ΠΩΣ ΤΙΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΤΡΟΣΚΕΣ...ΟΛΕΣ ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ

Παίδες υπάρχει και νέα παράμετρος στο θέμα (πάλι τα μπερδεύω...) : ξεκινάω μεταπτυχιακό και μάλλον ( ; ) μου είπαν χτες είναι απαραίτητο ένα Laptop(βιβλιοθήκες,μάθημα,από το 1 σπίτι στο άλλο κτλ.).
Άρα λοιπόν θα βάλω το χέρι στην τσέπη ...
έκαν μια γρήγορη έρευνα και βρήκα laptop στα 650-750 ευρώ, με Ι3 'η Ι5 (είναι 4πύρηνος ή 2πύρηνος; ) και χωρίς κάρτα γραφικών αλλά και με ξεχωριστές κάρτες ΑΤΙ ή NVidia.\
πχ http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.907080

Τα δεδομένα μας τώρα:
1. μπορώ να φέρω το HTPC μόνιμα στο δωμάτιο για κατεβαστήρι/Internet κτλ.και με το νέο laptop να βλέπω τις ματρόσκες, άρα στα παραπάνω λεφτά να έχει δυνατότητα πλήρους HD play.νομίζω γίνεται.
2. μπορώ να αφήσω το HTPC στη θέση του κάτω από την TV και να χρησιμοποιώ το laptop για σερφάρισμα - στα πολύρωρα downloads έχει πρόβλημα θερμότητας ή κατανάλωσης; .Σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται το νέο laptop να έχει πλήρεις δυνατότητες ως HTPC άρα μπορώ να πέσω στα 450-500 για την αγορά μου...

τι προτείνετε ως σωστότερη λύση;

ΥΓ δεν με ενδιαφέρει το HD 7.1 στο σαλόνι αν και έχω denon που το παίζει γιατί δεν έχω τόσα ηχεία και ούτε αφήνει η νοικοκυρά να μπούνε...

τώρα για το 24p έτσι κι αλλιώς δεν με πολυενδιαφέρει, δηλαδή το κατάφερνα κάποτε με τον ΚΜplayer που επειδή κρασάρει με τους υπότιτλους τον έκοψα, στο MPC-HC παίζω με 60hz στα vista γιατί αλλιως χάνονται τα context και έχει γενικά πρόβλημα(μάλλον δεν έχω σωστές ρυθμίσεις δηλαδή). Πάντως διαφορά δεν ε´χω καταλάβει μεταξύ 24p και μη, οπότε αν ένα laptop Ι3 χωρίς κάρτα παίζει στα 60hz 1080ρ είναι ΟΚ για μένα ....

Όποιος κατάλαβε ας βοηθήσει...επείγομαι πλέον. Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ, απλά εγκαταλείπω τη λύση της αναβάθμισης του παλιού pc για να πάρω laptop.(Hταν στις αρχικές επιλογές-λύσεις του θέματος)

ΥΓ2 : το θέμα πλέον είναι "laptop HTPC" με το φτηνότερο κόστος...κάπου είχα ακούσει ότι υπάρχει με ΙΟΝ διπύρηνο γύρω στα 450 που τα καταφέρνει οριακά και παίζει τα πάντα;ισχύει;

Last edited:
Σύμφωνα με ένα πιτσιρικά πωλητή στο Πλαίσιο μόνοι οι επεξεργαστές "σκαλώνουν" και δεν τα καταφέρνουν στο HD 1080 24p.
1. Αν κανείς πάρει τέτοιον μπορεί να προσθέσει κάρτα γραφικών αργότερα;
2. Με ξεχωριστή GPU οι Ι3 τα καταφέρνουν απροβλημάτιστα;
φτηνότερη λύση στα 656 :
http://www.skroutz.gr/s/255273/Toshiba-Satellite-L505-13E.html?from=recommendation

...και στα 723 πάμε σε I5:
http://www.skroutz.gr/s/256694/Sony-Vaio-VPC-EB1S1E-BJ.html?from=recommendation

που είναι καλύτερη λύση αλλά αν με καλύπτει ο Ι3 με τα 67 διαφορά παίρνω κι ένα ματρόσκα player όπως
http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=18335
ή με λίγα παραπάνω
http://www.ebw.gr/store/ProductView.aspx?productid=5435

..τι λέτε; αναμένω προτάσεις!:ears:

Σύμφωνα με ένα πιτσιρικά πωλητή στο Πλαίσιο μόνοι οι επεξεργαστές "σκαλώνουν" και δεν τα καταφέρνουν στο HD 1080 24p.

Άλλος ένας ημιμαθείς πωλητής..

Αν το chipset της κάρτας γραφικών έχει εγγενές πρόβλημα με την απεικόνιση στα 23.976 ή 24Hz, ότι επεξεργαστή και να βάλεις θα παρουσιάζει το ίδιο πρόβλημα. Δεν σώζεται.

1. Αν κανείς πάρει τέτοιον μπορεί να προσθέσει κάρτα γραφικών αργότερα;
2. Με ξεχωριστή GPU οι Ι3 τα καταφέρνουν απροβλημάτιστα;
φτηνότερη λύση στα 656 :
http://www.skroutz.gr/s/255273/Toshiba-Satellite-L505-13E.html?from=recommendation

...και στα 723 πάμε σε I5:
http://www.skroutz.gr/s/256694/Sony-Vaio-VPC-EB1S1E-BJ.html?from=recommendation

που είναι καλύτερη λύση αλλά αν με καλύπτει ο Ι3 με τα 67 διαφορά παίρνω κι ένα ματρόσκα player όπως
http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=18335
ή με λίγα παραπάνω
http://www.ebw.gr/store/ProductView.aspx?productid=5435

..τι λέτε; αναμένω προτάσεις!:ears:

Ένα desktop με έναν i3 και σε συνδυασμό με μία κάρτα γραφικών της Ati θα μπορεί να παίξει απροβλημάτιστα οτιδήποτε.

Σε laptop δεν μπορώ να πω με σιγουριά..

Το κυριότερο στo Laptop θα πρέπει να είναι η κάρτα γραφικών. Καλό είναι επίσης να έχει και SPDIF. Μπορεί να σου χρειαστεί εκτός και αν ο ενισχυτής πάίρνει απευθείας ήχο από το HDMI. Επεξεργαστή Ι3 ή από προηγούμενη σειρά 7450 και άνω. Μνήμη DDR3 4Gbyte. Chipset ATI 5400 series 5600 series NVIDIA 200 series π.χ. GT240M . Παράδειγμα laptop Acer Aspire 5740G-333G32MN έχει την 5650 αλλά θα το ήθελα με 4 Mbyte RAM ή Acer Aspire 5740G-334G50Mn.

Ερώτημα 1: δηλαδη ο Ι3 με κάρτα γραφικών με καλύπτει απόλυτα για high def;
δεν χρειάζεται να πάω σε Ι5;
Ερώτημα 2: ο Ι3 χωρίς extra κάρτα αλλά με τα ενσωματωμένα γραφικά σκαλώνει ή παίζει καλά τελικά; έχουμε κάποιον να δοκίμασε;
(προηγούμενης σειράς επεξεργαστή δεν θα έπαιρνα...εκτός αν αποφάσιζα ότι θα πάρω ένα φτηνό Laptop μόνο για το μεταπτυχιακό και κοιτούσα στα 400 )

ο ενισχυτής θα πάρει από HDMI, ναι. οπότε ψηφιακή ήχου δεν χρειάζομαι...
όσο για τους Αcer που αναφέρεις αν δεις την πρότασή μου σε Ι3, είναι toshiba με 4 GB RAM & ATI 5XXX, στα ίδια λεφτά...πάντως ευχαριστώ για κάθε γνώμη!
αν μου πείτε ότι Ι3+ΑΤΙ 5ΧΧΧ είναι ΟΚ για 1080p θα κοιτάξω μεταξύ των HP-DELL για φτηνά και SONY-TOshiba για ποιοτικότερα...

γιατί το κυριότερο στο laptop είναι η κάρτα γραφικών; εγώ ξέρω ότι το HP play έχει να κάνει με επεξεργαστική ισχύ...και όταν δεν επαρκή αυτή πάμε με κόλπα σε βοήθεια της GPU...

Last edited:
Το i3 έχει σοβαρό πρόβλημα (όπως όλα τα intel IGPs) με 24p.
Εγω δεν έχω δει κάποιο προβλημα στα 24.Εκει κλειδώνω και παιζω απροβληματιστα.Και η κίνηση είναι πολύ καλύτερη απο ενα core2duo με 8600gts που είχα πρίν για HTPC.

Ερώτημα 1: δηλαδη ο Ι3 με κάρτα γραφικών με καλύπτει απόλυτα για high def;
δεν χρειάζεται να πάω σε Ι5;
Ερώτημα 2: ο Ι3 χωρίς extra κάρτα αλλά με τα ενσωματωμένα γραφικά σκαλώνει ή παίζει καλά τελικά; έχουμε κάποιον να δοκίμασε;
(προηγούμενης σειράς επεξεργαστή δεν θα έπαιρνα...εκτός αν αποφάσιζα ότι θα πάρω ένα φτηνό Laptop μόνο για το μεταπτυχιακό και κοιτούσα στα 400 )

ο ενισχυτής θα πάρει από HDMI, ναι. οπότε ψηφιακή ήχου δεν χρειάζομαι...
όσο για τους Αcer που αναφέρεις αν δεις την πρότασή μου σε Ι3, είναι toshiba με 4 GB RAM & ATI 5XXX, στα ίδια λεφτά...πάντως ευχαριστώ για κάθε γνώμη!
αν μου πείτε ότι Ι3+ΑΤΙ 5ΧΧΧ είναι ΟΚ για 1080p θα κοιτάξω μεταξύ των HP-DELL για φτηνά και SONY-TOshiba για ποιοτικότερα...

γιατί το κυριότερο στο laptop είναι η κάρτα γραφικών; εγώ ξέρω ότι το HP play έχει να κάνει με επεξεργαστική ισχύ...και όταν δεν επαρκή αυτή πάμε με κόλπα σε βοήθεια της GPU...

το i3 HTPC που έφτιαξα πρόσφατα φίλε μου παίζει απροβλημάτιστα τα πάντα.Μαλιστα ότι και να παίζω δεν τον έχω δεί να πηγαίνει πάνω απο 20%.Δεν χρειάζεται να αγοράσεις extra κάρτα γραφικών.Εγώ παίρνω το HDMI απο το motherboard και το ρίχνω στον προβολέα και την DVI στο monitor.Mαλιστα τα έχω να παίζουν κλώνοι (και τα δύο ταυτόχρονα) και παίζει απροβλημάτιστα.Παίζω με VLC για player.Η λύση του i3 είναι πραγματικά η καλύτερη σήμερα μιάς και το κόστος ενός καλού HTPC με i3 είναι πολύ μικρό ,η κατανάλωση του είναι ελάχιστη σε σχέση με τα core2duo και quadcore ,αθόρυβος μιας και δεν ανεβάζει θερμοκρασία.

Εγώ το εφτιαξα με σκοπό να δοκιμάσω τις δυνατότητες του και εαν χρειαστεί να του προσθέσω μια καλή κάρτα γραφικών.Οπως διαπίστωσα όμως δεν χρειάζεται μιας και πραγματικά παιζει καταπληκτικά έτσι όπως είναι.Κλειδώνει παντού παίζει τα πάντα και μάλιστα είναι ταχύτατος.

Το μοναδικό που διαπίστωσα είναι ότι κατα την εγκατάσταση ενός player,του home theater player (ή κάπως ετσι) μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν υποστηρίζει την κάρτα γραφικών.Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι προσπαθώντας να το εγκαταστήσω και σε άλλο συμβατικό pc με ΑMD διπυρηνο και XP ούτε εκεί κατάφερα να το εγκαταστήσω.

Για εμένα ειναι η καλύτερη λύση και πιο φθηνή λύση σήμερα για κατασκευή HTPC.

