Πως να ξοδέψω 4,5k σε 2 TVs?

axrst

Senior Member
18 November 2007
303
Έψαχνα από πέρυσι, αλλά τώρα (το φθινόπωρο για να είμαι ακριβής) έφθασε η ώρα να υλοποιήσω την επένδυση.

Θέλω λοιπόν 2 τηλεοράσεις. Το budget μου είναι στα 4,5 χιλιάρικα και για τις δύο και ίιιισως λίγο παραπάνω αν χρειαστεί.

Η πρώτη τηλεόραση, θα είναι για το σπίτι:

46+ ίντσες, για να βλέπω, HD ταινίες από το A-200, πολλά αθλητικά, μερική τηλεόραση από δορυφορικό δέκτη όχι HD και επιπλέον αρκετό παιχνίδι με το PS3. (Λέτε να υπάρχει σοβαρός λόγος να πάω σε 3D?)

Η δεύτερη, θα είναι για το γραφείο με 90% σκοπό να λειτουργεί σαν monitor για τον υπολογιστή, προκειμένου να δείχνω στο κοινό μου την οθόνη μου από ένα laptop. Θέλω γύρω στις 42 ίντσες γι' αυτή τη δουλειά και βάση που να είναι ευέλικτη (να γυρίζει να περιστρέφεται). Σπάνια μπορεί να προβάλει καμιά ταινία και κάτι άλλο.

Ελπίζω στην βοήθειά σας, γιατί έχω πελαγώσει με την τεράστια ποικιλία που υπάρχει. Θα ήθελα κάτι με άριστη σχέση τιμής προς απόδοση για τη δουλειά που τη θέλω την κάθε μια.

Η περίπτωσή σου χρίζει ιδαίτερης μνείας για το λόγο ότι προτείνονται και τα δύο είδη τηλεοράσεων. Δλδ για τις ταινίες HD κλπ θα πάρεις την Panasonic VT20 ( η καλύτερη τηλεόραση του 2010 και σε 2D και σε 3D) και για monitor θα πάρεις μια εκ των δύο :

1.) Samsung 40C650
2.) Sony 40ΕΧ500

Καλές αγορές!!!!

Μπορείς να πάρεις μια 50g20 1500 ευρω για το σπίτι και μια lcd samsung για το γραφείο 1000 ευρώ και να σου μείνει και 1,5 χιλιάρικο :) το άλλο μισό θα το δώσεις σε μένα που σου πρότεινα 2 άψογες λύσεις και σου εξοικονόμησα και άλλα πόσα. :aktion033:

Re: Απάντηση: Πως να ξοδέψω 4,5k σε 2 TVs?

Η περίπτωσή σου χρίζει ιδαίτερης μνείας για το λόγο ότι προτείνονται και τα δύο είδη τηλεοράσεων. Δλδ για τις ταινίες HD κλπ θα πάρεις την Panasonic VT20 ( η καλύτερη τηλεόραση του 2010 και σε 2D και σε 3D) και για monitor θα πάρεις μια εκ των δύο :

1.) Samsung 40C650
2.) Sony 40ΕΧ500

+1

1.) Samsung 40C650
2.) Sony 40ΕΧ500

Καλές αγορές!!!!

Απλά έχε στον νού σου ότι η Panasonic VT20 βγαίνει μόνο σε 50 ίντσες,και δες εάν μπορείς να βάλεις πιο μεγάλη lcd,δηλαδή 46c650-55c650,γιατί με την μέγιστη ανάλυση,δεν θα διακρείνεις λεπτομέριες (ούτε καν τα γράμματα σε 40'' και 1080)

Πέρασα εχτές πάλι μια βόλτα από Κωτσόβολο (βολεύει επειδή είναι στον δρόμο προς το σπίτι μου) και είδα τις LG SL 80 και 90 σε 47-52 ίντσες καθώς και τις PK550 σε 50-60 ίντσες με ένα demo βιντεάκι animation. Για την ποιότητα της εικόνας και των χρωμάτων δεν μπορούσα να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα στο κατάστημα ΑΛΛΑ :

1.) Η κίνηση της SL 90 ήταν πιο ομαλή από όλες τις υπόλοιπες αλλά σου έδινε την εντύπωση αφύσικης κίνησης
2.) Τα χρώματα και το sharpness ήταν στο θεό
3.) Η plasma δεν με ενθουσίασαν
4.) Όλα τα μοντέλα έπασχαν απο judder και ιδιαίτερα τα μοντέλα των plasma.

Προσωπικά θα απέυφευγα τις LCD πάνω από 46 ίντσες γιατί έχουν προβλήματα σχετικά με την ποιότητα της εικόνας (clouding κλπ)

Δεν θα έδινα τόσα χρήματα για τηλεόραση ... Θα έπαιρνα την Samsung 40C650 για το γραφείο, είναι η καλύτερη επιλογή για αυτή τη δουλειά. Για το σπίτι όμως, για το οποίο δεν μας αναφέρεις καθόλου αποστάσεις και συνθήκες θέασης αλλά υποψιάζομαι ότι υπάρχει αρκετός χώρος, θα έπαιρνα την Panasonic 46-50G20 για τηλεοπτικά και θα ψαχνόμουνα και για κάποιο προβολέα για να απολαμβάνω ταινίες ... Μιλάμε για άλλη αίσθηση ... Υπάρχουν πλέον εξαιρετικές υλοποιήσεις σε πολύ λογικές τιμές και θα μπορούσες οριακά να κινηθείς σε αυτή τη λύση που προσωπικά θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερη, αν βέβαια είναι χωροταξικά εφικτή.

