Πώς να το κάνω??

chrisvari

New member
28 January 2011
66
Καλησπέρα παιδιά.Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.
Λοιπόν έχω ένα modem-router σε ένα σημείο στο σπίτι,στο οποίο είναι συνδεδεμένα 4 ethernet καλώδια στα 4 ports του router.Κάθε port του router καταλήγει σε μία μπρίζα ethernet σε διαφορετικό δωμάτιο μέσα στο σπίτι.Δηλαδή απο 4 διαφορετικά σημείa σto σπίτι έχω internet μέσω ethernet μπριζών που καταλήγουν στα 4 port του router.
To πρόβλημα μου είναι το εξής.Πίσω απο τα μηχανήματα και το home cinema υπάρχει μόνο μία μπρίζα ethernet..Εγώ όμως θέλω να συνδέσω ενσύρματα 4 συσκευές.Media player,ενισχυτή,xbox και blu ray.Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνω αυτό και ταυτόχρονα να έχω τις λιγότερες απώλειες στην ταχύτητα του internet?
Μία σκέψη είναι να πάρω ένα άλλο router,το οποίο θα δέχεται το internet ενσύρματα απο την μπρίζα του internet και θα το μοιράζει μετά στις 4 συσκευές.
Μία άλλη είναι ένας repeater ο οποίος θα τσιμπάει το σήμα ασύρματα και θα το διοχετεύει μετά ενσύρματα στις 4 συσκευές.
Τι λέτε????

Γιατί τα μπερδεύεις ? Βάλε ένα switch 5 ή 8 πόρτες να τελειώνεις..

Σωστα, ένα switch βάλε να ξεμπερδευεις που ειναι και οικονομικά.
Αν δεν το εχεις κανει ηδη, είναι ευκαιρία να μετατρέψεις και το δίκτυο σου σε Gigabit

Μου είπαν για αυτό TP-Link 8 ports Gigabit
Αυτό που με εμδιαφέρει να ρωτήσω είναι τι γίνεται με τη ταχύτητητα του internet και του δικτύου.Επειδή η μία απο τις 5 πόρτες του switch θα καταλήγει σε ένα media player ο οποίος προορίζεται να αναπαράγει δικτυακά βαριά αρχεία blu ray απο το άλλο δωμάτιο που είναι το pc και ο σκληρός.Θα έχω πιστεύεις θέμα?Εννοώ έχουμε κάποιες απώλειeς με το switch σε σχέση με τη περίπτωση ο media player να ήταν καρφωμένος σε ένα port του router?
Eπίσης για να τρέξω με δικτυακές ταχύτητες gigabit που λέει το παραπάνω μαραφέτι τι άλλο εξοπλισμό θα χρειαστώ?Ευχαριστώ!

Last edited:
Αυτό που με εμδιαφέρει να ρωτήσω είναι τι γίνεται με τη ταχύτητητα του internet και του δικτύου.Επειδή η μία απο τις 5 πόρτες του switch θα καταλήγει σε ένα media player ο οποίος προορίζεται να αναπαράγει δικτυακά βαριά αρχεία blu ray απο το άλλο δωμάτιο που είναι το pc και ο σκληρός.Θα έχω πιστεύεις θέμα?Εννοώ έχουμε κάποιες απώλειeς με το switch σε σχέση με τη περίπτωση ο media player να ήταν καρφωμένος σε ένα port του router?
Eπίσης για να τρέξω με δικτυακές ταχύτητες gigabit που λέει το παραπάνω μαραφέτι τι άλλο εξοπλισμό θα χρειαστώ?Ευχαριστώ!

αν το media player ήταν καρφωμένος σε ένα port του router είναι ποιο πιθανό να έχεις πρόβλημα γιατί μάλλον το ρουτερ ναι 100αρι (δεν ξέρω ποιο έχεις) οπότε θα σου πρότεινα όλα σου τα μηχανήματα να πάνε πάνω στο switch και το ρουτερ να συνδεθεί και αυτό στο switch έτσι ώστε να παίρνουν όλα Internet,βέβαια δεν ξέρω και αν οι πρίζες σου υποστηρίζουν gigabit

Απάντηση: Re: Πώς να το κάνω??

Μια χαρα ειναι.
Κι εγω αυτο εχω εδω και 2 χρονια και δεν το εχω βγαλει καθολου απο την πριζα, ουτε restart του έχω κάνει.

