Πως συνδεουμε TV και DVD?

zer69gr

New member
20 December 2007
24
Καλησπέρα!-bye-
Αγορασα σημερα μια Sony 32'' D3000 και ενα DVD Sony RDR GX350. Το προβλημα ειναι οτι πρωτη φορά εχω LCD τηλεοραση και DVD recorder (μεχρι τωρα εβλεπα ταινειες στο laptop) και .... εχω λιγο μπερδευτει στο πως να τα συνδεσω
Αν καταλαβα καλά, το καλωδιο της κεραίας μπαινει στο DVD και το δευτερο "απλό" καλωδιο (που περιλαμβανεται στο κουτί) συνδεει DVD kai TV.
Καλωδιο HDMI να αγοράσω χωριστα? Αν συνδεσω DVD kai TV με το καλωδιο HDMI το απλο καλωδιο χρειαζεται? Δηλ. θα συνδεονται με δυο καλωδια?
Κατι αλλα καλωδια RGB (αυτα με τα χρωματα) τα χρειαζομαι και αυτά?
Να αγοράσω και SCART??
ΒΟΗΘΕΙΑ! Εχω πελαγωσει λιγο. Εχω βαλει μονο την τηλεοραση να παιζει και περιμενω καποια βοηθεια, πριν κανω καμια λαθος συνδεση
Ευχαριστω!!-bye-

Eυχαριστω! Δηλαδη ουτε το καλωδιο απο τη κεραια θα βαλω στο DVD? ΘΑ το εχω στη τηλεοραση ,οπως τωρα που δεν εχω συνδεσει το DVD?
Στα καλωδια HDMI υπαρχουν "ποιοτητες"? Να παρω καποιο συγκεκριμενο?

ΟΚ, το πηρα το HDMI καλωδιο.
Ρωταω και πάλι : Εκτος από το HDMI, tο καλωδιο της κεραιας θα μπαινει στο DVD η στη τηλεοραση?
Συγνωμη που ρωτάω τοσο basic πραγματα αλλά βλεπετε... εχω χασει επεισοδια και τωρα στην αρχη ολα μου φαινονται λιγο...βουνο.Ευχαριστω

Το καλώδιο της κεραίας μπαίνει στο dvd .
Άνοιξε την tv με σβηστό το dvd και αν πιάνει τα κανάλια είσαι οκ . Αν δεν έχει εικόνα (που έτσι πιστεύω), τότε θα χρειαστεί να συνδέσεις και το δεύτερο απλό καλώδιο της κεραίας μεταξύ tv και dvd .
Αυτά για να μπορείς να βλέπεις τηλεοπτικό πρόγραμμα , χωρίς να έχεις αναμμένο το dvd συνέχεια.

Ρίξε και μια ματιά στα manual των συσκευών .

Η γνωμη μου ειναι οτι το HDMI καλωδιο πρεπει να ειναι ποιοτητας.... ειδικα αν εχει μηκος...
Ενα VAN DEN HUL θα ηταν για μενα η καλυτερη λυση ... (αυτο εχω εγω)...

Σιγουρα θα συνδεσεις την κεραια κατευθειαν στο input του recorder και απο το output του recorder θα παει αλλο ομοαξονικο κεραιας
στο input της κεραιας στην TV σου... για να εχεις σημα οταν το recorder σου θα ειναι κλειστο...-bye-

Παιδιά μια ερώτηση και από μένα, σε συνέχεια των παραπάνω...
Το δικό μου recorder είναι το Sony rdr1010 που δίνει hdmi έξοδο και θέλω να το συνδέσω με την καινούργια μου Sharp 46xl2e που έχει hdmi είσοδο.

Χρειάζεται να συνδέσω με scart την tv με το recorder προκειμένου να'χω τις λειτουργίες του Smartlink (Easylink κατά τη philips) ή το hdmi κάνει και αυτή τη δουλειά???
Δηλ. στην παλιά μου crt είχα συνδέσει με scart το recorder (εκτός απ'την κεραία) για να μπορώ να'χω τις λειτουργίες του Smartlink όπως: εγγραφή από οποιαδήποτε πηγή, εκτός απ'την tv (π.χ. playstation, pc κλπ.), απ'ευθείας εγγραφή αυτού που βλέπω μ'ένα κουμπί (What You See Is What You Record), αναπαραγωγή μ'ένα πάτημα (δηλ. πατάω το play στο recorder και ανάβει η tv, γυρνάει στην κατάλληλη πηγή εισόδου και αρχίζει να παίζει) κλπ.

Και μία τελευταία ερώτηση: Το recorder μου ήταν απ'τα πρώτα που είχαν hdmi out κ γι'αυτό είναι έκδοσης 1.1 ενώ η καινούργια lcd tv είναι 1.3
Θα υπάρχει πρόβλημα στη μεταξύ τους σύνδεση;;

Ευχαριστώ...