Πως κλεινει το ρευμα σε USB στο PC ??

16 July 2006
7,545
HAMBURG
Εχω βαλει μια οθονουλα μικρη η οποια δειχνει θαυμασια τα παντα λεει ακομα και ειδησεις απο ολο τον κοσμο....
το προγραμα που την χρησιμοποιω ειναι το LCD Smartie 5,4
ειναι πολυ καλο !Ρυθμιζει και το φωτισμο και κοντραστ !
Αυτη η οθονη συνδεεται σε θυρα USB εξωτερικη η εσωτερικη ...
απο την οποια παιρνει και ρευμα αλλα και τις πληροφοριες για να τις απεικονησει !

Το προβλημα ειναι οταν κλεινω το κομπιουτερ η οθονη σταματει να δειχνει της πληροφοριες αλλα δεν σβυνει το φως της !!
Μενει ανοιχτη διοτι οι USB εχουν παντα ρευμα !

πως γινεται να σβυνει το ρευμα εστω απο μια USB δηλ, αυτη που την εχω συνδεσει !

η οθονη ειναι αυτη

http://cgi.ebay.de/20-4-LCD-Display...&otn=4&po=LVI&ps=63&clkid=7524915281394731666

Πρέπει να υπάρχει ρύθμιση στο bios στα advanced settings. Κοίτα τις επιλογές για usb power.

Το θεμα εχει να κανει με το απο που παιρνει ρευμα η μητρικη για να δωσει στις USB.

Αν χρησιμοποιει την +5V (ή αλλιως +5VDC) ή την +5VSB του τροφοδοτικου.
Οπου SB σημαινει Stand By.

Τωρα η μητρικη σου δινει απο την +5VSB. Οποτε και που κλεινεις τον υπολογιστη ή οταν ειναι σε sleep, και παλι δινει ρευμα στις USB.

Αυτη η λειτουργια ειναι χρησιμη για να μπορει ο Η/Υ να ξυπνησει απο sleep ή ακομα και να ανοιξει απο κλειστος μεσω μιας συσκευης USB.
Οπως το πληκτρολογιο ή οποιαδηποτε αλλη μπορει να στειλει εντολη wake.
Πως ηταν παλια το "wake on LAN", κατι τετοιο αλλα για τις συσκευες USB.
Επισης λυνει και το προβλημα του να μην μπαινει ο υπολογιστης σε sleep απο Vista εαν δεν εχεις απενεργοποιησει την εκκινηση απο το USB πληκτρολογιο/ποντικι μεσα απο τα Vista. Δηλαδη αν οι USB παιρνουν ρευμα απο το +5VSB δεν χρειαζεται να απενεργοποιησεις αυτη την δυνατοτητα, μπαινει κανονικα σε sleep και φυσικα ανοιγει μεσω ενος USB πληκτρολογιο/ποντικι οταν το θελησεις.

Αφου καταλαβες ποια η χρησιμοτητα ας παμε στο πως θα το απενεργοποιησεις επειδη εσενα σου λειτουργει αρνητικα.

Θα ψαξεις στην μητρικη για καποιο jumper που θα γραφει επανω συνδυασμο +5V & +5VSB.
Θα αλλαξεις το jumper απο +5VSB σε +5V.

Αν η μητρικη σου δεν εχει jumper μαλλον δεν θα κανεις δουλεια.
Αλλά πειραματισου με τις επιλογες στο bios περι USB, αν και μαλλον δεν θα αλλαξει κατι.

ΥΓ. εφοσον η μητρικη σου χρησιμοποιει την +5VSB τοτε αν εχεις συγχρονο τροφοδοτικο, προδιαγραφης ATX2.0 και νεοτερο, σιγουρα ειναι καλυτερα για αυτοτροφοδοτουμενους δισκους 2.5".
Μιας και τα τροφοδοτικα δινουν μεχρι και 2.5Α στην +5VSB γραμμη, ασχετα αν η μητρικη συνηθως περιοριζει το ρευμα στο 1Α μεγιστο για καθε USB θυρα.
Πολυ περισσοτερο απο τα 0.5Α που δινει κανονικα η USB μεσω +5V.
Οποτε σε αυτες τις μητρικες μπορεις να χρησιμοποιεις αυτοτροφοδοτουμενους δισκους 2.5" ακομα και με προεκταση USB.

Αν τελικα δεν εχει η μητρικη σου τετοια jumper (συνηθως κοντα στις θυρες USB) τοτε δοκιμασε μπας και καμια απο αυτες τις USB παιρνει ρευμα απο την +5V γραμμη. (μερικες μητρικες δεν εχουν)
ή
Αγορασε μια PCI καρτα USB.

Τελικα στη μητρικη μου δεν εχει τετοια τζαμπερ!!
ειναι η

ASUS P5Q-E

ολες οι USB εχουν παντα ρευμα...