Για να τρέχει όλο το οικιακό δίκτυο με ταχύτητες gigabit, πέρα απο τα καλώδια που τα τσέκαρα και είναι utp5,τι άλλο χρειάζεται?χρειάζεται το router να υποστηρίζει μεταφορές με ταχύτητες gigabit?επίσης μήπως και οι συσκευές πρέπει να το υποστηρίζουν?πχ media player και pc απο το οποίο θα μεταφέρονται τα αρχεία?

Για να τρέχει όλο το οικιακό δίκτυο με ταχύτητες gigabit, πέρα απο τα καλώδια που τα τσέκαρα και είναι utp5,τι άλλο χρειάζεται?χρειάζεται το router να υποστηρίζει μεταφορές με ταχύτητες gigabit?επίσης μήπως και οι συσκευές πρέπει να το υποστηρίζουν?πχ media player και pc απο το οποίο θα μεταφέρονται τα αρχεία?

ναι,όλα πρέπει να το υποστηρίζουν και τα καλώδια πρέπει να είναι τουλάχιστον cat5e

Ευχαριστώ παιδιά.Κάτι τελευταίο επειδή μίλησα με cyta και τα modem-router που στέλνουν είναι όλα 100ρια,γνωρίζει κανείς κανα modem router 1000ρι αξιόπιστο να κοιτάξω?Ευχαριστώ!

Ευχαριστώ παιδιά.Κάτι τελευταίο επειδή μίλησα με cyta και τα modem-router που στέλνουν είναι όλα 100ρια,γνωρίζει κανείς κανα modem router 1000ρι αξιόπιστο να κοιτάξω?Ευχαριστώ!

Υπαρχουν, αλλα γνωμη μου ειναι οτι αν θελεις απλα να κανεις 1000αρι το υπαρχον σου δικτυο, τοτε δεν εχει νοημα να πας σε τετοια λυση. Με gigabit switch ξεμπερδευεις πολυ οικονομικα. Επισης το switch το χρησιμοποιεις ακομα και αν κανεις αναβαθμιση αργοτερα σε vdsl. Μια ενδιαμεση λυση ειναι να παρεις ενα gigabit router. Εχω το tplink wdr3600 και ειμαι ικανοποιημενος. Υπαρχουν παρα πολλα, ψαξε και δες τις δυνατοτητες τους. Για switch υπολογιζεις κοστος εως 30ευρω, ενα για router πας στα 60-100. Επισης αν πας για ρουτερ θα πρεπει να αλλαξεις μερικες ρυθμισεις, ωστε το υπαρχον σου μοντεμ να μπει σε bridge mode και να περασει ολες τις λειτουργιες του στο καινουριο σου router. Το ρουτερ (ή wan router οπως τα λενε καποιοι, για να το ξεχωρισουν απο τα modem-router) επισης μπορει να χρησιμοποιηθει σε vdsl συνδεση. Δεν ξερω ποση ευχερια εχεις με σεταρισμα δικτυων και αν θελεις να "μπλεχτεις" ή οχι.

Μου είπαν για το tplink td w8970 που είναι και modem και router.επειδή το nas που θα έχω θα βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο απο το switch και το media player, για αυτό θέλω και gigabit router.επειδή δηλαδή θα βρίσκεται στη μέση της επικοινωνίας

Η δυνεσμολογία μου θα είναι η εξής.nas→router1o port→router2o port→switch→switch2o port med3003d→switch 3o port xbox κτλ.

Παντως xbox, blue ray, media player, home cinema εχουν ολα 100αρες πορτες, οποτε διαφορα στην ταχυτητα δεν θα δεις.

Το med600 έχει 1000ρα πόρτα.Ο απότερος σκοπός μου είναι ο med να στριμάρει πολύ βαριά αρχεία κατευθείαν απο το nas που θα βρίσκεται σε άλλο σωμάτιο.για αυτό και το 1000 router.
Σορρυ εννοούσα med6003d κι όχι med300

Last edited:
Το med600 έχει 1000ρα πόρτα.Ο απότερος σκοπός μου είναι ο med να στριμάρει πολύ βαριά αρχεία κατευθείαν απο το nas που θα βρίσκεται σε άλλο σωμάτιο.για αυτό και το 1000 router.
Σορρυ εννοούσα med6003d κι όχι med300

Βαριά αρχεία; για τι bitrate μιλάμε δηλαδή; για οτιδήποτε κάτω απο ταινία 30γιγα δεν θα έχεις πρόβλημα και με 100αρι πάντως...