Εγω δεν έχω δει κάποιο προβλημα στα 24.Εκει κλειδώνω και παιζω απροβληματιστα.Και η κίνηση είναι πολύ καλύτερη απο ενα core2duo με 8600gts που είχα πρίν για HTPC.

Το ότι δε το βλέπεις δε σημαίνει πως δεν υπάρχει. Επειδή δε δίνει σωστό χρονισμό στα 24p, κάθε λίγο (περίπου κάθε 40 sec) υπάρχουν "σπασίματα" από επανάληψη ή κόψιμο frame για να συγχρονίσει και πάλι.

Διάβασε τα σχετικά νήματα στο avsforum.com, πχ http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1241833 . Και το χειρότερο δεν είναι πως υπάρχει το πρόβλημα. Το χειρότερο είναι πως η Intel κάνει πως δεν υπάρχει!!!

Δυστυχώς η Intel πολλές φορές έχει υποσχεθεί το τέλειο chipset για HTPC αλλά έχει αποτύχει.

Δίνει έξοδο στα 23.976Hz?

Ακριβώς.Κανένα σπάσιμο,ποτέ και πουθενά .Και καλύτερη κίνηση απο την 8600gts που είχα στο προηγούμενο HTPC.Για ταχύτητα δεν το συζητάμε,πηγαίνω την μπάρα του VLC σε όποιο σημείο της ταινίας θέλω και απλά σε msec παίζει η ταινία χωρίς κανένα σπάσιμο ή κόλλημα. Γενικά έχω δεί πάνω απο 15 ώρες απο τότε που το εγκατέστησα και πρόβλημα κλειδώματος ή κολλήματος στα 24 δεν έχω διαπιστώσει.Μάλιστα είδαμε το avatar με τον φίλο Γιάννη (ο οποίος μου είπε να κλειδώσουμε στα 24 και η διαφορά απο τα 60 που είχα πρίν ήτανε τεράστια στην κίνηση) πριν καμιά βδομάδα κλειδωμένο στα 24 και η κίνηση ήτανε super.

Ενα προβληματάκι το οποίο πιστέυω ότι είναι θέμα software (μου το παρουσίασε απο την στιγμή που προσπάθησα να εγκαταστήσω το ακατονόμαστο home theater player - κρασάρανε και τα δυο pcιά μου ) είναι ότι απο την DVI δεν παίρνω γεμάτο κάδρο έαν συνδέσω πάνω της τον προβολέα. Δεν το κοίταξα παραπάνω βέβαια διότι τον έχω συνδεμένο στην HDMI που παίζει μιά χαρά.

Α ξέχασα να αναφέρω ότι παρουσίασε ένα πρόβλημα ο VLC και κατα την εκίνηση της ταινίας έπαιζε με σπασίματα στα πρώτα δευτερόλεπτα (ήθελά pause και play για να στρώσει) ,το οποίο αποδείχτηκε πρόβλημα του vlc μιας και μετα απο απεγκατάσταση και εγκατάσταση δεν το ξαναπαρουσίασε (και αυτό το παρουσιάσε μετά την ακατανόμαστη εγκατάσταση:devil-smiley-029:).

Επίσης να πώ ότι όσοι έχουνε i3 με windows 7 ή AMD διπύρηνο με XP μην τολμήσουνε να προσπαθήσουνε εγκατάσταση του home theater player (Γιάννη τον λέω σωστά?) γιατί κρασάρει τα πάντα.

Παράξενο.. στο ΑVS γκρινιάζουν διαρκώς για αυτό το θέμα..

Μπορείς να κάνεις και μια δοκιμή με MPC-HC (ctrl-j ενώ παίζει η ταινία..) για να σιγουρευτούμε;

Με όλο το σεβασμό στο φίλο, το σπασιματάκι της διαφοράς 24 με 23.976 δε το παρατηρούν όλοι. Η γυναίκα μου πχ δε το βλέπει. Παρ' ολ' αυτά, το πρόβλημα είναι υπαρκτό και λύνεται μόνο με reclock.

dsc00080qc.jpg