ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΩ TRUE HD ΗΧΟ...?

ΔΗΜΗΤΡΗΣ.Π

AVClub Fanatic
25 October 2006
21,179
ΑΘΗΝΑ
ενισχυτης:denon 2807 http://www.usa.denon.com/productdetails/3038.asp
πηγη 1 :egreat m34
πηγη 2 :htpc με 7 καναλη καρτα ηχου http://techreport.com/articles.x/4941

επειδη δεν θελω να αποχωριστω τον συγκεκριμενο ενισχυτη-ειδικα αυτες τις δυσκολες εποχες-πως μπορω να μου δωσει true hd ηχο στις ταινιες?
υποθετω οτι απο το egraet ειναι απιθανο(?),αλλα απο το pc μεσω της 7καναλης,φανταζομαι οτι ειναι πιο εφικτο.

τι χρειαζομαι και τι αποτελεσμα θα παρω?
θα μπορω να ακουσω-σωστα- ολα τα καινουργια φορματ ηχου?
υπαρχει καποια πατεντα που δεν γνωριζω?

Και με το egreat μια χαρά μπορείς. Απλά στο audio/video setup διαλέγεις digital RAW (εάν έχει και HD) σε όλα τα format ήχου.

Re: Απάντηση: ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΩ TRUE HD ΗΧΟ...?

Και με το egreat μια χαρά μπορείς. Απλά στο audio/video setup διαλέγεις digital RAW (εάν έχει και HD) σε όλα τα format ήχου.

μα δεν υποστηριζει τα καινουργια φορμα ο ενισχυτης....:nounder:

Δε νομίζω να υπάρχει πατέντα για True-HD μ' αυτόν τον ενισχυτή

Εάν η κάρτα ή ο επεξεργαστής υποστηρίζει την αποκωδικοποίηση των νέων format υπάρχουν δύο τρόποι :

1.) Να μπορούσε η κάρτα ήχου να βγάλει 7.1 διακριτές εξόδους ήχου. έτσι θα μπορούσες να συνδέσεις τις 7.1 εξόδους της κάρτας σου με τις 7.1 εισόδους του ενισχυτή σου χρησημοποιώντας την ρύθμιση EXT.IN

2.) Δεν ξέρω αν μπορεί η κάρτα σου να δώσει bitstream πολυκαναλικό ήχο μέσω τις coaxial εξόδου της. Δυσατηχώς δεν μπορεσα να το καταλάβω από το Link. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε συνδέεις με coaxial καλώδιο την κάρτα ήχου σου όπως φαίνεται στην σελ. 16 του manual και καθάρισες.

Δεν ξέρω αν σε βοήθησα.....:chinscratch:

Εάν η κάρτα ή ο επεξεργαστής υποστηρίζει την αποκωδικοποίηση των νέων format υπάρχουν δύο τρόποι :

1.) Να μπορούσε η κάρτα ήχου να βγάλει 7.1 διακριτές εξόδους ήχου. έτσι θα μπορούσες να συνδέσεις τις 7.1 εξόδους της κάρτας σου με τις 7.1 εισόδους του ενισχυτή σου χρησημοποιώντας την ρύθμιση EXT.IN

2.) Δεν ξέρω αν μπορεί η κάρτα σου να δώσει bitstream πολυκαναλικό ήχο μέσω τις coaxial εξόδου της. Δυσατηχώς δεν μπορεσα να το καταλάβω από το Link. Εάν συμβαίνει αυτό, τότε συνδέεις με coaxial καλώδιο την κάρτα ήχου σου όπως φαίνεται στην σελ. 16 του manual και καθάρισες.

Δεν ξέρω αν σε βοήθησα.....:chinscratch:

αρα παμε στα 6 αναλογικα out της καρτας ηχου και αντιστοιχα στα 6 αναλογικα in του ενισχυτη.
δηλαδη μια 6αδα που απο την μια θα εχει minijack και απο την αλλη rca.

αρα παμε στα 6 αναλογικα out της καρτας ηχου και αντιστοιχα στα 6 αναλογικα in του ενισχυτη.
δηλαδη μια 6αδα που απο την μια θα εχει minijack και απο την αλλη rca.
Σωστα τα λες, απλα δε θα παρεις τα hd format ηχου ουτε απο media players, ουτε απο pc με το υπαρχον software. Θα γινεται downsample.

Σωστα τα λες, απλα δε θα παρεις τα hd format ηχου ουτε απο media players, ουτε απο pc με το υπαρχον software. Θα γινεται downsample.

λογικα δεν θα παρω ασυμπιεστο ηχο?
απλα δεν θα εχω την ενδειξη true hd στην οθονη του ενισχυτη μου..
τι εννοεις "με το υπαρχον software''?

Γιατί θα γίνεται downsample? Το εξερχόμενο σήμα δεν θα είναι PCM?

ετσι νομιζω κι`εγω

Επειδη ετσι ακουω απο το pc με αναλογικες εξοδους, μπορω να σου πω οτι το dts master ή το true hd που αναφερεις ακουγονται λιγο καλυτερα εστω και αν βγαζει pcm 16, 48 στην εξοδο απο το dts και το dd αντιστοιχα.

Επειδη ετσι ακουω απο το pc με αναλογικες εξοδους, μπορω να σου πω οτι το dts master ή το true hd που αναφερεις ακουγονται λιγο καλυτερα εστω και αν βγαζει pcm 16, 48 στην εξοδο απο το dts και το dd αντιστοιχα.

οποτε για τοσο μικρες διαφορες,δεν νομιζω οτι αξιζει να προσθεσουμε αλλη μια πλεξουδα καλωδιων στα ηδη αρκετα που εχω...

Ολοι οι htpcαδες ειμαστε σε μια αναμονη ποτε θα βγει το πρωτο player που να βγαζει hd ηχο. Νομιζω ηδη γινεται με ffdshow αλλα δεν το εχω ψαξει πολυ. Περιμενω καποιο σκετο player.

Ολοι οι htpcαδες ειμαστε σε μια αναμονη ποτε θα βγει το πρωτο player που να βγαζει hd ηχο. Νομιζω ηδη γινεται με ffdshow αλλα δεν το εχω ψαξει πολυ. Περιμενω καποιο σκετο player.

ok-ευχαριστω

Αλήθεια; Δηλαδή σήμερα δεν υπάρχει player που να μπορεί να σου βγάλει απο την hdmi ή την spdif hd ήχο; Ούτε ο power dvd δεν μπορεί να σου βγάλει;

Και μια και δεν βρίσκω κάποιο καλύτερο ήδη ανοιχτό θέμα, να ρωτήσω και κάτι άσχετο εδώ: ξέρει κανείς που τυχαίνει να έχει τον yamaha v465, αν στην οθόνη του όταν πατας το signal info σου ερμφανίζει διαφορετική ένδειξη οταν αποκωδικοποιεί τα hd φορμά; Δηλαδή αν εκτός απο "DTS" "Dolby D" μπορεί να εμφανίσει και "DTS-HD" "DOLBY TRUEHD"; Γιατί αν ναι, δυστυχώς δεν τα έχω δει ποτέ γραμμένα όταν παίζω είτε bluray είτε mkv απο htpc.

Last edited: