Φαντάζομαι ποσό καιρο (χρονια) εκανες να καταλήξεις
CX7?
Θα παραμείνει όνειρο...
Εγω θα επαιρνα τo Mazda απο τα δυο αυτα. Ειναι και πανεμορφο (το πιο ομορφο Ιαπωνικο sedan που κυκλοφορει , το ειδα πριν 3-4 ημερες) και σιγουρα και πολυ πιο αξιοπιστο απο το Mondeo.
Συμφωνώ απόλυτα, το ειδα κι εγώ την Τετάρτη αλλά δεν ειχα χρόνο να το κανω test drive - θα βρω καποια στιγμή - ο μόνος προβληματισμός μου ειναι οτι στην ιδια τιμή το Mondeo έχει περισσότερο μπιχλιμπιδια, που όχι οτι είναι πρώτης προτεραιότητας, αλλά όταν δεν θα τα έχω θα τρώγομαι γιατι δεν τα πήρα ενώ θα μπορουσα....μεχρι να το αποφασίσω θα κυλήσει αρκετό νερό στο αυλάκι...
Εγω θα επαιρνα τo Mazda απο τα δυο αυτα. Ειναι και πανεμορφο (το πιο ομορφο Ιαπωνικο sedan που κυκλοφορει , το ειδα πριν 3-4 ημερες) και σιγουρα και πολυ πιο αξιοπιστο απο το Mondeo.
+100.. Ρωτήστε τη γυναίκα μου που ακόμα μου κρατάει μούτρα γιατί το πουλήσαμε.. :twoguns:
Πάνο όσο για το Tiguan δεν θα το έπαιρνα ούτε για 10 χιλιαρικα...
Εγω για 10 χιλιαρικα θα το επερνα.
Μετα θα το πουλαγα στο Πανο για 15 !!
τωρα 1400 κυβικα και 140 αλογα ....... ειναι καπως υποπτο για αξιοπιστια !
+100.. Ρωτήστε τη γυναίκα μου που ακόμα μου κρατάει μούτρα γιατί το πουλήσαμε.. :twoguns:
Πάνο όσο για το Tiguan δεν θα το έπαιρνα ούτε για 10 χιλιαρικα...
επιτέλους ενα thread περί αυτοκινήτων όπου επικρατεί η λογική.
Τα γερμανικά αυτοκίνητα έχουν αλλάξει χαρακτήρα, δεν εχουν καμιά σχεση με τα παλιά "σκυλιά" της γερμανικής σχολής. Εχουν διατηρήσει και βελτιώσει την ποιότητα κατασκευής (σε λίγα
μοντέλα) σε βαθμό που σου δίνουν την αίσθηση ότι και σε 25 χρόνια δεν θα ακούγεται το παραμικρό τρίξιμο. Επίσης διατηρούν την αίγλη
τους και συχνά την μεταπωλητική τους αξία. Τα πράγματα όμως σταματούν εδώ. Η αξιοπιστία είναι εντελώς διαροφορετικό πράγμα από την ποιότητα κατασκευής, το ότι δεν τρίζει, δεν σημαίνει ότι δεν θα σου μείνει κολλημένη στο κιβώτιο η 5η ή ότι δεν θα γίνει ο πινακας οργάνων χριστουγενιάτικο δέντρο από τα λαμπάκια ενδείξεων προβλημάτων. Και δεν σημαίνει επίσης ότι δεν θα σου πιάσουν τον κ##ο στην αντιπροσωπεία για το τίποτα. Οσους γνωστούς και φίλους
εχω με γερμανικά αυτοκίνητα, όλοι εχουν παραπονα, εκτός ίσως απο τους Fordακηδες που τα αυτοκίνητά τους είναι σαφως αξιοπρεπεστερα σε σχεση με αυτα του γρουπ VAG. Και τα Audi εχουν προβληματα, μην σας ξεγελά η τρομερή συναρμογή των πλαστικών. Μολις μου ηρθε στο μυαλό η porsche 911 ενος γνωστου που τον αφησε απο φρενα εν κινήσει (3 μηνων αυτοκινητο)... Δεν εχει σημασία η αξία του αυτοκινήτου αλλά οι επιλογες που κανει ο κατασκεαστης στους προμηθευτες του και η εντατικότητα των ελεγχων που κανει στην γραμμη παραγωγης, για να μην πω η νοοτροπία. Δεν ειναι δυνατόν ενα ACCENT να ειναι πιο αξιοπιστο από ενα πανακριβο Audi ε? κι όμως είναι. Τα ευρωπαικά αυτοκινητα ειναι λίγο λαχείο. Εξαρταται τι θα σου πέσει. Ειναι ολα θεμα πιθανοτήτων. Μπορει να εχουν χαρακτήρα (αν και αυτό ειναι προς συζήτηση...) αλλά θελουν και χρόνο, να εχεις για να ασχολείσαι με αυτά. Οπως ευστοχα ειπε ο συναδελφος, αν θες αμαξι ψυγειο ( εγω θα το ελεγα plug-n-play) τοτε αυτό θα πρεπει να εναι made in japan. Η αν αυτο δεν ειναι εφικτό (λόγω budget) τότε made in Korea.
Το μονο κακό στον ιαπωνα (περα απο το αμφισβητούμενο μερικές φορες κράτημα και design) ειναι τα ακριβά ανταλλακτικά (εξαιρείται η toyota) ιδιως για τα μη αναλωσιμα.
Ειρωνία να λέγονται τετοιες κουβέντες από το στόμα ενος alfista έ ? Ναι ο ιαπωνας ειναι αξιοπιστος, ο ευρωπαίος όχι πια. Κι όμως, παρά τα προβλήματα εγώ δεν ξέρω τι να κάνω όταν ερθει η ωρα να αποχωριστώ την 147 μου. Ό,τι οδηγώ, δεν μου αρέσει. Δεν μου αρεσει το τιμόνι, δεν μου αρεσουν τα φρενα δεν.. δεν.. τελος παντων, εκτός αν είναι τραγικά γρηγορότερο που σημαίνει και τραγικά ακριβότερο. Μεγαλο προβλημα να μη σου αρεσει σχεδόν τιποτα. Θα πρεπει να καταφυγω σε κατι μη συγκρίσιμο, πχ 4χ4 η μικρό 1000ρακι. Αλλιως θα βαζω τα κλαματα κλαψ κλαψ... Συνεπως ενα ερώτημα είναι, μυαλο ή καρδιά? Τι πρεπει να ακουσουμε? Θα ελεγα οι μικρότεροι να ακολουθησουν την καρδιά τους και οι οι μεγαλύτεροι το μυαλό τους. Καπως ετσι το κοβω να συμβαινει. Τουλάχιστον ως τωρα αυτό που μου υποσχέθηκαν μου το έδωσαν (κράτημα, οδική συμπεριφορά, αισθηση οδηγησης, εμφάνιση). Αντίθετα θα αισθανόμουν πολύ κορόιδο με το καπω ενος Audi ανοιχτό στην ακρη του δρόμου.. Επίσης ακόμα περισσότερο με το καπό ενός Tiguan ανοιχτό πάνω στο βουνό στη μεση του πουθενά! Οχι κύριε πρόεδρε, μπορει να πηρα ευρωπαικό για την κ### μου, αλλα ήταν συνειδητη επιλογή. Το να πάρω Tiguan για να παω τα παιδάκια μου εξορμηση στο χιονισμένο βουνό και να μεινω στη μεση του πουθενά τότε όχι,
thanks but no thanks, θα προτιμήσω καποιους που δινουν αυτο που υποσχονται, την αξιοπιστία, και το 1ο πραγμα που πρεπει να εχει ενα οχημα 4χ4 ειναι αυτό. Να μην σε προδωσει στη μεση του
πουθενά. Japan λοιπόν, η εστω Korea. τι να το κανω εγω το status και το prestige όταν θα εχω μεινει συξυλος στη μεση του πουθενά (και επειδή ειμαι και γκαντεμης σίγουρα θα εχω μεινει και απο μπαταρία στο κινητό!!)
Ευτυχως τα αυτοκίνητα δεν ειναι ολα ιδια, κουβαλουν τον χαρακτηρα του σχεδιαστή & κατασκευαστή τους. Αρκει να ξέρουμε τι χαρακτηρίζει τον καθε κατασκευαστή και ποιες ειναι οι πραγματικές αναγκες μας. Πολυ σημαντικο.
Αν θεμε 4χ4 για καφε στη γλυφαδα, να παρουμε οτι γερμανικό ή αμερικάνικο θεμε. Αλλιώς... όπως μου εγραψε στο 1ο sms του ο κολλητος μου όταν υστερα απο 22 χρόνια μηχανικος στην Fiat-Alfa-Lancia μετακινήθηκε στην Suzuki: "Japan ρεεεεεεεεεε!!!"
Βεβαια για να μην τα ισοπεδωνουμε όλα, όλα ειναι θέμα πιθανοτήτων. Δεν χαλανε ολα τα ευρωπαικά, αλλοιμονο. Υπαρχουν πολλοι ιδιοκτητες ευρωπαικών που δεν αντιμετωπισαν το παραμικρό ( η δεν το έμαθαν ποτέ..αλλο μεγαλο θεμα αυτό..). Απλα οι πιθανοτητες να την παθεις απο το ευρωπαικό πλεον εινια σημαντικά αυξημενες, ενω στο γιαπωνέζικο ακόμα ελάχιστες. Και ειδικα στο 4χ4 κατά την γνωμη μου το θεμα της αξιοπιστίας ειναι κρισιμο.
Αν και συνηθως ψαχνουμε πιο ειναι το πιο καλό, το πιο αξιοπιστο, το πιο οικονομικό, το πιο εξελιγμενο τεχνολογικά, το ποιο ικανοποιεί περισσοτερο τις αναγκες μας, το ποιο υποδεικνύει τελικά η λογική, και τελικα αγοραζουμε αυτό που μας αρεσει περισσοτερο στο μάτι!! Εχουμε γελιο!
Οσους γνωστούς και φίλους
εχω με γερμανικά αυτοκίνητα, όλοι εχουν παραπονα, εκτός ίσως απο τους Fordακηδες που τα αυτοκίνητά τους είναι σαφως αξιοπρεπεστερα σε σχεση με αυτα του γρουπ VAG.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.