Πως γινεται να κανουμε τον dreambox Αορατο?

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Πως γινεται να κανουμε τον dreambox Αορατο?

Ο λόγος που ρώτησα είναι επειδή πριν το στήσιμο έλαβα υπόψη μου διάφορα υπερ και κατά, αλλά προφανώς θα υπάρχουν και πράγματα που δε σκέφτηκα και τα οποία θα ήθελα να μάθω, άλλωστε σε μεγάλο βαθμό οι περισσότεροι γι'αυτό είμαστε εδώ, για να ανταλλάσουμε γνώσεις.
Τους παράγοντες που αναφέρεις τους έχω λάβει υπόψη μου. Έχεις δίκιο σε αυτά που αναφέρεις, απλώς στο συγκεκριμένο VPN έτσι όπως είναι στημένο δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ευχαριστώ -bye-

Ένας γέρος σοφός έγραψε σε κάποιο σχετικό νήμα, ότι το πρόβλημα σε τέτοιες υλοποιήσεις είναι σε, τυχόν, πόρτ σκάνινγκ, το οποίο σε κάνει ρόμπα με την μία!
Επίσης, έγραψε, ότι η μόνη σίγουρη λύση είναι αυτή του AIDS, απέχεις.

Λοιπον μεθαυριο που θα εχω ρεπο θα ετοιμασω ενα howto για VPN με Zyxel (μεχρι 20 ταυτοχρονες συνδεσεις). Θα το ανεβασω στο adlsgr forum αλλα και εδω.
Οσο για το φιλο που λεει οτι το δικτυο ειναι εκθετο κτλ δεν υπαρχει προβλημα, στο VPN μπορεις να ορισεις και μονο μια single ip address να ειναι ορατη στο vpn σου.

Απάντηση: Re: Πως γινεται να κανουμε τον dreambox Αορατο?

Έχω μια απορία, σε άλλα θέματα των δορυφορικών αποφεύγουμε να μιλάμε για παράνομες πράξεις...... δεν μας το επιτρέπει το avclub βάσει κανονισμού....

Και αν γίνει από κάποιον τότε πέφτει τσεκούρι από τους διαχειριστές !!!!

Δεν γνωρίζετε αγαπητοί φίλοι ότι το αποφεύγουμε ??????

Και μου κάνει εντύπωση το ότι ο διαχειριστής έχει διαβάσει το θέμα και δεν έκανε καμία ενέργεια !!!!

Αυτά φιλικά ......
Που βλέπεις την παρανομία Αντώνη?
Στο όνομα της παρανομίας ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Τεχνική συζήτηση γίνεται.

Και κάτι άλλο. Διαβάζοντας το θέμα παρακινήθηκες να παρανομήσεις ή έστω έγινες σοφότερος σε θέματα πειρατείας?
Εγώ πάντως δηλώνω όχι και στα δύο.

Re: Απάντηση: Re: Πως γινεται να κανουμε τον dreambox Αορατο?

Που βλέπεις την παρανομία Αντώνη?
Στο όνομα της παρανομίας ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Τεχνική συζήτηση γίνεται.

Και κάτι άλλο. Διαβάζοντας το θέμα παρακινήθηκες να παρανομήσεις ή έστω έγινες σοφότερος σε θέματα πειρατείας?
Εγώ πάντως δηλώνω όχι και στα δύο.

Τότε να γράφουν τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο και σε άλλα θέματα, δεν πιστεύω ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα από τη στιγμή που εσύ δεν βλέπεις πρόβλημα....

Εγώ υποκριτικά δεν δηλώνω όχι σε κανένα από τα δύο, απλά γίνομαι σοφότερος διαβάζοντας !!!!

Δεν πειράζει Αλέξη, ποτέ δεν καταλαβαίνεις τους προβληματισμούς μου.....ή δεν θέλεις..

Παιδιά σόρυ για τα off topic...

Οπα παιδια ok ενταξει το θεμα ειναι να βοηθηθουμε μεταξυ μας μεταξα οχι για να πλακοθουμε και κατα τα αλλα παρολο που εγω ανοιξα το θεμα δεν εχω καταλαβει ακομα τι ειναι το VPN αλλα Ok πιστευω ο fchef μαζι με το how-to να δωσει και καμια βοηθεια!!

@ mpokeRas:

Το port scanning θα δείξει ότι κάποιες πόρτες είναι ανοιχτές, μία εκ των οποίων και η πόρτα του VPN. Και να την παρακολουθήσει κάποιος δεν θα δει τίποτα περισσότερο, αφού όλα τα πακέτα που πηγαινοέρχονται είναι wrapped με encryption. Οπότε ποιό είναι το πρόβλημα?
Θα παρακαλούσα αν ξέρεις και θέλεις να γράψεις για το θέμα κάτι συγκεκριμένο να το κάνεις, για να μάθουμε και εμείς κάτι περισσότερο, γιατί με χρησμούς του στυλ "Αμα σου εξηγήσει κάποιος για δίκτυα θα καταλάβεις ότι το VPN στην προκειμένη περίπτωση καταντά μειονέκτημα" και "Ένας γέρος σοφός έγραψε σε κάποιο σχετικό νήμα, ότι το πρόβλημα σε τέτοιες υλοποιήσεις είναι σε, τυχόν, πόρτ σκάνινγκ, το οποίο σε κάνει ρόμπα με την μία!" δεν μου φαίνεται ότι βοηθάς ιδιαίτερα τη συζήτηση...

@satnick:

To VPN χρησιμοποιείται γενικά για την ασφαλή επικοινωνία δύο απομακρυσμένων σημείων (όπου δεν υπάρχει LAN μεταξύ τους). Πρακτικά είτε μέσω software είτε μέσω hardware δημιουργείς ένα ασφαλές (encrypted) κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των δύο σημείων, έτσι ώστε αν κάποιος "υποκλέψει" τα πακέτα που πηγαινοέρχονται να μην μπορεί να διαβάσει το περιεχόμενό τους. Δημιουργείς ουσιαστικά ένα "ιδεατό" ασφαλές τοπικό δίκτυο (Virtual Private Network - VPN), το οποίο περνάει μέσα από ένα ανασφαλές μέσο, το Internet.
Χρησιμοποιείται πχ από πάρα πολλές εταιρείες για να συνδέσουν απομακρυσμένα γραφεία ή για τους χρήστες τους που βρίσκονται εκτός γραφείου και θέλουν να μπουν στο κεντρικό δίκτυο της εταιρείας για να πάρουν αρχεία, να διαβάσουν mail κτλ.

To VPN χρησιμοποιείται γενικά για την ασφαλή επικοινωνία δύο απομακρυσμένων σημείων (όπου δεν υπάρχει LAN μεταξύ τους). Πρακτικά είτε μέσω software είτε μέσω hardware δημιουργείς ένα ασφαλές (encrypted) κανάλι επικοινωνίας μεταξύ των δύο σημείων, έτσι ώστε αν κάποιος "υποκλέψει" τα πακέτα που πηγαινοέρχονται να μην μπορεί να διαβάσει το περιεχόμενό τους. Δημιουργείς ουσιαστικά ένα "ιδεατό" ασφαλές τοπικό δίκτυο (Virtual Private Network - VPN), το οποίο περνάει μέσα από ένα ανασφαλές μέσο, το Internet.
Χρησιμοποιείται πχ από πάρα πολλές εταιρείες για να συνδέσουν απομακρυσμένα γραφεία ή για τους χρήστες τους που βρίσκονται εκτός γραφείου και θέλουν να μπουν στο κεντρικό δίκτυο της εταιρείας για να πάρουν αρχεία, να διαβάσουν mail κτλ.
αυτο θα πει να εισαι γατα,μπραβο σου φιλε μου για την πληροφορια που μα εδωσες,πολλα θα μαθουμε ακομα στο νετ.