ουτε στο ΒΙΟΣ ειδα κατι να ρυθμιζεται....

Ναι καποιες δεν εχουν.
Εγω εχω μια P5QL-E και δεν δινει ρευμα οταν ειναι κλειστο ή σε sleep και μια P5K-E WiFi/AP που δινει.
Να σου πω την αληθεια δεν εψαξα την δικη μου αν εχει τετοια jumper, που μαλλον δεν εχει. Μιας και αυτος με την P5K-E WiFi/AP σπανια ανοιγει και ποτε δεν αφηνω επανω καποια USB συσκευη.

Ισως να εστελνες καποιο email στην Asus, αν και δεν νομιζω να παρεις καποια κατευθυντικη απαντηση.

ΥΓ. Ευχαριστω και τους δυο.

στο BIOS πήγαινε power - APM Configuration έχει μια επιλογή energy star 4.0c support κάνε την enable λογικά πρέπει να κλείνει το ρεύμα από τις usb δοκίμασε και πες μας.

Το να πάρεις ένα καλώδιο επέκτασης USB, να κόψεις το περίβλημα σε κάποιο σημείο, να βρεις ποιο καλωδιάκι μεταφέρει την τάση και να του περάσεις ένα απλό διακοπτάκι On Off... το έχεις σκεφτεί?

400_F_7337664_oMjTsGP8IyMAdWu731QLJuvfEVFvOkW2.jpg

USB-connector-pin-assignments.jpg

Βέβαια σου κάνει και ένα τέτοιο, αλλά δεν νομίζω να το βρεις στην χώρα μας.
080310b.jpg

Το να πάρεις ένα καλώδιο επέκτασης USB, να κόψεις το περίβλημα σε κάποιο σημείο, να βρεις ποιο καλωδιάκι μεταφέρει την τάση και να του περάσεις ένα απλό διακοπτάκι On Off... το έχεις σκεφτεί?

400_F_7337664_oMjTsGP8IyMAdWu731QLJuvfEVFvOkW2.jpg

USB-connector-pin-assignments.jpg

Βέβαια σου κάνει και ένα τέτοιο, αλλά δεν νομίζω να το βρεις στην χώρα μας.
080310b.jpg

αυτο εχω σκεφτει και εγω διοτι ολες οι συσκευες και το ποντικι πληκτρολογιο ειναι USB και αν κλεισω το ρευμα μεσω ΒΙΟΣ ισως να μην μπορω να διευθηνω το Πισι ....με τα ποντικοπληκτρα!!

λεω ισως διοτι να μην γινει απολυτως τιποτε !

ενας διακοπτης ειναι η ασφαλης μεθοδος!

Βαγγέλη με τον τρόπο που σου είπα έκλησε το ρεύμα?
Αν κλείσεις το ρεύμα ναι δεν θα μπορείς να τον ανοίξεις π.χ από remote control

Βαγγέλη με τον τρόπο που σου είπα έκλησε το ρεύμα?
Αν κλείσεις το ρεύμα ναι δεν θα μπορείς να τον ανοίξεις π.χ από remote control

οχι δεν τον δοκιμασα καθολου διοτι ολα τα χειριστηρια εναι μεσω USB και μετα φοβαμαι μηπως δεν μπορω να τον ανοιξω ....

θα βαλω ενα διακοπτη και τελειωσαμε !

Καλησπέρα! Αν και ισως ειμαι σε λαθος thread μια ερωτηση παρακαλω. Πως γινεται συνδεση εξωτερικου δισκου με usb ταυτοχρονα και σε pc και σε media player για να γινεται αμφιδρομη λειτουργια. Ευχαριστω

Απάντηση: Re: Πως κλεινει το ρευμα σε USB στο PC ??

Καλησπέρα! Αν και ισως ειμαι σε λαθος thread μια ερωτηση παρακαλω. Πως γινεται συνδεση εξωτερικου δισκου με usb ταυτοχρονα και σε pc και σε media player για να γινεται αμφιδρομη λειτουργια. Ευχαριστω

δεν γίνεται αυτό που λες

Αν δέν το ενοείς το "ταυτόχρονα" τοτε με ενα usb switch κάνεις τη δουλειά σου:

aten-usb-switch2.jpg

http://www.tomshardware.com/reviews/kvm-switches-dvi-aten,1080-9.html

ok thanks.Αλλο εννοω. Εχω στην κατοχή μου το pico audio crystal, επίσης μια lg 50 και ενα pc. Ρωτω. Τον εξωτερικο σκληρο δισκο να τον εχω μονιμα συνδεδεμενο με το pc, επίσης μονιμα συνδεδεμενο τον δισκο με το pico και από τον pico στην tv. Π.χ. να βλεπω μια ταινια αλλα επισης να μπορω και να κατεβαζω αλλη ταινια . Ευχαριστω!!