Πως μας κοροιδευουν τα Supermarket

Όχι δε θεωρώ πως με εξαπατούν, από τη στιγμή που πληρώνω όσο θα πλήρωνα και χωρίς την προσφορά. Έτσι και αλλιώς 6 αναψυκτικά δε παράγγειλα.
Αν παράγγελνα 6 αναψυκτικά και πλήρωνα 6 τότε ναι θα έκανα καβγά.

Στο φινάλε ας πάει η εταιρεία που τα βγάζει και ας τους ελέγξει.
Προτιμώ να βοηθήσω έτσι ένα μικροπωλητή και να κρατήσει το μαγαζί του.
Αν το έβλεπα αυτό στο super market, θα τους έκανα καταγγελία!

Ενταξει, μπορω να σεβαστω οτι δεν θεωρεις πως σε εξαπατουν.

Και μπορει να μην παραγγελνες 6 αναψυκτικα μονομιας, αλλα φανταζομαι οτι θα εχεις παραγγειλει τουλαχιστον 6 φορες απο ενα :ADFADF1:

Καποιος πληρωνει τον τζαμπα μαν μια φορα στις εξι ....

Last edited:
6 στην 1.5Χτιμή του σουπερμαρκετ

Μαλιστα.

Δλδ, αφου το σουπερ μαρκετ ειναι ακριβο (αν ειναι παντα), θα προτιμησουμε καποιο μινι μαρκετ που του πληρωνεις 6 ενω εκεινο τα εχει πληρωσει για 5.

Αθανατη ελληνικη πατεντα :fahne90:

Μαλιστα.

Δλδ, αφου το σουπερ μαρκετ ειναι ακριβο (αν ειναι παντα), θα προτιμησουμε καποιο μινι μαρκετ που του πληρωνεις 6 ενω εκεινο τα εχει πληρωσει για 5.

Αθανατη ελληνικη πατεντα :fahne90:

όχι δεν είναι ακριβώς έτσι.
πχ η κοκακόλα
στον Μασούτη κάνει 1.5 το 1.5 λίτρο.

άν τύχει κανα βράδυ που πάω στο γυράδικο να μην έχω στο σπίτι μπουκάλι τα δυό μισόλιτρα(!) πρέπει να τα πληρώσω 2Χ1.2 στον γυρά.
Ετσι πάω με τους γύρους απέναντι στο μίνιμαρκετ και παίρνω μιά 1.5λιτρη με 2.2....

Απάντηση: Re: Πως μας κοροιδευουν τα Supermarket

πχ η κοκακόλα

άν τύχει κανα βράδυ που πάω στο γυράδικο να μην έχω στο σπίτι μπουκάλι τα δυό μισόλιτρα(!) πρέπει να τα πληρώσω 2Χ1.2 στον γυρά.
Ετσι πάω με τους γύρους απέναντι στο μίνιμαρκετ και παίρνω μιά 1.5λιτρη με 2.2....

εσενα σε παω εισαι κορυφαιος τεχνοκρατης !

.

πχ η κοκακόλα

Και καλα κανεις, αλλα ειναι ασχετο -bye-

Το colpo grosso με τα markets ειναι αλλο. Αν καποιος προμηθευτης πουλαει ενα προιον 100 π.χ το κιλο τα μαρκετ του λενε οοοοοοχι.... Θα μας το πουλησεις 150 το κιλο. Ετσι, μιας και ειναι τρασταρισμενα αγοραζουνε 150 το κιλο. Συμφωνα με το νομο περι αναταγωνισμου απαγορευεται καποιος να πουλησει κατω απο το κοστος αγορας. Ετσι πουλανε ολοι πανω απο 150 χωρις την αγωνια μηπως "σπασει" καποιος τις τιμες. Τiμολογημενοι ολοι στα 150 no prob. Στη συνεχεια βεβαια πιστωτικο τα 50.... Και οποιος προμηθευτης παει να κουνηθει ... δεν ξαναβλεπει ραφι....

Αυτά είναι επιλογές Μήτσε...
Λογικό είναι και το mini market που περιμένει τον ξεχασμένο πελάτη Κυριακή βράδυ να πάρει την παγωμένη κοκα κόλα του να είναι ακριβότερο από το super market που θα την πουλήσει ζεστή και ώρες εργασίας, λογικό και ο γυράς που θα καβαλήσει το μηχανάκι ενώ έξω βρέχει/χιονίζει να σου τη φέρει σπίτι.

Και καλα κανεις, αλλα ειναι ασχετο -bye-

άσχετο δεν ξέρω αν είναι.
πχ το Σάββατο που πήρα μου έδωσε ένα εορταστικό μπουκάλι με αγιοβασίλη. Δεν ξέρω αν είναι από promotion. Ούτε το έψαξα ούτε θα γινόταν λόγος.
Απλά λέω ότι όταν ήδη εν γνώσει μου δίνω 2.2 για να γλυτώσω τα 3.6 ενώ αν είχα προνοήσει θα είχα δώσει το μεσημέρι που ψώνισα 1.5
Και αν ημουν ακόμα πιό γνωστικός δεν θα έδινα τίποτα και θα έπινα νερό.

