Πόσα και ποια από τα ακουστικά σας πιστεύετε ότι θα ήταν αρκετά για τις ανάγκες σας?

mstr

Supreme Member
23 July 2009
4,392
Διαβαζα καποια σχετικα νηματα στο headfi και μου φανηκε ενδιαφερον να φερω ενα παρομοιο ερωτημα και εδω.

Οι περισσοτεροι εδω ειμαστε χομπιστες και εχουμε κατι παραπανω σιγουρα απ'οτι θα χρειαζομασταν,οποτε ποια θα κρατουσατε με το σκεπτικο να εμεναν μονο αυτα που καλυπτουν τις αναγκες σας?

Εγω απο τα δικα μου θα διαλεγα τα 3 παρακατω:

Sennheiser HD600 : Ενα καλο ζευγαρι ανοιχτου τυπου που περιβαλλει τα αυτια,ανετο,με ισορροπημενο και φυσικο ηχο,για πιο "σοβαρη" ας πουμε χρηση με εναν ενισχυτη ακουστικων/dac στο σπιτι,για το μεγιστο ποιοτικο/μουσικο αποτελεσμα.

Shure SRH840 : Αυτα τα ακουστικα ειναι τα αγαπημενα μου απο τα κλειστου τυπου που περιβαλλουν τα αυτια που εχω (τα αλλα δυο ειναι τα Sony MDR 1R και τα KRK KNS 6400),και παρατηρω οτι ειναι μια καλη εναλλακτικη οταν θελω λιγη απομονωση,ή και λιγο περισσοτερη ελευθερια μεσα στο σπιτι,ή να τα παρω στη βεραντα,στο σπιτι στο χωριο κτλ.Και αυτο γιατι οδηγουνται βεβαια ευκολα κατευθειαν απο φορητη πηγη σε αντιθεση με τα hd600.

Koss Portapro (ή τα Koss KSC75) : Αυτα τα μοντελα ειναι οικονομικα,ευκολοδηγητα και καλα για γενικη χρηση μεσα και εξω απο το σπιτι.Επισης ειναι μαζεμενα και ευκολα στη μεταφορα.Ειναι αυτα που χρησιμοποιω καποιες φορες για περπατημα (σε περιβαλλον χωρις πολυ θορυβο διοτι δε μονωνουν),και ειναι επισης τα μονα (ειδικα τα portapro),που αν ξαπλωσω ανασκελα εντελως στο κρεβατι,μενουν στη θεση τους σε σχεση με τα αλλα μου ακουστικα.

Επισης,τα 3 παραπανω ειναι για μενα ικανοποιητικα καλα με ολα τα ειδη μουσικης που ακουω,οποτε δεν εχω καποιο θεμα οτι χρειαζομαι εξειδικευμενα ζευγαρια για διαφορετικα στυλ μουσικης κτλ.

Εσεις ποια απο τα δικα σας θα επιλεγατε και γιατι?

Last edited:
Για ευκολια και ανεση και σιγουρια τα 240
Για καθημερινη χρηση και ηχο τα 270 studio

Για βόλτες εκτός (περπάτημα, ποδήλατο), καθώς και για φορητές συσκευές (iphone, ipad) οι ψείρες της beyerdynamic DTX 101 iE με καλύπτουν άνετα προς το παρόν. Για ποιοτικές ακροάσεις εντός με ενισχυτή (Violectric V200), τα hifiman he 500 είναι ιδανικά για κλασική μουσική και jazz ενώ τα audeze lcd2 (rev2) για όλα τα υπόλοιπα. Τώρα από χομπίστικη άποψη και όχι γιατί θα πάρω κάτι καλύτερο σε ήχο ίσως συμπληρώσω την συλλογή στο μέλλον με κάποια από τα sennheiser HD800 ή/και momentum, philips fidelio, b&w P5 η ακόμα και με τα PSB M4U 2.

Ε, χμμ μήπως το θέμα είναι πιο ενα μοναδικό ζευγαρι θα κρατούσαμε;;
Αν είναι να λέμε τα 3 απο τα 4 ζευγάρια απο αυτά που πχ έχουμε δεν είναι κ τόσο δύσκολο ε;
Εκτός πια αν κάποιος έχει καμια 10αρια+ κ πει τα 3... Λέω γω τώρα...

Εγώ μάλλον θα κρατούσα τα 770LE

εγω για εξω εχω τα shure215 και για μεσα τα ultrasone pro2900 με Little dot mk3 και ειμαι πολυ οικανοπιημενος και απο τα δυο:))
Ειδανικα θα ηθελα να εχω τα senheiser hd800 που ειχα ακουσει του Χρηστου, που ειναι τα μονα ακουστικα απο τα αυτα που εχω ακουσει και μου αρεσαν πιο πολυ απο τα Ultrasone μου

Sennheiser HD555 με έχουνε καλύψει εδώ και κάτι χρόνια, άλλαξα πρόσφατα και τα pads και έγιναν σαν καινούρια.

Denon AH-D7000 και HIFIMAN HE-400 για ακροάσεις με τον ενισχυτή και Sennheiser HD 25-1 II για ακροάσεις μουσικής από φορητές και διάφορες άλλες πηγές. Για διάδρομο γυμναστικής και ομιλίες έχω τα Sennheiser PX200 - II.

Τελικα μετα την προσφατη αγορα των sennheiser hd800 (S/N>22000) κατεληξα οτι για κλασικη μουσικη τα ακουστικα αυτα ειναι ασυναγωνιστα λογω της εκπληκτικης στερεοφωνικης σκηνης. Τα audeze εξακολουθουν να εχουν προβαδισμα σε μουσικη με εντονες ρυθμικες γραμμες και μπασο, ενω τα hifiman ειναι ο χρυσος μεσος ορος αποτελωντας τον μπαλαντερ της παρεας, οχι ομως τοσο εντυπωσιακα οσο τα αλλα δυο στο ειδος τους. Οσο για τον ενισχυτη ο violectric αποδειχθηκε κινηση ματ, οδηγει τα παντα με αξιωσεις και ειναι ιδιαιτερα μουσικος χωρις να του λειπει η λεπτομερεια και η αναλυση.

Ένα ζεύγος ακουστικών για τα πάντα: τα HD800 (Anaxilus mod, καλώδιο Cardas) με προ/dac το Grace m903.

Άριστη άνεση και "ανοιχτό" ήχο προσφέρουν τα HD800, χαίρεσαι να τα φοράς, ή καλύτερα, ξεχνάς ότι τα φοράς.
Το Grace προσφέρει πρακτικότητα κατά την εναλλαγή ηχείων/ακουστικών. Θα το άλλαζα μόνο με το μεγαλύτερο μοντέλο m905 (ηχητικά ίδιο, αλλά με μεγαλύτερη ευελιξία συνδέσεων και χειρισμού).