Πως την πατάμε άμα δεν προσέχουμε.

pontios

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
8,742
Clermont-Ferrand, France
Χωρίς να θέλω να αναφέρω το παρόμοιο site με το όνομα του, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε κάτι που είδα. Δεν λέω ότι είναι υπαιτιότητα των παιδιών αλλά καλό είναι να προσέχουμε ποιον διαφημίζουμε.
Στην κορυφή λοιπόν της σελίδας υπάρχει ένα μεγάλο banner για έναν διαγωνισμό για ένα PS3. Όταν πατήσεις τον σύνδεσμο έχει μια χαζή ερώτηση και μετά σου ζητάει να γράψεις το κινητό σου.
Εάν το κάνεις και συνεχίσεις χωρίς να διαβάσεις τα μικρά γράμματα τα οποία λένε:

"Κατανοώ ότι με την αποδοχή των παρόντων όρων και προϋποθέσεων και τη χρήση αυτής της υπηρεσίας, θα επιβαρύνομαι με χρέωση έως 8,- ανά εβδομάδα, μετά την παραλαβή του δωρεάν '.wallpaper;"

και συνεχίζουνε από κάτω:

"*Το πρώτο είναι δωρεάν. Η υπηρεσία αυτή είναι συνδρομητική. Θα λαμβάνετε 2 κάθε εβδομάδα με κόστος 2 ευρώ ανά μήνυμα (έως 4 sms/εβδομάδα). Οι αγορές χρεώνονται στο λογαριασμό του κινητού τηλεφώνου ή αφαιρούνται από το υπόλοιπο. Ενδέχεται να ισχύουν τυπικές χρεώσεις υπηρεσίας μηνυμάτων κειμένου/WAP/GMTS/UMTS. Η ελάχιστη απαιτούμενη ηλικία είναι 18 ετών, με την έγκριση του ατόμου που πληρώνει το λογαριασμό. Για να διακόψετε την υπηρεσία αυτή: Στείλτε μήνυμα με το κείμενο STOP IT10 στο 54006. H Celldorado παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες πληροφόρησης και ψυχαγωγίας για το κινητό σας τηλέφωνο, όπως ringtone και wallpaper. H Celldorado παρέχει πρωτότυπες, μοναδικές υπηρεσίες με τα υψηλότερα πρότυπα."

Τότε θα συνισφέρεις στα ταμεί ατης εταιρείας τουλάχιστον 8 ευρώ όπως λέει.
Εάν κάποιος μου πει και που είναι η παρανομία, θα του πω πουθενά.

Αλλά επίσης θα του πω ότι μπαίνοντας σε ένα forum, το οποίο βασίζεται και σε εμένα άλλα και σε όλα τα μέλη του για να υπάρχει, έχω την απαίτηση να με προστατεύει από τέτοιου είδους κινδύνους και όχι να το προωθεί.

Μπορεί και να υπερβάλλω αλλά μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση.

Αλλά επίσης θα του πω ότι μπαίνοντας σε ένα forum, το οποίο βασίζεται και σε εμένα άλλα και σε όλα τα μέλη του για να υπάρχει, έχω την απαίτηση να με προστατεύει από τέτοιου είδους κινδύνους και όχι να το προωθεί.

Συμφωνώ....................

Από αυτού του είδους τις υπηρεσίες έχουν δημιουργηθεί εκατοντάδες και αυτό δείχνει το ανήσυχο επιχειρηματικό δαιμόνιο των νεοελλήνων.
Στήνουν επιχειρήσεις κομπίνες - απατεωνιές που δίνεις λίγα και κερδίζεις πολλά κοροϊδεύοντας τον κόσμο.
Ο οποίος κόσμος ακόμη δεν έμαθε ότι όταν του ζητούν να καλέσει νούμερο που αρχίζει από 90 (πρώην 090) ή όταν του λένε στείλε μήνυμα στο 8585 (τυχαίο) του χρεώνουν κάτι 1,65 / λεπτό, ή κάτι 2.38 /λεπτό για να κάνουν τι;
Να κατεβάσουν έναν γελοίο ήχο, ή ένα γελοίο wallpaper για το κινητό, ή να μάθουν το μέλλον, ή να δουν μια τσόντα, ή να αγοράσουν κάποιο σπάνιο αντικείμενο που ξέμεινε από τον Λουδοβίκο τον ΧVI και άλλα φαιδρά.

άιντε ρε εδώ ηταν κυβερνητικό στέλεχος μπλεγμένο σε τηλεπαιχνίδι του κωλου ( ο Κολοκοτρώνης ήταν μάγειρας ? ναι η όχι ) που ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ γριές και παιδιά , με τζίρο εκατομμυρίων !!!

Φαίνεται ότι έχετε ξεχάσει τους πλασιέ με τα βιβλία, την εποχή που δεν υπήρχαν κινητά.

-Να σας κάνουμε τρεις ερωτήσεις και αν απαντήσετε σωστά κερδίσατε μια εγκυκλοπαίδεια.

Λίγο μετά σου λέγανε το παραμύθι με τα γραμμάτια....
Το παπατζιλίκι και την λαμογιά την έχουμε στο αίμα μας και την επικροτούμε κι όλας, τι να λέμε τώρα;

Ναι ρε παιδιά. Άλλο όμως όλα αυτά που λέτε και άλλο το να πρωοθείτε από κάποιον που εμπιστεύεστε. Εδώ μιλάμε για πραγματική εκμετάλευση εμπιστοσύνης.

