Πως θα κάνω οικονομία με την ΔΕΗ απο το φωτιστικό μου;;;

Χμμμμ ... τί σου είναι η επιστήμη ...
Εχεις δίκιο. Αναφερόμουν σε ροοστάτες και όχι σε dimmer.
Απόλυτα σωστός. Τα dimmer δεν ζεματάνε ...

Εγώ πάντως με αυτές τις φτηναδούρες απο ΙΚΕΑ και PRAKTIKER έχω ως τώρα μόνο αποτυχίες. Και δοκίμασα αρκετές φορές όχι μια και δυό.
Πρώτον εξ αρχής φωτίζανε πολύ λιγότερο απο όσο έγραφε το κουτί (15Χ5=75 έγραφε, ούτε ίσα με την 60W πυρακτώσεως δεν φώτιζαν) δεύτερον η απόδοσή τους έπεφτε αισθητά μετά απο κανα μήνα και τρίτον καήκανε σε ώρες λειτουργίας που καίγονται και οι πυρακτώσεως.
Οι αντίστοιχες ακριβές (Philips/Osram) είναι πολύ πιό αξιόπιστες και φωτεινές.

Εγώ πάλι από τις λάμπες του ΙΚΕΑ δεν έχω κανένα παράπονο και τις χρησιμοποιώ παντού. Σταθερή αποδοση και πολλές μα πάρα πολλές ώρες λειτουργίας.
Πρόσφατα άλλαξα την λάμπα (20W=100W) στη κρεββατοκάμαρα, ήταν από 23/9/2004 (Ναι σημειώνω πάντα ημερομηνία τοποθέτησης!!)
Ειδικά μια των 4W στο παιδικό ανάβει συνέχεια από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου (4/8/04).

Εχω λαμπα στην κουζινα μου (δηλαδη απιστευτες ωρες λειτουργιας)Philips 20w=75w απο τοτε που μπηκαμε στο σπιτι 30/12/2000.

Ειδικά μια των 4W στο παιδικό ανάβει συνέχεια από τότε που γεννήθηκε η κόρη μου (4/8/04).

Eχω και εγώ μια των 4W, που την εχω αρκετά χρονάκια... Προφανώς την ίδια με εσένα... Eίναι αυτή που αφήνουμε αναμένη κάθε βράδυ, καθώς επίσης και όταν λείπουμε.
Ομως οσες φορές και αν εχω ξαναψάξει στο ΙΚΕΑ για τετοιες των 4W, δεν έχω βρει... Μαλλον την σταματήσανε κάποια στιγμή.