Έχω 42" τηλεόραση. Η απόσταση θέασης είναι 2,5 μέτρα πάνω κάτω. Μετά από περίπου 2 χρόνια που έχω την τηλεόραση, μου φαίνεται πολύ μικρή για ταινίες HD. Νομίζω ότι ούτε 50" τηλεόραση θα μου φαινόταν μεγάλη. Βλέποντας ταινία HD σε προβολέα είναι μάλλον πολύ πιο απολαυστικό.

Για το σπίτι, τι γνώμη έχετε για την LG 60PK950? Και σε συμφέρουσα τιμή είναι (1850 ευρώ) και "μεγάλη" και καλή είναι και πάνω από όλα(?) κούκλα.
Για το γραφείο συμφωνώ για την 40C650

Κατ' αρχάς, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Η απόσταση θέασης, είναι από 3,5 έως 4.5 μέτρα, οπότε η 50ρα είναι μια χαρά. Και η panasonic απ' ότι είδα είναι πολύ καλή επιλογή. Προβολέα έχω, αλλά δεν βολεύει γιατί δεν έχω μόνιμη εκγατάσταση.

Σχετικά με την lcd που τη θέλω για μόνιτορ, όντως σκέφτομαι οτι οι 40 ίντσες θα είναι λίγες για να βλέπουν οι πιο μακρυνοί. Σε 46 δεν έχει τίποτα; Ή απλώς ψάχνω τα ίδια μοντέλα σε μεγαλύτερες ίντσες; Απλώς την ήθελα βολική και λεπτή γιατι θέλω να την βάλω σε βάση που θα την περιστρέφω (στον τοίχο) αριστερά δεξιά και πάνω κάτω (ελπίζω να βρω τέτοια βάση τοίχου).

Επίσης να πω, οτι δεν θα με χαλούσε να χαλάσω και 3-3,5 χιλιάρικα και για τις 2 ;-) αρκεί να είναι σε καλή αναλογία, τιμής απόδοσης και να κάνω τη δουλειά μου.

ΥΓ. Λέτε να μου λείψει πολύ το ambilight της τωρινής μου philips στο σπίτι;

Δεν ξερω αν θα σου λείψει. Επειδή φτάσαμε σε αδιέξοδο, θα θυσιαστώ και θα σου "χαρίσω" με μόλις 4.000 ευρώ τις δικές μου:

1. Samsung 42c96 (2007)
2. Toshiba Lcd 20" (δεν θυμάμαι μοντέλο) του 2006.

4.5 μέτρα είναι πολλά για ΤΒ.
Εδώ στα 3 και βλέπουμε ταινίες σε πανί 2μ άνετα.
Επειδή όμως όντως είναι λίγο μπελάς την ημέρα, θα πρότεινα panasonic 50 V20 σε απόσταση 3,5 μ. μιάς και δέ βλέπω να κυκλοφορεί η 65vt20 (κ απο τιμή...)

για μόνιτορ, τί απόσταση θέασης θα έχεις και τί χρήση θα κάνεις;
με 1 χιλιάρικο βρίσκεις μέχρι 46άρα ικανοποιητική.

Μόνιτορ πρέπει να πάρεις lcd,εάν δεν την χρησιμοποιείς σαν monitor πολλές ώρες μπορείς να χρησιμοποιήσεις την plasma.

Πήγαινε από το pioneer centre και μίλα με τον Γιώργο Θεοδωσόπουλο. Δες τις panasonic και ειδικά την καινούρια 3D στα 2500 και την απλή στα 1800 και απλά πλήρωσε. Μην ασχοληθείς με καμμιά άλλη τηλεόραση για ταινίες.
Για lcd πάρε ότι σου λένε τα παιδιά.

Για LCD δες και αυτην , 47αρα , edge LED για μικρο παχος-βαρος και σε πολυ καλη τιμη...

http://www.skroutz.gr/s/264677/LG-47LE5500-47".html

Βεβαιως με τις ιδιες προδιαγραφες (και 200 ευρω πανω) υπαρχει και αυτη...

http://www.skroutz.gr/s/265071/Samsung-UE46C6000-46.html?keyphrase=46C6000

C6000,δεν θα ήταν καλύτερα να έδινε λίγα παραπάνω για την 6500;Νομίζω πως τα επιπλέον χαρακτηριστικά αξίζουν,πάντως και η συγκεκριμένη LG αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση.

Για δευτερη τηλεοραση και η C6000 καλη ειναι νομιζω οπως και η LE5500...

Για δεύτερη είναι πλήρως καλυμένος,για πρώτη είπαμε Panasonic 50VT20;