@ mpokeRas:

Το port scanning θα δείξει ότι κάποιες πόρτες είναι ανοιχτές, μία εκ των οποίων και η πόρτα του VPN. Και να την παρακολουθήσει κάποιος δεν θα δει τίποτα περισσότερο, αφού όλα τα πακέτα που πηγαινοέρχονται είναι wrapped με encryption. Οπότε ποιό είναι το πρόβλημα?
Θα παρακαλούσα αν ξέρεις και θέλεις να γράψεις για το θέμα κάτι συγκεκριμένο να το κάνεις, για να μάθουμε και εμείς κάτι περισσότερο, γιατί με χρησμούς του στυλ "Αμα σου εξηγήσει κάποιος για δίκτυα θα καταλάβεις ότι το VPN στην προκειμένη περίπτωση καταντά μειονέκτημα" και "Ένας γέρος σοφός έγραψε σε κάποιο σχετικό νήμα, ότι το πρόβλημα σε τέτοιες υλοποιήσεις είναι σε, τυχόν, πόρτ σκάνινγκ, το οποίο σε κάνει ρόμπα με την μία!" δεν μου φαίνεται ότι βοηθάς ιδιαίτερα τη συζήτηση...

Δεν είμαι guru των δικτύων, ούτε ζω στο matrix όπως avatar σου αλλά "ο γέρος σοφός" έχει αποδειχθεί λίρα εκατό. Ούτε είμαι σε θέση (τεχνικώς) να εξηγήσω τίποτα απο όλα όσα αναφέρω. Σημασία έχει ότι σε όσα εξειδικευμένα φόρα έχει τεθεί το ζήτημα, κάπιοι απαντούν για την ματαιότητα του πράγματος, ορισμένοι δε για την επικινδυνότητα. Άσε που σε επιχειρήσεις σκούπα (στην Γαλλία) πρώτα βούτηξαν όσους ήταν σε VPN.
Στην εποχή μας η αποχή είναι αρετή!

ΥΓ Γιατί δεν δοκιμάζεις να στήσεις ένα VPN και μετά να αρχίσεις τα πορτ σκάνιγκ και αφού δείς με τι σου απαντά να ποστάρεις ώστε ...να μάθουμε τι ακριβώς ήθελε να πεί ο γέροντας;-bye--bye-
ΥΓ2. Ένα παλικάρι εδω μέσα είχε αναφέρει την λύση για οσους ασχολούνται με το σπόρ αλλά κανείς δεν τον πήρε στα σοβαρά.
ΥΓ3. Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε...

Εγγυημένα ασφαλές VPN, απλά δεν υφίσταται, όπως γενικότερα δεν υφίσταται εγγυημένα ασφαλές δίκτυο που "βγαίνει" στο internet.
Στη θεωρία, ναι, είναι κοντά στο "ιδεατό". Αλλά όπως πάντα στους Η/Υ, η πράξη διαψεύδει τη θεωρία...
Εάν το VPN ήταν η απόλυτη λύση τότε θα ήταν και ευρέως διαδεδομένο παραγκωνίζοντας οτιδήποτε άλλο. Όμως, πίστεψέ με, δεν έχει γίνει το standard στην απομακρυσμένη σύνδεση.

Τέλος πάντων, στην πράξη αποτελεί μια λύση εάν ζητάς το κάτι παραπάνω σε ασφάλεια επικοινωνίας μεταξύ Η/Υ.
Σε ότι αφορά το DM, είναι περιττός κόπος. Έτσι και αλλιώς, αν είσαι νόμιμος χρήστης και "μοιράζεις" μέσα στο σπίτι σου (aka τοπικό δίκτυο) δεν έχεις καμμία ανάγκη από κανένα vpn αφού τίποτα δεν φεύγει στο διαδίκτυο.
Για έναν παράνομο χρήστη, πες μου, ποιος σερβιτόρος θα μπορούσε να προβλέψει τις συνθήκες του δικτύου στο οποίο συνδέεται ο κάθε πελάτης και να πετύχει αναλόγως σωστά την επικοινωνία σε περιβάλλον VPN;
Εάν ήταν εφικτό, να είσαι σίγουρος ότι πρώτοι εκείνοι θα το είχαν καθιερώσει...

Τέλος πάντων, η κουβέντα ξεφεύγει ίσως...
Όταν "παντρεύουμε" CCcam και VPN ίσως φλερτάρουμε και με την παράβαση των κανόνων του φόρουμ, αφού κάνει "νιάου-νιάου στα κεραμίδια" το τι θέλουμε να πετύχουμε...

