Πως να αξιοποιήσω τα ακουστικά μου;

Εδώ η συζήτηση είναι για ακουστικά (και DAC/Amps).
Πήγαινε στην κατηγορία Computer Audio -> DACs και κάρτες ήχου. Αρκετά από αυτά που αναφέρεις έχουν συζητηθεί εκεί.

Καταρχήν μη φοβάσαι τα USB stick. Μιά χαρά αντέχουν. Τα μηχανήματα που παρέθεσες δεν τα γνωρίζω, εκτός από το Project, το οποίο δεν είναι πολύ καλό, θα σου έλεγα να το αποφύγεις. Όλα τα άλλα που παρέθεσες είναι πάνω-κάτω στην ίδια κατηγορία τιμής/απόδοσης με μικροδιαφορές στο voicing, τα αρχεία που παίζουν και τις ψηφιακές εισόδους. Οποιοδήποτε από τα 4 θα σε καλύψει απόλυτα.

Γενικά είναι παράξενο το σεταπ. Ο ενισχυτής είναι πολύ πανω κατηγορία απο τα ακουστικά νομιζω. Οποτε που σκοπευεις να κινηθεις. Θες κάτι ανάλογο των ακουστικών η του προ ενισχυτή για πηγή με πλάνο μελλοντικά να την ψαξεις για καλυτερα ακουστικα;
Επι της ουσίας τώρα.
Ποτε θα τον φέρεις μια βόλτα να τον ακούσουμε σα προ ενισχυτή με τον τελικο μου; Έχω και τσίπουρα με γλυκάνισο και χωρίς και άφθονο κρασί όλα βιολογικά απο το νονό της συζύγου ;)

Εμένα γνώμη μου είναι μην ξοδευτείς πολύ , κράτα στη άκρη χρήματα για upgrade στα ακουστικά στο μέλλον. Ή για γαμπριάτικο κουστούμι όπως αναφέρθηκε :flipout:
Πιστεύω ένα shiit modi 2 θα ήσουν OK
Αν θελήσεις να τα χώσεις τότε εκτός από αυτά που έχεις στη λίστα σου βάλε και το bifrost

Καταρχήν μη φοβάσαι τα USB stick. Μιά χαρά αντέχουν. Τα μηχανήματα που παρέθεσες δεν τα γνωρίζω, εκτός από το Project, το οποίο δεν είναι πολύ καλό, θα σου έλεγα να το αποφύγεις. Όλα τα άλλα που παρέθεσες είναι πάνω-κάτω στην ίδια κατηγορία τιμής/απόδοσης με μικροδιαφορές στο voicing, τα αρχεία που παίζουν και τις ψηφιακές εισόδους. Οποιοδήποτε από τα 4 θα σε καλύψει απόλυτα.

Χίλια ευχαριστώ! Θα πάρω κάποιο εκτός του project (τα usb αντέχουν αν δεν είμαι εγώ ο ιδιοκτήτης.... ανεβάζω φωτογραφία του τελευταίου usb που είχα για το ασύρματο keyboard)

Attachments

• 20151204_114139.jpg
    20151204_114139.jpg
    33.5 KB · Views: 166
Σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθάει πολύ μια προέκταση USB με πολύ κοντό καλώδιο,υπάρχουν πολλές στην αγορά.
Την βάζεις κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Γενικά είναι παράξενο το σεταπ. Ο ενισχυτής είναι πολύ πανω κατηγορία απο τα ακουστικά νομιζω. Οποτε που σκοπευεις να κινηθεις. Θες κάτι ανάλογο των ακουστικών η του προ ενισχυτή για πηγή με πλάνο μελλοντικά να την ψαξεις για καλυτερα ακουστικα;
Επι της ουσίας τώρα.
Ποτε θα τον φέρεις μια βόλτα να τον ακούσουμε σα προ ενισχυτή με τον τελικο μου; Έχω και τσίπουρα με γλυκάνισο και χωρίς και άφθονο κρασί όλα βιολογικά απο το νονό της συζύγου ;)

Θανάση έρχομαι και σήμερα αν θες! Τον Burson Soloist SL τον έχω στα χέρια μου ήδη (ήρθαν τα Χριστούγεννα νωρίς φέτος). Αλλά με μπέρδεψες τι εννοείς σαν "προ ενισχυτή" (δεν έχει signal passthrough mode και δεν θα κάνει κακό στον ήχο η διπλή ενισχυση? Δεν γνωρίζω τίποτα για το θεμα απλά ρωτάω γιατι πολλοί στο ίντερνετ λένε ότι δεν κάνει) από αυτά που διαβάζω το νέο μου απόκτημα είναι ολοκληρωμένη λύση και είναι οκ από μόνο του, εσύ που θα το συνέδεες στο setup σου?
Υ.Γ. Ο Tubby θέλει χαλβά... :flipout:

Εμένα γνώμη μου είναι μην ξοδευτείς πολύ , κράτα στη άκρη χρήματα για upgrade στα ακουστικά στο μέλλον. Ή για γαμπριάτικο κουστούμι όπως αναφέρθηκε :flipout:
Πιστεύω ένα shiit modi 2 θα ήσουν OK
Αν θελήσεις να τα χώσεις τότε εκτός από αυτά που έχεις στη λίστα σου βάλε και το bifrost

