πως θα αξιοποησω καλυτερα τον ψηφιακο δεκτη της καινουργιας μου τηλεορασης?

manolara

AVClub Enthusiast
3 February 2009
938
ΒΥΡΩΝΑΣ
αντε και την πηρα την καινουργια μου τηλεοραση(PIONEER 5090H).
πως θα εκμεταλευτω οσο το δυνατον καλυτερα τον ενσωματομενο HD ψηφιακο δεκτη που διαθετει?
βαζω ενα κατοπτρο γυρω στο 1,20 με δυο lnb για να πιασω τον ASTRA και τον HOTBIRD και αυτοι ποσα HD ελευθερα ψηφιακα καναλια να διαθετουν?
μηπως πρεπει αναγκαστικα να στραφω προς την ακριβοτερη λυση του ακριβου(για τον αποκωδικοποιητη και την μηνιαια συνδρομη)sky digital.

θα ηθελα την γνωμη σας για να δω τι αλλο θα μπορουσα να κανω!!!!!!
ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

ΥΓ ο HD δεκτης της τηλεορασης μπορει να πιασει και τα ελευθερα ψηφιακα καναλια?:chinscratch:

Δεν μπορείς με τον ψηφιακό δέκτη της τηλεόρασής σου να αποκωδικοποιήσεις δορυφορικά κανάλια. Αυτός είναι για DVB-T μεταδόσεις (επίγεια ψηφιακά) και όχι για DVB-S ή DVB-S2 (δορυφορικά ψηφιακά). Γι' αυτό το σκοπό θα πρέπει να προμηθευτείς ένα ψηφιακό δορυφορικό δέκτη HD.

Από το manual της 5090Η

TV Function (Satellite)
Receiving System DVB-S, DVB-S2
IF Tuner 950 - 2150 MHz
Auto Channel Preset 5000 ch, Auto Preset, Auto Label, Auto Sort
STEREO MPEG layer I/II, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, HE-AAC v1

Η 5090Η έχει ενσωματωμένο τόσο επίγειο (mpeg4) ψηφιακό δέκτη, όσο και δορυφορικό.
Κατά συνέπεια με ένα ή περισσότερα πιάτα θα μπορεί κανείς να κατεβάζει όλα τα ελεύθερα δορυφορικά κανάλια, ενώ θα μπορεί να βλέπει και συνδρομητικές κάρτες με τις αντίστοιχες μοντούλες (πχ για να βλέπει νόβα χρειάζεται την κάρτα και μια μοντούλα irdeto).

Re: Απάντηση: πως θα αξιοποησω καλυτερα τον ψηφιακο δεκτη της καινουργιας μου τηλεορα

Η 5090Η έχει ενσωματωμένο τόσο επίγειο (mpeg4) ψηφιακό δέκτη, όσο και δορυφορικό.
Κατά συνέπεια με ένα ή περισσότερα πιάτα θα μπορεί κανείς να κατεβάζει όλα τα ελεύθερα δορυφορικά κανάλια, ενώ θα μπορεί να βλέπει και συνδρομητικές κάρτες με τις αντίστοιχες μοντούλες (πχ για να βλέπει νόβα χρειάζεται την κάρτα και μια μοντούλα irdeto).

high definition και μη?

Ναι.....

Στον Astra υπάρχουν 2 ελέυθερα κανάλια HD . To Astra HD (διαφημιστικό) και το Anixe HD (βάζει και καμμιά μπαλίτσα)....

Αυτά βέβαια, πιάνουν στην Αθήνα, για αλλού δεν γνωρίζω.

αντε και την πηρα την καινουργια μου τηλεοραση(PIONEER 5090H).
πως θα εκμεταλευτω οσο το δυνατον καλυτερα τον ενσωματομενο HD ψηφιακο δεκτη που διαθετει?
βαζω ενα κατοπτρο γυρω στο 1,20 με δυο lnb για να πιασω τον ASTRA και τον HOTBIRD και αυτοι ποσα HD ελευθερα ψηφιακα καναλια να διαθετουν?
μηπως πρεπει αναγκαστικα να στραφω προς την ακριβοτερη λυση του ακριβου(για τον αποκωδικοποιητη και την μηνιαια συνδρομη)sky digital.

θα ηθελα την γνωμη σας για να δω τι αλλο θα μπορουσα να κανω!!!!!!
ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.

ΥΓ ο HD δεκτης της τηλεορασης μπορει να πιασει και τα ελευθερα ψηφιακα καναλια?:chinscratch:

Να πάρεις την τηλεόραση σου και να μετακομίσεις στο εξωτερικό.

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Όταν προετοιμαστεί το έδαφος για την επιστροφή σου θα σου στείλω pm.

Αν έχω πεθάνει ως τότε ας βοηθήσει κάποιος νεότερος!!!!!

Απάντηση: Re: πως θα αξιοποησω καλυτερα τον ψηφιακο δεκτη της καινουργιας μου τηλεορα

Δεν μπορείς με τον ψηφιακό δέκτη της τηλεόρασής σου να αποκωδικοποιήσεις δορυφορικά κανάλια. Αυτός είναι για DVB-T μεταδόσεις (επίγεια ψηφιακά) και όχι για DVB-S ή DVB-S2 (δορυφορικά ψηφιακά). Γι' αυτό το σκοπό θα πρέπει να προμηθευτείς ένα ψηφιακό δορυφορικό δέκτη HD.

Αυτό που εγραψες δεν ισχύει φίλε .Εχει 2 δεκτες η συγκεκριμένη 5090Η τηλεόραση και δορυφορικό και επιγειο και μάλιστα τον επιγειο που θα αναγκαστουν ολοι να αγοράσουν σε λίγο καιρό.
Σωστα εχει υποδοχή για μοντουλες αλλά για HD εκτός του ORF πας μετά για το Premier αλλά συμβουλέυεσαι και το περιοδικό Digital Satellite που σου λεει με πίνακα αναλαλυτικά τα HD καναλια

Νομίζω ότι το έχω ξαναρωτήσει, αλλά θα ήθελα αν κάποιος φίλος ήδη κάτοχος 5090H/6090H έχει δοκιμάσει κάποιο cam για δορυφορική λήψη.
Επίσης αν κάποιος γνωρίζει κάποιο link με τεχνικές λεπτομέρειες ας το ποστάρει.
Ευχαριστω

Φίλος στο Λονδίνο βλέπει κανονικά νόβα με irdeto cam.
Μόλις παραλάβω τη δική μου θα δοκιμάσω την Ελβετίδα σε viaccess cam