Πως να συνδέσω Full HDTV με Computer?

angerman

New member
22 December 2007
16
Γειά σας. Είμαι καινούργιος εδώ και ήθελα να ρωτήσω κάτι.

Έχω αγοράσει μία t.v FullHD, ΤOSHIBA X3030DG 42''
Προσπαθώ να την συνδέσω με το πισι μου που έχει έξοδο DVI.

Πήγα λοιπόν κι αγόρασα αντάπτορα από DVI σε HDMI (9 €).
Εικόνα ήρθε στην TOSHIBA τζαμάτη αλλά μόνο μέχρι τα 720p και με τίποτα στα 1080
Επίσης δεν περνάει ήχο. Μάλλον δεν μπορεί να μεταφέρει το σήμα ο μετατροπέας μου είπαν.

Yπάρχει αντάπτορας που να περνάει το σήμα 1080; Μήπως η παρέμβαση εξόδου DVI πριν μετατραπεί με αντάπτορα σε HDMI χαλάει το σήμα των 1080;
Μήπως κάποιος καλύτερος αντάπτορας θα έδινε κανονικό σήμα 1080 με 5.1 ήχο; (είδα κάποιους εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface επιχρυσωμένους που είναι dual link)

Αν ξέρει κανείς ας μου πει πλιζ.
Eυχαριστώ.

για να βγαλει ηχο πρεπει να το υποστηριζει η καρτα γραφικων!το κανει μονο η σειρα της ati η 2600 pro νομιζω.δεν ειναι θεμα μονο καλωδιου.

κανονικα θα επρεπε η tv να κλειδωσει στα 1080 αφου τοσο ειναι το πανελ της.βαζεις απο το pc δηλαδη 1920χ1080 στα 60 hz και δεν κλειδωνει?

για δοκιμασε αλλο καλωδιο.

Καλώς ήρθες στο Avclub!
Ο ήχος δεν μεταφέρεται μέσα απο καλώδια ή αντάπτορες DVI. Μόνο μέσω καλωδίων HDMI -> HDMI. Συνεπώς δεν είναι θέμα ποιότητας μετατροπέα.

Για το δεύτερο ας σου απαντήσει κάποιος που χρησιμοποιεί PC ή HTPC.

εγω εχω το pc μακρυα 10μ

εχω ηδη καλωδιο dvi to hdmi 1m
να παρω μια προεκταση dvi to dvi οπως αυτο?
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.751586 18

η να παρω καλωδιο dvi to hdmi 10m ? καπου 50

θα εχει καποια διαφορα στην ποιοτητα?

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις.

Απ' ότι καταλαβαίνω μάλλον θα πρέπει να αγοράσω μια ΑΤΙ 2600 PRO για να δουλέψει κανονικά με 5.1 ήχο.

Ας πούμε ότι παίρνω την κάρτα γραφικών που θα δουλεύει άψογα με ήχο και εικόνα στα 1080p.
Υπάρχει όμως περίπτωση το καλώδιο HDMI που έχω πάρει να μην κάνει;
Υπάρχουν δηλαδή καλώδια HDMI που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά μεταφοράς σήματος και ήχου;

Ευχαριστώ.

μονο απο 15 μετρα και πανω εχει φοβο να κλειδωσει ή να μην κλειδωσει το σημα κατα τα αλλα αν το καλωδιο σου ηδη "παιζει" δεν εχεις κανενα προβλημα