πάνω-κάτω.

Κανε ενα μικρο cross fade για κανα δυο δευτερολεπτα και μαλλον θα ειναι οκ !

Αυτό που θέλεις να κάνεις εγώ το έκανα παλιότερα με το Soundforge, το οποίο όμως δεν είναι καθόλου free.

Για να μην υπάρχει καθόλου κενό (ή "τσίκ") ανάμεσα στα κομμάτια, απλά φρόντιζα να αρχίζει το επόμενο ακριβώς εκεί που τελειώνει το προηγούμενο (όταν λέω ακριβώς, το εννοώ. Σε επίπεδο sample δηλαδή.)

Λοιπόν, η δουλειά γίνεται πολύ απλά με το Nero Sound Trax.
Πρώτα έκανα extraction τα κομμάτια στο σκληρό και μετά με το Nero Sound Trax τα κόλλησα ως εξής: Insert > Audio file πρώτο, μετά το δεύτερο κλπ μέχρι το τελευταίο και File > Export to Audio File και αυτό ήταν!
:award: