Πως μπορείς να μπεις σε μπελάδες......

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,593
Πειραιάς
Είχα καιρό να πάω να δω τον φίλο μου τον Αντώνη στην Audioevolution και είπα σήμερα το πρωί να πάω προς Καλλιθέα, ένα βήμα από τον Πειραιά που μένω είναι άλλωστε...

Παίρνω τηλέφωνο κ τον φίλο μου τον Δημήτρη κ πάμε από εκεί...φτιάχνουμε φραπεδάκι και μιλούσαμε για τους Depeche Mode, που είμασταν όλοι εκεί για να τους δούμε ζωντανά, αλλά αυτοί είχαν άλλα σχέδια...

Κάποια στιγμή λέμε να βάλουμε να ακούσουμε κ κάτιτις...

Συνδεδεμένος ήταν ο νέος ενισχυτής της Audia Flight Three, ολοκληρωμένος στα 2 * 75 στα 8ohm και τα ηχεία ήταν τα Opera Seconda, μαζί με το cd Audia Flight One.

O κεντρικός χώρος ακρόασης είναι μεγαλούτσικος, σωστά επενδεδυμένος με ηχομονωτικά κτλ.

Βάζουμε λοιπόν 1 κομματάκι για αρχή κ αμέσως αισθάνομαι κ ακούω ωραία, έχουμε μπάσο ελεγχόμενο, μεσαίες ζεστές, πρίμα σωστά τονισμένα, ρυθμό, ταχύτητα...

Συνεχίζουμε σε κ άλλο κομματάκι, κ άλλο κ άλλο και αρχίζει κ εμφανίζεται ένα φαρδύ πλατύ χαμόγελο στο προσωπό μου.

Κάνουμε μια αλλαγή κ βάζουμε ένα ζευγάρι ηχεία Aurum Cantus v2 βάσης, με μόνο ένα 5" ηχείο κ ηχείο για τα πρίμα ένα ribbon. Εδώ έχουμε έναν συνδυασμό εξίσου εντυπωσιακό, με το ηχείο αυτό να νομίζεις ότι είναι δαπέδου, με μπάσο εντυπωσιακό, για το μέγεθος του ηχείου, ενώ αν υπήρχε κουρτίνα κ δεν το βλέπαμε, τότε θα λέγαμε ότι μιλάμε για ηχείο με καμπίνα 40+ λίτρων, όταν αυτό είναι μικρούλι...

Μετά περάσαμε στα 'ωραία'.....αλλαγή ηχείου με το Opera Quinta, το μεγάλο της σειράς Linea Classica. Εδώ πια έχουμε τα πάντα, μουσικότητα, γλύκα, ζέστη, χαμόγελα κτλ.

Μουσικούλα που περιελάμβανε, Dire Straits, Depeche Mode, Diana Krall, Patricia Barber, Norah Jones, Lisa Stansfield....όλα τα είδη...

Κ ενώ συζητάμε κ λέμε ότι ναι μεν τα ηχεία τα παραπάνω είναι πολύ καλά, το βασικό 'όπλο' είναι ο ενισχυτής !! Μιλάμε για έναν ολοκληρωμένο μικρό στο μάτι, με ωραία εμφάνιση κ με δυνατότητα να οδηγήσει τα πάντα...κ εκεί που λέγαμε ότι αποκλείεται να οδηγεί τα πάντα, κάποια στιγμή θα άδειαζε από ρεύμα κ φυσικά...μουσικότητα, συναίσθημα...λέμε να βάλουμε πάνω το ηχείο ναυαρχίδα της Audiovector Si6 Arrete, ηχείο που κοστίζει 12.000 ευρώ, μεγάλου ύψους, ribbon tweeter, 2 midbass, μια πολύ δύσκολη κ απαιτητική κατασκευή για έναν 'μικρούλη' ενισχυτή, όπως ο Audia Flight Three με τα μόλις 75 wattάκια του κάθε κανάλι...

Κοίτα να δεις όμως πως μπαίνεις σε μπελάδες....βάζεις τα ίδια κομματάκια μουσικής κ ο ενισχυτής οδηγεί τα ηχεία αυτά και όχι απλά τα οδηγεί, αλλά έχει τα πάντα, μπάσο ελεγχόμενο, ταχύτητα, μουσικότητα, μια γλύκα, αέρινα πρίμα, η σκηνή είναι μπροστά σου, ακούς τα πάντα αναλυτικά κ ταυτόχρονα εντυπωσιακά...

Κ αφού έχουμε πάθει την πλάκα μας κοινώς με τον Δημήτρη, έρχεται η ερώτηση του πόσο κάνεις αυτός ο "αλήτης" Audia Flight Three ;;;; Από μέσα μου λέω κάπου στα 4000-4500 ευρώ πρέπει να κοστίζει...κ έρχεται η κατραπακιά...2200 ευρώ !!!

Τι λες τώρα ;;; Είναι δυνατόν το "μηχανάκι" αυτό να παίζει έτσι, τα πάντα από μουσική κ από ένα 'μικρό' ηχείο βάσης, όπως το Aurum Cantus v2, έως το τεράστιο των 12000 ευρώ Audiovector Si6 ;;;

Κ όμως...υπάρχει ένας ενισχυτής που άκουσ σήμερα, που μπορεί να τα κάνει όλα τα παραπάνω...του βάζεις όποιο ηχείο θες κ αυτός το οδηγεί...το μυστικό του ; τα 72.000μF που έχει στους πυκνωτές εξόδων του !!

Κοίτα να δεις τελικά που μπαίνουμε σε μπελάδες...ευτυχώς που υπάρχουν κ κάποιες εταιρείες που με μικρός κόστος, τα κάνουν όλα κ ξεγελούν όχι μόνο το μάτι αλλά κ την τσέπη !

Προφανώς δεν είναι τυχαίο που είναι ο καλύτερος ενισχυτής στην κατηγορία του στα διάφορα περιοδικά του χώρου, ελληνικά κ μη...

υγ1: ο Αντώνης είναι φίλος μου, αλλά σπίτι μου δεν έχω Audia Flight. Μήπως να αγόραζα...;;
υγ2: τα παραπάνω είναι άποψη δική μου κ του Δημήτρη, που πήγαμε για καφεδάκι παρέα στον φίλο μας Αντώνη. Αύριο μπορεί να πάει κάποιος που διάβασε το μήνυμά μου κ να πει τα ακριβώς αντίθερα...ο καθένας γράφει κ λέει, αυτά που ακούει. :a0210:
υγ3: εκπληκτικό άκουσμα τα ηχεία Opera Quinta, με κόστος περί των 3200 ευρώ...με αυτά μπήκα ήδη σε μπελάδες...:BDGBGDB55:

Audia Flight Three
fl_three.jpg

http://www.audia.it/products.php?codpro=8

Opera Quinta
f1_classica_quinta.jpg

http://www.operaloudspeakers.com/c3_10/Classica/Quinta.ashx

Ειχα να δω πυκνωτες εξοδου σε ενισχυτη απο το 1968, με 72 χιλ μικροφαραντ πρεπει να κετεβαινει μεχρι τους 0,000000001 κυκλους!!!

Τι σχέση έχει τώρα το αμάξι που μας δείχνεις με τον ενισχυτή.....δεν ξέρω....cd318 μόνο εσύ τα συσχέτισες...-bye-

Εγώ ξέρω ότι κανονικά ενισχυτής ολοκληρωμένος με 2200e που οδήγησε θηρίο ηχείο, όπως είναι το audiovector si6, δεν θα έπρεπε να το κάνει...σύμφωνα πάντα με αυτά που έχω 'συνηθίσει'...

Ενδιαφέρον μηχάνημα φαίνεται απ' ότι λές κι έχω γενικότερα διαβάσει.

Δεν το φέρνεις καμιά βόλτα απο το...χωριό μας,να το ακούσουμε πιό προσεκτικά;

μπραβο μιχαλη κορ ωραια παρουσιαση...
το καλο (εστω και υποκειμενικο...) να λεγετε...
Νικος

Με 2200 παιρνεις, κατ αυτην την εννοια ,περιπου 90 γραμμαρια χρυσου Κ24,εχει καμια σχεση? Πολυ ωραια παρουσιαση Μιχαλη και πολυ σωστες οι επισημανσεις σου.Ενα τεστ παντα ειναι να οδηγησει τα B&W 805

Last edited:
Ενδιαφέρον μηχάνημα φαίνεται απ' ότι λές κι έχω γενικότερα διαβάσει.

Δεν το φέρνεις καμιά βόλτα απο το...χωριό μας,να το ακούσουμε πιό προσεκτικά;
Dipie δεν τον έχω στην κατοχή μου αυτόν τον ενισχυτή....στην Audioevolution τον ακούσαμε. :a0210:

Και όπως είπα, τα παραπάνω είναι υποκειμενικά.
Απλά, είναι ταυτόσημες απόψεις δικές μου, του φίλου μου Δημήτρη, αλλά και του Αντώνη της εταιρείας, ανεξάρτητα αν η εταιρεία του εμπορεύεται αρκετές μάρκες κ σε διαφορετικές τιμές.
Νομίζω ότι αν τον ακούσετε, όπως κ τα καταπληκτικά ηχεία της Opera, θα δείτε κ εσείς τι εστί... :)

Δεν είπα ότι τον έχεις.

Να τον δανειστείς-πάρεις για μιά παραθαλάσσια βόλτα είπα-bye-

τα εχω ακουσει και γω αυτα μηχανακια audia+opera στον εκει αντιπροσωπο τα εχει στημενα οντως ο ενισχυτης ειναι καταπληκτικος στα ηχεια τωρα δεν ξερω.παντως ο ενισχυτης einai στα μελοντικα σχεδια μου ισως και τον moon της sim audio που ειναι εξισου καλος πανω κατω στα ιδια λεφτα -bye-

υγ3: εκπληκτικό άκουσμα τα ηχεία Opera Quinta, με κόστος περί των 3200 ευρώ...με αυτά μπήκα ήδη σε μπελάδες...:BDGBGDB55:

και θελεις να με βαλεις και εμενα σε μπελαδες ?:frown::aetsch:
οχι ρε ...δεν τα αλλαζω τα xanadu . :eviltongue:
μια χαρα ακουγεται ο three και με αυτα .
τα ζωντανεψε , νομιζω οτι ειμαι μεσα στην ορχηστρα .

Απάντηση: Re: Πως μπορείς να μπεις σε μπελάδες......

και θελεις να με βαλεις και εμενα σε μπελαδες ?:frown::aetsch:
οχι ρε ...δεν τα αλλαζω τα xanadu . :eviltongue:
μια χαρα ακουγεται ο three και με αυτα .
τα ζωντανεψε , νομιζω οτι ειμαι μεσα στην ορχηστρα .
Εντάξει ρε...μην τα αλλάξεις...:coool:
Καλά κ τα xanadu αλλά τα quinta νομίζω καλύτερα...υποκειμενικά πάντα...τώρα βέβαια παίζει ρόλο κ ο χώρος, το στυλ ακούσματος του καθενός κ.α. πολλά...-bye-

Ο φίλος μου ο Μιχάλης έγραψε τα πιο πολλά ήθελα όμως να γράψω και τη δική μου άποψη.

Για μένα η Audia Flight ήταν μια εταιρία που κατάφερνε να φτιάχνει ενδιαφέροντα μηχανήματα που στον ήχο τους θύμιζαν λαμπάτες υλοποιήσεις . Θυμάμαι παλαιότερα κλεισμένος στο studio της Audio Evolution άκουγα τον Audia Flight Two με κάποιο Audia Flight cdplayer και διάφορα cd. Φοβερή οδήγηση, πεντακάθαρος αλλά ποτέ στεγνός ήχος. Σε θέματα ταχύτητας και ρυθμού όμως περίμενα σαφώς περισσότερα. Μέχρι που κάποια στιγμή μπαίνει ο Αντώνης και βάζει κλασική μουσική, ξαφνικά το σετ έπαιζε εκπληκτικά, με αέρα, διαφάνεια , δυναμικά τα Audia Flight στο στοιχείο τους.

Το περασμένο Σάββατο αρχικά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, o Αντώνης έκανε κάποιο demo. Ούτε καν ήξερα πιο σύστημα έπαιζε, καθόμασταν με τον Μιχάλη στην άλλη άκρη του δωματίου και πίναμε τα φραπεδάκια μας. Τα ηχεία τα έβλεπα, Opera Seconda, γέμιζαν τον αρκετά μεγάλο χώρο με ήχο. Πολύ καλό σώμα με ικανότατα χαμηλά και γλυκύτητα στις μεσαίες.

Μετά βάζει Aurum Cantus v2 τι να πω ρε παιδιά εντυπωσιακό «hi-fi» δε θα διαφωνήσω, απλά δεν είναι το στυλ μου αυτός ο τρόπος αναπαραγωγής. Θα αρέσουν σε πολλούς πάντως που θέλουν τα ηχεία τους να ωραιοποιούν τον ήχο.

Κάποια στιγμή ο Αντώνης βάζει κάποια παλιά Depeche Mode (πονεμένη ιστορία), γελάμε και γενικά περνάμε καλά. Ο Μιχάλης όμως δεν έχει σκοπό να με αφήσει ήσυχο.

- Έλα ρε να ακούσουμε τα Opera και με ενδιαφέρει να αλλάξω ηχεία.
- Καλά, τώρα εγώ πως γίνεται και τα μαθαίνω πάντα τελευταίος;
- Έλα εδώ σου λέω παιδί μου…

Ο Αντώνης στήνει τα Opera Quinta, και εμείς καθόμαστε στη θέση ακρόασης. Βλέπω τρία woofer, ωραία εδώ είμαστε του λέω. Ωραία λέει ο Αντώνης να μου πείτε και τη γνώμη σας για τον νέο Audia Flight Three.

Μπα, έβγαλε καινούργια ολοκληρωμένο η Audia Flight; Ούτε αυτό το ήξερα. Τότε άρχισα να συνειδητοποιώ ότι τα Seconda που έπαιζαν πριν, τα οδηγούσε ο Three. Μου φάνηκε λίγο περίεργο αλλά λέω εντάξει δεν έκανα και καμιά προσεκτική ακρόαση. Πηγή το Audia Flight CD One, ο Αντώνης μας λέει ότι σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο και το Audia Flight CD Three.

Τα Quinta συνεχίζουν ακριβώς εκεί που σταμάτησαν τα Seconda. Ζεστός ήχος, ελάχιστα σκοτεινά (ιταλικά ηχεία είναι αυτά) , ακόμα καλύτερα σώματα, στήνουν ένα επιβλητικό υπόβαθρο στη χαμηλή περιοχή γρήγορο και ρυθμικό. Μια στιγμή με Audia Flight δεν ακούμε; Ε ναι, ο «νέος ήχος» της Audia Flight συνδυάζει της παραδοσιακές αρετές της εταιρίας με πολύ καλή αίσθηση του ρυθμού και της ταχύτητας και των δυναμικών. Διάφανος, ατμοσφαιρικός έπαιξε εξίσου καλά όλα τα ήδη της μουσικής.

Όταν άκουσα την τιμή του δεν το πίστευα, λέω Audia Flight, made in Italy, άλλα κυρίως λόγο της απόδοσης υπολόγιζα 3500 με 4000 . Τα 2200 είναι απίστευτη τιμή.

Μήπως τελικά αυτή η οικονομική κρίση έχει και κάποιες θετικές παρενέργειες ; Δεν θυμάμαι τα προηγούμενα χρόνια να μπορούσε κάποιος να έχει έναν τέτοιο συνδυασμό ήχου, ποιότητας κατασκευής και οδήγησης σε αυτή την τιμή. Η αρχή έγινε με τον Naim XS (65W ) που παίζει καλύτερα από τον SUPERNAIT (χωρίς DAC, με λιγότερο ρεύμα και ευκολίες φυσικά…). Και τώρα ο Audia Flight Three (75W) είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη που δείχνει ότι οι Ιταλοί δεν ήθελαν απλά να βγάλουν μια οικονομική σειρά, αλλά να μπουν πολύ δυναμικά, σε αυτή την κατηγορία.

Δημήτρης

Mιχάλη και Δημήτρη ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, πράγματι, με απόλυτα αντικειμενικά κριτίρια, ο συνδυασμός Opera Quinta + Audia Flight THREE είναι εκπληκτικός, το δε Οpera Quinta εχει αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια γενικώς, νομίζω πως είναι ακόμα Class B' στο Stereophile, για την Αudia τι να πω, πραγματικό λαχείο για μένα, μου ''άνοιξε πόρτες'' που ποτέ δεν περίμενα, αύριο πάω στην Γερμανία για να δω από κοντά πρωτότυπα από την νέα σειρά REFERENCE, πάνω από την σειρά FLIGHT, θα μαθετε περισσότερα μόλις επιστρέψω την επόμενη εβδομάδα μέσω της ιστοσελίδας μας www.audioevolution.gr

Θα ήθελα ακόμη να προσθέσω πως η τιμή (τοις μετρητοις) για τον Flight THREE είναι 1.890 ευρώ.

Kαλή αντάμωση

Αντώνης Σαρλάμης.

Φίλε αντώνη, να σαι καλά χαιρετίσματα από θεσσαλονίκη, είμαι αυτός που είχα πάρει τα aurum cantus v8,

καταπληκτική επικοινωνία....πάντα τέτοια...με καλά μηχανήματα...

Ο φίλος μου ο Μιχάλης έγραψε τα πιο πολλά ήθελα όμως να γράψω και τη δική μου άποψη.

Για μένα η Audia Flight ήταν μια εταιρία που κατάφερνε να φτιάχνει ενδιαφέροντα μηχανήματα που στον ήχο τους θύμιζαν λαμπάτες υλοποιήσεις . Θυμάμαι παλαιότερα κλεισμένος στο studio της Audio Evolution άκουγα τον Audia Flight Two με κάποιο Audia Flight cdplayer και διάφορα cd. Φοβερή οδήγηση, πεντακάθαρος αλλά ποτέ στεγνός ήχος. Σε θέματα ταχύτητας και ρυθμού όμως περίμενα σαφώς περισσότερα. Μέχρι που κάποια στιγμή μπαίνει ο Αντώνης και βάζει κλασική μουσική, ξαφνικά το σετ έπαιζε εκπληκτικά, με αέρα, διαφάνεια , δυναμικά τα Audia Flight στο στοιχείο τους.

Το περασμένο Σάββατο αρχικά δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία, o Αντώνης έκανε κάποιο demo. Ούτε καν ήξερα πιο σύστημα έπαιζε, καθόμασταν με τον Μιχάλη στην άλλη άκρη του δωματίου και πίναμε τα φραπεδάκια μας. Τα ηχεία τα έβλεπα, Opera Seconda, γέμιζαν τον αρκετά μεγάλο χώρο με ήχο. Πολύ καλό σώμα με ικανότατα χαμηλά και γλυκύτητα στις μεσαίες.

Μετά βάζει Aurum Cantus v2 τι να πω ρε παιδιά εντυπωσιακό «hi-fi» δε θα διαφωνήσω, απλά δεν είναι το στυλ μου αυτός ο τρόπος αναπαραγωγής. Θα αρέσουν σε πολλούς πάντως που θέλουν τα ηχεία τους να ωραιοποιούν τον ήχο.

Κάποια στιγμή ο Αντώνης βάζει κάποια παλιά Depeche Mode (πονεμένη ιστορία), γελάμε και γενικά περνάμε καλά. Ο Μιχάλης όμως δεν έχει σκοπό να με αφήσει ήσυχο.

- Έλα ρε να ακούσουμε τα Opera και με ενδιαφέρει να αλλάξω ηχεία.
- Καλά, τώρα εγώ πως γίνεται και τα μαθαίνω πάντα τελευταίος;
- Έλα εδώ σου λέω παιδί μου…

Ο Αντώνης στήνει τα Opera Quinta, και εμείς καθόμαστε στη θέση ακρόασης. Βλέπω τρία woofer, ωραία εδώ είμαστε του λέω. Ωραία λέει ο Αντώνης να μου πείτε και τη γνώμη σας για τον νέο Audia Flight Three.

Μπα, έβγαλε καινούργια ολοκληρωμένο η Audia Flight; Ούτε αυτό το ήξερα. Τότε άρχισα να συνειδητοποιώ ότι τα Seconda που έπαιζαν πριν, τα οδηγούσε ο Three. Μου φάνηκε λίγο περίεργο αλλά λέω εντάξει δεν έκανα και καμιά προσεκτική ακρόαση. Πηγή το Audia Flight CD One, ο Αντώνης μας λέει ότι σε λίγο καιρό θα είναι έτοιμο και το Audia Flight CD Three.

Τα Quinta συνεχίζουν ακριβώς εκεί που σταμάτησαν τα Seconda. Ζεστός ήχος, ελάχιστα σκοτεινά (ιταλικά ηχεία είναι αυτά) , ακόμα καλύτερα σώματα, στήνουν ένα επιβλητικό υπόβαθρο στη χαμηλή περιοχή γρήγορο και ρυθμικό. Μια στιγμή με Audia Flight δεν ακούμε; Ε ναι, ο «νέος ήχος» της Audia Flight συνδυάζει της παραδοσιακές αρετές της εταιρίας με πολύ καλή αίσθηση του ρυθμού και της ταχύτητας και των δυναμικών. Διάφανος, ατμοσφαιρικός έπαιξε εξίσου καλά όλα τα ήδη της μουσικής.

Όταν άκουσα την τιμή του δεν το πίστευα, λέω Audia Flight, made in Italy, άλλα κυρίως λόγο της απόδοσης υπολόγιζα 3500 με 4000 . Τα 2200 είναι απίστευτη τιμή.

Μήπως τελικά αυτή η οικονομική κρίση έχει και κάποιες θετικές παρενέργειες ; Δεν θυμάμαι τα προηγούμενα χρόνια να μπορούσε κάποιος να έχει έναν τέτοιο συνδυασμό ήχου, ποιότητας κατασκευής και οδήγησης σε αυτή την τιμή. Η αρχή έγινε με τον Naim XS (65W ) που παίζει καλύτερα από τον SUPERNAIT (χωρίς DAC, με λιγότερο ρεύμα και ευκολίες φυσικά…). Και τώρα ο Audia Flight Three (75W) είναι μια πολύ ευχάριστη έκπληξη που δείχνει ότι οι Ιταλοί δεν ήθελαν απλά να βγάλουν μια οικονομική σειρά, αλλά να μπουν πολύ δυναμικά, σε αυτή την κατηγορία.

Δημήτρης
Αντώνη, Δηλώνω ευτυχής κάτοχος του flight three amp. Τον έχω ταιριάξει με τα Spendor A5 και δηλώνω εξίσου ευτυχής και από τον συνδιασμό.

Σε ευχαριστώ και πάντα τέτοια (... βλέπε Audia three CD)

Απάντηση: Re: Πως μπορείς να μπεις σε μπελάδες......

Αντώνη, Δηλώνω ευτυχής κάτοχος του flight three amp. Τον έχω ταιριάξει με τα Spendor A5 και δηλώνω εξίσου ευτυχής και από τον συνδιασμό.

Σε ευχαριστώ και πάντα τέτοια (... βλέπε Audia three CD)

Αγαπητέ φίλε avgreenfielder,

ο χρήστης παραπάνω dimp δεν είναι ο Αντώνης της αντιπροσωπείας, αλλά ο φίλος μου ο Δημήτρης που είχαμε πάει τότε μαζί στην αντιπροσωπεία.

Ο Αντώνης έχει γράψει ελαφρώς παραπάνω. -bye-

Re: Απάντηση: Re: Πως μπορείς να μπεις σε μπελάδες......

Αγαπητέ φίλε avgreenfielder,

ο χρήστης παραπάνω dimp δεν είναι ο Αντώνης της αντιπροσωπείας, αλλά ο φίλος μου ο Δημήτρης που είχαμε πάει τότε μαζί στην αντιπροσωπεία.

Ο Αντώνης έχει γράψει ελαφρώς παραπάνω. -bye-

Λάθος μου, Sorry