Πως μας κοροιδευουν τα Supermarket

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
11,394
Ελλαδα
.

οι δικες μου σημερινες εμπειριες

και για να τα λεμε με τα ονοματα
Σημερα το πρωι Μαρινοπουλος Γερακας

εδω και μηνες παιρνω συχνα ενα ωραιο τυρι με πολυ καλη τιμη
που μαλλον δεν ειχε και πολυ ζητηση Προβελονε dolce Ιταλιας 8.87 το κιλο

σημερα τι βλεπω στην βιτρινα ?

ταμπελακι πανω στο ιδιο τυρι που επαιρνα παντα
με κοκκινα γραμματα
Νεο Προιον τιμη 9.99 ( κατι σαν προσφορα δηλ )

ποιο κατω αγορασα ενα χυμο on the go 1+1 δωρο
στο ταμειο μου τα χρεωσαν δυο φορες
η δικαιολογια τους οταν τους το ειπα
- Χιλια συγνωμη κυριε αλλα μολις καναμε την αλλαγη και δεν το χτυπησαμε στο pc

.

Πάντως όσο αναφορά το ταμείο επειδή πάντα κάνω έλεγχο στην απόδειξη, στον Βερόπουλο στην Ραφήνα που πηγαίνω πολλά χρόνια δεν έχω βρει λάθος. Παλαιότερα που υπήρχε ένα mini market κοντά στο σπίτι μου η κυρία στο ταμείο χτύπαγε στην ταμειακή μηχανή μία μία τις τιμές κανονικά με τα ψηφία. Πολλές φορές έβρισκα λάθη όπου πάντα ήταν προς τα πάνω. Τώρα σε όλα τα super market είναι όλα αυτοματοποιημένα με bar codes και η δουλειά του ταμεία είναι απλός να σκανάρει.

Στο μινι μαρκετ της γειτονιας μου:

Αγορασα ενα μπουκαλι κοκα κολα του 1,5 λιτρου
Μολις πηγα σπιτι, προσεξα τυχαια το εξης που εγραφε πανω:

"Μερος συσκευασιας, δεν πωλειται χωριστα"

Συμπερασμα, ο απατεωνας ο μινιμαρκετατζης, απο την εξαδα που πηρε, αντι να την δωσει οπως την πηρε, "6 μουκαλια στην τιμη των 5", τα πουλησε χωριστα.....
Τον πουλο, ουτε τσιχλες απο εκει ξανα

Ξέρετε αλήθεια, μιας και μιλάμε για s/m,οτι με ένα σωστό κράτος, τα προϊόντα προς πώληση θα έπρεπε να κοστίζουν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 50% λιγότερο απ' όσο τα αγοράζουμε τώρα?

Συμπερασμα, ο απατεωνας ο μινιμαρκετατζης, απο την εξαδα που πηρε, αντι να την δωσει οπως την πηρε, "6 μουκαλια στην τιμη των 5", τα πουλησε χωριστα.....

Φταις και εσυ.

Για να το λεει η εταιρεια επανω παει να πει οτι το απαγορευει.

Παρε τηλεφωνο την εταιρεια και πεστους το...

Σε αυτό δε φταίει ο μινιμαρκετατζης.
Όταν του πουλάει η κάθε κάβα (και είναι υποχρεωμένος να αγοράσει από εκεί) Χονδρική πιο ακριβά από ότι πουλάει Λιανική το super market και εκείνος από το Super θα τα αγοράσει και χωρίς τιμολόγιο.
Οπότε θα σπάσει και τις συσκευασίες και θα είναι ανοικτός και Κυριακή για να ψωνίσεις που έχει μεγαλύτερα λειτουργικά έξοδα ή ακόμα και βράδυ.
Να τα σκεφτόμαστε όλα παρακαλώ πριν κατηγορήσουμε.

Φταις και εσυ.

Για να το λεει η εταιρεια επανω παει να πει οτι το απαγορευει.

Παρε τηλεφωνο την εταιρεια και πεστους το...

Έτσι. Σε μικρό μίνι μάρκετ πριν κάποια χρόνια, είχα δει το ίδιο πάνω σε μπουκάλι σαμπουάν και του είχα κάνει καταγγελία.

Σε αυτό δε φταίει ο μινιμαρκετατζης.
Όταν του πουλάει η κάθε κάβα (και είναι υποχρεωμένος να αγοράσει από εκεί) Χονδρική πιο ακριβά από ότι πουλάει Λιανική το super market και εκείνος από το Super θα τα αγοράσει και χωρίς τιμολόγιο.
Οπότε θα σπάσει και τις συσκευασίες και θα είναι ανοικτός και Κυριακή για να ψωνίσεις που έχει μεγαλύτερα λειτουργικά έξοδα ή ακόμα και βράδυ.
Να τα σκεφτόμαστε όλα παρακαλώ πριν κατηγορήσουμε.

