Πως πρεπει να ακουγεται ενα συστημα

Τα magnepan για να δωσουν αυτο που μπορουν στο 3d της σκηνης θελουν τουλαχιστον 2 μετρα απο τον πισω τοιχο. Δεν τον εχω αυτον τον χωρο.
Σε δοκιμες που τα ειχα βαλει ετσι και ακουγα στα 2 μετρα, ηταν μαγεια αλλα ειχα βγαλει τον καναπε στο μπαλκονι για να φερω το αριστερο ηχειο μπροστα.

Πανο αυτο ισχυει μονο για την δικη σου ή γενικως????:flipout:

Δεν με αντεληφθης!!!!
Για την γυναικα εννοουσα βρε:flipout:
Με 70 ακομα ποντακια ...την εχασα( αν ισχυει αυτο για ολες!!)

Ελα ,δωσε μου ελπιδες-bye-

Αν το ερώτημα έχει να κάνει με την απόσταση που καθόμαστε απ τα ηχεία, η σχεδιαστική τους αρχή, ο χώρος που έχουν απ τα όρια του δωματίου, η απόσταση μεταξύ τους, η κλίση, ο χώρος γενικότερα, και το γούστου του κατόχου θα ορίσουν το αποτέλεσμα. Προτιμώ το "κοντινό" στους μουσικούς.

Αν το ερώτημα είναι πως πρέπει το σύστημα να το αναπαράγει -και σε άμεση σχέση με το παραπάνω-, έχει να κάνει κύρια με την ηχογράφηση. Αν το σύστημα επιμένει σ έναν τρόπο αναπαραγωγής σίγουρα είναι λάθος.
Διαφορετικοί παραγωγοί, εταιρείες ακόμη και διαφορετικές περίοδοι στην ίδια εταιρεία επιλέγουν διαφορετικούς τρόπους αποτύπωσης του γεγονότος.

Φίλε τα ηχεία τα σωστα σχεδιασμένα απλά αναπαράγουν κάποια πράγματα
πέρα απο σχεδιατικες αρχές χώρους αποστάσεις, κλίσεις κλπ
και τα δικά σου τα ηχεία πραγματικά μου άρεσαν
και μου αρέσουν

Σχετικά με το σύστημα
απλά να σου δείχνει το τι κάνει ο κάθε ένας που παίζει με τις ηχογραφήσεις

Δεν με αντεληφθης!!!!
Για την γυναικα εννοουσα βρε:flipout:
Με 70 ακομα ποντακια ...την εχασα( αν ισχυει αυτο για ολες!!)

Ελα ,δωσε μου ελπιδες-bye-
Πηγαινε το ποντο - ποντο. Αλλα ειναι παμπονηρες. Υπαρχει ο κινδυνος μετα το 10 ημερο που λιγο - λιγο θα εχεις κουνησει το ηχειο 10 ποντους να σου πει "εφερες το ηχειο πιο μπροστα".

Δεν ξέρω πώς «πρέπει» να ακούγεται ένα σύστημα , ή πως «πρέπει» να είναι μία ηχογράφηση.
Αυτό που ξέρω είναι τι μου αρέσει.

Λοιπόν μου αρέσει η μουσική σκηνή να είναι μακριά από εμένα. Να νιώθω ένα κενό μεταξύ της σκηνής και του εαυτού μου.
Επίσης μου αρέσει να εξαφανίζονται οι φυσικές διαστάσεις του δωματίου και ταυτόχρονα να μεγαλώνουν οι διαστάσεις της σκηνής σε πλάτος και βάθος. Τα ηχεία πρέπει μόνο οπτικά να δηλώνουν την παρουσία τους και όχι ηχητικά.
Προσοχή ΔΕΝ εννοώ να απομακρύνεται η σκηνή με ταυτόχρονη ελάττωση των διαστάσεων - σα να έρχεται από σπηλιά - αυτό είναι επίσης άσχημο. Εννοώ το να "νοιώθεις" μιά τεράστια σκηνή που να φτανει το πολύ ΠΙΣΩ από τα ηχεία - μετά κενό χώρο - και μετά τον εαυτό σου. Οτι νοιώθω να ακούγεται από τα ηχεία και εμπρός με ενοχλεί.

Το να είσαι «μέσα» στη μουσική σκηνή με κουράζει πολύ και σε λίγα λεπτά σταματάω την ακρόαση. Δεν μου φαίνεται αληθοφανής η κατάσταση.

Ένα απλό τεστάκι που πρέπει να γίνεται , κατά τη γνώμη μου , σε οποιοδήποτε σύστημα είναι να δοκιμάζεται σε μονοφωνικό μουσικό πρόγραμμα κατά πόσο ακούγεται σημειακά από το τελείως κέντρο.

Last edited:
Δεν ξέρω πώς «πρέπει» να ακούγεται ένα σύστημα , ή πως «πρέπει» να είναι μία ηχογράφηση.

Λοιπόν μου αρέσει η μουσική σκηνή να είναι μακριά από εμένα. Να νιώθω ένα κενό μεταξύ της σκηνής και του εαυτού μου.
Επίσης μου αρέσει να εξαφανίζονται οι φυσικές διαστάσεις του δωματίου και ταυτόχρονα να μεγαλώνουν οι διαστάσεις της σκηνής σε πλάτος και βάθος. Τα ηχεία πρέπει μόνο οπτικά να δηλώνουν την παρουσία τους και όχι ηχητικά.
Προσοχή ΔΕΝ εννοώ να απομακρύνεται η σκηνή με ταυτόχρονη ελάττωση των διαστάσεων - σα να έρχεται από σπηλιά - αυτό είναι επίσης άσχημο. Εννοώ το να "νοιώθεις" μιά τεράστια σκηνή που να φτανει το πολύ ΠΙΣΩ από τα ηχεία - μετά κενό χώρο - και μετά τον εαυτό σου. Οτι νοιώθω να ακούγεται από τα ηχεία και εμπρός με ενοχλεί.

Το να είσαι «μέσα» στη μουσική σκηνή με κουράζει πολύ και σε λίγα λεπτά σταματάω την ακρόαση. Δεν μου φαίνεται αληθοφανής η κατάσταση.

Ένα απλό τεστάκι που πρέπει να γίνεται , κατά τη γνώμη μου , σε οποιοδήποτε σύστημα είναι να δοκιμάζεται σε μονοφωνικό μουσικό πρόγραμμα κατά πόσο ακούγεται σημειακά από το τελείως κέντρο.
Πολύ σωστός!!! Λ.Σ.

+1 Δεν θα αγοραζα ποτε ενα συστημα διοτι αρεσει σε καποιον αλλο εκτος απο εμενα,η,διοτι καποιος το βρισκει "σωστο"