Προσφορές promo συσκευασίας ψωνιζα και εγω , κατα ακρίβεια καλσόν απο ιταλία που είχε μπλίστερ στα 1ΟΟ κομμάτια τσίμπαγες 10 δώρο ,, ανα 10δα δλδ είχε το promo μέσα , κανονικά το έπαγα και το πουλαγα ! και έγραφε free πάνω ,, και άλλες περιπτώσεις 4 καλσόν ας πουμε με τιμή των 3ων , ήταν στο χέρι ςου να το σπάσεις η να το δώσεις και εσύ έτσι , δεν μου απαγορέυει κανείς να πουλήσω ότι γουστάρω και όσο γουστάρω ,, αυτο ωσ αναφορά τον ρουχισμό ,, για τα τρόφιμα δεν γνωρίζω εαν υπάρχει κάτι σχετικό ! και ψιλικάς εδώ σχεδόν σε όλες τις σοκολάτες βλέπεις ανάμεσα κάμποσες το απαγορευται ξεχωριστά , και τι να κάνει ο άνθρωπος ? 12αδες αγοράζει έτσι απο το μακρο , θα τις φάει μόνος του ? η θα πουλάει 12αδα ?

και δεν ξέρω επαναλαμβάνω εάν παίζει απαγόρευση στα τρόφιμα το τι θα πουλήσεις απο την στιγμή που έχεις τιμολόγιο αγοράς δεν βλέπω τίποτα το μεμπτο ,, απο που και ως που δλδ ?

πχ η κοκακόλα

off topic: δεν έχουν ίδια γεύση οι 0,5λ. με τις 1,5λ.
Εγώ όταν έπινα (τις έκοψα) προτιμούσα τις 0,5λ.

Το colpo grosso με τα markets ειναι αλλο. Αν καποιος προμηθευτης πουλαει ενα προιον 100 π.χ το κιλο τα μαρκετ του λενε οοοοοοχι.... Θα μας το πουλησεις 150 το κιλο. Ετσι, μιας και ειναι τρασταρισμενα αγοραζουνε 150 το κιλο. Συμφωνα με το νομο περι αναταγωνισμου απαγορευεται καποιος να πουλησει κατω απο το κοστος αγορας. Ετσι πουλανε ολοι πανω απο 150 χωρις την αγωνια μηπως "σπασει" καποιος τις τιμες. Τiμολογημενοι ολοι στα 150 no prob. Στη συνεχεια βεβαια πιστωτικο τα 50.... Και οποιος προμηθευτης παει να κουνηθει ... δεν ξαναβλεπει ραφι....

Εκτός απο τα πιστωτικά υπάρχουν βέβαια και οι εκπτώσεις τζίρου κάθε χρόνο ............ και πολύ αξιόλογες θα έλεγα (για τα ΣΜ πάντα)

Συνήθως οι πολυσυσκευασίες είναι για αυτούς που πουλάνε χονδρική σε μικρομάγαζα. Αυτοί είναι υποχρεωμένοι να κρατάνε τη συσκευασία όπως τους τη δίνει η coca cola ή ο όποιος άλλος προμηθευτής τους.

Από αυτους τους χονδέμπορους (Άλφα διανομές πχ Spyro A.) χονδρικής ψωνίζουν όλα τα σημεία λιανικής.

Τα σημεία λιανικής μπορούν να σπάσουν τη συσκευασία, δεν κοροϊδεύουν κανένα.

off topic: δεν έχουν ίδια γεύση οι 0,5λ. με τις 1,5λ.
Εγώ όταν έπινα (τις έκοψα) προτιμούσα τις 0,5λ.

πολύ μακρυά το πάς.
ένα γύρο ήθελα να φάω
τότε θα έπρεπε να πάρω γιαλινες των 0.2 l
χψκα

Φιλος μου προσπαθησε να βαλει προιον δικο του, που το εφερνε μονος του απο Κινα, σε περιπτερα και ψιλικατζιδικα και για να βοηθησει και τον περιπτερα για πωλησεις και τον εαυτο του, εκτος απο καλυτερη τιμη και περιθωριο κερδους απο τον ανταγωνισμο εδινε και δωρο ενα πακετο χαρτομαντηλα ωστε να το δινει δωρο ο περιπτερας με καθε αγορα προιοντος...

...φυσικα ο περιπτερας το πουλουσε το χαρτομαντηλο, με αποτελεσμα και ο φιλος μου να μην βγαζει και ο περιπτερας τελικα να παραμεινει δεσμιος του ηδη γνωστου και διαφημιζομενου προιοντος με το μικροτερο ποσοστο κερδους που του δινει και ο πελατης να ψωνιζει το ακριβο...

...χαμενοι ολοι εκτος απο τον μεγαλεμπορα...