Καλα, δεν ειναι απατεωνας.

Αν του ζητουσα 6 εναμισολιτρα, τι εκτιμας οτι θα μου πουλουσε:

6 μπουκαλια στην τιμη των 5, ή
6 μπουκαλια επι οσο κανει το καθενα

?

Το συνοικιακό μου έχει με διαφορά καλύτερες τιμές από Σκλαβενίτη κλπ μεγάλα...

σε ορισμένα προϊόντα, σύμφωνα με τη μαμά, απορρυπαντικά κλπ και πάνω από 10%...

Βέβαια σπάει τα πάντα... αλλά κλάιν...

?

Εγώ από όπου έχω παραγγείλει σουβλάκια τους τελευταίους 2 μήνες, τα αναψυκτικά ήρθαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

Όχι δε θεωρώ πως με εξαπατούν, από τη στιγμή που πληρώνω όσο θα πλήρωνα και χωρίς την προσφορά. Έτσι και αλλιώς 6 αναψυκτικά δε παράγγειλα.
Αν παράγγελνα 6 αναψυκτικά και πλήρωνα 6 τότε ναι θα έκανα καβγά.

Στο φινάλε ας πάει η εταιρεία που τα βγάζει και ας τους ελέγξει.
Προτιμώ να βοηθήσω έτσι ένα μικροπωλητή και να κρατήσει το μαγαζί του.
Αν το έβλεπα αυτό στο super market, θα τους έκανα καταγγελία!

Δηλαδη για εσενα ειναι σωστο. Δεν σε εξαπατουν ?

Αυτό που δεν ξέρεις είναι ότι ο μινιμαρκετζης δεν έχει καμία έκπτωση στην χονδρική ότι και να λέει πάνω το κουτί...
Τις απατεωνιές τις κάνουν οι μεγάλοι διανομείς...Για ψαξτο καλύτερα...

Ειναι λιγο περιεργη περιπτωση.

Ποιος δλδ του απαγορευει να τα ''σπασει''; Η εταιρια; Αυτή δλδ καθοριζει τις τιμες;

Ειναι λιγο....

Σε καθε περιπτωση κι εγω ισως εδινα ελαφρυντικο σε καποιο μικρο μαγαζι (κατι που δεν θα εκανα πχ αν αρχιζε τα ''δεν κοβω αποδειξη'' κλπ).

.

το αλλο κολπο που κανουν
φυσικα κατοπιν εντολης

- 300γρ σαλαμι παρακαλω
και ενω εχει την δυνατοτητα να να σου δωσει ακριβως 300γρ
- επεσε λιγο παραπανω να το αφησω ? ( 380γρ)
και ο Ελληναρας που ειναι πανω απο ολα
- Ναι δεν υπαρχει προβλημα

αυτο ειναι συνηθες σε Βασιλοπουλους βορειων προαστιων
οπου κυκλοφορουν οι νεοπλουτες κατιναρες !

.

Τα αναψυκτικα που γραφουν στο πισω μερος οτι αποτελουν μερος πολύ-συσκευασίας και οτι απαγορευεται να πωληθουν ξεχωριστα,πανε στα σημεια πωλησης πλήρως συσκευασμένα οπως ακριβως και τα αλλα που δεν αναγράφουν απολυτως τιποτα....Το λεω με σιγουρια γιατι ειμαι στον χωρο....
Οταν μαλιστα πηρα τηλεφωνο την εταιρία διανομης ψιλικών για να τους τονισω το γεγονος και να τους πω οτι δεν μπορω να ακουω τα παραπονα των πελατων επειδη αυτοι κανουν λαμογιες,μου ειπαν οτι απο την επομενη μερα δεν θα ξαναγινει.....

Παραμυθια δηλαδη..Εκτοτε, παραλαμβάνουμε προιοντα με την ιδια ετικετα σε καθημερινη βαση...

Αυτο ειναι αλλο θεμα.

Επι του συγκεκριμενου παντως, η κλεψια ειναι οτι στο βαρος περιλαμβάνεται και η συσκευασια πχ.

Αυτο ειναι αλλο θεμα.

Επι του συγκεκριμενου παντως, η κλεψια ειναι οτι στο βαρος περιλαμβάνεται και η συσκευασια πχ.

α ναι είχα ακούσει από μια υπάλληλο γι αυτούς που διαμαρτύρονται όταν τους ζυγίζουν το ζαμπόν ή το τυρί με το χαρτί και σκέφτηκα "ρε τι γύφτοι υπάρχουν"

?
6 στην 1.5Χτιμή του σουπερμαρκετ