Πως θα κανω το τηλεοπτικο σημα HD?

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
Πως θα κανω το τηλεοπτικο σημα HD?

τι λεω εε?

αν (υποθετικα τωρα)

βαλουμε εναν εξωτερικο αναλογικο δεκτη

και το περασουμε απο

scaler και και και...........

υποθετικα μιλωντας θα γινει τιποτα?

Εγω εχω δορυφορικό δεκτή HD. Το σημα που δινει στην tv ο δεκτης ειναι 1080i. Οσων αφορα τα sd καναλια δεν ειδα καμια αισθητη διαφορα αρα τζαμπα ο κοπος να παιδευτείς γιατι αποτελεσμα δεν θα δεις.

Οπως λέει κι ο silent το πιό απλό είναι να συνδέσεις έναν τηλεοπτικό δέκτη π.χ. βίντεο σε έναν scaler και να βγάλεις 1080p.

Αλλη λύση είναι να πάρεις ένα dvd recorder αλλά δεν νομίζω να βγάζει p , μόνο i.

Πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση τό ότι θα στείλεις στην οθόνη σου σήμα 1080 δεν λέει τίποτα.... garbage in garbage out ;)

Καμια φορα βλεπω το τηλεοπτικο σημα μεσα απο το dvd-rec σε 720p-1080i.
Αυτο που εχω παρατηρησει ειναι οτι καποιες ελλαχιστες φορες που η εκπομπη εχει "τραβηχτει" με καμερα απαραδεκτης αναλυσης(πχ το προχθεσυνο "talent show" στον alpha) βελτιωσε καπως την εικονα(αναλυση).Απο εκει και περα φυσικα δεν υπαρχει καμια αλλη διαφορα.

Re: Απάντηση: Πως θα κανω το τηλεοπτικο σημα HD?

Οπως λέει κι ο silent το πιό απλό είναι να συνδέσεις έναν τηλεοπτικό δέκτη π.χ. βίντεο σε έναν scaler και να βγάλεις 1080p.

Αλλη λύση είναι να πάρεις ένα dvd recorder αλλά δεν νομίζω να βγάζει p , μόνο i.

Πάντως σε οποιαδήποτε περίπτωση τό ότι θα στείλεις στην οθόνη σου σήμα 1080 δεν λέει τίποτα.... garbage in garbage out ;)
+1000% και πιστεύω ο Τάσος όπως και εγώ τα λέμε έχοντας δοκιμάσει το συγκεκριμένο…προσωπικά κάνοντας όσα προτείνεις και τροφοδοτώντας με σήμα της ακατονόμαστης το scaler… πήρα άπλα κάτι … διογκωμένο… με τα προβλήματα που δεν φαίνονται σε μικρότερες ίντσες βέβαια με σήμα από κανάλια εξωτερικού τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα αλλα όχι τόσο όσο να αξίζει η ιστορία…από την άλλη με Sat HD σήμα (π.χ Sky HD ) απογείωση ;)

Εγώ είμαι μαζί σου!

Μάλλον αυτό που γυρεύεις είναι το ffdshow. Μπορείς να πάρεις τηλεοπτικό σήμα, να το επεξεργαστείς με Lanczos resize ή AVIsynth και να το σώσεις σε 1080p format Xvid κλπ.

Πρέπει να γίνεται. Για ψάχτο

χμμμ δυσκολο ακουγεται και μαλλον χρονοβορο για να δουμε τηλεοραση ετσι...

αλλα θα το ψαξω!

Αυτο που ζητας προσπαθησα να το κανω και εγω. Εριξα στο scaler το Dreambox και το DVDR με σκοπο να παρω αν ηταν δυνατο σημα 720p. Τελικα δεν τα καταφερα (ισως να εκανα και εγω καπου λαθος) και μου εδωσε 576. Παντως εχω την εντυπωση οτι μεσω scaler υπαρχει βελτιωση (οχι τρομερα πραγματα) στην ποιοτητα στο σημα ακομα και αν δεν κανεις upscale.

Χθες για 2η φορα,κανοντας ζαπιν,το ματι επεσε σε αυτο το "talent show" του alpha.Το εχει παρατηρησει κανεις ποτε? Λες και εχει γυριστει με κινητο! Αναλυση που μου θυμησε cga(ουτε καν ega!)