A... Δηλαδη ειναι κατι σαν σηματα morse μεταξυ εμενα και του μπαρμπα που μου στελνει πουλακια που με το δικο μου ανοιχτηρι τα ακουω ok καλο ακουγεται αλλα αμα ο μπαρπας μου δεν εχει το hardware τι γινεται ΟΕΟ?!-bye-

Παντος αν ειναι αυτο που ειπα καταλαβα!-bye-

Παιδια εγραψα τον οδηγο για vpn και μπορειτε να τον μελετησετε.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44138
Για τον φιλο dimfil που λεει οτι δεν υπαρχει εγγυημένα ασφαλές VPN, στα zyxel μπορεις αντι για τον κωδικο να επικοινωνουνε με certificate το οποιο προμηθευεσε απο τις διαφορες ανεξαρτητες εταιρειες ασφαλειας με το αντιστοιχο κοστος (αν και υπαρχουν και καποιοα σχετικα freeware certificate)
Τωρα απο εκει και περα ρε παιδια, τι να πουμε.. συζητηση να γινεται

Παιδια εγραψα τον οδηγο για vpn και μπορειτε να τον μελετησετε.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=44138
Για τον φιλο dimfil που λεει οτι δεν υπαρχει εγγυημένα ασφαλές VPN, στα zyxel μπορεις αντι για τον κωδικο να επικοινωνουνε με certificate το οποιο προμηθευεσε απο τις διαφορες ανεξαρτητες εταιρειες ασφαλειας με το αντιστοιχο κοστος (αν και υπαρχουν και καποιοα σχετικα freeware certificate)
Τωρα απο εκει και περα ρε παιδια, τι να πουμε.. συζητηση να γινεται

Φίλε σου, σε ευχαριστούμε για τον οδηγό. Πράγματι χρήσιμος σε όποιον θα επιθυμούσε να στήσει τώρα το δίκτυό του χωρίς να προβληματίζεται για πολλά-πολλά.
Όμως, θα μου επιτρέψεις να επισημάνω ότι στον κόσμο της δικτύωσης και ιδιαίτερα σε επαγγελματικά περιβάλλοντα, δεν είναι θεμιτό (ή και δυνατόν αν θέλεις) να εξαρτάται κανείς από συγκεκριμένα προϊόντα αλλά αντιθέτως επιβάλλεται να δημιουργούνται ευέλικτα συστήματα που θα παρέχουν τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια λειτουργόντας με πλειάδα συσκευών. Το να στήσεις ένα δίκτυο που θα βασίζεται αποκλειστικά σε Zyxel απλά δεν είναι αποδεκτό σε επαγγελματικά ή έστω λίγο ανεπτυγμένα περιβάλλοντα.
Όσον αφορά τα ασφαλή ή μη δίκτυα, επιμένω ότι ασφαλή δίκτυα υπάρχουν, απόλυτα ασφαλή όμως δεν υπάρχουν. Δεν υπάρχει ο χρόνος να σε πείσω γι'αυτό ούτε και αυτό το φόρουμ είναι κατάλληλο για τέτοιες συζητήσεις, αλλά επίσης δεν υπάρχει λόγος να το κάνω. Αν θέλεις απλά θα δεχθείς την σχετική εμπειρία μου πάνω στο θέμα (αν και δεν υπάρχει λόγος πάντως να σου αναλύσω την επαγγελματική μου ιδιότητα). Δεν διαφωνούμε εξάλλου, απλά συμπληρώνουμε τις απόψεις μας.

Τώρα, όσον αφορά το "μοίρασμα" (αφού από εκεί ξεκίνησε η κουβέντα νομίζω) φαντάζομαι αντιλαμβάνεσαι πόσο δύσκολο είναι να πείσεις τον επαγγελματία απατεώνα να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό που βολεύει εσένα...

Αυτο το θεμα σε τι εξυπηρετει ?
Εγω το διαβαζω και μου φαινεται και επικινδυνο.
Αποψη μου ειναι,δεν χρειαζεται σχολιασμο.

Σύμφωνα με την κρίση των διαχειριστών έχει νόημα το θέμα, οπότε μη περιμένεις απάντηση...

Σύμφωνα με την κρίση των διαχειριστών έχει νόημα το θέμα, οπότε μη περιμένεις απάντηση...

Δεν ξερω αν εχεις καταλαβει αλλα το θεμα ειναι αλλο και η συζητηση εχει παει αλλου.

Status
Not open for further replies.