Πως μετατρέπω αρχείο APE (flac-lossless) σε mp3-wave?

Ulysses

AVClub Enthusiast
28 June 2008
732
Θεσσαλονίκη
Κατέβασα ένα μουσικό αρχείο που (μετά την αποσυμπίεση) είναι τύπος APE και δεν το αναπαράγουν τα Winamp & Windows Media Player.Βασικά είναι cd και μάλιστα αν τα αποσυμπιέσω γίνεται ένα αρχείο μονοκόμματο 350MB ενώ εκεί που το κατέβασα έλεγε οτι είναι cd με 16 τραγούδια.Κάπου πήρε το μάτι μου και τους όρους flac & lossless.

Ξέρει κανείς τι χρειάζομαι για να τα φέρω στα γνωστά λημέρια μου?

Κατέβασα και το foobar και το monkey's audio κι όμως δεν μου διάβαζε το προς μετατροπή αρχείο.Τελικά κατέβασα το easy cd-DA και έγινε σε 2 λεπτά μετατροπή σε mp3 και απο εκεί με πρόγραμμα επεξεργασίας mp3 έκοψα το ολικό αρχείο στα αντίστοιχα τραγούδια.

Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σας πάντως!

Απάντηση: Re: Πως μετατρέπω αρχείο APE (flac-lossless) σε mp3-wave?

Κατέβασα και το foobar και το monkey's audio κι όμως δεν μου διάβαζε το προς μετατροπή αρχείο.
Τελικά κατέβασα το easy cd-DA και έγινε σε 2 λεπτά μετατροπή σε mp3 και απο εκεί με πρόγραμμα επεξεργασίας mp3 έκοψα το ολικό αρχείο στα αντίστοιχα τραγούδια.

έχεις προφανώς lossless (καρπόν το cd) σε .APE Και πας και το κάνεις Mp3???
βάζεις στο αρνί μαγιονέζα?
Ψαξε να βρεις ενα τρόπο να παιξεις το αρχείο είτε ασυμπίεστο flac/alac (αναλογως το λειτόυργικό) είτε σε cd.
Το να το κάνεις mp3 είναι η χειρότερη λύση.

για την ιστορία, εγω έχω το dbpoweramp, δεξί κλικ ,εμφανιζει επιλογή convert κάνει ό,τι θες ό,τι θες.
http://www.dbpoweramp.com/

Κατέβασα ένα μουσικό αρχείο που (μετά την αποσυμπίεση) είναι τύπος APE και δεν το αναπαράγουν τα Winamp & Windows Media Player.Βασικά είναι cd και μάλιστα αν τα αποσυμπιέσω γίνεται ένα αρχείο μονοκόμματο 350MB ενώ εκεί που το κατέβασα έλεγε οτι είναι cd με 16 τραγούδια.Κάπου πήρε το μάτι μου και τους όρους flac & lossless.

Ξέρει κανείς τι χρειάζομαι για να τα φέρω στα γνωστά λημέρια μου?

Κόψε το ape χωρίς re-encoding, σε πολλά flac.

To Winamp παίζει APE, αρκεί να εγκαταστήσεις το σχετικό plugin που υπάρχει στο φάκελο του επίσημου software του Monkey's Audio, εφόσον το έχεις εγκαταστήσει. Το Medieval Cue Splitter κάνει καλή δουλειά στα κοψίματα μονοκόμματων Cue/Image αρχείων.

Xrecode , το πιο ευκολο , γρηγορο και δωρεαν.
Με εχει σωσει.