Το modi 2 ήταν αυτό που κοίταξα πρώτα αλλά έλεγα μήπως βρω κάτι εδώ ετοιμοπαράδοτο να το έχω και στα χέρια μου πιο γρήγορα. Χαχαχα.... πιο μέλλον? η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!!! Τώρα θα κοιτούσαμε και ακουστικά και θα άνοιγα νέο νήμα για να μου προτείνετε 2-3 ζευγάρια... αλλά αφού το αναφέρατε πείτε και μερικά εδώ. Το budget είναι μεχρι 250 για το καθένα. Σκοπός μου είναι να πειραματιστώ με διάφορα μοντέλα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους πριν πάρω ένα και κάλο....από ότι βλέπω αυτό κάνουν πολλοί εδώ μέσα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε τέτοιες περιπτώσεις βοηθάει πολύ μια προέκταση USB με πολύ κοντό καλώδιο,υπάρχουν πολλές στην αγορά.
Την βάζεις κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Somav αν δεν σου κάνει κόπο μπορείς να μου βάλεις ένα link με μια πολύ κοντή προέκταση usb?

Last edited:
Θανάση έρχομαι και σήμερα αν θες! Τον Burson Soloist SL τον έχω στα χέρια μου ήδη (ήρθαν τα Χριστούγεννα νωρίς φέτος). Αλλά με μπέρδεψες τι εννοείς σαν "προ ενισχυτή" (δεν έχει signal passthrough mode και δεν θα κάνει κακό στον ήχο η διπλή ενισχυση? Δεν γνωρίζω τίποτα για το θεμα απλά ρωτάω γιατι πολλοί στο ίντερνετ λένε ότι δεν κάνει) από αυτά που διαβάζω το νέο μου απόκτημα είναι ολοκληρωμένη λύση και είναι οκ από μόνο του, εσύ που θα το συνέδεες στο setup σου?
Υ.Γ. Ο Tubby θέλει χαλβά... :flipout:

Έλα και θα τα πούμε από κοντά.
Έλεγα να τον ακούσω σα προενισχυτή πάνω στον bryston.
Θα αδικηθεί βέβαια από τα καλώδια καθώς τα rca που έχω είναι της πλάκας...
Θα μπορέσουμε σίγουρα να τον ακούσουμε και ΑΒ με τον ενισχυτή ακουστικών του AUNE με τα ακουστικά σου.
Σαν πηγή dac θα έχουμε το AUNE σε κάθε περίπτωση. Άλλο δεν έχω :)

Έλα και θα τα πούμε από κοντά.
Έλεγα να τον ακούσω σα προενισχυτή πάνω στον bryston.
Θα αδικηθεί βέβαια από τα καλώδια καθώς τα rca που έχω είναι της πλάκας...
Θα μπορέσουμε σίγουρα να τον ακούσουμε και ΑΒ με τον ενισχυτή ακουστικών του AUNE με τα ακουστικά σου.
Σαν πηγή dac θα έχουμε το AUNE σε κάθε περίπτωση. Άλλο δεν έχω :)

Ok τωρα κατάλαβα. Θα φέρω και rca!

Υ.Γ. Έχεις καταλάβει ότι για όλα αυτά εσύ φταις??? Με άκουγε η δικιά μου να γκρινιάζω που δεν έχω και εγώ ενισχυτή για τα ακουστικά μου και μου τον πήρε για να σκάσω :flipout:

:flipout:

Ξεκιναω σημερα ρονταρισμα του ενισχυτη (δανειστηκα και ενα Dac εχθες). Τελικα θα παραγγειλω το Musical Fidelity V90 DAC. Ξεκινω αλλο νημα για προταση ακουστικων.
Με το καλό φίλε μου... Να τον χαρείς όσο δεν πάει! Τον έχω ακούσει.. Είναι πολύ ωραίος!
Προσωπικά δεν την πάω κ πολύ την ΜΦ αλλά αν εσένα σου αρέσει εμένα μου περισσεύει...
Από δω κ περα οι όμορφες μουσικές μετράνε!

Εγω προτείνω αφου προσωρινα βολευτηκες με το odac να κανεις υπομονή για τίποτα μτχ της πιο πανω κατηγοριας και να πάρεις σε πρωτη φαση ακουστικά.

Οκ αφου δεν το χρειαζεσαι το κραταω μεχρι να βρεθει κατι (απλα σκετο dac μεταχειρισμενο μπορει να παρει καιρος να βρεθει). Οποτε παω να ανοιξω νημα για ακουστικα και βλεπουμε. Ευχαριστω και παλι για την εξυπηρετηση.

Εγω προτείνω αφου προσωρινα βολευτηκες με το odac να κανεις υπομονή για τίποτα μτχ της πιο πανω κατηγοριας και να πάρεις σε πρωτη φαση ακουστικά.
+1
Δε χρειαζεται να είναι σκέτο. Χρειαζεται να παιζει καλά ;)
+1

Μετά από πρόταση συμφορουμίτη αγόρασα τελικά το Teac ud - 301 και μου άρεσε πολύ το αποτέλεσμα! Το πρώτο πράγμα που πρόσεξα είναι ότι έφυγε εντελώς το φύσημα που άκουγα στις μεγάλες εντάσεις και σε συνδυασμό με τον Burson και τα Akg 702 το αποτέλεσμα είναι πολύ του γούστου μου (Κρυστάλλινο χημείο/studio :flipout: ). Ευχαριστώ όλους για το χρόνο και τις προτάσεις σας!