Πώς φτιάχνουμε ένα bootable CD?

Προσπαθώ να αναβαθμίσω το BIOS της μητρικής μου (Abit IP35 Pro).

Μετά από επικοινωνία με την Abit Ευρώπης, παρέλαβα με E-Mail το νεότερο BIOS (v. 16-Beta), το οποίο όμως έχει μέγεθος 1,00 MB (1.048.576 byte).

Προσπαθώντας να δημιουργήσω μια bootable MS-DOS δισκέττα (floppy) του 1.44 MB (1.38 εκμεταλλεύσιμα), "έφαγα" τα 556 KB με αποτέλεσμα να μου μένουν άλλα 867 ελεύθερα, που δεν φτάνουν.

Θέλω, λοιπόν, να δημιουργήσω ένα bootable CD, στο οποίο θα περάσω το νέο BIOS, για να μπορέσω - σύμφωνα με τις οδηγίες της Abit - να "φλασάρω" από αυτό το νέο BIOS, κατά την εκκίνηση.

Έχω το Nero 8 και το Clone CD και φυσικά ότι περιέχουν τα Vista (που δεν ξέρω ποιό πρόγραμμα τους αντιγράφει - αν αντιγράφει - CD, και μάλιστα να δημιουργεί bootable CD).

Δεν έχω κάνει ποτέ μου τέτοια μπίζνα και πραγματικά δεν ξέρω ποιές είναι οι επιλογές σε ένα - τουλάχιστον - από τα παραπάνω προγράμματα για δημιουργία τέτοιου CD.

Μήπως μπορεί κανείς να βοηθήσει;

Ευχαριστώ

Θα πας στο Νερο 8, Nero Burning rom, και απο κει θα επιλεξεις απο την αριστερη στηλη CD-Bootable.... Μετα θα βαλεις μεσα το αρχειο ή ότι άλλο λενε οι οδηγιες και θα πατησεις burn! :2thumb22sup:

Σας ευχαριστώ και τους δυο σας

Το Nero 8 έχει όντως επιλογή στο Burning ROM για κατασκευή Bootable CD ("εκκίνησης" το λέει).

Δίπλα του, όμως έχει κάτι καρτέλλες με κάποιες επιλογές που μερικές μου είναι άγνωστες και ακαταλαβίστικες (π.χ. στην καρτέλλα "Εκκίνηση" σε καλεί να επιλέξεις μεταξύ "λογικού δίσκου με δυνατότητα αυτόματης εκκίνησης" με μόνη επιλογή το floppy drive A ή "Εικονικού αρχείου" με επιλογές διάφορες από αρχείο σκληρού δίσκου, ενώ πιο κάτω υπάρχει το υπομενού "Για προχωρημένους", όπου ο χρήστης καλείται να επιλέξει ή να μην επιλέξει την "ενεργοποίηση ειδικών ρυθμίσεων" με επιλογές εξομοίωσης του CD σαν δισκέττας 1.20 ή 1.44 ή 2.88 MB ή σαν σκληρού δίσκου κ.ο.κ.)

Εκείνο που δεν ξέρω είναι αν απλώς φτιάξω ένα CD εκκίνησης, μέσα στο οποίο απλώς βάλω τα αρχεία του utility της αναβάθμισης του BIOS, μπορώ μετά να το χρησιμοποιήσω σαν δίσκο εκκίνησης και να "φλασάρω" το νέο BIOS ή χρειάζεται να κάνω κάτι ώστε να αντιλαμβάνεται το bootάρισμα σε MS-DOS, όπως με την δισκέττα;

Ή θα φτιάξεις μια απλή bootable δισκέτα, και θα βάλεις το BIOS με το utilitάκι του σε μια δεύτερη την οποία θα χρησιμοποιήσεις όταν έρθει η ώρα, δηλαδή αφού έχεις κάνει boot με την πρώτη δισκέτα.. -bye-

Την δισκέττα την έχω ήδη φτιάξει.

Μπορώ, δηλαδή, να ανταλάξω δισκέττες μετά την εκκίνηση του υπολογιστή
(Με δεδομένο πως η πρώτη δισκέττα - αυτή της εκκίνησης - είναι φτιαγμένη για εκκίνηση σε MS-DOS);

Συγγνώμη για τις πολλές και ίσως χαζές ερωτήσεις, αλλά πριν κάνω κάτι θέλω να είμαι σίγουρος ότι κάνω το σωστό.

Εύχομαι καλά κούλουμα σε όλους.

Την δισκέττα την έχω ήδη φτιάξει.

Μπορώ, δηλαδή, να ανταλάξω δισκέττες μετά την εκκίνηση του υπολογιστή
(Με δεδομένο πως η πρώτη δισκέττα - αυτή της εκκίνησης - είναι φτιαγμένη για εκκίνηση σε MS-DOS);

Ναι, μπορείς να ανταλλάξεις δισκέτες αφού έχει γίνει η εκκίνηση.

Καλά κούλουμα και σε εσένα!