Ναι ρε παιδιά. Άλλο όμως όλα αυτά που λέτε και άλλο το να πρωοθείτε από κάποιον που εμπιστεύεστε. Εδώ μιλάμε για πραγματική εκμετάλευση εμπιστοσύνης.

Μαζί σου αλλά μήπως αυτός ο προβληματισμός σου θα ήταν καλύτερα να τεθεί στο συγκεκριμένο site;

Μετά από και αυτό και ξέρωντας τον τρόπο που αντιδρούν στο συγκεκριμένο site, δεν έχω καμμιά όρεξη ούτε να συμμετάσχω σε οποιοδήποτε θέμα τους. Πόσο μάλλον να ανοίξω ένα. Απλά ήθελα να πω τον πόνο μου και να ενημερώσω για να μην την πατήσει κανείς.

Πάντως σε περιπτώσεις όπως αυτή παρακάτω στη φωτό αναρωτιέμαι αν κάποιος την πατήσει ποιος φταίει;
Ο δημιουργός της συγκεκριμένης "επιχείρησης" ή ο μπούφος που θα πάρει τηλ. να μάθει το μέλλον του από τα χαρτιά που ρίχνει η μαντάμ;
Να προσέχουμε αλλά αν μας τρώει ο πόλος μας δεν μας φταίνε οι αετονύχηδες.

Και τέτοιες "επιχειρήσεις" έχει πολλές.

Attachments

• Graphic1.jpg
    Graphic1.jpg
    62.6 KB · Views: 42
Πάντως σε περιπτώσεις όπως αυτή παρακάτω στη φωτό αναρωτιέμαι αν κάποιος την πατήσει ποιος φταίει;
Ο δημιουργός της συγκεκριμένης "επιχείρησης" ή ο μπούφος που θα πάρει τηλ. να μάθει το μέλλον του από τα χαρτιά που ρίχνει η μαντάμ;
Να προσέχουμε αλλά αν μας τρώει ο πόλος μας δεν μας φταίνε οι αετονύχηδες.

Και τέτοιες "επιχειρήσεις" έχει πολλές.

Κάτι σου είπε αυτή για τα μελλούμενα και σε τσάντισε!
:D:D:D

Δεν την χρειάζομαι αυτήν την μουρούνα.
Έχω μια μελλοντολόγο στη γειτονιά μου που μου λέει το μέλλον.
Πάντα πέφτει έξω αλλά κάποια στιγμή θα πέσει και μέσα.
Τσιγγάνα είναι.

φιλε Μιχαλη μεγαλο φταιξιμο φερει και το site που ανεβασε την διαφημιση που ουσιαστικα ειναι μια φακα

ειναι σαν να ανεβαζει το avclub ενα αντιστοιχο μονο και μονον για να τσιμπησουν τα μελη του

με λιγα λογια τα sites που προπσθουν με τετοιες μεθοδους να κερδισουν τα προς ζην ειναι Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Α

Απάντηση: Re: Πως την πατάμε άμα δεν προσέχουμε.

φιλε Μιχαλη μεγαλο φταιξιμο φερει και το site που ανεβασε την διαφημιση που ουσιαστικα ειναι μια φακα

ειναι σαν να ανεβαζει το avclub ενα αντιστοιχο μονο και μονον για να τσιμπησουν τα μελη του

με λιγα λογια τα sites που προπσθουν με τετοιες μεθοδους να κερδισουν τα προς ζην ειναι Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Α
Κι όμως δεν έγινε επίτηδες και μάλιστα με στόχο "τα προς το ζειν"
Φταίει το google και η στοχευμένη διαφήμιση.
Μερικά πράγματα δεν μπορούν να ελέγχονται αμέσως.
Άλλωστε μόλις ενημερώθηκε ο admin η αντίδραση ήταν άμεση και από γραφικά το γύρισαν σε κείμενο.
Δεν είναι διαφήμιση επί πληρωμή.

μεταφερω μερος του μυνηματος του Pontios

Χωρίς να θέλω να αναφέρω το παρόμοιο site με το όνομα του, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας σε κάτι που είδα. Δεν λέω ότι είναι υπαιτιότητα των παιδιών αλλά καλό είναι να προσέχουμε ποιον διαφημίζουμε.
Στην κορυφή λοιπόν της σελίδας υπάρχει ένα μεγάλο banner για έναν διαγωνισμό για ένα PS3. Όταν πατήσεις τον σύνδεσμο έχει μια χαζή ερώτηση και μετά σου ζητάει να γράψεις το κινητό σου.
Εάν το κάνεις και συνεχίσεις χωρίς να διαβάσεις τα μικρά γράμματα τα οποία λένε:

για να καταλαβω δεν ηταν πληρωμενη διαφημιση? απλα το google κοτσαρε απο μονο του εναν διαγωνισμο με banner στο site?

Ως Google Advertising Professional (δηλαδή είμαι certified από το Google) θα ήθελα να βοηθήσω ενημερώνοντας ότι παρόμοιες διαφημίσεις όντως βγαίνουν χωρίς την άδεια του οποιουδήποτε site. Απλά μερικές φορές (λίγες) η στόχευση που γίνεται μέσω keywords δεν είναι επιτυχής, ιδιαίτερα αν ο διαφημιζόμενος έχει 'κοροϊδέψει' με κάποιο τρόπο το σύστημα. Φυσικά τέτοιες πολιτικές γίνονται σχετικά γρήγορα γνωστές από τους υπαλλήλους του Google και διορθώνονται, αλλά τίποτα δεν είναι 100% δυστυχώς.