Αυτό που βλέπεις στην οθόνη του ενισχυτή είναι τα κανάλια του εισερχόμενου ψηφιακού σήματος. Το γεγονός ότι ακούς ήχο από περισσότερα από δύο ηχεία έχει να κάνει, όπως σωστά προαναφέρθηκε στην ενεργοποίηση κάποιου προγράμματος DSP (Digital Signal Processing). O ενισχυτής δηλαδή παίρνει το δικάναλο σήμα, το τροποποιεί (εισάγει καθυστερήσεις και άλλα εφέ) και το μοιράζει σε όλα του τα κανάλια.
Για να ακούσεις πραγματικό πολυκάναλο ήχο θα πρέπει στην οθόνη να δεις 5,1 εικονίδια. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να ορίσεις στο πρόγραμμα αναπαραγωγής του Η/Υ ότι διαθέτεις εξοπλισμό πολυκάναλο και να επιλέξεις την κατάλληλη ρύθμιση στις ρυθμίσεις του ήχου του.
π.χ. στο VLC: AUDIO > AUDIO DEVICE > A/52 over S/PDIF (ορίζεις δηλαδή στο πρόγραμμα αναπαραγωγής να στέλνει τον κωδικοποιημένο ψηφιακό ήχο στον ενισχυτή, ο οποίος αναλαμβάνει την αποκωδικοποίησή του).
Μόλις κάνεις αυτό, ο ενισχυτής θα εμφανίσει τις ενδείξεις του 5.1 (εφόσον μιλάμε για ταινία με ήχο 5.1 DD ή DTS) και θα γράψει ενα DOLBY DIGITAL ή DTS αντίστοιχα. Εάν ο ήχος της ταινίας είναι Dolby Digital 2.0, θα εμφανίσει αντίστοιχα L & R και θα γράψει πάλι DOLBY DIGITAL.