Πώς θα ανοίγω και θα κλείνω το HTPC μου γρήγορα κ εύκολα? (Vista)

ultraxmode

Senior Member
27 August 2008
587
Athens
Γειά σας παιδιά,

όπως θα ξέρετε ίσως (και απο άλλα threads που έχω ανοίξει -ξέρω..σας έχω σπάσει τα νεύρα..:slapface:) θέλω σε λίγο καιρό να φτιάξω κι εγώ με την σειρά μου το δικό μου HTPC.

Μέχρι να το υλοποιήσω όμως, θέλω να είμαι ΕΤΟΙΜΟΣ θεωρητικά για να μην φάω πολύ χρόνο ψάχνοντας κ ψάχνοντας..

Προβληματίζομαι λοιπόν, με ποιόν τρόπο θα ανοίγω και θα κλείνω το HTPC μου γρήγορα κ εύκολα. Δεν θέλω να το κάνω Power Off μιάς και θα πρέπει να σηκώνει τα Windows Vista απο την αρχή κτλ. Θέλω με ένα πάτημα ενός κουμπιού (για αρχή θα έχω το Keysonic) να έπανέρχεται ο υπολογιστής μου σε φάση που να είναι έτοιμο για θέαση (Μedia Center Console) και όταν ξαναπατάω αυτό το κουμπί, να πέφτει και να κοιμάάάάάτε...

Όπως ακριβώς δηλαδή, κάνω με το απλό μου DVD Player που έχω συνδεμένο στην τηλεόραση. Δεν θέλω να καίει ρεύμα όσο καιρό είναι κλειστό.

Υπάρχει κάποιος οδηγός τον οποίο μπορώ να ακολουθήσω για να πραγματοποιήσω κάτι τέτοιο?

Ευχαριστώ για μια ακόμα φορά!-bye-

Η λύση είναι το hibernation ή αδρανοποίηση αν προτιμάς. Δες στην βοήθεια του λειτουργικου σου πως θα το χρησιμοποιήσεις

Στο hibernation, κλείνουν όλα τα συστήματα? Δεν θέλω να καίει ρεύμα.. Θέλω να καίει όσο πχ η τηλεόραση μου..

Τελικά πόσα states υπάρχουν στα vista ?

Sleep, hibernate, suspend? έχω μπερδευτεί ...

Εγω δεν κλεινω ποτε το PC απλα παταω αναστολη λειτουργιας και σε 10sec ειναι σαν κλειστος, κλεινουν τα παντα. Για επαναφορα απλα κουναω το mouse και παταω 1 -2 τυχαια πλήκτρα και σε 5 -6 secs ετοιμος για δουλεια!

Και εμενα αλλα εκει που ειναι το pc δε το βλεπει κανεις!

PS.γιατι δε το βαφεις ομορφα με ενα μαρκαδορακι μαυρο να μην ειναι εντονο τουλαχιστον?

σε hibernate δεν αναβοσβηνει τιποτα και καιει ελαχιστο ρευμα,καποιων λιγων watt.
απλα καθυστερει λιγο στην επαναφορα του.

Re: Απάντηση: Πώς θα ανοίγω και θα κλείνω το HTPC μου γρήγορα κ εύκολα? (Vista)

σε hibernate δεν αναβοσβηνει τιποτα και καιει ελαχιστο ρευμα,καποιων λιγων watt.
απλα καθυστερει λιγο στην επαναφορα του.

μα και εγώ αυτό λέω.. το hibernation δεν παίρνει λίγο χρόνο να πάρει μπρός?

Ποιά η διαφορά του hibernation και του sleep mode ? χρονικά επίσης...

60sec και πάνω
Δηλαδή να μη μου φαίνεται ότι σέρνονται τα Vista που λογκάρουν σε 45 sec στον ολοκαίνουργιο η/υ μου...
Είχα συνηθίσει στα XP που στον αρχαίο P4 φόρτωναν και σε λιγότερο χρόνο!

Global State S3 ή αλλιώς Suspend to RAM (STR)
Πρέπει ίσως να το ενεργοποιήσεις από το bios.

Χρόνος εκκίνησης 2-3 second, ύπνου 1-2 second.

μειονέκτημα, εάν κοπεί το ρεύμα τότε πρέπει να γίνει κανονικό boot.

Θα καταλάβεις ότι δούλεψε, γιατί το pc σβήνει τελείως (όχι όπως στο sleep που μένουν ανοικτά ανεμιστήρια και τροφοδοτικά)

Το χρησιμοποιώ χρόνια τώρα.

Οταν βαζω τον υπολογιστη σε sleep mode και μετα τον ξανανοιγω , τα ανεμιστηρακια δουλευουν σαν τρελλα, σε πολυ υψηλες στροφες... ξερει κανεις τιποτα για αυτο ?

Last edited:
Παιδιά έβαλα απο το BIOS S3 και μόλις κάνω sleep στα Vista.. κοιμάάάάάτε.. κλείνουν τα πάντα!!!! ΤΕΛΕΙΟ!!

Αλήθεια, κατα το sleep mode.. τί ακριβώς δουλεύει ? Μόνο οι μνήμες ?

Το κακο ειναι οτι παρακοιμαται !!!
Μολις ανοιγει παλι, δεν ξυπναει με ορεξη ... οι μισες συσκευες σε usb δεν δουλευουν!!!
Αμαν πια αυτα τα windows ...