Πόσα cd-lp αγοράζετε τη χρονιά?

nikos 1850

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,422
Λάρισα
Εδώ και καμιά 5ετία αγοράζω περίπου στα 60cd.
Φέτος ξανάρχισα να αγοράζω βινύλια (μετά από 5 χρόνια) και το χάρηκα...
Εύχομαι να το συνεχίσω.
Πάνε οι παλιές καλές εποχές που αγόραζα κοντά στα 100-120 lp-cd το χρόνο.
Εσείς?

Καμιά 30αριά (cd και lp μαζί), αλλά αυξάνονται χρόνο με το χρόνο (αγοράζω και παλιότερα παου δε μπορούσα πριν, κλπ).

Last edited:
Να προσθέσω και κάτι στην ερώτηση:

Εκτός από πόσα αγοράζουμε, πόσα προλαβαίνουμε να ακούμε;

Και όταν λέω ακούμε δεν λέω στο αυτοκίνητο πχ αλλά στην άνεση του σαλονιού μας, με τον καλό ήχο και το booklet ανά χείρας.

Απάντηση: Re: Πόσα cd-lp αγοράζετε τη χρονιά?

Εκτός από πόσα αγοράζουμε, πόσα προλαβαίνουμε να ακούμε;

Και όταν λέω ακούμε δεν λέω στο αυτοκίνητο πχ αλλά στην άνεση του σαλονιού μας, με τον καλό ήχο και το booklet ανά χείρας.

μην ξύνεις πληγες!:bigcry: :bigcry: :bigcry:

Η ποσότητα πολίλλει ανάλογα με τις περιόδους.
Πέρυσι για παράδειγμα δεν πρέπει να ξεπέρασα τα 40 ενώ φέτος μόνο το τρίμηνο Φεβρουάριο-Απρίλιο -Μάϊο πλησίασα τα 70.
Φυσικά τα περισσότερα εξ'αυτών αναμένουν υπομονετικά τη σειρά τους ξαπλωμένα οριζόντια (σηκώνονται όρθια μόνο όταν ακουστούν) και δεν μιλάμε βέβαια για τις ιδανικές συνθήκες ακρόασης που αναφέρθηκαν. Αυτό , με τρία (κάτω των 10 ετών) παιδιά ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας (ή τουλάχιστον σπανίζει). Πολλά από αυτά μάλιστα πρωτοακούγονται από το mp3 player όταν τρέχω (και ευτυχώς τρέχω αρκετά).

Κάτι ανάλογο μου συμβαίνει και με τα βιβλία. Ο ''προθάλαμος'' (το ειδικό ράφι της βιβλιοθήκης όπου περιμένουν -οριζόντια πάντα- τα αδιάβαστα βιβλία όλο και γεμίζει...

Τέλος πάντων , και τα μεν και τα δε (cd και βιβλία) είναι επενδύσεις για το μέλλον όπως τα καλά κρασιά που κάποιος θα κρατούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για μελλοντικές απολαύσεις...
:ernaehrung004:

Skakinen said:
Φυσικά τα περισσότερα εξ'αυτών αναμένουν υπομονετικά τη σειρά τους ξαπλωμένα οριζόντια (σηκώνονται όρθια μόνο όταν ακουστούν) και δεν μιλάμε βέβαια για τις ιδανικές συνθήκες ακρόασης που αναφέρθηκαν.

Κάτι ανάλογο μου συμβαίνει και με τα βιβλία. Ο ''προθάλαμος'' (το ειδικό ράφι της βιβλιοθήκης όπου περιμένουν -οριζόντια πάντα- τα αδιάβαστα βιβλία όλο και γεμίζει...

Τέλος πάντων , και τα μεν και τα δε (cd και βιβλία) είναι επενδύσεις για το μέλλον όπως τα καλά κρασιά που κάποιος θα κρατούσε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για μελλοντικές απολαύσεις...

αντιμετωπίζω την ίδια κατάσταση

Τα cd τα παίρνω και τα ακούω στη δουλειά.
Συγκεκριμένα ότι cd αγόρασα την τελευταία 2ετία τα έχω ακούσει όλα.
Αντίθετα, από τα lp μου μένει να ακούσω αυτά τα κομμάτια που έγραψα σε ένα άλλο μήνυμα ότι θα γράψω εντυπώσεις ( Neon Pearl,κτλ).

Στο πόσα αγοράζω δεν μπορώ να σου πώ με σιγουριά.

στο πόσα προλαβαίνω ν ακούσω ,ένα θα σου πώ : έχω πολλά σφραγισμένα ακόμα (το ίδιο ισχύει και για τα DVD.):smash:

Δημήτρη επιδή πέρνω 2 εφημερίδες την Κυριακή τα dvd τα βάζω στο ράφι...
Από τα 150-200 ας έχω δει τα 20.

Γύρω στα 250 ετησίως ( τουλάχιστον τα τελευταία 5 χρόνια ) . Βέβαια σε αυτά περιλαμβάνονται και τα προς "αντικατάσταση" , δηλαδή παλαιά LP τα οποία άκουγα σε κακής ποιότητος πικαπ , χάλασαν και ως εκ τούτου χρήζουν αντικαταστάσεως , καθώς και ειδικές "επανεκδόσεις" αριστουργημάτων ( ΙΜΗΟ ) από την χρυσή δεκαετία της μουσικής ( 70'ς φυσικά ) .

Το ζήτημα είναι ότι πλέον , κατά καιρούς πουλάω και αρκετά - cd και μόνον - είτε διότι αλλάζουν τα γούστα μου με τα χρόνια , είτε διότι δεν μου έκατσαν από την αρχή ( τα τελευταία τρία χρόνια πρέπει να έχω ξεφορτωθεί πάνω από 400 cds και δεν το έχω μετανοιώσει καθόλου .)

Φέτος πάντως ο ρυθμός αγορών έχει πέσει αισθητά . Φυσιολογικό , αφού "ροκ" και παρεμφερή δύσκολα μπορώ να βρώ κάτι να ακούσω με ενδιαφέρον πάνω από 2 φορές - και αυτό είναι επιτυχία - κλασσική έχω όσα μου χρειάζονται σε βινύλιο - δεν κυνηγάω εκτελέσεις - οπότε απομένει η τζαζ και η electronica.

παλιά, πριν από καμιά 10αρια χρονια, αγοραζα πάνω από 120-130 τον χρόνο μόνο cd. τώρα πλέον είναι ζήτημα να αγοράζω 2-3 αφού όλα τα ακούω σε mp3. θα αρχίσω όμως να αγοράζω lp για συλλεκτικούς λόγους

Αγόραζα περίπου 10 cd το μήνα από Αμερική μέσω internet.

Τώρα με το adsl κατεβάζω ότι με ενδιαφέρει σε μη απωλεστικούς αλγόριθμους, που απλά σημαίνει πως μετά την αποσυμπίεση δεν έχω την παραμικρή απώλεια ποιότητας.

Με αυτό τον τρόπο κάνω σημαντική οικονομία και ακούω και μουσική που ίσως δεν θα διέθετα χρήματα να αγοράσω...

ναι, σιγουρα! θα απαντησω και θα ζω με τον τρομο μην ανοιξει ποτε η γυναικα μου το φορουμ! λιγοτερες παντοφλιες θα ετρωγα αν με επιανε με γκομενα:flipout: :flipout: :flipout: