Πως καθαρίζετε την οθόνη σας?

georget

Supreme Member
31 March 2007
3,111
Λευκωσία
g_00039423.jpg

Εδώ και αρκετό καιρό έχω την μουρμούρα της συζύγου ότι η Plasma μαζεύει πολλή σκόνη:smile:
Στο manual της TV λέει ότι πρέπει να την σκουπίζεις μονο με ένα καθαρό πανί αλλα δεν είναι αρκετό για να καθαρίσει αποτελεσματικά.
Έχω ψάξει στο Net και βρήκα αρκετά Kit καθαρισμού αλλα από ότι έχω διάβαση αρκετά από αυτά μπορεί να βλάψουν την οθόνη.
Εσείς?

Re: Πως καθαρίζεται την οθόνη σας?

ποτε την φυσαω με το στομα..
ποτε με ενα καθαρο βαμβακι...
αυτα οταν δεν την εχω καλυμενη..

καταλαβες οτι της φερομαι καλυτερα απο μωρο παιδι-bye-

Απάντηση: Πως καθαρίζεται την οθόνη σας?

g_00039423.jpg

Εδώ και αρκετό καιρό έχω την μουρμούρα της συζύγου ότι η Plasma μαζεύει πολλή σκόνη:smile:

εγω παλι εχω βρει την ησυχια μου,διοτι κατα παραξενο τροπο δεν πιανει σκονη η οθονη.

κατι εχουν κανει για να μην παινει σκονη το τζαμι αλλα δεν το εχω ψαξει.

αντιθετα η οθονη του pc πιανει αρκετη.

Last edited:
Απάντηση: Πως καθαρίζεται την οθόνη σας?

Η απάντηση για την σκόνη εείναι απλή: καθημερινό ξεσκόνισμα με swiffer. Ισα που ακουμπάει στο πάνελ, κολλάει η σκόνη πάνω του και δεν προλαβαίνει να στερεοποιηθεί πάνω στην οθόνη με την υγρασία του περιβάλλοντος. Αυτά -φυσικά- εφόσον δεν υπάρχουν δαχτυλιές...

Απιστευτος ο Βασιλης πεθανα στα γελια :flipout::flipout::flipout:!!
Εμενα η Kuro ειχε πανακι μεσα απο την μαμακα της χε χε!!-bye-

Απάντηση: Re: Πως καθαρίζεται την οθόνη σας?

Εμενα η Kuro ειχε πανακι μεσα απο την μαμακα της χε χε!!-bye-

βρε συ,αφου λεω οτι δεν πιανει σκονη η panny(γραμμες ομως βγαζει...)

ακομα στα πανακια εχει μεινει η pio?
α...δεν θα παρω ευχαριστω:ernaehrung004:

Πας και παίρνεις ισοπροπυλική αλκοόλη και την αναμιγνύεις 1 προς 1 με απιονισμένο νερό (αυτό που έχει στα μάρκετ για τα σίδερα). Το βάζεις σε ένα τελειωμένο Άζαχ ψεκαστήρι ή αγοράζεις ένα ψεκαστήρι από τα Jumbo (1 έχει). Πανάκι μικροφίβρα είτε από τα Jumbo (πάλι 1 νομίζω) ή από Lidl. Θα τα δεις είναι ειδικά πολύ μαλακά και δεν αφήνουν ίχνος χνούδι. Ψεκάζεις το πανάκι με το ψεκαστήρι (δεν το κάνεις εντελώς μούσκεμα να στάζει απλά να είναι υγρό μεγάλο τμήμα της επιφάνειας, γιαυτό και είπα να πάρεις ψεκαστήρι), και στη συνέχεια καθαρίζεις με απαλές κινήσεις κατακόρυφα από πάνω προς τα κάτω. Δεν μένει τίποτα. Ούτε σκόνη ούτε δαχτυλιές. Εγώ πάντως δεν την καθαρίζω και τόσο συχνά (την έχω καθαρίσει 5-6 φορές όλες κι όλες 1 χρόνο τώρα) ασχέτως αν το έψαξα διεξοδικά ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος και τον παρέθεσα παραπάνω για να μαθαίνουν και οι νέοι.

Τα παραπάνω εφαρμόζονται και για LCD και για Πλάσμα και για οθόνες PC. Το υλικό που προκύπτει είναι ίδιο με αυτό που χρησιμοποιούν στα κιτ οι μεγάλες εταιρίες και χρεώνουν πανάκριβα τα μικρά μπουκαλάκια τους.
Εναλακτικά γίνεται και με ξύδι 1 προς 1 με απιονισμένο νερό αν δεν μπορείς να βρεις ισοπροπυλική αλκοόλη πουθενά (πράγμα απίθανο μιας και υπάρχει σε αρκετά φαρμακία) αλλά εγώ δεν θα το έκανα μιας και δεν έχω καμία όρεξη να μυρίζει η τηλεόραση σαν σαλάτα.

Εγω την καθαριζω με το σφουγγαρι που πλενουμε τα πιατα. Και αν εχει δυσκολες βρωμιες γυριζω το σφουγγαρι απο την μερια που εχει το πρασινο συρμα, τριβω δυνατα και λαμπει. ;):D

Last edited:

βαλε την στο πλυντηριο πιατων να ξεμπερδευεις!!!!!θα εχεις σιγουρα αποτελεσματα..αμομακρυνση σκονης,μικροβιων,απολυμανση,:a0210::2thumb22sup::music-smiley-005:αρωμα φρεσκαδας[αν χρησιμοποιησεις calgonit]και πιο ζωηρα χρωματα..

οι kuro εχουν δικο τους πανακι μεσα αλλα αυτο δεν αρκει για τον καθαρισμο..το πολυ πολυ να τριβεις την σκονη πανω στην οθονη και να δημιουργησεις γρατζουνιες.χρειαζεσαι σπρευ-gel[οχι οποιοδηποτε υγρο γιατι υπαρχει περιπτωση να ισχωρησει μεσα στο πανελ].εγω εχω παρει το Flat Screen cleaner[πολυ καλο]απο βιντεο club 5ευρω μονο και καθαριζω μεχρι και το κινητο μου..

Με το kit καθαρισμού της Philips. ;)

Re: Απάντηση: Re: Πως καθαρίζεται την οθόνη σας?

To oποιο εχει και μια λαμπα ambilight πανω και γι 'αυτο το πουλαει 2 φορες οσο τα αντιστοιχα του ανταγωνισμου...:flipout:

Λάθος: Υπάρχει σε 2 εκδόσεις - στέρεο και surround. Μόνο το surround έχει από πάνω LED και κάνει τα τριπλά παρακαλώ! :flipout:

Πάντως εγώ χρησιμοποιώ μαλακό βαμβακερό πανί το οποίο είναι εντελώς στεγνό, και με το οποίο απαλά αφαιρώ την σκόνη. Σε δύσκολες "βρομιές", νερό από την βρύση και στέγνωμα με πανάκι μικρο-ινών...